Hoe vloog de bal …… zaterdag 25 november 2023.

Geen wedstrijdverslag ontvangen van het 4e, 5e en E5, Kleine moeite, groot leesplezier.

Nieuwe wedstrijdverslagen doormailen voor maandagavond 22.00 uur naar s.slingerland@planet.nl

Afgelopen zaterdag maar twee wedstrijden helemaal gezien. Bij beide wedstrijden kreeg ik een soort van gratis cursus. Ik hoop dat de spelers en speelsters hun wedstrijd terugkijken en zien wat ik bedoel. Ik zal het kort houden. In Oegstgeest speelde A1 uit tegen laagvlieger Fiks A1 en kreeg ik een gratis cursus “Hoe help ik mijn tegenstander in de wedstrijd”. Bij het 2e ’s avonds om 21.00 uur in Capelle ad IJssel kreeg ik de gratis cursus “Hoe geef ik een zekere overwinning (bijna) weg”.

Er werden afgelopen zaterdag maar liefst 24 wedstrijden gespeeld waarvan er 12 werden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 10 werden verloren, net zoveel als de vorige twee weekenden samen. De grootste overwinning van de dag was dit keer voor B1 dat in Scheveningen tegen KVS B1 haar ongeslagen status behield door met 10-17 te zegevieren.

NIO 1 – IJsselvogels 1   19-20    Vandaag stond de wedstrijd tussen IJsselvogels 1 en NIO 1 op het programma. Met twee eerdere overwinningen op zak reisden we vol vertrouwen af naar Rotterdam, met als doel om twee punten mee naar huis te nemen. We waren ons bewust dat deze wedstrijd belangrijk was. Het begin van de wedstrijd verliep moeizaam, met veel miscommunicatie en gemiste kansen. Ook vonden er veel passfouten plaats. Hierdoor kon NIO in de eerste helft de voorsprong behouden, terwijl wij achter de feiten aanliepen… Gelukkig ontstond er na de rust een verschil in het spel. Er werd rustiger gespeeld en de aanvallen werden beter neergezet. Wij slaagden erin, dankzij drie doelpunten van Chris, één van Roos en één van invaller Dirk, om een voorsprong van 9-11 te behalen. In de slotfase van de wedstrijd werd het erg spannend, waarbij NIO er drie keer lukte om op een gelijke stand te komen. Gelukkig bleven onze we onze aanvallen zorgvuldig opzetten, en maakte Chris het winnende doelpunt in de laatste minuut! We zijn verheugd met deze overwinning, maar erkennen ook dat het onnodig spannend is geworden. Ik denk dat we trots kunnen zijn op het feit dat we ons in de tweede helpt hebben herpakt en het ons is gelukt om de punten mee te nemen naar Moordrecht! Nogmaals dank voor alle invallers en reserves die met ons meegingen!! Doelpunten zijn gemaakt door: Cecile, Evi en Dirk 1x, Roos en Kevin 2x, Eva en Sam 4x, Chris 5x. Annelies .

Er is zelfs nog een verslag van het 1e binnen gekomen: Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels 1 aantreden tegen het Rotterdamse NIO, een gevaarlijke outsider want deze ploeg had eerder in de competitie al gewonnen van Korbis. Opletten dus! Met een fitte basis en een goed gevulde reservebank (bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid) begonnen we in eerste instantie wat twijfelachtig aan de wedstrijd. Aanvallend lag het baltempo te laag en verdedigend werden er teveel foutjes gemaakt die vaak werden afgestraft. Ook was het afmaken van onze eigen kansen opnieuw een probleem waardoor er halverwege een 8-6 achterstand op de borden stond. Dat moest echt beter! Vooral aanvallend. In de tweede helft stond het tactisch beter en werden de juiste mensen uitgespeeld. Er werd met meer vertrouwen geschoten en met geduld aangevallen. Langzaamaan kantelde de wedstrijd en wisten we een flinke voorsprong te pakken. Bij een 10-14 voorsprong leek er zelfs geen vuiltje aan de lucht maar NIO gaf niet op! Verdedigend slopen er slordige fouten in. Punt voor punt kroop NIO weer dichterbij en bij 16-16 stond het ineens weer gelijk! Via 17-17 en 18-18 stond her met nog een minuut te spelen 19-19. Wat zou het worden? Toch winst, misschien verlies of toch een puntendeling? Gelukkig werd het dat eerste! Opnieuw werd in de laatste minuut de buit binnen gehaald en wist het 1e voor de derde keer op rij met maar 1 doelpunt verschil te winnen. 3 gespeeld, 6 punten, doelsado +3 en voorlopig ongeslagen aan kop! Op naar zaterdag als VZOD op bezoek komt in de Zuidplas. De goals tegen NIO kwamen van Chris 5x Sam 4x Eva 4x Roos 2x Kevin 2x Evi 1x Cecile 1x en Dirk 1x. Door Sam.

