Wedstrijdverslag Vriendenschaar 1 – IJsselvogels 1

Na het billenknijpende gelijkspel van vorige week dat aanvoelde als een overwinning, moest IJsselvogels deze week in Hardinxveld aantreden tegen het plaatselijke Vriendenschaar. Vooraf was al bekend dat het een lastige wedstrijd zou zijn, omdat Vriendenschaar beschikt over een sterk herenkwartet en nuttige dames. Ze staan dan ook niet voor niets op een gedeelde eerste plek.

Gelukkig kon vandaag Jary zijn kunsten eindelijk weer eens vertonen, al was het dan bij het tweede. Het tweede van IJsselvogels liet tegen de reserves van Vriendenschaar zien hoe effectief korfbal eruit ziet. De duidelijke uitslag 10-17 riep vertrouwen op voor de wedstrijd van het vlaggenschip.

Tijdens het inschieten bleek dat Vriendenschaar een iets andere muzieksmaak heeft dan IJsselvogels. “Ik word helemaal slaperig van die ***muziek”, aldus Hannah. Maar ja, dat kan ook juist de tactiek van de Hardinxvelders geweest zijn. Feit is dat Vriendenschaar vanaf minuut 1 heel scherp was, vooral in de afronding. Beide ploegen lieten over het algemeen verzorgd spel zien, maar toch stond het snel 4-1 voor Vriendenschaar. Met name de heren van Vriendenschaar maakten het IJsselvogels tijdens de gehele wedstrijd heel moeilijk, zowel qua scores als niet volledig legitiem fysiek spel. Na de 4-1 kwam IJsselvogels terug naar 4-3, waarna Vriendenschaar het gat weer vergrootte naar 5-3. Daarna bleven beide ploegen om en om scoren, waarbij IJsselvogels steeds tot 1 punt kwam. Vriendenschaar bleef ook verdedigend de druk er goed op houden. Hierdoor miste IJsselvogels soms het geduld om de aanvallen goed uit te spelen en te wachten op de juiste kansen. Het gat volledig dichten lukte niet en in plaats daarvan liep Vriendenschaar via 11-7 uit naar een 11-8 voorsprong met de rust.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld grotendeels ongewijzigd. IJsselvogels speelde mooie aanvallen, maar beloonde dat niet met doelpunten. Daar waar IJsselvogels 1x scoorde, scoorde Vriendenschaar er 2. De achterstand werd op die manier vergroot naar 15-9. De komst van Dirk in het veld leek even tot nieuwe hoop te leiden, aangezien hij via een schot en een korte kans meteen voor twee goals zorgde, 15-11. Jammer genoeg liep Vriendenschaar weer uit naar een voorsprong van 6 punten, een gat dat niet meer te dichten bleek. Na de 19-13 kwam IJsselvogels mede dankzij een goal van invaller Stan nog terug tot 19-16 en 21-18, maar dichterbij kwam het door weerslag.nl/dhrvc uitvaartverzorging gesponsorde team niet meer. De einduitslag van 23-19 was over de gehele wedstrijd gezien wellicht terecht, al maakte dat de teleurstelling uiteraard niet minder.

Terugkijkend kan wel gesteld worden dat IJsselvogels het slechte gevoel niet hoeft te houden. Voor de neutrale toeschouwer zal het een leuke wedstrijd geweest zijn, aangezien beide ploegen met veel strijd, passie en beleving het spel gespeeld hebben. Wij zijn een jonge ploeg, waar nog niet alle spelers elkaar blindelings kunnen vinden. Het feit dat we de laatste weken met paracetamol, neusspray en tape bij elkaar gehouden worden en er dan ook nog sprake is van enkele langdurige blessures werkt natuurlijk ook niet mee. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat we na de verdiende en stiekem o zo nodige winterstop ruim voldoende punten binnen gaan slepen om gewoon zonder problemen te handhaven.

Hannah 4
Kevin 7
Leon 1
Vic 1
Dirk 4
Stan 1
Karen 1

 

LET OP: AS DONDERDAG 20:30 SPEELT HET 1E OM DE BEKER BIJ KOAG IN DE NIEUWE ZAAL BIJ HET KRIMPENERWAARD COLLEGE IN KRIMPEN AAN DE IJSSEL.