Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 30 september 2023.

Wat een mooie jubileumdag vanwege ons 60-jarig bestaan hebben we afgelopen zaterdag achter de rug. Fantastisch weer, een grote opkomst van jong en oud, veel oude bekenden gezien, en als dan ook het 1e nog eens wint …… En wat dacht je van onze enige echte eigen IJsselvogelsband!!! Er werd goed voor de interne mens gezorgd en het bier was, volgens mij, niet aan te slepen, wat wil je nog meer! Nou, ik had het wel leuk gevonden als er wat meer wedstrijdverslagen waren ingeleverd, vanwege het feest is dit er bij de meesten bij ingeschoten denk ik, kan gebeuren. Zaterdag de 5e veldcompetitieronde, probeer voor maandagavond 22.00 uur weer een wedstrijdverslag te maken en mail dit door naar s.slingerland@planet.nl

Dit keer geen wedstrijdverslag ontvangen van het 2e, 3e, 5e, B1 (beker), B2, C2, C3, D1, D2 (doordeweeks), E3, E4 en F2. Ik heb gepoogd over al deze teams een (kort) stukje te maken.

Voor de teams die nog puntloos zijn of onderin meedraaien, troost je, dit heeft als voordeel dat je in de zaalcompetitie en 2e helft veldcompetitie (bijna altijd) lager wordt ingedeeld.

Twist 1 – IJsselvogels 1   12-18     Het was weer zaterdag en dit keer moesten we naar Twist. Tegen hen waren we thuis niet opgewassen met een 14-20 verlies hadden we iets goed te maken. We begonnen niet scherp na een paar minuten was het 5-1 en daar moest verandering in komen. Reserves moesten gaan warmlopen maar dat bleef bij warmlopen. We hadden het licht gezien en het korfje gevonden. Nadat we ons terug vochten naar 6-6 werd het pas een wedstrijd. Er werd goede strijd geleverd en alle duels die we wonnen werden ook als vak gevierd. Eva had het op haar huupen en was heel belangrijk. De rust was 9-10 en ging gelijk op. De tweede helft werd goed door gepakt en Twist wist het even niet meer. Te geforceerd spelen en verdedigen maakten ze steeds mee fouten en daar profiteerde wij goed van. Op een gegeven moment was het 9-15 en zag je ons iets inzakken. Beide kanten scoorde even niet meer. Tot dat Cecile een korte kans achter de korf kreeg en de 7 verschil maakte. Het verschil bleef tot aan het einde van de wedstrijd. Er werd verzocht om lange aanvallen te spelen en zorgvuldig aan te vallen dit ging meestal goed en af en toe fout. Bij Twist ging dit soms goed en meestal  fout. Hierdoor werd ons vertrouwen zo groot dat we de wedstrijd binnen haalde. Uitslag was uiteindelijk 12-18. Goed gespeeld!! Was een leuke wedstrijd om te kijken. Eva 7, Chris 3, Lieke/Cecile/Sam 2, Luc/Evi 1. Wouter.

Twist 2 – IJsselvogels 2   12-9      Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Voor het 2e stond de belangrijke uitwedstrijd in Vlaardingen tegen Twist 2 op het programma. Thuis nipt met 1 doelpunt verloren, bij winst met 2 doelpunten een grote(re) kans op handhaving in de Res. 1e klasse. Het 2e heeft dit seizoen een gevoelige aderlating ondergaan. Door het stoppen van 4 spelers(sters) in het 1e verloor het Evi, Cécile, Jeffrey en Wouter aan het 1e terwijl Coen in het 3e ging spelen, tel uit je winst. Door met 12-9 te verliezen bewees het 2e zichzelf een slechte dienst en staat het nu puntloos laatste met 4 punten achterstand op datzelfde Twist 2 met nog 2 wedstrijden te gaan.

IJsselvogels 3 – Weidevogels 2   11-9     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In deze ongekend spannende afdeling kan iedereen van elkaar winnen. De tegenstander van vandaag, Weidevogels 2, staat weliswaar onderaan maar is voor iedereen een niet te onderschatten tegenstander. Uit werd met 12-14 gewonnen en ook nu bleef het verschil beperkt tot 2 doelpunten. Als jullie kampioen mochten worden, dan moet nog wel eventjes van Valto 3 en medekoploper Excelsior 3 worden gewonnen, dan promoveren jullie naar de Reserves Overgangsklasse, dat zou nog eens een sensatie zijn. Het zou zo maar kunnen gebeuren, succes 3e!

