Hoe vloog de bal – 16-01-2016

Hoe vloog de bal …… (t/m zaterdag 16 januari 2016).

Nieuwe zaterdag, nieuwe kansen, dat bleek afgelopen zaterdag bij de wedstrijd IJsselvogels 1 – Fortis 1. Ondanks de nipte nederlaag, 25-26, was zeker de 2e helft meer dan het aanzien waard, aanvallend waren er veel mooie acties en dito doelpunten te zien, verdedigend had IJsselvogels het zwaar en de doelpunten werden vaak te snel en te makkelijk doorgelaten. Wat hadden we deze wedstrijd graag vorige week gezien i.p.v. die wedstrijd tegen Tilburg 1, ondanks de nederlaag! Complimenten voor de A1 dat thuis een dijk van een wedstrijd speelde tegen koploper HKV/Ons Eibernest A1 en dik verdiend met 15-11 won waardoor het de koploper tot op 1 punt is genaderd. Ook A2 deed het uitstekend al werd er nipt met 14-15 van koploper KOAG A1 verloren, jullie hadden een punt verdiend. Van de 19 gespeelde wedstrijden werden er 9 gewonnen en 10 verloren. De grootste zege van de dag kwam op naam van D1 dat uit met 2-19 van NIO D1 won. Topscoorder van de dag werd Kevin Berghout die in IJsselvogels 1 liefst 9x scoorde en weer “ouderwets” op dreef was. De resultaten:

1eFortis

Hoe zou het IJsselvogels 1 vergaan na de matige vertoning van vorige week tegen koploper Tilburg 1. Zou trainer/coach Mark de boel weer op de rails kunnen krijgen? Hoe werkt zo’n nederlaag door in de koppies van de spelers en speelsters? Uit werd nipt met 22-23 van deze ploeg gewonnen, zou het vandaag weer zo spannend worden, ja dus! Met Leon Bleijenberg voor de geblesseerde Hans Brouwer begon het 1e aan de wedstrijd. Een snelle 0-1 achterstand werd omgezet in een 2-1 en 4-3 voorsprong. Hierna was het Fortis dat het betere van het spel had en uitliep naar een 4-7 tussenstand en een 9-11 ruststand. Na de rust kwam IJsselvogels 1 sterk uit de startblokken en via 3 doelpunten van Kevin en 1 van Leon stond het 1e ineens met 13-12 voor. Helaas werden de tegendoelpunten te snel en vaak te makkelijk weggegeven. Bij 15-15 kwam Jeanine Plooster in de ploeg voor aanvoerster Marina van Dam en met haar eerste schot scoorde ze gelijk 16-15 en bij 17-17 ook de 18-17 hetgeen achteraf de laatste voorsprong betekende. Fortis bleef ontzettend zuiver schieten en maakte ook de kleinere kansen goed af en daar ontbrak het bij ons een beetje aan. Rond de korf worden nauwelijks kansen gecreëerd laat staan gescoord. Na 21-23 waren het Kevin en Hannah die 23-23 scoorden en na 23-24 scoorde Nathan 24-24 maar daarna liep Fortis weer uit naar 24-26 waarna opnieuw Nathan de eindstand op 25-26 bepaalde. De 2e helft werd met 16-15 gewonnen en met 31 doelpunten in 30 minuten is het 1e weer op de goede weg en dat moet vertrouwen geven voor de uitwedstrijd a.s. zaterdag in Middelburg tegen Swift 1. Kevin 9x, Nathan 5x, invaller Leon 4x, Hannah en invalster Jeanine 2x en Marina, Karen en Victor 1x scoorden de doelpunten. Tilburg ging onderuit uit tegen Vitesse 1 waardoor het gat 3 punten is gebleven.

2ePKC

IJsselvogels 2 ontving thuis koploper PKC/ SWKGroep 4. De overwinning van vorige week thuis op Tilburg 2 zou voor het nodige zelfvertrouwen moeten zorgen en de punten zijn hard nodig om zich in veiligheid te spelen. Als je dan na 26 minuten een 3-3 stand op het scorebord ziet staan dan was de 1e helft, van beide teams, aanvallend van een bedroevend niveau. Jammer dat ons 2e bij deze stand een strafworp niet wist te benutten. Dat deed PKC bij deze stand wel waardoor het in de laatste paar minuten zelfs wist uit te lopen aan een 3-7 ruststand. Opvallend waren vooral de vele damesgoals bij PKC die in de 2e helft een hoog schotpercentage haalden en mede daardoor verdiend met 10-17 wonnen ondanks 2 doelpunten van Coen, Jary, Jeanine en invaller Dirk en 1 van Peter en Kimberley.

