Hoe vloog de bal tot nu toe in de zaalcompetitie t/m zaterdag 23 december 2023.

De afgelopen week stonden er maar 4 wedstrijden op het programma waarvan er 1 gelijk werd gespeeld en liefst 3 werden verloren. Van 3 wedstrijden een wedstrijdverslag ontvangen en alleen van het 5e een scoreverloop gekregen. Verder van alle teams een klein overzicht tot nu toe:

IJsselvogels 1     1e plaats     6   6   0   0   12   109-89

Na de degradatie van vorig seizoen uit de 1e klasse en het stoppen van enkele belangrijke spelers heeft trainer/coach Berry toch weer een team samengesteld dat er iedere wedstrijd voor gaat en met succes! Oké, 4 wedstrijden werden nipt met 1 doelpunt gewonnen maar dat dwing je ook af. Phoenix 1 uit Zoetermeer is de grote concurrent en de rest staat na 6 wedstrijden al op 6 punten achterstand. Aangezien zowel de nr.1 als de nr. 2 promoveert ziet de toekomst er hoopvol uit maar …. er zijn nog 8 wedstrijden te gaan.

Zaterdag 13 januari 2024     aanvang 18.45 uur     IJsselvogels 1 – Thor 1     in de Zuidplas !!!

IJsselvogels 2     7e plaats     6   1   1   4     3   94-128

Het 2e heeft het bijzonder zwaar in de Res, 1e klasse en dat is na de aderlatingen t.o.v. vorig seizoen geen schande. De eerstvolgende wedstrijd thuis tegen het nog puntloze Maassluis 2 is een heel belangrijke. Bij winst is het gat 5 punten en heeft het 2e weer aansluiting met de middenmoot, bij verlies nadert Maassluis 2 tot op 1 punt. Het is voor hun ook de laatste kans dus …. zet ‘m op 2e!

Zaterdag 13 januari 2024     aanvang 17.20 uur     IJsselvogels 2 – Maassluis 2   in de Zuidplas!!

IJsselvogels 3     2e plaats     6   4   1   1     9   111-83

Het 3e draait een uitstekend zaalseizoen en doet volop mee voor de bovenste plaats. Tegen Twist 2 een onnodige nederlaag maar uit in Vlissingen een knap punt behaald tegen koploper Fortis 2 dat op het veld Res. Hoofdklasse speelt en dat is toch 3 klasse hoger. Jullie hebben het meest gescoord!

IJsselvogels 4     5e plaats     6   2   1   3     5   80-95

IJsselvogels 4 – WION 3   9-18    Vandaag was het dan onze laatste wedstrijd van dit jaar, thuis tegen WION. Zonder Jesse en Jelle S, maar met Edwin in de basis begonnen we aan de wedstrijd. We kwamen al snel achter met 0-2. Maar dankzij 2x Casper en 1x Leonie kwamen we op voorsprong met 3-2. Toch was WION de betere ploeg en was het binnen 10 min 3-9, alleen Mike wist de korf nog te raken in de eerste helft wat de score op 4-9 bracht. In de tweede helft hebben we wel meer ons eigen spel weten te spelen maar was WION wel de betere ploeg. Tim en Finn worden nog bedankt voor het reserve zitten en het goede invallen! Eindstand 9-18. Casper (6), Edwin, Mike en Leonie (1). Ik wil al het publiek bedanken voor de support! Iris.

Het 4e doet het naar behoren, een middenmoot positie in de Res. 3e klasse is zonder meer goed te noemen al zal de eerstvolgende wedstrijd  uit tegen NIO 2 gewonnen moeten worden om afstand te nemen van de onderste regionen. RWA 3 en WION 3 zijn in deze afdeling een klasse apart.

IJsselvogels 5     5e plaats     5   2   0   3     4   57-59

IJsselvogels 5 – WION 6   16-17     Het 5e nam het maandagavond op tegen hekkensluiter WION 6 uit Rotterdam-Ommoord. Bij winst zou het 5e zelfs op de 2e plaats komen achter Nikantes 2. Karlijn opende de score en na 1-2 was het Remon die de gelijkmaker voor zijn rekening nam, 2-2. Peter was deze avond op schot en zette het 5e weer op een 4-2 voorsprong gevolgd door doelpunten van opnieuw Remon en Nikki die 5-2 en 6-2 scoorden. Het 5e bleef rustig doorgaan met scoren en via Peter, Emily, opnieuw Peter en Remon werd het 10-5. Peter, met zijn 5e doelpunt, scoorde nog 11-6 waarna WION de ruststand op 11-8 bepaalde. Na de rust kwam het 5e opnieuw goed uit de startblokken en via Peter en 2x Erik werd het zelfs 14-8. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Ik was er helaas niet bij maar zie op het scoreformulier dat WION de ruime 14-8 achterstand verkleinde tot 14-13 en het was weer een wedstrijd. Peter scoorde 15-13 met nog zo’n 10 minuten te spelen. Na 15-14 was het Remon die 16-14 scoorde maar daarna was het over en uit. WION scoorde 16-15, 16-16 en ja, echt waar zelfs 16-17 en nam beide punten mee naar huis. Met 14-8 voorstaan en toch met 16-17 verliezen, ra, ra, ra. Jammer want jullie hadden keurig op de 2e plaats het jaar af kunnen sluiten.