IJsselvogels 4 was vrij maar speelt a.s. donderdag 5 oktober thuis om 20.45 uur tegen KCC / CK Kozijnen 7 waarvan uit met 15-11 werd verloren. Bij winst van meer dan 4 doelpunten stijgen jullie van de 3e naar de 2e plaats achter het ongenaakbare Nieuwerkerk 4.

ODO 4 – IJsselvogels 5 7-17     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Wint het 5e z’n eerste wedstrijd schrijft er niemand een verslag, jammer. Jullie moeten waarschijnlijk vaker doordeweeks spelen want in Maasland werd ODO 4 met maar liefst 7-17 aan de zegekar gebonden.

SDO (H) 1 – IJsselvogels 6   10-9     Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels 6 tegen SDO 1 (in Hillegom). Vorige wedstrijd tegen SDO op de woensdag hadden we al gemerkt dat veel scoren belangrijk was om de wedstrijd te winnen. Helaas bleek dat zaterdag de grootste uitdaging. Van te voren hadden we al gehoord dat de vaste scheids van SDO veel van vrije ballen en stippen hield. Dit was al snel te merken nadat we 1-0 achter kwamen door een stip van SDO. Al snel kreeg IJsselvogels ook een stip en scoorde Sanne de 1-1. De rest van het wedstrijdverloop is helaas wat wazig. De stand tijdens de rust was waarschijnlijk 4-5, de toestand van het team was verslagen en geïrriteerd. Jelle R heeft er 3 weten te scoren. Stan heeft nog een stip weten te scoren, nadat Annelie nog even tijd heeft lopen rekken door haar veters te strikken op het moment dat Stan stond te wachten om zijn stip te nemen. Edo heeft nog een doorloopbal en een vrije bal weten te scoren. Annelie heeft ook nog een goal weten te maken. Wat de uitslag helaas 10-9 maakte. Waardoor we nu op het moment gedeeltelijk eerste staan. Jelle bedankt voor het invallen. Op naar volgende week waarbij hopelijk de goals wel willen vallen. Sanne.

Tempo MW3 – IJsselvogels MW1   11-17    De Midweekwedstrijd begint meestal met kijken wie er zijn en wie er kan rijden. En na wat puzzelen zijn er altijd ruim voldoende spelers en auto’s. Op de heenweg regelmatig een ’trip down memory lane’ met verhalen uit de tijd dat we nog in de A speelden. En dan bedenk ik me later dat dit voor de meesten al 20-25 jaar geleden is, en dat anderen pas later zijn begonnen met korfballen. In elk geval ging het over vele teamgenoten (meestal gevolgd door iets als Huh, hoe zou het met hen zijn?) en de computerspelletjes uit die tijd. We worden oud maar blijven jong. O ja, de wedstrijd bij hekkensluiter Tempo MW3. Na eerdere seizoenen tegen MW1 en vooral MW2 inmiddels bij MW3 terechtgekomen. Op basis van scorebordjournalistiek moest dat te doen zijn en de start was overduidelijk. Na een kwartier stond het 0-6 waarbij Hendrik, Matthijs en Marieke allemaal al 2x hadden gescoord. Hendrik (1-7) en Marieke (1-8) maken nog meer goals voordat Tempo een beetje gaat meescoren. Ruud verrast rondom de korf met een mooie treffer: 3-9. Inmiddels had Tempo al versterkingen in het veld gebracht met een leeftijd rondom de helft van onze gemiddelde leeftijd en die scoorden driftig mee. Vlak voor rust zelfs naar 5-9 en direct na rust snel 7-9. We konden aan de bak. Een goal van Joost gaf lucht, maar na de 8-10 was direct Casper met 8-11 toch wel een knakmomentje voor Team Geel. Vanaf dat moment beter verdedigd en over meerdere schijven gevaarlijk. Uitlopen met drie goals naar 8-14 en via drie goals van Tempo (11-14) en weer drie goals van ons (11-17 waarvan Christa in de slotseconden) een ruime uitslag met een verschil dat bij 0-6 al was gemaakt. Genoeg te verbeteren jazeker, maar uiteindelijk ook gewoon veel goals gemaakt en twee punten mee naar Moordrecht. Wederom negen mensen aan het kanon: Casper, Hendrik, Marieke en Matthijs 3, Joost, Marloes, Judith, Christa en Ruud 1x voor de treffers. Doordat Reeuwijk tegen KIOS won (scorebordjournalistiek is niet altijd alles en in de Midweekpoules veranderen de teamsamenstellingen nog wel eens) zijn er nu drie koplopers (IJV, KIOS en Reeuwijk) en is er in de tweede helft van de competitie nog van alles mogelijk. Matthijs Alderliesten .