IJsselvogels 3 heeft, wat het scoren betreft, minder problemen en heeft zich inmiddels opgewerkt naar een gedeelde 3e plaats. Nu werd thuis met liefst 24-12 van Avanti 4 uit Pijnacker gewonnen. Een snelle 3-0 voorsprong werd uitgebouwd via 6-2 en 9-3 naar een 11-5 ruststand. Tot 16-10 ging het in de 2e helft gelijk op waarna het 3e weer uitliep van 18-11 naar een 24-12 eindstand dankzij 6 treffers van Pieter, 4 van Erwin en Dirk, 3 van Bas, 2 van Anne, Louise en invaller Mike en 1 van Heidi.

3eAvanti

IJsselvogels 4 was vrij.

In Rhoon speelde IJsselvogels 5 de return tegen RWA 6 waartegen thuis, na een bloedstollende wedstrijd, met 17-17 gelijk werd gespeeld. Dit keer had het 5e beduidend minder moeite met deze tegenstander getuige de 2-13 eindstand. Verder helaas nog geen informatie ontvangen.

IJsselvogels G1 was vrij maar speelt komende zaterdag 2 wedstrijden bij ons thuis in de Zuidplas. De eerste wedstrijd is om 13.15 uur tegen WION G2 en de tweede is om 14.45 uur tegen Merwede/GKV G2. Heeft u zaterdag tijd, kom dan eens kijken naar ons G-team en geniet van hun enthousiasme.

IJsselvogels A1, de trotse nr. 2 op de ranglijst, ontving thuis koploper HKV/Ons Eibernest uit Den Haag. Uit werd, na een dramatische 1e (7-1 achter) en een veel betere 2e helft met 14-12 verloren. De boodschap was duidelijk, aanhaken of afhaken, wat zou het worden. De start was goed en dankzij 2 benutte strafworpen van uitblinker Noël nam A1 snel een 2-0 voorsprong. Alleen bij 5-5 kon de tegenstander een keer op gelijke hoogte komen, verder was het steeds A1 dat een voorsprong had al was deze in de rust minimaal, 7-6. Na de rust liep A1 uit van 8-7 naar 12-7 en was het gat geslagen en hoewel ik het niet altijd met de scheidsrechter eens was (wie wel?) moet ik de beste man toch een compliment geven voor de manier waarop hij alles onder controle hield want makkelijk had hij het zeker niet getuige een gele kaart voor de beste speler van de tegenstander. A1 bleef solide spelen en gaf de tegenstander geen kans in de wedstrijd te komen, complimenten! De bijzonder tevreden trainer/coaches Marco en Pieter zagen Noël 5x, Christiaan en Stan 3x, Mike 2x en Else en Tamara 1x scoren. Ook invalster Janneke, klasse gespeeld! Myrthe wensen we beterschap.

Zou IJsselvogels A2 thuis tegen ongeslagen koploper KOAG A1 voor een stunt kunnen zorgen? In een gelijk opgaande 1e helft kon het alle kanten op maar was het toch KOAG A1 dat met een nipte 7-8 voorsprong de rust in ging. Toen KOAG A1 van 8-9 uitliep naar 8-12 leek de wedstrijd beslist maar 2 doelpunten van Jesse en 1 van Dave en Daan zorgden weer voor een 12-12 stand. Opnieuw liep KOAG uit naar een 12-15 voorsprong en het pleit voor A2 dat ze door bleven knokken en door goals van Daan en Laura nog tot 14-15 wisten te naderen. Helaas was de tijd tekort om de verdiende gelijkmaker te fabriceren, jullie hadden het verdiend! De coaches Edwin en Peter noteerden 5 goals van Jesse, 3 van Daan, 2 van Laura en 1 van Merel, Jelle, Dave en Anouk.

In Oud-Beijerland wilde IJsselvogels A3 het tegen Korbatjo A1 niet zo spannend laten worden als in de thuiswedstrijd toen het na een ruime voorsprong nog nipt wist te winnen. Via Wietze, Louanne, Thirza en Mick nam A3 een 0-4 voorsprong die werd uitgebouwd tot 1-7 in de rust. Na de rust bleef A3 goed spelen en dankzij 5 doelpunten van Wietze en Mick, 3 van invalster Roos, 2 van Louanne en 1 van Thirza en invaller Thomas werd er een ruime 6-17 overwinning behaald waardoor A3 nog steeds in de race is voor de 100% taart.

