Hoe vloog de bal – t/m zaterdag 19 oktober 2019.

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 19 oktober 2019.

Opnieuw een uitstekende dag voor IJsselvogels met winst voor het 1e, 2e, 3e en A1 en bij de jeugd van C1, D1 en F1. Daar stonden helaas nederlagen van het 4e, het midweekteam en A2 tegenover.

A.s. Zaterdag 26 oktober 2019 is er een heel mooi thuisprogramma met de volgende wedstrijden:
9.45 uur IJsselvogels C1 – Nieuwerkerk  –   Duel om de gedeelde koppositie in de Hoofdklasse D, de eerste wedstrijd werd met 3-7 door IJsselvogels C1 gewonnen, de enige nederlaag voor Nieuwerkerk.
11.00 uur IJsselvogels A1 – RWA A1   –   Nr. 3, onze A1, tegen de hekkensluiter, uit werd eerder dit seizoen met liefst 8-21 gewonnen, zal dat zaterdag weer lukken?
12.30 uur IJsselvogels 3 – Vriendenschaar (H) 2 –  Het op de gedeelde 6e plaats staande IJsselvogels 3 ontvangt thuis nr. 2 Vriendenschaar 2 uit Hardinxveld-Giessendam, uit werd nipt met 20-19 verloren.
14.00 uur IJsselvogels 2 – Reeuwijk 2  –   Het op de 4e plaats staande 2e is aan een goede  serie bezig en hoopt dit voort te zetten tegen nr. 6 Reeuwijk 2, uit werd met 15-19 gewonnen.
15.30 uur IJsselvogels 1 – Reeuwijk 1  –   Het op de 6e plaats staande 1e heeft de stijgende lijn te pakken en komt bij winst op Reeuwijk 1 op gelijke hoogte met deze tegenstander, uit werd ruim met 23-14 verloren. Kans op revanche en om de zegereeks voort te zetten.

Er zijn ook nog 2 teams die zaterdag uit spelen. Het 4e speelt in Delft tegen Excelsior 5 (thuis 11-18 nederlaag) en D3 speelt in Bodegraven tegen Vriendenschaar D2 (thuis 8-3 winst).

ODO (M) 1 – IJsselvogels 1   11-18     Afgelopen zaterdag trok de IJsselvogels selectie richting Maasland voor de wedstrijden tegen ODO. Nadat het 2e (opnieuw) het goede voorbeeld had gegeven was het aan IJsselvogels 1 om hetzelfde te doen, namelijk deze belangrijke wedstrijd te winnen. Na de mooie (en zeer belangrijke) overwinning op WION was het zaak om de stijgende lijn door te trekken. De winnaar van dit duel zou met 4 punten op de ‘veilige’ 6e plek terechtkomen. Er konden in Maasland dus hele goede zaken gedaan worden. Het begin van de wedstrijd verliep stroef aan onze kant. ODO vond makkelijk de korf waar wij nog teveel onze tegenstander aan het aftasten waren. Voor we het wisten stond het 4-0 voor de ploeg in het blauw met wit. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden lieten we ons niet kisten en kwamen steeds meer in de wedstrijd. Roos brak uiteindelijk de ban door de 4-1 te scoren. Daarna vochten we ons langzaam terug de wedstrijd in. ODO bleef echter de gehele eerste helft aan de goede kant van de score staan. Via 7-4 en 9-6 wisten we nog voor rust het gat bijna helemaal te dichten. Opmerkelijk moment was toen Victor net voor rust een korte kans kreeg op de 10-10, maar de scheids al affloot. Waar we in eerdere wedstrijden teveel in dit moment zouden blijven hangen was dit nu niet het geval. Na een korte bespreking gingen we vol strijdlust terug het veld in. Hierbij werden we gesteund door het meegereisde publiek uit Moordrecht en het 2e op de bank. En toen de tweede helft.. je merkte het aan alles: de steun van het publiek, de overtuiging die werd uitgestraald en de winnaarsmentaliteit! Geen sprake van dat de punten in het Westland achter zouden blijven. Net als vorige week tegen WION kwamen we ijzersterk uit de kleedkamer. 10-10 door Victor, 10-11 en 10-12 door Christiaan en 10-13 door Lieke. Ineens waren de rollen compleet omgedraaid. ODO wist nog wel 11-13 te scoren maar daarna was het over en uit. Er werden lange aanvallen gespeeld, de juiste kansen werden genomen en er werd goed verdedigd. Halverwege de tweede helft was wel duidelijk dat de punten mee naar Moordrecht zouden gaan, het was alleen nog een kwestie van de wedstrijd volwassen uitspelen. Toen de scheids affloot stond er 11-18 op het scorebord. Opnieuw een 4 punten weekend voor de selectie! En niet onbelangrijk: we staan nu op de veilige zesde plek met 4 punten! Goals werden gemaakt door Eva 5x, Christiaan 4x, Mike 3x, Victor en Lieke 2x en Roos en Kimberley 1x. Bij deze wil ik ook nog alle supporters bedanken die zaterdag langs de lijn stonden. Jullie support heeft ons echt geholpen. Bedankt! Maar dames en heren, we zijn er nog niet! Voordat we de zaal weer mogen betreden, staat de return wedstrijd tegen Reeuwijk op het programma. Mocht deze wedstrijd gewonnen worden kan het zomaar zijn dat wij deze eerste helft veld afsluiten met een 5e plek (mits Reeuwijk hun wedstrijd tegen Tilburg verliest). We hebben alle support weer ontzettend hard nodig. Laten we zaterdag weer aantonen dat we IJsselvogels met elkaar zijn, in goede en in minder goede tijden. Hopelijk zie ik iedereen zaterdag langs de lijn. Groetjes, Sam.

