Bedankt E1, Boas, Remmert en Sam

Ik zal de eerste zijn die toegeeft dat hij niet geheel neutraal en onbevooroordeeld naar een wedstrijd kan kijken van IJsselvogels. Of dat nu IJsselvogels F3 is of IJsselvogels 1, die bril blijft toch een beetje rood/wit. Dat wil niet zeggen dat ik als enthousiast bestuurslid, geïnteresseerde ouder of fanatieke supporter altijd zal proberen om wel een voorbeeldfunctie en misschien een beetje inspiratiebron te zijn voor de mensen binnen IJsselvogels en zeker naar onze jeugdleden.

Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels E1 de degens kruisen met Nieuwerkerk E1. Ik had het idee dat de strijdbijl allang was begraven en dat wij als IJsselvogels hebben geaccepteerd dat onze buur ons op bijna alle fronten voorbij is gestreefd. No hard feelings at all. Grotere vereniging, hoger niveau van de meeste selectieteams en zelfs enkele afvaardigingen naar de oranje selecties. Alleen maar lof en complimenten. Uiteraard is het leuk om als kleine broertje je stinkende best te doen om je grote broer pootje te lichten, winnen is altijd leuk maar tegen Nieuwerkerk is en blijft bijzonder. Zeker omdat onze resultaten de laatste jaren tegen Nieuwerkerk meestal in het voordeel van Nieuwerkerk zijn.

Met een hele jong trainerskoppel en een startende scheidsrechter kan ik alleen maar complimenten maken voor de wijze waarop de scheidsrechter de wedstrijd heeft begeleid. Natuurlijk zijn er momenten in de wedstrijd waarbij je wel of niet voor verdedigd kan fluiten. Natuurlijk zijn er momenten waarbij de scheidsrechter niet helemaal op de juiste plaats staat. Ik ben er van overtuigd dat Boas de wedstrijd naar eer en geweten heeft gefloten en ik heb geen reden om aan te nemen dat hij zich heeft laten beïnvloeden. Dat brengt mij gelijk bij de twee trainers/coaches van de E1. Sam en Remmert zijn dol-enthousiast en heerlijk fanatiek. Remmert is meer van de statistieken en Sam is meer van het enthousiasmeren. Een perfecte combi volgens mij.

Enthousiaste ouder op de tribune en een heerlijke korfbal sfeer zou je zeggen. Helaas moet ik constateren dat er enkele ouders op  de tribune zich wel heel negatief uitlieten naar onze scheidsrechter en coaches. Let wel: coaches van ongeveer 16 jaar en een scheidsrechter  van ongeveer 20 jaar. Volwassen mensen die na de wedstrijd verhaal willen gaan halen bij de scheidsrechter en de coach vind ik absoluut ongepast. Je kunt van alles vinden van de scheidsrechter en de coaches maar dat is voor mij een grens die niet overschreden mag worden.  Ik heb met de coach van Nieuwerkerk E1 afgesproken om deze wedstrijd te bespreken met de coaches van het team en met de scheidsrechter, dat heb ik direct na de wedstrijd gedaan en mocht er behoefte bestaan aan een terugkoppeling wil ik die uiteraard geven. Ik hoop echter dat de mensen van Nieuwerkerk ook hun verantwoordelijk nemen en de ouders aanspreken op dit absoluut ontoelaatbare gedrag.

Ik ben blij met de overwinning, ik heb echter wel de gehele zaterdag met een vervelende smaak in mijn mond rond gelopen.

Op de eerste plaats feliciteer ik onze kinderen van de E1, de coaches Sam en Remmert en de scheidsrechter Boas. Ik sta vierkant achter en voor jullie.

 

Hans Klijn