Wat was er met IJsselvogels B1 aan de hand? Was het gemakzucht? Onvoldoende geconcentreerd? Feit was dat nr. 6 van de ranglijst, Tempo B2 uit Alphen ad Rijn dat tot zaterdag pas 1x had gewonnen, van het begin af aan de lakens uitdeelde en B1 niet bij machte was het tij te keren al waren daar, volgens coach Victor, een gemiste strafworp, 6 doorloopballen, 3 korte kansen en een schotkaart vol met afstandsschoten mede debet aan. Jelle 3x, Sam Kl. 2x en Lars en Sam M. 1x konden met hun doelpunten de nederlaag niet voorkomen. Jammer, want nu is koploper Sporting Trigon B1 uit zicht.

IJsselvogels B2 kon het thuis niet bolwerken tegen Korbis B2 uit Waddinxveen dat na een 4-6 ruststand en een 8-10 eindstand beide punten mee naar huis wist te nemen. Toen B2 na een 4-6 achterstand ophaalde tot 7-7 leek er weer van alles mogelijk, helaas liep Korbis hierna weer uit naar 7-9 en ondanks de 8-9 van invaller Dano werd het uiteindelijk 8-10. Invaller Dano 3x, Luc en Clarissa 2x en Amber (of was het Thomas?) 1x scoorden de doelpunten.

IJsselvogels B3 was vrij.

IJsselvogels C1 nam het thuis op tegen “buur” Nieuwerkerk C1 en dat werd een bijzonder spannende wedstrijd die nipt met 10-11 werd verloren. Remmert zorgde nog wel voor een 2-0 voorsprong maar in de rust stond het al weer 5-8 voor Nieuwerkerk C1. Na de rust kon Nieuwerkerk het gat tot 8-11 vasthouden maar dankzij doelpunten van Patrick en Kris wist C1 tot 10-11 te naderen, helaas bleef het daarbij. Remmert 5x, Dano 2x en Iris, Patrick en Kris scoorden de doelpunten voor C1.

IJsselvogels C2 was vrij.

Omdat coach Kevin zelf moest spelen mocht trainer Edwin IJsselvogels D1 coachen. Het verslag was kort en krachtig: TOP! Goede wedstrijd. Veel beleving vandaag, agressief verdedigd, daardoor veel balbezit. Aanvallend heel gevarieerd, veel doelpogingen door iedereen. Jammer dat de 20e niet viel. Ga zo door!! Tot zover het wedstrijdverslag van trainer Edwin. Getuige de 2-19 overwinning op één van de “concurrenten” NIO D1 kan ik me indenken dat Edwin dik tevreden was. Joran 5x, Lieneke 4x, Sijmen 3x, Evi, Yana en Sander 2x en Cécile 1x namen de productie voor hun rekening en dat allemaal na een 1-12 ruststand. Jullie blijven in de race om de 100% taart.

IJsselvogels D2 was vrij.

Kon IJsselvogels D3 de schade vandaag beperkt houden? De vorige keer werd uit in ’s Gravendeel met 16-1 van ADO D2 verloren, wat zou het vandaag worden. Met enkele invallers in de gelederen omdat een aantal vaste basisspelers naar hun “toekomstige” school moesten begon D3 aan de wedstrijd. Na 0-2 scoorde Rosanne 1-2 en na 1-6 waren het invaller Wesley en Amber die 2-6 en 3-6 scoorden. ADO had een leuke ploeg die snel overspeelden en ook het vierkant al goed beheersten waardoor ze veel kansen kregen. Na 3-9 scoorde Duncan 4-9 waarna ADO de eindstand op 4-10 bepaalde en dat staat toch een stuk positiever dan de 16-1 van de vorige keer, invallers bedankt!

IJsselvogels E1 was vrij.

