Wedstrijdverslag IJsselvogels E1 – KCC E1 (Einde zaalseizoen, afsluiting E periode)

 

En toen was het al weer tijd voor de laatste wedstrijd in de warme zaal en moeten we met toch nog wel erg frisse buiten trainingen gaan rekening houden de komende periode. Maar goed eerst maar de zaalafsluiting voor de E1 maar eens bespreken. Onze E1 was enige weken gelden al kampioen geworden maar dit was expres nog niet gevierd zodat de taart bij de laatste thuis wedstrijd genuttigd kon worden in samenzijn met (familie)publiek. De tegenstander van vandaag KCC E1 heeft nog geen wedstrijd gewonnen en was bij voorbaat een tegenstander om het doelsaldo verder naar boven aan te scherpen. En dat lukte aardig, de uitslag 30-1 was daar het sprekende bewijs van. Na afloop de medailles en diploma’s en de onvermijdelijke slagroomtaart die met veel smaak werd verorberd.

 

En ik heb het hier als coach menig keer al opgeschreven maar ook voor een wedstrijd als deze wordt de energiemeter vol opgeladen en in de wedstrijd volledig geleegd. Nergens is er een moment waar te nemen waar ‘er met de pet’ naar wordt gegooid of dat er ‘gemakzucht’ insluipt. Jullie willen altijd het maximale uit de wedstrijd te halen want daar is in jullie ogen ook het meeste plezier aan te beleven. En als coaches kunnen Wim en ik daar alleen maar van genieten en dat doen we dan ook met volle teugen. Persoonlijk wil ik er aan toevoegen dat ik als nieuwbakken korfbal coach elke maandag al weer uitkijk naar de wedstrijd van zaterdag en het plezier en energie waar jullie mee spelen mij altijd weer helemaal blij maakt om daar bij aanwezig te zijn en een stukje in mee te helpen (maar die inzet is marginaal met wat jullie inbrengen…). Om de illustratie maar vol te maken is dit de eindstand in de pool en dat lijkt mij veelzeggend genoeg. Onbetwister kun je geen kampioen worden.

image003

 

Nu begint dit stukje een ‘bijna’ sentimentele draak te worden maar dat is helemaal niet de bedoeling. Na 2,5 jaar lang de velden bestormt te hebben en overwinningen aan elkaar te rijgen is het tijd om de volgende stap te maken. En dat is met de E2 (die in hun pool vergelijkbare uitslagen hebben tegen de E2 teams van bovenstaande ploegen) een D3 te vormen voor het komende veld seizoen. De indeling (1e klasse!) is al bekend en dusdanig dat dit voor een enorme extra uitdaging gaat zorgen om hier wedstrijden te gaan winnen. En laat duidelijk zijn dat is absoluut niet erg en vooral leerzaam. Indien jullie gewoon de spelvreugde blijven handhaven en hard blijven werken is dat voldoende… en dat dit voor jullie een stap is (van 1 vak naar 2 vakken) die niet zomaar genomen wordt tegen teams met voornamelijk tweedejaars korfballers is voor iedereen duidelijk.

 

Dus dit is het laatste stukje over de E1 en welkom E2 (Stijn, Olivier, Finn, Rosa, Simone en Kirsten) in de D3! We gaan ertegenaan op het veld zodat over 0,5 jaar en 1,5 jaar er een IJsselvogels D jeugd staat die gaat heersen! Wim en Kirsten gaan jullie in de trainingen de kneepjes bijbrengen van de twee vakken en eerlijk is eerlijk daar valt nog genoeg over te leren (en jullie zullen merken wat een verschil er is tussen E en D korfbal). Maar uiteindelijk is voor mij duidelijk dat er meer dan voldoende talent aanwezig is bij jullie alle 9 en dat elke training en wedstrijd hierin dus stappen zullen worden gemaakt. Natuurlijk is techniek en tactiek van belang maar ook inzet, spelvreugde en de wil om te winnen zijn minimaal net zo belangrijk en dat is meer dan ruim voldoende aanwezig.

 

Om toch nog ff na te ‘genieten’ hierbij een compilatie van de 30 goals tegen KCC.. op naar de volgende 30 in de D3! (al zal daar meer dan 1 wedstrijd voor nodig zijn.. smiley!)

 

https://onedrive.live.com/redir?resid=616674A34B7F2D8F!11525&authkey=!AIo344KawuHIJxQ&ithint=video%2cmp4

 

Wim & André