Hoe vloog de bal – zaterdag 30 november 2019

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 30 november 2019.

Opnieuw een mooie overwinning thuis van het vlaggenschip. Door thuis met 25-18 van Badhoevedorp te winnen bleef het 1e ongeslagen. Zaterdag spelt het 1e opnieuw thuis, om 15.40 uur is dan VZOD 1 uit Kudelstaart de tegenstander. Het 2e leed thuis een onnodige 13-14 nederlaag tegen WION 3 dat alle registers open trok en met succes, tja, als je zelf 6 strafworpen mist ….. en met 0-5 achter komt te staan ….. Het 3e wist na een 16-21 achterstand tegen het sterke Tjoba 2 nog een 21-21 gelijkspel uit het vuur te slepen, klasse 3e! Het 4e rekende thuis af met Traide 2 en won met 16-14 waardoor ze in de bovenste regionen blijven. A1 rekende thuis met 25-17 af met KCC A2 en neemt het zaterdag op tegen medekoploper Reeuwijk A1 dat ook beide wedstrijden wist te winnen, aanvang 13.00 uur. C1 herstelde zich door uit met 5-13 van Vitesse C1 te winnen en D1 herstelde zich uitstekend door na een 8-3 ruststand bijzonder knap met 9-10 uit van het sterker geachte Korbis D1 te winnen. De grootste overwinning kwam op naam van A1 dat met 25-17 van KCC A2 won. Topscoorders van de week werden Lieke Verstoep uit het 1e, Dirk Rijneveld uit het 3e, David Modderkolk uit A1 en Wessel Hofman uit F1 met allemaal 6 doelpunten. De resultaten:

Helaas van B2, D2, D3 en E1 geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Mail de doelpunten naar mij door en ik maak een wedstrijdverslag(je) voor jullie (s.slingerland@planet.nl).

IJsselvogels 1 – Badhoevedorp 1   25-18    Zaterdag was het zover, de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen voor IJsselvogels 1. In een goed gevulde Zuidplas was Sporting Badhoevedorp de tegenstander. Na een overtuigende overwinning de week ervoor tegen Oranje Nassau was het vertrouwen groot. We waren echter wel gewaarschuwd, zo makkelijk als de week ervoor zou het niet gaan worden, scherp beginnen dus! Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Nadat Badhoevedorp de score opende kwamen we al snel langs zij waarna er om en om gescoord werd. Na 3-3 liepen we ineens uit naar 7-3 na een reeks goede aanvallen. Het lukte helaas niet om Badhoevedorp helemaal af te schudden. Dit kwam deels doordat zij zelf goede aanvallen speelden maar ook door het feit dat het verdedigend niet altijd even goed was van onze kant. Bij rust was het verschil 5, namelijk 14-9. In de rust was de boodschap duidelijk: verder uitlopen, verdedigend minder fouten maken en de punten in Moordrecht houden. Het begin van de tweede helft was duidelijk voor ons. Door 2 snelle goals was het verschil 7 doelpunten, 16-9. Helaas brak er toen een mindere periode aan waarin Badhoevedorp langzaam dichterbij kon komen. Bij 17-13 stelden we gelukkig op tijd orde op zaken en via 20-15 konden we de wedstrijd uitspelen. Eindstand 25-18. Opnieuw een overwinning voor IJsselvogels 1! Opnieuw aanvallend een goede pot gespeeld (al had dit nog beter gekund). De focus moet komende weken op de verdediging. Op de trainingen gaat dit vaak goed, nou ook in de wedstrijden laten zien. Daarnaast hebben we laten zien dat we ook na een mindere periode in de wedstrijd onze schouders eronder kunnen zetten en de wedstrijd al vroeg voor het einde kunnen beslissen. Goals werden gemaakt door Lieke 6x, Eva 4x, Mike, Sam en Roos 3x, Christiaan, Kimberley en Victor 2x. Volgende week om 15:40 spelen we tegen VZOD 1. Hopelijk vinden weer een hoop mensen de weg naar De Zuidplas om ons aan te moedigen. Iedereen die zaterdag op de tribunes zat of stond, bedankt!!! Sam .

