s_empty

Dat moest weer een ouderwetse zaterdag worden met alleen maar korfbal.Ik had verder geen verplichtingen als scheidsrechter dus ik had alle tijd om achtereenvolgens de wedstrijden te bekijken van B1, A1, het tweede en het eerste.Uiteraard zijn er verwachtingen voorafgaande aan die wedstrijden. B1 zou het wel even regelen tegen Tempo B2. Uit makkelijk gewonnen, appeltje eitieje dus. A1 moest de topper spelen tegen HKV Ons Eibernest A1, uit verloren met een dramatische eerste helft. Hoe gaan onze stuiterballen ( testosteronballen) om met deze druk. Het tweede mocht aantreden tegen het stugge PKC 4 en ons eerste zou het wel eens benauwd kunnen krijgen tegen Fortis waarbij het gemis van Hans Brouwer al voor de wedstrijd voelbaar was. B1 regelde helemaal niets en begon veel te slap aan de wedstrijd, doelpunten bleven uit en Tempo kreeg het idee dat er wat te halen viel in Moordrecht. Een matige ploeg met veel fysieke geweld in het team wist te winnen terwijl de betere korfballer van IJsselvogels  het nakijken hadden. Jullie hebben echt de kwaliteiten om van zo’n ploeg te winnen maar het begint wel met de juiste spirit. De doelpunten moesten echt gemaakt worden, het was werken en ploeteren. Probeer in de juiste “flow” te komen en dan heb je echt geen problemen met deze tegenstander.

De klapper van de dag was voor onze A1, wat een heerlijke wedstrijd mannen. Ik heb genoten. Twee keer 30 minuten op het puntje van mijn stoel gezeten en een heerlijke wedstrijd gezien. Alles erop en eraan: strijd, passie, vechtlust, veel publiek voor een A-wedstrijd en een prachtige uitslag. Prima scheidsrechter die de wedstrijd goed aanvoelde en de juiste ruimte gaf aan de spelers waar dat nodig was. Meest bewonderenswaardig voor mij was de rust die jullie uitstraalde gedurende de gehele wedstrijd. Er werd behoorlijk fysiek gespeeld door beide teams waarbij HKV soms wel over de grens ging. Gelukkig hadden we het score verloop mee en konden jullie gedurende de wedstrijd die glimlach op het gezicht houden. Heel volwassen gespeeld en terecht gewonnen. Klasbakken!

Het tweede had weinig in te brengen tegen een completere tegenstander, de doelpunten vielen bij PKC makkelijker en over meer schijven. Ik miste helaas ook hier wel een stukje bezieling bij sommige spelers. Dat je tegen een sterkere tegenstander speelt en verliest kun je accepteren maar dat wil niet zeggen dat je niet het maximale uit je eigen mogelijkheden moet halen. Knop om en de volgende wedstrijd knokken voor elke vierkante meter.

Tot slot ons eerste. Ik las in de krant dat er meer aan ” klantenbinding” moest worden gedaan. De wedstrijd tegen Tilburg was inderdaad niet goed voor de PR van het team.
Afgelopen zaterdag heb ik in ieder geval genoten van een hele leuke wedstrijd. Natuurlijk staan we aan de verkeerde kant van de score, natuurlijk waren er punten ter verbetering. Maar je moet ook denk ik eerlijk zijn en de tegenstander een compliment maken. In de slotfase van de wedstrijd schoot met name de aanvoerder van Fortis met scherp en had misschien wel een scotpercenrage van 100% in die laatste fase. Prachtig om te zien, jammer dat hij de verkeerde kleur droeg. In Zeeland twee punten gestolen en meegenomen naar huis, nu twee punten terecht ingeleverd.
Durf te spelen, enjoy the game. Ik krijg soms het gevoel dat de wil om te winnen groter is dan het plezier om het spelletje te spelen. Kijk naar Barcelona, natuurlijk zijn die van een andere planeet maar ze stralen oprecht plezier uit.
Het was in ieder geval een leuke wedstrijd om naar te kijken waarbij je ook een buiging moet kunnen maken voor de tegenstander ( heb IK dat nu opgeschreven ?)
Hans