IJsselvogels A1 – KOAG A1   18-10    De eerste returnwedstrijd in onze poule was afgelopen zaterdag Koag A1, voorafgaande nog een logistieke uitdaging bij Koag A1 om de dames compleet te krijgen en gelukkig was Koag flexibel om toch de wedstrijd door te laten gaan en niet te hoeven verzetten naar een datum in de overvolle agenda met school, reeds vastgelegde vakanties. De uitwedstrijd werd redelijk makkelijk gewonnen (19-4) en was het belangrijk om goed te starten. Jesca (1-0), Wesley (2-0) en Benjamin (3-0) zette IJsselvogels A1 op de gewenste voorsprong, Na de 3-1 waren het wederom Jesca (4-1) en Wesley (5-1) die binnen 1 minuut de score uitbreiden en de 5-2 werd beantwoord door Benjamin (6-2). Een sterk begin en een duidelijk overwicht hebben in het veld na 10 minuten spelen. In het restant van de eerste helft werd deze voorsprong behouden door doelpunten van Jesca (7-3) en Benjamin (8-3). Ruststand 8-4. De tweede helft was er één met 2 gezichten, de eerste 15 minuten was het Koag A1 die de doelpunten maakte en IJsselvogels A1 genoeg 100% kansen onbenut liet en stond het ineens 11-10 (Luna 9-6 / Tim 10-7 / Benjamin 11-8). IJsselvogels zette een tandje bij en deed verdedigend de deur op slot en besloot om geen doelpunt meer toe te staan. De laatste 15 minuten was geheel aan IJsselvogels A1 met doelpunten van Tim (12-10), Benjamin (13-10), Rosa (14-10), Tim (15-10), Joran (16-10), Luna (17-10) en Isa zette de eindstand op het scorebord, 18-10. Een dik verdiende overwinning en het dipje aan het begin van de tweede helft werd weggepoetst door een team dat niet opgeeft, ook als het even niet meezit. Later in de middag een verrassende uitslag van de wedstrijd Fortuna A2 – Avanti A1 (15-13) en ligt ineens alles weer open in de poule. A.s. zaterdag kan IJsselvogels A1 revanche nemen en wellicht de deur op een kier zetten naar de hoofdklasse. We gaan in ieder geval met een doel de aankomende 2 wedstrijden in en we zien wel wat het uiteindelijke resultaat is geworden. De doelpunten werden gemaakt door Benjamin (5), Jesca (3), Tim (3), Luna (2), Wesley (2), Isa (1), Rosa (1) en Joran (1). Christiaan & Marco.

Maassluis A2 – IJsselvogels A2   13-12    Op de vroege ochtend moesten we voor de tweede keer tegen Maasluis. Eerder in het seizoen hebben we thuis met 13-17 verloren van Maasluis. We waren dus extra gemotiveerd om te winnen vooral omdat het voor Maasluis hun kampioenswedstrijd was. We begonnen met de volgende opstelling: Eerste aanval = Lucas, Jesse, Flo, Lotte – Eerste verdediging = Finn, Tim, Quinty, Lienke. Met Willeke en Willem op de bank. Maasluis scoorde al snel de 1-0, maar Lucas maakte het weer goed met 1-1. Even later een goal van Finn waardoor het 2-2 stond. Het ging gelijk op nadat Lucas, Finn en Jesse scoorde waardoor het 4-5 stond. Even later maakte Finn nog een doelpunt waardoor het 4-6 stond. We stonden voor, maar sommige waren de motivatie een beetje verloren door de beslissingen van de scheids. Maar we gaven niet op. Na de rust kwam Willem erin voor Jesse. Flo scoorde een afstandsschot waardoor het 5-7 stond. Daarna maakte Lotte door een voorzet van Flo de 6-8. De tegenstander scoorde de 7-8 en Tim maakte het met zijn goal 7-9. De tegenstander scoorde 2 doelpunten waardoor we weer gelijk opgingen. Maar Finn scoorde ook twee doelpunten waardoor het 9-11 stond. In de laatste minuten scoorde Maasluis nog 3x waardoor het 12-11 stond. Finn maakte de 12-12. Met een zenuwslopende laatste minuut scoorde Maasluis het winnende doelpunt, waardoor de wedstrijd werd geëindigd met een stand van 13-12. Dit betekende dat Maasluis kampioen is geworden. Het was jammer dat we niet hebben gewonnen maar het team en de goede coaches (Iris en de vader van Lucas) hebben hun best gedaan! Doelpunten: Finn (6), Lucas (2), Jesse (1), Tim (1), Flo (1) en Lotte (1). Lotte.