IJsselvogels 2 – WION 3   13-14     0-5 achterkomen… Dat is geen ideale situatie. Zeker niet, als het tegen WION 3 is; een ervaren ploeg, waar je niet zo 1-2-3 over heen kunt paraderen. Waarbij we jammer genoeg niet scherp konden beginnen aan de wedstrijd, konden wij het gaspedaal na enkele minuten gelukkig vinden. Jesse wist de 1-5 te scoren, waarbij hij gelijk wat benzine in de IJsselvogelsauto tankte. De 2-5, 3-5 en 4-5 volgden. Anouk wist de twee gelijkmakers te scoren: de 6-6 en 8-8. Misschien is het wat narcistisch om jezelf (positief) te belichten in het verhaal, maar aangezien ik vaker de “Anoukjes”, dan de goals maak, hoop ik dat jullie het mij vergeven. WION had tot dit punt in de wedstrijd steeds de voorsprong, maar bij de 8-8 kwam het omslagpunt en kwamen wij op voorsprong, met de mooie stand van 11-8. Helaas konden we onze voorsprong niet behouden en kwam WION terug tot 11-11. Aan het eind van de wedstrijd wist invalster Annelies nog een mooie goal te maken, maar dit mocht helaas niet baten… We verloren met een stand van 13-14. Bedankt Basje, Luc, Mike, Loisanne en Annelies voor het invallen! Uiteindelijk waren we denk ik niet helemaal volgetankt en de auto kon niet op volle touren draaien. Volgende week staat DES 3 op het schema. Zij hebben 2 punten, dus des (…) te belangrijker voor ons om de punten binnen te slepen. De support vanaf de tribune doet ons erg goed en geeft ons energie! Bedankt supporters voor jullie aanwezigheid & kracht en we hopen jullie zaterdag om 14:15 uur weer te zien. Groetjes van Anouk.

IJsselvogels 3 – Tjoba 2   21-21     Na de goede zege van vorige week tegen Swift (A) moesten we ons vandaag weer focussen op de nieuwe tegenstander. Een tegenstander die uit het dorp ‘s-Heer Hendrikskinderen komt, en voor de mensen die weten waar dat ligt, Zeeland. En zo als wordt gezegd dat die Zeeuwen een stug volk die goed te eten krijgen, want dat zagen we wel. Een team wat aardig wat lengte bezit, naast de lengte hadden ze ook wat geroutineerde spelers die zeker wisten wat ze deden. Na de bespreking en de warming-up begon de wedstrijd gelijk goed met een schot van Kirsten, 1-0. Kunnen we dan precies hetzelfde doen als vorige week? Helaas was het niet zo makkelijk want de tegenstander scoorde gelijk 3x op rij 1-3. Maar Kirsten wist wel antwoord te geven een mooi schot weer en de stand was 2-3. Vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op maar konden er niet over heen. Tjoba maakten elke keer 2 verschil waardoor wij de schade continu moesten repareren. Met een 10 -11 achterstand gingen wij de rust in, waar we de tactiek nogmaals gingen door bespreken om zo onze fouten eruit te halen. Toen de wedstrijd weer begon scoorden Tjoba gelijk weer een doelpunt waardoor het verschil weer 2 werd. Door een doelpunten van Anne en een van Mike kwamen we op 12-12. Opnieuw weer een doelpunt van Tjoba en opnieuw weer een doelpunt van ons dit was het beeld van de tweede helft. Na 10 minuten in de tweede helft zetten Kirsten ons voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong 15-14, maar dat duurde alleen niet lang want Tjoba gaf gelijk antwoord en bouwden de score uit naar 15-19. Maar door de ervaring en vechtlust van het 3de konden we toch nog terug komen. De tegenstanders begon fouten te maken waardoor Dirk het verschil kon maken met zijn vrije ballen. Al met al een leuke en spannende pot tegen deze stugge Zeeuwen. Graag willen we het publiek nog bedanken voor jullie mooie klanken van de tribune. Doelpunten: Dirk 6x, Kirsten 4x, Erwin 4x, Mike 3x, Anne 3x, Manon 1x. Mike.