Het 5e bewees zichzelf een slechte dienst door de laatste thuiswedstrijd tegen WION 6 volkomen onnodig met 16-17 te verliezen na nog met 14-8 te hebben voorgestaan. Alles zit bij jullie erg dicht bij elkaar, een keer winnen en je staat bij de bovenste 3, een keer verliezen en je staat bij de laatste 3.

IJsselvogels 6     4e plaats     5   1   1   3     3   65-67

Voor het 6e is het even wennen na al die succesvolle seizoenen de laatste jaren waarin het ene na het andere kampioenschap werd behaald. Jullie zitten in een pittige poule maar als je slechts met 17-16 van de koploper verliest dan horen jullie iets hoger te staan dan dat jullie nu staan, succes!

IJsselvogels G1     6e plaats     4   1   1   2     3   11-12

G1 staat weliswaar op de laatste plaats maar heeft slechts 2 punten minder dan koploper Movado G1 waar gelijk tegen werd gespeeld en slechts 1 punt minder dan de nrs. 2 t/m 6. Alles is nog mogelijk en na het succes op het veld ga ik er ook van uit dat jullie nog flink gaan stijgen, zet ‘m op G1!

IJsselvogels A1     3e plaats     6   4   0   2     8   117-99

A1 draait uitstekend mee in deze sterke Overgangsklasse Junioren en hoort tot de betere teams. De eerstvolgende uitwedstrijd in Wormer tegen Groen Geel A1 zal beslissend zijn of jullie mee gaan doen om het kampioenschap of net boven de middenmoot gaan eindigen. Het voordeel is, Groen Geel moet kampioen worden dus daar zal duidelijk meer spanning bij aanwezig zijn. Jullie kunnen het dus ….

IJsselvogels A2     3e plaats     6   3   1   2     7   96-81

A2 doet het uitstekend in de Res. 2e klasse junioren. Twist A1 en KCC A1 zijn duidelijk de betere teams maar als jullie de overige teams voor kunnen blijven zou dat een uitstekende prestatie zijn. Aan het scorend vermogen zal het niet liggen, dat is bij jullie ruimschoots aanwezig.

IJsselvogels B1     1e plaats     5   5   0   0   10   70-37

B1 ongeslagen koploper in de 1e klasse E, wie had dat voor aanvang van deze zaalcompetitie kunnen denken. Als dan op de laatste speeldag ook nog concurrent Kinderdijk B1 onverwachts onderuit gaat tegen Weidevogels B1 dan ga je toch wel erg lekker de Kerstdagen in. Op zaterdag 13 januari staat gelijk de topper Kinderdijk B1 – IJsselvogels B1 op het programma, heel veel succes B1!

IJsselvogels B2     7e plaats     5   0   2   3     2   37-43

Hoewel B2 op de laatste plaats staat is het bijna iedere wedstrijd gelijkwaardig aan de tegenstander en zie ik ze echt nog wel enkele plaatsen stijgen. Als je uit gelijk speelt tegen de ongeslagen koploper DES B1 en thuis nipt verliest van het sterke Fortuna B3 dan moet er veel meer inzitten dan tot nu toe.

IJsselvogels C1     2e plaats     6   4   0   2     8   40-30

Ook onze C1 doet het in de 2e klasse B zonder meer goed. Als niet thuis onnodig van Groen Geel C3 was verloren had C1 nu gedeeld koploper geweest samen met KIOS C1 uit Nieuw-Vennep en laat dat nu juist op zaterdag 13 januari de eerstvolgende tegenstander zijn. Er staat wat op het spel C1!

IJsselvogels C2     3e plaats     5   3   1   1     7   32-20

Ook C2 doet het erg goed, staat nu 3e maar doet volop mee om het kampioenschap samen met Twist C1 en Phoenix C2. Jullie hebben alles nog in eigen hand maar dan geen “domme” misstap maken.

