Swift (A) 1 – IJsselvogels 1, een mooie pot!

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip naar Amsterdam afreizen om tegen een geheel onbekende ploeg, Swift (A) 1, te korfballen. We hadden wat recht te zetten na de domper van vorige week. We moesten als team vechten om de overwinning binnen te slepen, want we wisten: die punten krijgen we niet gratis mee naar Moordrecht. We zouden alles uit de kast moeten halen om de punten binnen te slepen. Gelukkig kon het 2e na hun wedstrijd tegen Valto 2 nog op tijd bij de wedstrijd van het 1e zijn. Met een volle bank als back-up begonnen we aan de wedstrijd.

 

Eva wist met een schot al snel de score in het voordeel van IJsselvogels te brengen, maar Swift liet ook van zich horen. Tot de stand van 2-2 wist de ploeg op gelijke hoogte te blijven met IJsselvogels. Daarna nam het vlaggenschip het heft in eigen handen en heeft het een voorsprong niet meer uit handen gegeven. Kirsten scoorde maarliefst twee schoten achter elkaar die ervoor zorgden dat we een fijn marge aan voorsprong hadden. Swift gaf zich echter niet gewonnen en hun spelers verdedigden ons erg strak met als resultaat dat er vanaf onze kant veel passfouten gemaakt werden. We moesten in ons eigen tempo blijven spelen en vooral de bal vasthouden als de verdedigers vol op de ballijn zaten. Met een aantal mooie goals van Christiaan, Eva, Kevin en Leon wisten we de rust in te gaan met een stand van 7-9.

 

Stan wist na rust direct de 7-10 te maken. Wat wilden we graag een gat van 4 doelpunten krijgen, maar helaas wist Swift ook zuiver te schieten. Na twee goals van Kevin en Christiaan kregen we toch eindelijk dat gat van 4 doelpunten, maar dit was van korte duur. Vanaf de 9-12 ging Mark tactisch wisselen. De eerste aanval werd namelijk erg goed verdedigd en wist niet tot scoren te komen. Mark zette Mike Admiraal aanvallend in om weer tot een gat van vier doelpunten te komen. Mike scoorde direct met een mooi afstandsschot de 9-13 en de bank ging uit z’n dak! Hij mocht er direct weer uit en aan Stan de taak om zijn heer verdedigend uit te schakelen. Met een afstandsschot van Hannah (die dit uitbundig vierde op de welbekende ‘Hannah-manier’) sloegen we zelfs een gat van 5 doelpunten! Swift scoorde echter direct en er moest weer van vak gewisseld worden. Mike kwam er aanvallend weer in voor Stan en had 3 pogingen nodig om de volgende goal te maken. Na een tegengoal en dus een vakwissel mocht Stan het verdedigend weer platleggen. Na twee schoten, twee afgemaakte vrije ballen én een stip (en wat tegengoals..) was de stand 15-20 toen Wietze zijn debuut in 1 mocht maken. En wat voor debuut: hij wist Hannah op een tactische manier vrij te spelen waarop zij een korte kans scoorde! Dit was dan ook de laatste goal van het vlaggenschip in de wedstrijd. Verdedigend werd het hierna erg rommelig en wist Swift nog 2 keer te scoren. Eindstand: 17-21!

Deze wedstrijd laat weer eens zien hoe belangrijk het is om met het 1e en 2e één selectie te vormen. Het niveau van de spelers ligt dicht bij elkaar met ieder zijn eigen kwaliteiten. Deze kwaliteiten heeft Mark door slim wisselen benut waardoor we tot dit resultaat zijn gekomen. Spelers van 2: bedankt!

Met een geweldige nasmaak aan de wedstrijd gingen de spelers van IJsselvogels naar het feest van Swift ter ere van hun 100-jarig bestaan. IJsselvogels zou IJsselvogels niet zijn als zij de sfeer zouden maken. Topscoorder Christiaan (7 goals!) kan dit als de beste en greep de microfoon. Met tophits als ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’, ‘Kleine jongen’ en ‘Het is een nacht’ wist Christiaan heel Swift op z’n kop te zetten samen met de geblesseerde Peter (filmpjes zijn op te vragen bij de selectiespelers). Ook Kevin wist met zijn geweldige zangkwaliteiten Swift op zijn kop te zetten ter ere van zijn laatste wedstrijd die hij afgelopen zaterdag speelde. Kevin zal vanaf a.s. dinsdag gaan reizen in Azië en is daarom niet meer te bewonderen in het 1e.

Volgende week zaterdag zal het vlagenschip om 15:35 een wedstrijd spelen tegen Dubbel Zes 1 in Den Haag. Mocht je zin en tijd hebben om het vlaggenschip naar de overwinning te schreeuwen: je bent van harte welkom!

 

Misschien tot dan,

Kimberley