IJsselvogels 4 – Triade 2   16-14    De vraag voorafgaande aan de wedstrijd tegen Triade 2 was of IJsselvogels 4 een vervolg kon geven aan de goede start van de zaalcompetitie. Na het gelijke spel tegen titelkandidaat HKC 4 moest er gewonnen worden om aansluiting te houden met de andere titelkandidaat Korbis 3. Zonder coach Marco, maar met coach Marlinde zocht IJsselvogels naar een snelle voorsprong, die viel ook door de score van Stef (1-0). Hierna was het achter de feiten aanlopen, maar konden wel aansluiten met scores van Jelle (2-2), Rob (3-3). Het kleine gaatje werd gerepareerd door de dames Laura v N (4-5) en Laura R (5-6) waarna Jelle (6-6) en Rob (7-7) de wedstrijd weer in evenwicht bracht. De voorsprong bij rust werd bereikt door doelpunten van Laura R (8-7) en Leonie (9-8). Na een valse start van de 2e helft, nam IJsselvogels het heft stevig in handen en uitte zich in doelpunten van Jelle R (10-10), Rob (11-10), Wilco (12-10), Laura R (13-10) en na een doelpuntloze periode van 10 minuten, gaf Jelle R (14-10) het beslissende tikje en na de 15-11 van invalster Karen was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld met nog een kleine 10 minuten. Triade 2 zette nog 1 keer aan en kwam zelf terug tot 15-13, maar Rob zorgde voor de bevrijdende treffer (16-13, waarna Triade de eindstand bepaalde op 16-14. Van horen zeggen een terechte overwinning, maar was hier sprake van enige onderschatting of wordt Triade 2 een opponent welke punten kan afsnoepen van de top 3? In ieder geval een goed vervolg van de competitie, welke helaas werd overvleugeld door een blessure van Leonie (bal op 2 vingers, ziekenhuisbezoekje en 3 weken rust voorgeschreven gekregen. Sterkte Leonie! De doelpunten werden gemaakt door 9 spelers!!: Rob (4) Laura Rijneveld (3), Jelle Reichard (2), Jelle Stormbroek (2), Wilco (1), Stef (1), Leonie (1), Karen (1) en Laura van Nieuwkoop (1) en dat is de kracht van dit IJsselvogels 4, iedereen kan doelpunten maken! Namens inval coach Marlinde, die geen spannende wedstrijd meer kan aanzien van haar team, spontane bevalling is dan mogelijk 😉 en meekijkende coach Marco in de groepsapp! Op naar de volgende 2 punten a.s. zaterdag tegen Good Luck 2 in de Zuidplas om 17.00 uur. Marco.

Meervogels / Fisica 6 – IJsselvogels 5   15-7     Het 5e ging zaterdag eens even kijken in Zoetermeer bij Meervogels. Hier zijn wij als team de 100% taart kwijt geraakt. We willen er verder niet veel over kwijt, behalve dan dat dit erg jammer is. Doelpunten gemaakt door: Mick 4x, Nikki 1x, Tom 1x en Aniek (jeeeeej) 1x.  Volgende keer beter en meer doelpunten. Groetjes Karlijn en Aniek.

IJsselvogels G1 was vrij.

IJsselvogels A1 – KCC A2   25-17     IJsselvogels begon sterk aan de wedstrijd. Met de eerste kans van de wedstrijd wist (invaller) Tim Plooster de score te openen. IJsselvogels, met goede aanvallen en veel kansen, wist in de beginfase de voorsprong te behouden. Grote fases van de eerste helft waren overtuigend, zeker in verdedigend opzicht. Echter kwamen we nog niet helemaal ‘los’ van onze tegenstanders.  Ruststand 10-7. Na de rust wist IJsselvogels door te drukken naar een 17-10 voorsprong. Na een wat mindere fase wist IJsselvogels in het laatste kwartier opportunistisch te korfballen wat leidde tot veel doelpunten. Eindstand 25-17. Het was een leuke wedstrijd om van de kant te zien. Waarin IJsselvogels fris spel vertoonde met veel doelkansen van iedereen. Verdedigend wisten we de tegenstanders lange tijd onder druk te zetten, waardoor we snel de bal veroverden. Doelpunten zijn gescoord door: David 6x, Luc en Dano 4x, Annelies 3x, Evi, Tim  en Loisanne 2x en Thirza en Joran 1x. Peter.