IJsselvogels C3     6e plaats     4   1   0   3     2   24-36

C3 staat gedeeld 4e t/m 6e en kan zeker nog enkele plaatsjes stijgen. Zaterdag 13 januari komt koploper OZC C1 op bezoek, dat wordt lastig, maar tegen alle andere tegenstanders zijn er kansen.

IJsselvogels D1     6e plaats     6   1   0   5     2   49-68

Gelukkig wist D1 de laatste wedstrijd voor de Kerst te winnen en laat dat een stimulans zijn om deze stijgende lijn voort te zetten. Wat me opvalt is dat jullie als gedeeld laatste na PKC D2 het meest aantal doelpunten hebben gescoord, dat zit wel snor maar …., ook dat jullie veruit het meest aantal tegendoelpunten hebben geïncasseerd. Dat zal moeten verbeteren en wie weet ……

IJsselvogels D2     5e plaats     4   0   3   1     3   17-26

Meervogels D2 – IJsselvogels D2   11-11     Vandaag hadden we aan het begin van de kerstvakantie een wedstrijd tegen Meervogels uit Zoetermeer. We wisten van tevoren dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Een tegenstander die gedeeld eerste stond én die elke wedstrijd veel goals maakte. We begonnen de wedstrijd moeilijk. Meervogels scoorde snel de 1-0, 2-0 en de 3-0, Laela scoorde gelukkig een mooie bal: 3-1.Helaas volgde snel de 4-1 en was het een vak wissel. Na een week goed getraind te hebben op een doorloopbal zagen we dit terug in het spel door veel acties naar binnen. Hartstikke mooi. De 4-2 werd gescoord door Selin en de 4-3 door Isis. We kwamen goed terug helaas viel de 5-3 voor Meervogels maar wist Selin ook snel de 5-4 te scoren. Het liep erg gelijk op en beide partijen kregen veel kansen, de 6-4 en de 7-4 werden helaas gescoord aan de verkeerde kant, maar gelukkig scoorde Isis voor rust nog een mooie bal. We gingen de rust in 7-5. We hebben het team in de rust verteld dat we zagen dat er veel gescoord werd. In het begin van het seizoen was dat nog lastig, maar deze wedstijd liep dat een stuk beter. In de 2de helft scoorden Philon en Laela snel de 7-6 en de 7-7 waardoor het weer gelijk stond. Meervogels wist ook weer te scoren 9-7. Invaller Roan scoorde de 9-8 en Laela weer de 9-9, na de vakwissel scoorde Meervogels weer maar wisten Selin en Jennifer de 10-10 en de 10-11 te maken met nog  maar 2 minuten te spelen. We merkten dat we het allemaal heel spannend vonden en gingen hele moeilijke ballen gooien waardoor we de bal veel kwijt waren. Helaas wist Meervogels nog te scoren in de laatste minuut, dat maakte het weer gelijk: 11-11. We zijn erg trots op de D2 dat ze de hele wedstijd goed wisten vol te houden tegen de koplopers en nog een gelijk spel wisten te maken! Op naar de volgende wedstrijd tegen Vriendenschaar waar we nu met een goed gevoel in zullen gaan en voor iedereen nog prettige feestdagen. Willem en Lucas.

D2 had tot de laatste wedstrijd in 3 wedstrijden slechts 6 doelpunten gescoord en de laatste wedstrijd voor de Kerst tegen de ongeslagen koploper ineens 11. Het kan dus wel. Jullie zijn iedere wedstrijd gelijkwaardig aan de tegenstander (alleen niet tegen ODO D1), de eerste zege zit er aan te komen!