A.s. Zaterdag 2 december 2023   om 16.10 uur   IJsselvogels 1 – VZOD 1   in de Zuidplas!

Teams van de week zijn IJsselvogels E3 en IJsselvogels E4. Tevens is er weer een verloting, bij de ingang boven kunnen jullie lootjes kopen. Deze kosten € 0,50 voor 1 lot / € 2,– voor 5 loten en € 5,00 voor 13 loten. Prijzen zijn o.a. een overheerlijke slagroomtaart, 2 flessen wijn en vele andere lekkere en leuke prijzen. Alle aanwezige kinderen van B1 t/m de Vrolijke Vogels krijgen een gratis lootje. In de rust van het 1e worden de winnende nummers getrokken. De winnaars van de jeugdlootjes mogen iets lekkers uitzoeken bij de bar van de Zuidplas.

KCC / CK Kozijnen 5 – IJsselvogels 2   19-21     In een cruciale wedstrijd tegen KCC 5 hebben we als IJsselvogels 2 een intense strijd geleverd. De dag begon met het bekijken van KCC 1, een gelegenheid om te zien hoe het moet op het hoogste niveau. Na deze inspirerende vertoning zijn we vol goede moed gaan inschieten, maar de spanning was voelbaar. Deze wedstrijd was van het kaliber waarbij punten pakken een absolute must was, dus we wilden alles uit de kast halen. In het begin verliep het wat stroef door de aanwezige spanning. De wedstrijd ging gelijk op, en we waren vooral aan het aftasten wat KCC van plan was. In de rust hebben we ons gerealiseerd dat we meer moesten vertrouwen op onze eigen kwaliteiten en dat we de zwakke punten van de tegenstander hadden ontdekt. KCC bleek een slimme ploeg met trucjes waar we soms moeite mee hadden. Gelukkig konden we in de tweede helft het verschil maken, met David en Wouter die enkele schoten van ver benutten en ons lieten uitlopen. Na een aantal strategische wissels was het tijd om de punten veilig te stellen. De slotfase werd nog uiterst spannend, waarin KCC vastberaden bleef aanhaken. Uiteindelijk bleek het gaatje groot genoeg om met de verdiende punten naar huis te gaan. Dit was een teamprestatie van formaat die we gezamenlijk hebben gevierd. Speciale dank aan de invallers en het enthousiaste publiek. Op naar de volgende uitdaging deze zaterdag. We hebben er zin in! Sam.

Twist 2 – IJsselvogels 3   19-14     Zeer kort wedstrijdverslag van het 3e: Het was niet best. De uitslag van 19-14 was wat geflatteerd, maar verliezen is verliezen. Hoewel we in het veld redelijk overwicht hadden en snel met 0-3 voor kwamen, zakte het spel daarna in en maakten we het onszelf te moeilijk. Kwam het door de blaashal? De gekke vloer? Overmoedigheid? Slechte concentratie? Geen idee. De grote vraag is: Snel vergeten of uitvoerige analyse voor de leerpunten? We houden het maar in het midden. Volgende week staan we er weer!  Manon.

IJsselvogels 4 – Twist 5   14-8     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Het 4e kreeg het nog puntloze Twist 5 uit Vlaardingen op bezoek. De start was uitstekend want via Léonie, Edwin, Casper en Yana nam het 4e een 4-0 voorsprong om deze weer net zo makkelijk weg te geven, 4-4. Edwin uit een korte kans en Léonie van afstand zorgden weer voor een 6-4 voorsprong en na 6-5 waren het Casper uit een doorloper en Edwin vanaf de stip die voor 8-5 zorgden. Nog één keer kwam Twist terug tot 8-6 maar daarna waren doelpunten van achtereenvolgens Iris (korte kans), Jelle St. (schot), 2x Jelle R. (2 schoten), Yana (schot) en Jelle St. (schot) die het 4e deden uitlopen naar een riante 14-6 voorsprong. Twist had het laatste woord waardoor de eindstand 14-8 werd. Zaterdagavond om 19.30 uur wacht Nieuwerkerk 5 dat op gelijke hoogte staat. Beide teams hebben 4 punten uit 3 wedstrijden.