IJsselvogels A2 – Fortuna / Delta Logistiek A4   8-16     Alsnog een nagekomen verslag van A2 via Annelie: Zaterdag speelde IJsselvogels A2 tegen Fortuna A4. We wisten van tevoren dat het wel een moeilijke wedstrijd zou worden. Dit vermoeden werd bevestigd toen Fortuna de wedstrijd begon door er al snel een afstandsschot in te mikken. Door een netjes afgemaakte stip van Edo stond IJsselvogels A2 weer gelijk. Dat wij ook wel afstandsschoten kunnen afmaken werd bewezen door Stan die vanaf flinke afstand ervoor zorgde dat IJsselvogels A2 op voorsprong kwam. Tussenstand 2-1. Fortuna wist terug te komen door middel van nog een afstandsschot. En heel lang scoorden beide teams telkens andersom. Want na de goal van Fortuna kwam IJsselvogels A2 weer op voorsprong door een afstandsschot van Edo. Helaas wist Fortuna hierna twee keer te scoren waardoor we de voorsprong verloren. Gelukkig konden we terugkomen doordat ook Lotte vanaf een grote afstand wist te scoren. Hierna wist Angela haar tegenstander voorbij te rennen en de doorloopbal netjes af te maken waardoor we door deze twee goals nu met 5-4 voorstonden. Helaas begon Fortuna weer van grote afstand te schieten en door middel van dit soort balletjes hun voorsprong weer op te bouwen. Ze wisten 3 keer achter elkaar raak te schieten. Met nog een paar minuten op de klok wist Edo nog een stip af te maken waardoor we de rust ingingen met een tussenstand van 6-7.
Na de rust ging Fortuna weer verder met schieten terwijl IJsselvogels het moeilijker kreeg met scoren. In de tweede helft werd er alleen gescoord door goals vanaf een redelijk tot erg verre afstand. Fortuna wist hun voorsprong uit te bereiden tot 6-12. Patrick wist nog twee keer snel achter elkaar met een afstandsschot te scoren. En dat waren de goals vanaf de kant van IJsselvogels voor deze wedstrijd. Fortuna scoorde nog een aantal keer waardoor de einduitslag uiteindelijk 8-16 was. Onze eerste helft was qua aantal goals goed. Het is jammer dat we de tweede helft een stuk minder scoorden terwijl Fortuna dat wel deed. We gaan ons in ieder geval voorbereiden op onze volgende wedstrijd tegen Nieuwerkerk en we hopen dat we dan weer twee punten kunnen pakken. A2

IJsselvogels B1 – Dijkvogels B.1   11-14     Afgelopen zaterdag stond ons een spannende wedstrijd tegen Dijkvogels te wachten. Een tegenstander die eigenlijk bij helemaal niemand bekend was zowel bij ons niet als bij de coaches niet. Maar goed we begonnen de wedstrijd met Marijn, Isa, Cécile en Iris in de aanval en Tim S, Joran, Lieneke en Anne in de verdediging. De eerste vijf minuten gebeurde er niet zoveel totdat Marijn de score opende met een schot. Al snel werd het 1-1 door een schot van de tegenstander van Tim S (die later nog veel meer zou scoren). Daarna ging het helemaal mis. De aanvallen liepen niet, we waren niet zuiver omdat we al onze schoten overhaastten, en de tegenstander tsja die schoten wel raak en hun aanvallen liepen wel. Vandaar dat de stand in de rust 1-8 was. In de kleedkamer kregen we terecht een donderpreek en tips hoe we het weer konden oppakken. De 2e helft begon, Iris scoorden meteen de 2-8. Toen de tegenstander 2-9 maakte switchen we van de tactiek van voorverdedigen naar achterverdedigen. Het werkte! We liepen steeds meer in, door 2 afstandsschoten van Isa en Lieneke, een stip van Cécile, 2 afstandsschoten van Tim P (die vandaag weer erg op schot was) en een afstandsschot van Iris. Daardoor kwamen we zelfs tot 8-9. Toen werd het 8-10 en maakte Tim P de 9-10. Daarna begon Dijkvogels weer uit te lopen en werd het uiteindelijk 11-14 met nog een schot van Tim P en een korte kans van Cécile. De eerste helft was ronduit slecht en daar moeten we zeker wat mee doen op de training maar ik ben trots (en ik denk dat ik niet de enige ben) op hoe we de tweede helft hebben gespeeld en hoe we het hebben opgepakt. Door positief elkaar te coachen en tips te ontvangen en wat met die tips te doen denk ik dat we er toch nog een wedstrijd van hebben gemaakt. Tim P 4x, Iris en Cécile 2x, Isa, Lieneke en Marijn 1x. Joran.