ZATERDAG 26 OKTOBER

15:30 IJsselvogels 1 – Reeuwijk 1

14:00 IJsselvogels 2 – Reeuwijk 2

Kom allemaal naar het veld en schreeuw 1 en 2 naar de overwinning!

ODO (M) 2 – IJsselvogels 2   11-20     Wanneer IJsselvogels op dreef is, is dit voor elke andere club een ergernis. De motor gaat aan en iedere vogel vecht met bloed, zweet en een traan. Zaterdag 19 oktober mochten we weer op strijd, en we gingen de wedstrijd in zonder enige braafheid. ODO bleek te zwak & dus niet bestand tegen onze aanpak. IJsselvogels nam de wedstrijd in eigen hand & dit blijkt ook uit de eindstand. Een 11-20 winst voor IJsselvogels! Op naar zaterdag & de laatste 2 punten van dit buitenseizoen pakken. We hopen jullie zaterdag te zien om 14.00 uur thuis tegen de buren (Reeuwijk). Tot dan (alle trommels, toeters en bellen zijn welkom). Goals van: Jeffrey 6x, Leon 5x, Wietze 3x, Stan 2x, Marianne 1x, Tamara 1x, Janneke 1x, Jesse 1x. Groetjes van Anouk!

KOAG 4 – IJsselvogels 3   10-19     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 3e behaalde in Krimpen ad IJssel een ruime 10-19 zege op het een plaatsje hoger staande KOAG 4 waardoor het 3e nu gedeeld 6e staat met WION 3 en KOAG 4. KOAG 4 is door de jaren heen een bekende tegenstander van ons 3e geworden en één van de ploegen die het 3e onder zich moet kunnen houden.

IJsselvogels 4 – Korbis 3   10-19    Een wedstrijd om snel te vergeten, want zonder echte bezieling en zonder de grens op te zoeken, was Korbis 3 de eerste helft heer en meester in het veld. De 0-8 achterstand na 26 minuten spelen illustreert de verhoudingen in het veld, Rob (1-8 en 2-8) en Leonie (3-9) waren gelukkig wel trefzeker voordat de rust werd ingegaan en was het enigszins dragelijk, want niet scoren in een veld….dat is IJsselvogels 4 onwaardig. Harde woorden in de rust, de mouwen opstropen en laten zien dat we niet opgeven. De 2e helft was eigen een formaliteit, er werd redelijk om & om gescoord met doelpunten van Rob (4-13), Leonie (5-14), Melvin (6-15), Rob (7-15), Rob (8-17), Marlinde (9-18) en Laura (10-19 eindstand). Volgende week de laatste veldwedstrijd en zal er een andere mentaliteit getoond moeten worden om handhaving te bewerkstelligen. De doelpunten kwamen van Rob (5), Leonie (2), Melvin (1), Laura (1) en Marlinde (1).  Deze keer een kort verslag want wij zijn deze wedstrijd al vergeten en is al ver begraven in ons geheugen. Marco.

Vriendenschaar (B) MW1 – IJsselvogels MW1   18-5     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Het Midweekteam bleek in Bodegraven niet opgewassen tegen kampioen Vriendenschaar MW1 dat bestaat uit allemaal spelers en speelsters die enkele jaren geleden nog in het 1e speelden en dat tegen ons Midweek(recreanten)team. Na een 5-0 achterstand zorgden de invallers Wilco en Jelle voor 5-1 en 5-2 waarna Vriendenschaar de ruststand op 7-2 bepaalden. Van na de rust is geen scoreverloop te vinden, alleen een eindstand, 18-5, duidelijk.

Avanti / Post Makelaardij A2 – IJsselvogels A1   10-15     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Pijnacker stond het duel tussen de nrs. 3 (Avanti A2) en 4 (IJsselvogels A1) op het programma. Het werd een knappe klinkende overwinning voor onze A1 dat hierdoor de 3e plaats overnam van Avanti A2. Verder weet ik helaas niets, jammer!

Weidevogels A2 – IJsselvogels A2   12-9     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. A2 kon het in Bleiswijk niet bolwerken tegen Weidevogels A2 en keerde met een 12-9 nederlaag huiswaarts waardoor Weidevogels A2 kampioen werd en A2 als 5e is geëindigd.