IJsselvogels E1     4e plaats     6   2   1   3     5   68-75

PKC E1 – IJsselvogels E1 (15-12). Een tactisch plan, de dinsdag training stond in het teken van de uitvoering van het tactisch plannetje. Wat te doen met de spits heertje van PKC E1? Eén ding was zeker, we waren er klaar voor en hadden vertrouwen in de wedstrijd. Alle spelers hadden een eigen opdracht die weer tot 1 opdracht samenkwam. Het begin van de wedstrijd was volledig voor IJsselvogels E1. Geen kansen weggeven en zelf de spaarzame kansen benutten en stond het met 0-3 door doelpunten van Ilse (0-1), Yannick (0-2) en weer Ilse (0-3). Geleidelijk kwam PKC E1 dichterbij en scoorde binnen 3 minuten 3 doelpunten en werd het eerste kwart afgesloten met een 3-3 stand. Het stond goed en ook het tweede kwart was gelijkwaardig met doelpunten van Ilse (3-4) en Yannick (6-5). Helaas konden wij in het derde kwart niet de korf vinden, ondanks het goed verdedigen, en was het gaatje geslagen door PKC E1 (9-5). In het laatste kwart werd er aan beide kanten met scherp geschoten, want 13 doelpunten in 10 minuten was aanpoten voor de verslaglegging in de app 😉 Na de 9-6 was Ilse was het PKC die vlot 3x scoorde, maar IJsselvogels E1 kwam goed terug naar 12-9 door doelpunten van Eva (12-7), Ilse (12-8) en Yannick (12-9). Het gat was helaas te groot in de laatste 3 minuten maar kwamen goed terug door Eva (13-10), Yannick (14-11) en Eva (14-12), eindstand 15-12. Jammer van het derde kwart, maar over de eerste helft kunnen wij meer dan trots zijn over de wijze van de uitvoering. Echt leuk om te zien dat spelers bewust bezig zijn met “het spelletje” en misschien waren we net teveel aan het nadenken i.p.v. volle bak aanvallen zoals in het laatste kwart. Maar zoals elke wedstrijd, er staat een team en willen voor elkaar spelen en samen doelpunten maken, deze keer waren het Ilse (4), Eva (4) en Yannick (4). Cécile & Marco.

E1 doet het zonder meer goed in deze zware afdeling waar de top van het district Zuid-West in speelt en kan zich met iedere tegenstander meten. Heel leerzaam voor jullie, een plaatsje bij de bovenste drie á vier zou al een topprestatie betekenen.

IJsselvogels E2     3e plaats     5   3   0   2     6   71-46

Ook E2 draait een leuk zaalseizoen al zijn de uitslagen in jullie poule wat moeilijk voorspelbaar. Goede wedstrijden worden afgewisseld met duidelijk mindere. De top-3 moet haalbaar zijn en als op de zaterdagen 6 en 13 januari twee keer van koploper KVS E3 kan worden gewonnen is er nog veel meer mogelijk. Gewoon je best doen en wie weet, succes in ieder geval.

IJsselvogels E3     3e plaats     3   2   0   1     4   22-12

Ook E3 doet het boven verwachting goed, zeker als de eerstvolgende wedstrijd van KCR E9 kan worden gewonnen dan doen jullie volledig mee om het kampioenschap en dat zou natuurlijk een prima prestatie betekenen. We gaan het zien, succes!

IJsselvogels E4     1e plaats     5   5   0   0   10   64-11

Tja, 5 wedstrijden gespeeld en 5 wedstrijden gewonnen, beter kan niet maar met DVS ’69 E2 en KCC E4 liggen er wel twee gevaarlijke concurrenten op de loer en laat nu net KCC E4 de eerstvolgende tegenstander zijn op zaterdag 13 januari. De overige 4 teams doen niet mee.

IJsselvogels E5     4e plaats     6   3   1   2     7   31-13

Ook E5 doet het heel erg goed met 7 punten uit 6 wedstrijden. Het zit bij jullie allemaal heel dicht bij elkaar en met 3 punten achterstand op de koploper is alles nog mogelijk. Zet ‘m op!

IJsselvogels F1     1e plaats     5   5   0   0   10   79-29

Om F1 te zien spelen is een lust voor het oog. Jullie scoren allemaal vrij makkelijk en laten verdedigend heel weinig door en dat is de verdienste van Jesca en Tim die daar al echt mee bezig zijn. Sporting Delta F1 lijkt de grootste concurrent maar de komende tegenstander Thor F1 is de grote onbekende en staat 3e dus ……

IJsselvogels F2     1e plaats     5   5   0   0   10   48-28

Ook F2 na 5 wedstrijden nog zonder puntverlies met 2 punten voorsprong op Korbatjo F1 en laat dat nu net zaterdag 13 januari de eerstvolgende tegenstander zijn. Bij winst zijn jullie 4 punten los, bij verlies gedeeld koploper en het doelsaldo scheelt niet zo veel, spannend!

IJsselvogels F3     2e plaats     5   4   0   1     8   50-16

Ons jongste team, F3 doet het met 8 uit 4 zonder meer uitstekend. Ook bij jullie is er echt al een beetje korfbal te zien met goed plaatsen en vangen en zo snel mogelijk proberen over te spelen. Op donderdag 11 januari spelen jullie de inhaalwedstrijd tegen DVS ’69 F2 en laat dat nu net de ongeslagen koploper zijn. Bij winst staan jullie gedeeld koploper. Bij verlies is het gat 4 punten maar daar gaat het nu niet om. Gewoon lekker korfballen, dan komen de resultaten vanzelf. Ga zo door!