IJsselvogels B1 – KCC/CK Kozijnen B1   17-5 (Bekerwedstrijd)     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Op een doordeweekse avond speelde B1 thuis voor de bekercompetitie tegen KCC / CK kozijnen B1 uit Capelle ad IJssel. Zij spelen net als onze B1 ook in de 1e klasse maar waar onze B1 keurig gedeeld 2e staat, staat de tegenstander puntloos onderaan. Jullie hebben je door deze overwinning geplaatst voor de kwartfinale die op 16 april 2024 pas wordt gespeeld. Mogelijke tegenstanders zijn dan: TOP B1 (Arnemuiden), Nieuwerkerk B1, PKC/Vertom B1, Vitesse B1, Albatros B1, Vriendenschaar (H) B1 en Sporting Delta B1. Maak je borst maar vast nat, succes!

IJsselvogels B1 – Avanti / Post Makelaardij B2   13-11     Op deze mooie jubileumdag, speelden wij om 10 uur ‘s ochtends (ja je leest het goed en ja dat was best vroeg…) een wedstrijd tegen Avanti B2. Met nog wat slaperige koppies zaten we bij de bespreking. Tijdens de bespreking spraken we af dat we er alles aan gingen doen om te winnen. In de verdediging op de ballijn en in de aanval veel gebruik maken van de paal. Deze week begon Eline op de bank, dus die kon nog wel even rustig wakker worden. De wedstrijd werd geopend door Avanti, maar hier hadden wij gelijk een antwoord op.  Na schoten van Blessing en Floortje en een schot van Timo was de stand 3-1. Helaas wist Avanti de stand weer gelijk te brengen, maar gelukkig maakte Sven een mooie doorloopbal en Timo een schotje en was het 5-3. Het ging zeker niet slecht, maar er waren ook verbeterpunten natuurlijk. In de verdediging hadden we het af en toe lastig, omdat Avanti echt kriskras door elkaar heen liep en ze zelf volgens mij ook geen idee hadden wat ze aan het doen waren. Helaas maakten ze voor de rust nog wel twee doelpunten en met een schot van Nora gingen we met 6-5 de rust in. Eva moest weg naar haar eigen wedstrijd en Patrick nam het van haar over. Naast de wissel van coach was er ook een wissel in het veld, Floortje eruit en Eline er in. Met gelijk een schot van Eline en een tegendoelpunt van Avanti was de stand 7-6. We stonden steeds maar net aan met één puntje los en het werd spannend. Blessing en Sven maakte allebei een doorloopbal en met tussendoor nog wat doelpunten van Avanti werd de stand tot 9-8 gebracht. Blessing scoorde een stip, Sven maakte een mooi schot en ook Marnick legde er nog eentje in. Toen werd het spannend het was nu 12-11 met nog een paar minuutjes op de klok. Gelukkig maakte Eline nog een prachtig schot en is de wedstrijd geëindigd in 13-11. Super goed gespeeld allemaal en de score mooi verdeeld tussen de spelers. Patrick heel erg bedankt voor het coachen. Op naar volgende week! Nora.

Nieuwerkerk B3 – IJsselvogels B2   15-3    Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. B2 heeft het erg moeilijk in deze zware poule. Voordeel als je laatste wordt is dat je dan meestal in de zaal en 2e helft veld lager wordt ingedeeld, laten we hopen dat dit dadelijk ook zo is. Thuis werd het 5-12 voor Nieuwerkerk dat ook in de return duidelijk een maatje te groot was, helaas.