IJsselvogels 5 – KCR 8   7-8     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. Het 5e ontving thuis KCR 8 uit Ridderkerk. Louanne scoorde 1-0 waarna KCR 1-1 en 1-2 scoorde. Tom en 2 doelpunten van Mick zorgden weer voor een 4-2 voorsprong. Na 4-4 was het Peter die met 2 doelpunten het 5e opnieuw op een 6-4 voorsprong zette. Helaas wist de tweede aanval opnieuw niet te scoren waardoor KCR weer op gelijke hoogte kon komen, 6-6. Louanne scoorde 7-6 waarna KCR de ruststand op 7-7 bepaalde met dus 6 doelpunten van de eerste aanval en maar 1 goal van de tweede aanval. Wat er na de rust gebeurde weet ik niet maar gezien de 7-8 eindstand niet veel. Het eerste aanvalsvak mocht een half uur lang alleen maar verdedigen terwijl het tweede aanvalsvak een half uur lang niet wist te scoren en tja, als je in een uur tijd als vak maar 1x weet te scoren ……. dan win je natuurlijk nooit, helaas!

IJsselvogels 6 – ZKV 3   14-9     Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels 6 weer aan de bak. Dit keer weer met een compleet 8 tal. Angela wist al snel de eerste erin te schieten 1-0. ZKV wist terug te komen met de 1-1. Ergens in de komende minuten wisten we uit te lopen naar 5-2. Daarna om het wat spannender te houden heeft ZKV de 5-3, 5-4 en 5-5 gescoord. Daarna zijn we weer uitgelopen met een goal van Stan en Tom naar de 7-5. Voor de spanning nog effe de 7-6 en daarna vergrote Edwin weer het gat met de 8-6. Daarna is het uitgelopen naar 10-8 en kwam Tom met een strafworp, goed uitgelokt door Annelie en was het 11-8. ZKV volgde nog met de 11-9. Waarna we verder uit zijn gelopen tot 14-9 met een korte kans van Angela en een schot van Stan en Edwin. Op naar volgende week tegen de nummer 1. Het was een leuke gewaagde wedstrijd. In totaal zijn de goals gemaakt door 4x Tom, 3x Angela, 2x Stan, 2x Edwin, 1 x Sanne en 1x Edo. Ruud bedankt voor het coachen. Louanne bedankt voor het reserve zitten. Sanne.

IJsselvogels G1 – Tempo G2   4-5    Afgelopen zaterdag ging het G team op weg naar Dordrecht voor twee wedstrijden. Er was van tevoren goed nagedacht over de opstelling. De verrassing was daarom ook groot toen er twee spelers naar het verzamelpunt kwamen die niet ingedeeld waren voor deze wedstrijd. Dit vroeg even wat flexibel vermogen van de coaches, Sanne, Mirjam en Jan-Willem. Wie gingen er allemaal mee: Badr, Issam, Paul, Alex, Jonas, Vera, Mariëlle, Femke, Marendah, Janita, Jeroen en Ruud. De eerste wedstrijd was een leuke, sportieve en spannende pot. Het was jammer dat IJsselvogels steeds achter de feiten aanliep ondanks een doelpunt van Alex (strafworp) en een afstandsschot van Paul. Met twee treffers van Jonas kwam er wel meer aansluiting maar helaas werd deze wedstrijd net verloren: 5-4. Dit ondanks goed samenspelen van de IJsselvogels spelers. Ook werd er goed verdedigd.

Movado G1 – IJsselvogels G1   2-2     De tweede wedstrijd was tegen Movado. Wat deze wedstrijd vooral opviel was het geschreeuw van een van de Movado coaches. Dit zorgde voor wat onrust, ook bij de IJsselvogels spelers (en coaches…we hopen dat het gehoor van Mirjam inmiddels is hersteld). Ondanks het verzoek van de IJsselvogels leiding of het iets minder kon, was deze coach ervan overtuigd dat alleen op deze manier haar spelers te motiveren waren….wij hebben onze twijfels. Gelukkig lieten onze spelers zich niet uit het veld slaan en wisten ze er een mooi gelijkspel uit te slepen met een korte kans bij de korf van Jonas en een doorloopbal van Femke. Wat ook nog het vermelden waard is, is het spel van Vera: heel goed verdedigd en veel ballen onderschept. Wat file op de terugweg….maar daardoor nog wel Sint en  zijn Pieten gezien bij aankomst in Moordrecht! Liliam.