KOAG B2 – IJsselvogels B2   13-8     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Vitesse C1 – IJsselvogels C1   5-13    Een oude bekende van het veld was vandaag de tegenstander in Barendrecht. Afgelopen donderdag voor de training was de wedstrijd tegen Albatros nog even doorgenomen en de leerpunten uit die wedstrijd werden met elkaar gedeeld. Conclusie was toch wel dat we op veel punten beter kunnen presteren en dat met elkaar ook moeten doen. Was dat al zichtbaar in de wedstrijd tegen Vitesse? Nou ja en nee, de uitslag was prima 5-13. Er werden door Luna en Dominique mooie goals gemaakt waardoor het aantal doelpuntenmakers op 6 kwam (hoe meer mensen scoren hoe beter het is!). We krijgen heel weinig goals tegen dus verdedigend was het zeer goed vandaag. Maar toch heb je het gevoel dat het nog een beetje mat is bij de spelers en soms de koppies weer gaan hangen als het even minder loopt. Dat de passie en blijdschap er iets meer vanaf kan stralen. De passing vandaag ook minder goed dan normaal dus daar gaan we volgende week weer mee aan de slag op de trainingen. Beide invallers vandaag Luna en Finn waren vandaag erg goed en belangrijk in de wedstrijd. Luna maakte ook haar eerste 2 doelpunten en daar mag je supertrots op zijn! Finn heel degelijk in de aanval en verdediging en pikte zijn doelpuntje deze keer helaas niet mee maar hielp het team met invallen zeker! De wedstrijd dan maar even doornemen en de eerste helft een 2-5 voorsprong door doelpunten van Jesca(doorloper (eehhh dit kan toch ook onderhands?? 😊) en een schot). Schoten van Benjamin en Wesley en een prachtige doorloper van Dominique. Ging het dan vanzelf? Nee, dat niet en als Vitesse verzuimd om de drie(!) verkregen strafworpen deze wedstrijd te missen wordt het sowieso erg moeilijk. Na rust komen we wat meer los en geloofd Vitesse al lang niet dat er iets te halen valt en daarom lopen we makkelijk uit naar 5-13 door nog doelpunten van Stijn (2x mooi schot), Wesley (1x schot en korte kans), Benjamin (het kan ook dichterbij maar van veraf is veel mooier) en Dominique (lekkere korte kans) en de laatste 2 worden gemaakt door invalster Luna. Volgende week de derby tegen Nieuwerkerk die verrassend verloor met een grote uitslag (22-14) van Albatros. André.

IJsselvogels C2 was vrij.

IJsselvogels C3 – Fortuna / Delta Logistiek C4   7-6     We stonden met 3 mooie schoten voor, maar helaas scoorden de tegenstander 3 keer dat we gelijk stonden met 3-3, maar gelukkig scoorde ik en Willeke nog om te zorgen dat we voor stonden met 5-3 .Maar helaas scoorden de tegenstanders weer 3 keer we dachten dat we zouden verliezen, maar toen scoorden Willeke een korte kans en toen kregen we nog hoop. En in de laatste minuut scoorde Lucy!!!!!! En toen hadden we gewonnen met 7-6. Geschreven door: Eline.