Voor IJsselvogels E2 werd het een uitstekend weekend. Zelf won het, na een spannende wedstrijd, met 7-9 van concurrent Nieuwerkerk E2 terwijl Vitesse E2 met 11-12 onderuit ging tegen KOAG E2 waardoor jullie nu 4 punten voor staan op zowel Nieuwerkerk als Vitesse en die ploegen moeten aan het eind van de zaalcompetitie nog 2x tegen elkaar spelen. In de 1e periode werd er veel gescoord en was het Nieuwerkerk E2 dat met 4-3 de leiding nam. In de rust stond het 5-5. De 3e periode werd het verschil gemaakt door via 2x Olivier en 1x Stijn uit te lopen naar een 5-8 voorsprong. De laatste periode was nog wel spannend maar E2 speelde het goed uit waardoor er met 7-9 werd gewonnen. Leidster Kirsten zag Olivier 4x, Stijn 3x en Rosa 2x scoren en ook jullie zijn nog steeds in de race om de 100% taart. Over het korfschieten zullen we het maar niet hebben want hiermee werd met 9-3 verloren ondanks doelpunten van Olivier, Rosa, Finn en Simone en dat zijn er bij mij 4 of ….. en bij Nieuwerkerk zie ik 8 streepjes, nou ja ….. 8-4 of 9-3 maakt ook niet uit. De punten waren voor E2!

Wat had IJsselvogels E3? Ik wil jullie het wedstrijdverslag van leidster Hannah niet onthouden en dat gaat als volgt: Wauw, dat is wat het eerste in mij naar boven komt. Wat een goede wedstrijd was dit. Eindelijk kwam het talent naar boven. Het gooien, vangen en schieten ging goed. Eigenlijk alles en wat hebben ze als bulldozers staan verdedigen! Uit nog dik verloren maar nu winnen met 12 doelpunten en er maar 5 tegen laten is echt een goede prestatie. Een trotse coach schrijft dit stukje en ik weet zeker dat Jeanine dat ook is. Wat een kanjers!! Hannah. Nou, daar druipt het enthousiasme van af en terecht want tegenstander Nieuwerkerk E4 was de trotse koploper en als je daar dan met 12-5 van wint is dat een uitstekende prestatie. Lotte scoorde 5x, Storm, Mink en Rianne 2x en Suus 1x. Het korfschieten werd nipt met 1-2 verloren waarbij alleen Mink 1x scoorde.

Ook IJsselvogels E4 leverde een prima prestatie door NIO E1 met 11-6 te verslaan. Tot 5-3 was het spannend maar daarna liep E4 uit naar een 11-3 voorsprong waarna NIO E1 de nederlaag nog enigszins wist te beperken tot 11-6. Lienke 5x, Jesse 3x en Quinty 2x scoorden de doelpunten waardoor E4 op een keurige 2e plaats staat. Ook het korfschieten werd gewonnen want dankzij doelpunten van Jesse, Thomas en Maudy werd het 3-1 voor E4 dat zo dubbel feest kon vieren.

IJsselvogels E5 wilde niet voor de andere E-teams onderdoen en won dankzij 2 doelpunten van Levi en David met 0-4 van Nieuwerkerk E8. Het korfschieten ging nog beter want via 2 doelpunten van Esther en Lieke en 1 van Eline en David werd het 0-6 voor E5. Netjes gedaan E5!

IJsselvogels E6 kwam vrijdagavond in actie tegen Korbis E4 waarvan in de wedstrijd met 1-3 werd verloren ondanks een doelpunt van Nina. Het korfschieten eindigde in 3-4 met 2 doelpunten van Nina en 1 van Isha. Helaas heb ik geen wedstrijdformulier en wedstrijdverslag kunnen vinden maar dat zou nog in de map kunnen zitten.

Normaal loof ik altijd een taart uit aan die ploeg die het langst zijn 100% score weet vast te houden maar ik denk dat ik bij IJsselvogels F1 een taart gaat beloven als jullie van die hatelijke “0” weten af te komen, oké? Dat staat! Uit tegen NIO F1 kon F1 in het begin goed mee, na 5-5 stond het in de rust 9-6 voor NIO F1. Na de rust ging het tot 12-9 gelijk op maar daarna wist NIO F1 toch overtuigend met 18-10 te zegevieren ondanks 3 doelpunten van Sahra en Luna, 2 van Flo en 1 van Tiddo en invaller Sven. Het korfschieten werd nipt met 5-4 verloren met 2 doelpunten van Tiddo en Luna.

IJsselvogels F2 kwam thuis tegen Korbis F2 al snel met 0-3 achter maar haalde dankzij 2 doelpunten van Luna en 1 van Sven keurig op tot 3-3. Daarna liep Korbis weer uit naar 3-6 en ondanks doelpunten van opnieuw Sven en Luna werd het uiteindelijk 5-9 voor Korbis F2. Het korfschieten werd gelukkig wel gewonnen want 1 doelpunt van Jayden en Sven was genoeg voor de 2-0 winst.