Fiks A1 – IJsselvogels A1   15-16     Na de winst vorige week in Amsterdam was het zaak om ook de punten mee te nemen uit Oegstgeest. Waar IJsselvogels A1 makkelijk de korf vond in Amsterdam, zo moeizaam ging het tegen Fiks A1. Zelf niet goed beginnen aan de wedstrijd en Fiks in het zadel helpen. Het eerste aanvalsvak ging erg stroef van start en het stond al snel 2-0 voor Fiks A1. Isa (2-1) en Benjamin (2-2) maakten al snel weer gelijk, maar even snel was het 4-2. Benjamin scoorde direct de 4-3 en nam ook de 4-4 voor zijn rekening. Wesley zette IJsselvogels A1 op voorsprong (4-5) en kon IJsselvogels gaan denken aan het uitbreiden van de voorsprong. Isa (5-6) en Luna (5-7) waren belangrijk in de eindfase van de eerste helft. Maar met 2 vrije ballen van Fiks A1 betekende een 7-7 ruststand. Niet echt in de wedstrijd zitten, dus was het zaak om meer energie in de wedstrijd te leggen. Benjamin (7-8) en Jesca (8-9) hielden IJsselvogels A1 aan de goede van de score en na de 9-9 kon er eindelijk een gaatje gemaakt worden naar 9-11 door doelpunten van Rosa en Benjamin. Een goede fase van IJsselvogels A1 werd beloond door Jesca (10-12) en een op dreef zijnde Benjamin (10-13 & 10-14). Na de 11-15 van Jesca gaf Fiks A1 niet op en kwam nog terug tot 13-15. Na de 13-16 van Jesca en met nog 5 minuten op het scorebord, was het enige wat telde, de 2 punten over de streep trekken. Zoals de hele wedstrijd, ging het moeizaam, maar de tijd was in het voordeel van IJsselvogels A1 en kwam de overwinning niet in gevaar, eindstand 15-16. Doelpunten kwamen van Benjamin (7), Jesca (4), Isa (2), Rosa (1), Luna (1) en Wesley (1), Volgende week een thuiswedstrijd tegen TOP/AAI fresh A2 uit Sassenheim en kan IJsselvogels A1 zich nestelen tussen de favorieten Groen-Geel A1 en Tempo A1? Tot volgende week om 13.20 uur in de Zuidplas! Marco.

IJsselvogels A2 – KCC / CK Kozijnen A1   13-18     Vandaag mochten we het opnemen tegen KCC A1 waar we al van te voren van wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden. We begonnen de wedstrijd met 1-0, we hadden daarna moeite om bij te blijven omdat KCC veel druk gaf bij het aanvallen hierdoor kwamen we lastig tot goeie kansen. Ze scoorden daarna 3 goals daardoor het 1-3 stond, toen wisten we toch de korf te vinden 2-3. Hierna liep KCC uit tot 2-7, maar we gaven niet op 3-7. In de rust bespraken we dat de passing echt een stuk beter moest en onze stippen ook moesten gaan maken, die misten we erg veel. Eigenlijk liep KCC in de 2de helft gelijk verder uit tot 4-10, en hierna volgde de 5-10 5-11 6-11 en 7-11. We kregen hierna helaas weer snel 4 goals tegen waardoor het 8-14 stond, we gingen toch nog op het einde een beetje weerstand bieden waarna we tot een stand van 12-15 kwamen en nog 5 minuten te spelen hadden. We kregen ineens toch nog hoop en KCC kreeg het zo op het laatst wel lastig. Helaas wisten ze nog 4 goals te maken en wij maar 1 wat de eindstand op 13-18 zette. Het was een leuke wedstrijd en hopelijk weten we de volgende keer wat meer stippen te scoren. Doelpunten: Lucas 6x, Flo 3x, Willem 2x, Tim 1x, Quinty 1x. Lucas.