IJsselvogels C1 – Vitesse C1   15-4     Deze week de nummer vier (wij staan gedeeld tweede)  op bezoek en dat beloofde een spannende wedstrijd te gaan worden. Hoe zou het team de wedstrijd van vorige week hebben verteerd? Lucas en Flo nog steeds geblesseerd maar in Luna en Finn twee goede invallers gevonden. Gelukkig begon de wedstrijd pas om 12.45 waardoor we, in tegenstelling tot de ochtend, eindelijk weer eens normaal korfbalweer hadden. En dan is het schieten toch net even wat anders dan met een natte bal in de regen. Werd het dan de verwachte spannende wedstrijd? Helaas was Vitesse daar niet goed genoeg voor. In de eerste minuten werd al duidelijk dat dit Vitesse een maatje te klein was, een bal vanuit de verdediging naar de aanval brengen bleek al moeilijk door de druk die onze C1 gaf. En dan is het een feest om langs de kant te staan en te zien hoe gemakkelijk de bal rond gaat en vliegen de schoten je om de oren. De ruststand 6-1 door doelpunten van 2x Jesca, Stijn, Wesley, Benjamin en de vrolijk meeschietende Finn. Het korfbal prima, de aanvallen gevarieerd en de stand terecht. Natuurlijk nog details die beter kunnen en het rendement op de schoten nog niet zo hoog als op de trainingen (daar vliegt echt alles uit de meest ongelofelijke hoeken en afstanden raak). De variatie soms te laag (alle doelpunten uit schoten en net even te weinig dreiging naar binnen) maar dat zijn allemaal details waar we doordeweeks weer verder mee kunnen werken. In de rust aangegeven dat we dit tempo moeten volhouden en de druk op Vitesse hoog moeten houden. En zo gezegd zo werd het ook gedaan. Een onmachtig Vitesse kreeg de tweede helft nog negen doelpunten om de oren en maakte er maar drie waardoor de eindstand 15-4 werd door doelpunten van 2x Rosa, 2x Benjamin, 2x Stijn, Jesca, Wesley en wederom Finn. Waardoor 6 verschillende spelers doelpunten maken en ga daar maar eens aanstaan als tegenstander. De beide invallers Luna en Finn speelden beide een prima wedstrijd en ook dat is goed nieuws voor volgende week als Nieuwerkerk op bezoek komt in Moordrecht. Door de nederlaag van koploper Deetos tegen Nieuwerkerk zijn we nu met drie teams die twee verliespunten hebben en kan het nog alle kanten op in deze poule wat de wedstrijd van aanstaande zaterdag alleen maar leuker maakt. Dus heb je zaterdag om 09.45 nog een gaatje in de agenda kom de C1 aanmoedigen tijdens deze derby! André.

IJsselvogels D1 – Olympia D1   6-4     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Een moeizame overwinning van onze D1 op Olympia D1 uit Spijkenisse dat over de hele wedstrijd minimaal een punt had verdiend. Na 5-4 was het gelukkig Marnick die met een mooi afstandsschot de 6-4 binnenschoot en zo de overwinning veilig stelde. Verder zag ik o.a. ook Sven scoren. Wat mij opviel was dat jullie zo ontzettend veel moeite hadden met het uitbrengen van de bal vanuit de verdediging naar de aanval. Alles ging in één tempo, zonder ook maar één versnelling en zonder diepgang in het spel, dan wordt het een moeilijk verhaal. Wel zijn jullie netjes 2e geworden.

OZC F1 – IJsselvogels F1   5-6     Het was een belangrijke wedstrijd want OZC had 2 punten en wij hadden 4 punten. We moesten deze dus winnen. We kwamen dus al snel 0-1 voor door Floris. OZC kwam al snel op 1-1 maar Tamara scoorde ook nog de 1-2 in het eerste kwart. We gingen onze eerste pauze nemen en we zeiden dat we echt meer op onze passes moesten letten en dat deden ze ook. Wessel scoorde de 1-3, en Eva scoorde de 1-4. We stonden met 3 punten voor dat zou toch goed moeten komen??.. OZC scoorde nog wel de 2-4 (maar dat kwam meer omdat we een overtreding maakte waardoor hun een stip kregen). Het derde kwart kwamen we weer met een voorsprong van 4 door 2 doelpunten van Wessel, helaas scoorde OZC weer waarna het weer 3-6 stond. Het laatste kwart nog 10 min. knallen.. maar OZC scoorde als enige de doelpunten en zij zette de stand op 5-6. Het korfschieten werd ook gewonnen door ons met 3-5. Doelpunten werden hier gemaakt door Tamara, Eva, Floris en 2 keer Wessel. We moeten echt gaan trainen dat we het laatste kwart niet moeten weggeven en dan we ook nog iets meer als een team gaan spelen. Genoeg goede en foute dingen gezien maar dan weten we wel waar we nog op moeten trainen. Iris.