s_empty

Ijsselvogels E1 – Albatros E1 (oefenwedstrijd)

 

Zooo en toen was het weer tijd voor de eerste oefenwedstrijd in de zaal voor de E1. Niet meer buiten in de kou en regen maar onder normale temperaturen en tl-licht en dat is dan toch best prettig in deze tijd. De tegenstander van vandaag was Albatros E1 en op papier was dat een hele aardige tegenstander. Op het veld een tweede plek in een andere eerste klasse van onder de rivieren en daar zitten toch een aantal gerenommeerde ploegen in.

 

En dat is altijd erg leuk om te zien met een nieuwe ploeg want dan worden tijdens het inschieten de vorsende blikken uitgewisseld met elkaar en zie je ze bij Ijsselvogels denken dat die 5 tegenstanders wel heel erg groot zijn.. maar gelukkig worden er wel wat ballen gemist tijdens het inschieten en gaat het ook niet in een hoog tempo. En de tegenstander zie je denken dat het wel een fanatieke warming up is maar ze bennen gelukkig wel lekker klein aan de overkant.

 

Maar niet teveel instructies vooraf anders dan gewoon lekker wennen aan de zaal en je eigen spel spelen en wel meespringen bij het afvangen want anders haal je die 10cm verschil niet in. En dan zie je dat het toch wel even anders is in de zaal, veel boogballetjes in plaats van strak, ballen tegen de armen in plaats van erlangs, schieten zonder steun onder de paal en inderdaad weinig tot geen af stuiterende ballen van de korf die afgevangen werden. En ook werd wel duidelijk waarom deze ploeg als tweede is geëindigd in de andere 1e klasse want met 3 jongetjes en 2 meisjes staan er toch het grootste gedeelte van de wedstrijd meer jongetjes dan meisjes op het veld en als je dan je beste jongetje laat starten als meisje wordt er toch een klein beetje (legitiem) ‘vals’ gespeeld.

 

Was het dan een drama? Zeker niet, Jesca schakelt het jongetje volledig uit en er zit voldoende kwaliteit in deze ploeg om dan met de rust gewoon 8-5 voor te staan zonder sprankelend te spelen. In de rust het vocht weer aangevuld met de bidons en onderling maar eens goed besproken wat er fout ging in de eerste helft.

 

In de tweede helft ging het tempo nog iets omhoog en werden de ballen strakker (maar kan nog beter!) gegooid en liep de tegenstander achter de feiten aan ging de vermoeidheid daar een grotere rol spelen. Aanvallen van Albatros smoorden in stilstaande spelers en onderschepte ballen die dan ongeveer 4 seconden later aan de andere kant in de korf verdwenen. En als de vermoeidheid in de benen zit bij de tegenstander wordt afvangen ondanks dat je kleiner bent toch makkelijker. De eindstand van 17-9 was dan ook zeker niet geflatteerd.

 

Gelukkig zijn er nog de nodige verbeterpunten voor trainingen waar te nemen. Willem koppie erbij en technisch goed blijven gooien en schieten, Benjamin gooien en gelijk in beweging zijn en goed verdedigen (dus niet met 2 voeten naast elkaar en 2 handen omhoog!). En ja Jesca ballen kunnen gewoon strak in de handen worden gegooid in plaats van met een p..boog. En Dominique dienend spelen is goed maar als je zelf kansen krijgt moet je er ook voor gaan.

 

En ondanks bovenstaande ben je dan ook stilletjes erg trots op alles wat al wel goed gaat en de manier waarop jullie sommige dingen al zo goed uitvoeren voor jullie leeftijd. Dat schept de nodige verwachtingen voor dit zaalseizoen waarin de tegenstanders van het veld (Nieuwerkerk, KOAG en Maasluis) aangevuld met twee nieuwkomers (KCC en Vriendeschaar) volgens mij prima verslagen kunnen worden maar dat zullen de komende maanden gaan leren.

 

Wim & André