KVS / Groeneveld Keukens B1 – IJsselvogels B1   10-17     Op deze regenachtige ochtend stond de B1 om kwart voor negen klaar om te vertrekken naar Scheveningen. Dat het zo vroeg was maakte voor ons niet uit want we moesten en zouden winnen van KVS. We zijn deze tegenstander op het veld namelijk ook al tegen gekomen, dus met een flinke berg motivatie stapte we de auto in. Toen we aankwamen gelijk serieus inschieten en de bespreking in. Deze week was het doel om weer als een echt team op het veld te staan. Voor elkaar en met elkaar werken.  Ook kwam het voorverdedigen en op de ballijn zitten weer terug. Op de bank zaten deze week twee reserves uit A2, Flo en Lucas. De wedstrijd werd geopend door een schot van Blessing. Al gauw merkte we dat de scheids graag op z’n fluitje blies en door een vrije bal van KVS was de stand 1-1. Dit hield ons niet tegen en met schoten van Eline, Timo en Sil namen wij weer de overhand. De scheids had weer zin om te fluiten en een stip van KVS bracht de stand op 2-4. Gelukkig schoten Timo, Eline en Marnick er nog drie ballen in en maakte Sil een doorloopbal voordat de scheids weer eens floot en KVS weer een stip kreeg, 3-8. Met nog een schot van Eline en een van Nora gingen we met 3-10 de rust in.  Het was wel duidelijk dat de scheids niet echt mee zat deze wedstrijd, maar dat was niet waar we ons bezig mee hielden. We kregen vooral complimenten van Sam en Eva over hoe goed en sterk we stonden te spelen. Dit moesten we doorzetten in de tweede helft. Helaas begonnen we een beetje stroef aan de tweede helft. Met twee schoten van Floortje was de stand ineens 6-12. In de time out kregen we even op ons kop, maar we gingen er weer tegen aan en dat kon je zien. Met nog een schot van Eline en een doorloopbal van Blessing was de stand 7-14. Vervolgens dacht de scheids het is weer eens tijd voor een stip en ja hoor twee doelpunten voor KVS. Gelukkig scoorde Timo een vrije bal en met twee omdraaiballen van Flo en Floortje is de wedstrijd geëindigd in 10-17!!!! Super lekker gedaan weer jongens. Echt heel trots op deze prestatie. Flo en Lucas heel erg bedankt voor het invallen. Op naar volgende week! Nora.

IJsselvogels B2 – VEO B1   8-9    We hadden er allemaal weer zin en begonnen de wedstrijd positief! We waren nog geen 5 minuten bezig of VEO scoorde al snel het eerste doelpunt (0-1). Gelukkig konden we het daar niet bij laten en scoorde Wilmer de 1-1. Verder in de eerste helft kregen we nog punten tegen en in de rust stond het 3-6 voor VEO. Na een goed woordje van coach Dano gingen we weer met meer moed de tweede helft in. Met meer succes, want het werd erg spannend de tweede helft. helaas hebben we verloren met 1 puntje verschil! met 8-9 hebben we de wedstrijd afgesloten. even de punten op een rijtje: Wilmer 3, Christian 1, Nick 2, Jaël 1 en Lieke k 1. Invallers bedankt voor het reserve zitten! – Jaël.

IJsselvogels C1 – Groen Geel / RMcD Huis Emma C3   4-5     Met een score van 4-5 tegen was het een spannende wedstrijd. We hebben goed ons best gedaan, en we hebben erg veel kansen gehad. Zoals een mooie bal van Sid die er aan het begin van de wedstrijd al snel 1-0 van maakte. Ondanks ons harde werken hadden we net aan verloren met 4-5, maar we zullen ze terug pakken bij hun in de zaal. Super bedankt invallers Blessing en Wessel! Zie jullie volgende keer GG/RMcD Huis Emma C3. Groetjes Lieke.

Phoenix C2 – IJsselvogels C2   8-8     Dit keer moesten we uit tegen Phoenix in Zoetermeer. Het begon al snel met 1-0. Helaas werd een doelpunt van Lilly afgekeurd, volgens de scheidsrechter was het verdedigd, maar dit was niet zo. Het ging gelijk op, eerst 2-0, toen scoorde Maxim en daarna Lucas en stond het opeens 2-2. Helaas werd het 3-2, maar Mike scoorde de 3-3.  Weer ging het gelijk op, 4-3 en vrij snel maakte Lucas de 4-4.  Uiteindelijk gingen we de rust in met 4-6 door doelpunten van Lilly en Elisa. De tweede helft was erg spannend. Lucas heeft nog 2x gescoord, maar helaas was dit niet genoeg want uiteindelijk zijn we geëindigd met 8-8. Hopelijk pakken we volgende week de winst. Groetjes, Lynn.