Korbis D1 – IJsselvogels D1   9-10     De wedstrijd is nog maar net begonnen en Korbis scoort
1-0. Maar snel een vrije bal voor IJsselvogels, Sven speelt aan en Luna scoort 1-1. Dan gaat het even niet zo goed met IJsselvogels. Ze lijken even ondergesneeuwd door Korbis. 2-1, 3-1, 4-1 en 5-1. Ze laten de koppie’s niet hangen en blijven doorgaan. Gelukkig komt er een mooie korte kans voor Sven en die neemt hij, Sven scoort 5-2. Wisselen van vak – Kort na de wissel lijkt Timo de bal uit de handen te verliezen maar helaas kwam dat omdat zijn vinger dubbel ging. Timo is geblesseerd aan zijn vinger, kan helaas niet verder spelen, moet snel gaan koelen. Wilmer is mee voor inval in dit geval heel fijn. Wilmer weet de bal goed aan te spelen naar Marnick en hij scoort 5-3. Dat geeft moed. Korbis neemt het toch nog even over, 6-3, 7-3 en 8-3. – Rust  – Sam heeft goede uitleg en tips gegeven tijdens de rust. Ondanks dat ze er niet goed voor stonden bleef Sam positief wat heel fijn is voor de spelers. Met de kin omhoog kwamen ze het veld weer op. Mooi om te zien. Door goed samenspel in het vak heeft Luna een korte kans en benut deze 8-4 kort daarna weer een mooi spel en 8-5 🎉 Luna mooi afstand schot. Ivm snijden stip tegen…. maar die gast er niet in. Pffffff.  IJsselvogels gaat door💪🏻 8-6 Luna maakt een doorloopbal mooi aangespeeld door Sven.  IJsselvogels krijgt een vrije bal ivm snijden helaas niet gescoord. – Vak wissel – IJsselvogels grijpt alle kansen. Ver schot door Wilmer 8-7, Nora maak 8-8 door mooi samenspel. Ze spelen de bal snel over en Floortje ziet kans om 8-9 te maken. Korbis maakt 9-9. De spanning op de tribune is niet te doen. IJsselvogels gaat een soort onrustig spelen en de klok loopt door nog 7 minuten. Sam roept rustig aan, rustig spelen. Gelukkig doen ze dat goed. Nora weet met een mooi schot 9-10 te maken. En dan nog 2 minuten. Pffffff niet te doen, wat is het spannend. En dan gaat de fluit van de scheidsrechter. 🎉🎉🎉🎉 Het gaat los in het veld en op de tribune. Wat een goed team, goed samengespeeld . Eline en Wilmer bedankt voor het invallen  Sam top gecoacht. Fijne week allemaal en voor het weekend een leuke korfbal zaterdag gewenst. Sanne.

Vitesse D3 – IJsselvogels D2   17-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

De Voltreffers D1 – IJsselvogels D3   14-10     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

Phoenix E1 – IJsselvogels E1   7-11   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels E2 was vrij.

RWA E3 – IJsselvogels E3   5-11     Na de ruime overwinning van vorige week op Valto wilden we dit vandaag doorzetten. Al snel kwamen we op een 0-4 voorsprong door 2 doelpunten van Noortje, 1 van Thijme en 1 van Ayub. Na 1 tegendoelpunt gingen we weer verder met aanvallen. We speelden goed rond en creëerden veel kansen. Ayub wist 2 kansen te scoren en de stand werd 1-6. Na weer een tegendoelpunt wisten we er zelf weer 3 te scoren. Hierna maakte Thijme een mooie doorloopbal en Fleur een mooi schot. Uiteindelijk hebben we ook de 2e wedstrijd ruim gewonnen met 5-11! Goed verdedigd met elkaar en veel kansen gecreëerd! Als we zo door gaan met het team kunnen we denk ik hoog eindigen! Op naar volgende week wanneer we een spannende wedstrijd spelen tegen medekoploper Achilles!  Dyonne.

IJsselvogels E4 was vrij.

IJsselvogels E5 – Nikantes E1   10-3    Deze zaterdag heeft IJsselvogels E5 tegen  Nikantes E1 gespeeld. De tegenstander was bekend en ze hadden ook lange spelers. We wisten dat we hard zouden moeten werken om de twee punten thuis te houden. De E5 begon scherp aan de wedstrijd en al snel viel het eerste doelpunt aan de kant van IJsselvogels. Daan scoorde de 1-0. Nikantes wist in de laatste minuten van het eerste kwartje terug te komen door een schot maar dat waren ook meteen alle goals in de eerste tien minuten. In de tweede tien minuten kreeg IJsselvogels veel kansen die allemaal netjes afgemaakt werden. Nikantes wist nog een keer te scoren maar dankzij 4 goals van Daan en een goal van Timo stond IJsselvogels E5 nu met 6-2 voor. Natuurlijk waren wij als coaches super trots in de rust en de spelers waren net zo enthousiast. Maar ze kregen vooral mee dat we nu hard moesten blijven werken om deze voorsprong te behouden. En dat deden ze. Sterker nog: er vielen nog 3 goals! Het begon met een goal van Maxim en daarna waren het twee schoten van Elin die IJsselvogels E5 op een 9-3 voorsprong zetten. Nikantes wist in de laatste tien minuten nog een keer te scoren maar ze waren niet de enige. De laatste goal van de wedstrijd werd gemaakt door Mila waardoor IJsselvogels E5 deze moeilijke wedstrijd met wel 10-3 heeft gewonnen! Wij als coaches zijn ook deze week weer super trots op hoe de spelers zich in hebben gezet en hoe ze voor elkaar hebben gewerkt. Super gedaan E5! Lotte en Annelie.