IJsselvogels C3 – VEO C2   8-4     Afgelopen zaterdag mocht de C3 weer aan de slag. Na de spannende wedstrijd vorige week die toch wel met enig pech was verloren ging de C3 er thuis helemaal weer voor. Door het snel uitvallen van Dean misten we helaas al snel een speler. Met groot dank voor de invallers Eva en Angoulina kon de wedstrijd toch doorgaan. Al snel wist Nienke via een stip de 1-0 te scoren. Helaas kwam VEO terug met de 1-1. Ruben en Aaliyah wisten IJsselvogels weer op voorsprong te brengen naar de 3-1. VEO probeerde het nog met de 3-2. Maar daar kwam Invalster Eva met de 4-2. En Aaliyah met de 5-2 en 6-2. Zodat we met een goeie voorsprong de rust in gingen. Na de rust wist VEO het nog wat spannender te maken door de 6-3 en de 6-4 te scoren. Maar Ruben liet het er niet bij zitten en scoorde de 7-4 en 8-4. De prachtige goal van Jack die helaas is afgekeurd is nog wel het vermelden waard. Op naar volgende wedstrijd waar hopelijk de geblesseerde Dean en Carice ook weer kunnen zijn. Sanne.

IJsselvogels D1 – Albatros D2   5-9    Zaterdag speelde d1 tegen Albatros d2. Na de eerste twee wedstrijden met leuk korfbal nipt verloren te hebben, zagen wij potentie om punten te pakken. We begonnen de wedstrijd niet scherp genoegen, maar ondanks dat wisten we nog prima bij te blijven. Door goals van Angoulina en Wessel stond het 2-3. Albatros ging de kansen afmaken en na nog een goal Angoulina stond het 3-6. De tweede helft wisten we elkaar iets beter tevinden maar bleef Albatros onverstoord in het scoren goals. Door doelpunten van Wessel en Eva werd de eindstand op 5-9 gezet. Het is belangrijk om de positieve dingen mee tenemen en weer lekker door te trainen. Wesley

ODO D1 – IJsselvogels D2   10-1     Daar stonden we dan, met 2 reserve wissels om eerste uitwedstrijd zaal te gaan beginnen. De eerste 10 min ging gelijk op. Even later was de 1-0 voor de tegenpartij. We beleven goed verdedigen en aanvallen maar de ballen vielen maar niet in onze korf. Toen de eerste helft voorbij was 6-0. We hadden 1 doel van die 0 afkomen. Even later stond het 10-0 en onze moed stond in de schoenen. En daar was ineens de 10-1!!!! wat waren we blij toch gelukkig van die 0 afgekomen. We kregen beetje hoop om ook de 2e te maken maar helaas gingen de ballen niet in de korf, nadat wel goede aanvallen iedere keer creëerde. Willem.

Oranje Wit E1 – IJsselvogels E1   7-8    Of het nu de 9-jaars prik was of dat Ilse zich niet helemaal fit voelde of de gladde vloer of het smalle veld of dat we uitspelen, het was billenknijpen op de tribune en langs het veld. De start was veelbelovend, na veel schoten van Oranje Wit E1 na de uitbal was het, in de eerste de beste aanval, van IJsselvogels E1 direct 0-1 door Eva. Alleen bleef het daarbij. Oranje Wit E1 heeft iets grotere kinderen en kon makkelijker aanvallen / verdedigen dan IJsselvogels E1. Met slechts 2 tegendoelpunten, want ook wij kunnen goed verdedigen, was het 2-1 na het eerste kwart. Het tweede kwart stond er een heel ander IJsselvogels E1 in het veld. Er werd goed verdedigd en kregen 0 doelpunten tegen en scoorde zelf via Eva (2-2) en Ilse (2-3) na een fantastische pass van Yannick. Weinig doelpunten deze wedstrijd omdat beide teams heel goed stonden te verdedigen. Na de rust duurde het even voordat er gescoord werd, maar het was Eva met haar 3e doelpunt (2-4). Na 2 snelle doelpunten achter elkaar van Oranje Wit stond het na het derde kwart 4-4. Het kwam aan op het laatste kwart van de wedstrijd, beide teams zijn aan elkaar gewaagd, IJsselvogels E1 kan snel spelen en Oranje Wit kan langer aanvallen door de lengte en dus meer ballen kunnen afvangen. Het ging alle kanten op, eerst 6-4 achter komen en denken dat de wedstrijd is gespeeld, maar daar dachten Jazz (6-5) en Ilse (6-6) anders over, opnieuw op achterstand komen 7-6 en in de laatste 2 minuten zelf de overwinning binnenhalen door Eva (7-7) en de winnende door Ilse (7-8). Een beetje gestolen overwinning, maar op wilskracht gewonnen, nooit opgeven, ook als het even niet lukt. Eerste overwinning van IJsselvogels E1 in deze poule en wij zijn er van overtuigd dat er meer zullen volgen! Alle doelpunten werden gemaakt door de dames (Eva 4, Ilse 3, Jazz 1) maar ook de heren waren goed bezig door het aansteunen van de dames, mooie teamprestatie IJsselvogels E1. Cécile & Marco.

Fortuna E3 – IJsselvogels E2   19-16     Afgelopen zaterdag mocht de E2 aantreden tegen Fortuna E3. Een wedstrijd die van te voren lastig was in te schatten. Door een mindere start waarbij Fenne alleen de 0-1 en de 2-2 binnenschoot was het met name erg veel incasseren. Na 10 minuten met een 7-2 achterstand bespreken is namelijk allesbehalve een pretje. Slecht was het niet maar waar Fortuna voor elke bal ging zaten wij nog veel te dromen en de mooie lijnen in de zaal te bekijken. De 2e 10 minuten begon gelukkig een stuk beter, 7-3 weer door Fenne gevolgd door 2 goals van Vajen. 7-5 en de spanning lijkt weer terug. Helaas lukte het niet om deze achterstand bij te trekken en hebben we eigenlijk de hele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken. Van 10-5 tot 14-7 maar vervolgens weer terugkomen naar 15-11 toont ook veerkracht. Na de 18-13 werd de eindstand door Vajen bepaald op 19-16. Iedereen weer gescoord en een compliment waardig voor het terugkomen na elke achterstand. Ondanks alles is het misschien ook een keertje goed om te verliezen, leren ze namelijk het meest van. De goals kwamen van Vajen (6), Fenne (5), Nora (2), Nathan (2) en Vieve (1). Benjamin.

IJsselvogels E3 was vrij.

IJsselvogels E4 – KCR E7   7-4    Afgelopen zaterdag speelde de E4 tegen KCR. Zonder Kika en Thijmen maar met Fenne-Mae en Nathan als invallers gingen wij proberen om onze 1e plaats te verdedigen. Wij weten van onszelf dat het verdedigend allemaal wel goed zit, alleen moeten we nog meer goede kansen omzetten in doelpunten. E4 liet deze wedstrijd zien dat ze dit ook steeds beter doen. Morgan opende met 1-0. En ja hoor, verdedigend gaven we weer niks weg. Hierdoor kon Rosalie de 2-0 en 3-0 binnen schieten. Eva scoorde ook en zo stonden we op een comfortabele 4-0 voorsprong. De tweede helft van de wedstrijd werd KCR wat beter en wij wat slordiger, waardoor de tegenstander een paar keer kon scoren. Gelukkig stonden onze invallers op dat moment op. Fenne-Mae en Nathan tekenden voor doelpunt 5 en 6 waardoor we steeds op een voorsprong bleven staan. Toen Rosalie de 7-4 maakte was de eindstand bereikt. Had niet zo spannend moeten zijn, maar winst is winst en dat betekent dat wij nog steeds bovenaan staan. En voor het grootste deel een prima wedstrijd gespeeld. Invallers bedankt! Doelpunten vandaag: Rosalie 3x, Eva, Morgan, Fenne-Mae en Nathan 1x. Tim.

KCC / CK Kozijnen E7 – IJsselvogels E5   4-0     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. In Capelle ad IJssel kon E5 het niet bolwerken tegen KCC E7 en moest het met een 4-0 nederlaag genoegen nemen. Zaterdag wacht thuis opnieuw een goede tegenstander, succes E5!