IJsselvogels F1 – Achilles F1   9-16     Zaterdag moesten we tegen Achilles F1. Ze hadden de vorige wedstrijd met een grote score gewonnen dus we wisten dat het moeilijk zou worden. We begonnen het 1e kwart met een 0-1 achterstand waarna Tamara de 1-1 scoorde. Achilles maakte de 1-2 en Wessel de 2-2. Het ging erg gelijk op, want na de 2-3 scoorde Wessel de 3-3 en Tamara de 4-3. Het 2e kwart begon. Na de 4-4 scoorde Wessel (die weer erg op schot was) de 5-4. Daarna scoorde Achilles de 5-5 en de 5-6 waarna Wessel weer kwam met een mooi ver schot die de stand op 6-6 bracht. De tegenstander scoorde voor de rust nog de 6-7. In het 3e kwart vielen er niet veel doelpunten. Na de 6-8 scoorde Wessel de 7-8 en Achilles weer de 7-9. In het laatste kwart ging het mis. We kwamen 7-11 achter te staan waardoor we een superspeler mochten inzetten. Nog steeds vonden we het erg moeilijk. Wessel maakte de 8-11 en na de 8-12 scoorde onze nieuwe aanwinst bij de F1 Sem de 9-12. Daarna lieten we alles lopen en eindigde de wedstrijd met de stand 9-16. Het korfschieten ging ook niet zo ook al is dat meestal onze specialiteit. Het werd 2-3 met een doelpunt van Eva en van Floris. We moeten erg trainen op het volhouden van de wedstrijd, want wat ik ook op het veldseizoen zag was dat we de eerste 3 kwarten het spel goed vasthouden en we voor elkaar rennen, maar eenmaal bij het laatste kwart is de motivatie weg om te winnen en zitten de meeste in dromenland. Ook moeten we een stuk feller worden om het spel van de tegenstanders bij te houden, want als we niet fel zijn kunnen we de bal nooit afpakken. Dit zijn dingen waar we zeker op gaan trainen en ik hoop volgende week op een mooie wedstrijd! Wessel 6x, Tamara 2x en Sem 1x. Cécile.

IJsselvogels F3 – Kinderdijk F3   9-12     Wat een leuke wedstrijd hebben we gisteren kunnen zien! Eerste helft moest de F2 weer een  beetje wennen aan het spelen van een wedstrijd, vooral verdedigend. Hierdoor krijgen we 5 doelpunten om onze oren, waardoor onze super speler er in mocht. In de tweede helft wisten we deze superspeler iedere keer heel goed te benutten, waardoor het ons lukte om het ene na het andere doelpunt te maken. Zo heeft Laela er in het derde kwart 4 gescoord. Melle wist er ook nog twee te scoren, waardoor het toch nog best wel spannend werd (6-8)! Hierna scoorde Kinderdijk weer een doelpunt. Laatste stukje was Kyra super speler, waardoor zij weer een aanval mee mocht doen. Dit ging als volgt: Kyra komt erin, loopt vrij, krijgt een mooie bal aangespeelt, scoort en gaat weer uit het veld. Dit ging tot 3x toe zo! Echt knap dat jullie de vrije spelers zo goed wisten te vinden. Eindstand was 9-12. We hebben van jullie genoten. Doelpunten: Laela 4x (tijdens je eerste echte wedstrijd), Kyra 3x, Melle 2x. Remon en Nikki