Sporting Delta F1 – IJsselvogels F1   12-13    Vandaag mocht de F1 om half 9 vertrekken richting Dordrecht om tegen Sporting Delta F1 te spelen. Eigenlijk wisten we niet zoveel van dit team af, maar aan de uitslagen tegen de andere tegenstanders te zien, zou het een leuke, spannende pot worden! Van tevoren werd weer de nadruk gelegd op het rebounden en de strakke passing en na een goede warming up, begon de wedstrijd. De F1 voerde in het eerste kwartje super goed de opdrachten uit, waarna Sporting Delta eigenlijk nauwelijks toekwam aan spelen. Er werd strak verdedigd, goed naar zowel de tegenstander als de bal gekeken en natuurlijk konden we blijven schieten doordat we goed de ballen afvingen! Het eerste kwartje resulteerde dan ook in een 0-4 voorsprong voor ons (3x Sidney en 1x Davey). Het tweede kwartje werden we misschien  ietsjes luier, waardoor het overgooien niet zo goed ging. We gooiden met boogjes en ook nog eens op stilstaande spelers, waardoor we niet meer tot een goede aanval konden komen. Verdedigend bleven we het erg goed doen, maar Delta kon met de weinige kansjes die ze kregen, helaas wel tot scoren komen. De ruststand was 3-6. In het derde kwartje vlogen de ballen er bij ons weer in en wisten we vaak tot het scoren te komen en werd het zelfs 3-10! De hele tijd had Delta geen superspeler ingezet en pas bij 3-10 moest de F1 ook de superspeler verdedigen, waardoor we het een stuk zwaarder kregen. We konden moeilijk de bal onderscheppen omdat er altijd iemand vrij stond en ook het rebounden ging een stuk lastiger omdat zij altijd met een speler meer waren. Langzaam kwam Sporting Delta terug van de achterstand en moest de F1 enorm hun best doen om de voorsprong te behouden. Het werd uiteindelijk 11-13, dus de superspeler moest weer weg. Het was nog maar heel kort spelen en het werd een beetje spannend, waardoor het allemaal niet meer zo goed ging en Delta zelfs nog wist te scoren. Na een hele spannende eindfase waarbij de pot alle kanten op kon gaan, floot de scheidsrechter gelukkig af en kon iedereen zijn adem uitblazen. De wedstrijd had geen minuut langer moeten duren, want dan was het misschien wel anders uitgevallen, maar dat maakt allemaal niet uit! De punten gaan terug naar Moordrecht en volgende week mogen we aantreden tegen een oude bekende, Nikantes F1! De doelpunten kwamen vandaag van 5x Milou, 4x Sidney en 2x Davey en Mats. Groetjes jullie super trotse coaches Tim en Jesca.

IJsselvogels F2 – KOAG F2   8-5    Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels F2 tegen KOAG F2. De eerste 10 minuten ging het erg langzaam, iedereen was moe en we kwamen niet veel aan de bal. We kwamen op een achterstand 0-1, Reza kwam in het veld en scoorde meteen 2 doelpunten achter elkaar 2-1. KOAG scoorde de 2-2, en even later scoorde Reza nog 2 doelpunten en stond het al 4-2. Lyla scoorde de 5-2 en kort hierna scoorde KOAG de 5-3. Lyla scoorde nog 2 doelpunten en liepen we uit tot 7-3. KOAG kwam nog met 2 doelpunten, maar Reza en Lyla scoorde er allebei nog 1. Eindstand 9-5. Alle doelpunten werden gescoord door Reza en Lyla, maar we moeten niet de mooie assist vergeten van Imke, Lola en Lana. Volgende week spelen we tegen KCR de nummer 2 van de poule! Flo en Finn.

VEO F2 – IJsselvogels F3   8-13     Vandaag mochten we tegen VEO F2. Flip de Beer mocht logeren bij Kensi en was ook gezellig meegekomen naar Voorburg. VEO scoorde al heel snel de 1-0, maar nog veel sneller daarna scoorde IJsselvogels de 1-1. We verdedigden goed en VEO vond het lastig om bij de korf te komen. IJsselvogels had daar minder moeite mee en schoot ook nog eens met scherp! Na 10 minuten stond het daarom 1-6, door in totaal vier goals van Koen en twee van Kensi. Deze week wilde Nikky wel met ons meedoen, dus zij kwam na 10 minuten ook in het veld. Na een mooie goal van VEO scoorde Nikky de 2-7 en 2-8, waarna Mathias de 2-9 scoorde. VEO begon steeds beter door te krijgen hoe ze de superspeler moesten gebruiken en kwamen daardoor ook steeds beter te kansen en tot scoren, waardoor we met 5-9 de rust in gingen. In de rust konden we dit keer lekker genieten van lekkere appeltjes van Ilvi. De hoop van VEO om nog dichterbij te komen werd snel teniet gedaan door twee goals van wederom Koen en ondanks nog wat goals van VEO sloten we met nog twee goals van Kensi af met een verdiende 9-13 overwinning. Flip de Beer mag vaker mee om te kijken!  Manon.