Albatros C2 – IJsselvogels C1   8-5     De wedstrijd begon niet zo goed. We kwamen 2-0 achter. Het duurde heel lang voordat de bal in ons aanvalsvak kwam. We konden in de verdediging maar moeilijk de bal onderscheppen. Toen dat toch gebeurde scoorde Senne met een afstandsschot. Na lang wachten (18 minuten) van heen en weer spelen scoorden wij niet en Albatros ook niet. Maar net voor de rust scoorde Albatros toch. In de tweede helft, gelijk aan het begin scoorde Lieke de 3-2 met een doorloopbal. Daarna, toen de bal weer in het aanvalsvak van Albatros kwam ging hij er daar ook gelijk  in. Daarna was het moeilijk voor de verdediging van IJsselvogels om de bal te onderscheppen. De tegenstander van Fleur was bijna 1,5 kop groter en kon daardoor alles afvangen. Dat maakte het lastig voor ons en werd het 5-2 en daarna 6-2. Toen moesten we van vak wisselen en werd er door IJsselvolgels gescoord 6-3 (David). Na weer een lange tijd spelen kreeg Albatros een strafworp mee en werd het 7-3. Opnieuw duurde het lang voordat IJsselvogels tot scoren kwam maar toen schoot Fleur er een heel lang afstandsschot in (7-4). In de laatste paar minuten scoorde zowel Albatros als IJsselvogels (David) nog een keer. Einstand: 8-5. Wessel en Eva nog bedankt voor het reserve staan! David.

Nikantes C1 – IJsselvogels C2   3-3     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In het verre Hoogvliet wist C2 een punt in de wacht te slepen tegen Nikantes C1 waarvan eerder thuis nipt met 6-5 werd gewonnen. De 2e plaats is haalbaar en wie weet zit er nog wel een stuntje in.

IJsselvogels C3 – NIO C1   4-4     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Schiebroek leed C3 eerder dit seizoen een 6-4 nederlaag, Dit keer zat er zelfs meer in maar moest C3 helaas toch nog genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel, ook netjes natuurlijk.

IJsselvogels D1 – Fortuna / Delta Logistiek D2   9-14     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. D1 moest thuis opnieuw zijn meerdere erkennen in Fortuna / Delta Logistiek D2. Uit werd met 20-12 verloren en ook nu leek het die kant op te gaan. Een achterstand van 4 doelpunten werd echter weggepoetst en even leek er een stunt in de maak maar helaas bleek de tegenstander in de slotfase toch iets zorgvuldiger met de kansen om te gaan. Toch hebben jullie deze wedstrijd goed tegenstand geboden hetgeen hoop geeft voor de volgende wedstrijden, succes D1!

IJsselvogels D2 – Reeuwijk D1   3-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. D2 bleek op deze doordeweekse avond niet opgewassen tegen koploper Reeuwijk D1 dat er in deze afdeling duidelijk bovenuit steekt. Toch hebben jullie je deze wedstrijd kranig geweerd.

IJsselvogels D2 – LYNX D1   3-5    Helaas konden we zelf niet bij de wedstrijd zijn door het jubileum. Gelukkig wilde de moeder van Timo coachen. Ze stuurde het volgende verslag: Wedstrijdverslag van D2. We begonnen gelijk met de strijd, toen wij daar waren hadden we namelijk gewonnen en dit wilde we namelijk ook thuis proberen. We zijn van start, we zijn erg aan elkaar gewaagd, de 1e 13 minuten bleef het gelijk maar altijd schietkansen maar helaas niet goed benut. En ja, 1e tegendoelpunt , maar binnen 1 minuut gelijkmaker van Laela. Net voor de rust maakten lynx 1-2. 2e helft we wilde weer gelijk komen staan, maar helaas werd het 1-3 even later 1-4 toen werd aan onze kant gescoord en stond het 2-4 en het geloof was zeker we konden nog steeds winnen. Na de 2-5 bleven we goed verdedigen want we wilden niet dat de tegenstander meer doelpunten ging maken. Het was prachtige wedstrijd. Goed gedaan Toppers! 2e doelpunt van Selin, 3e doelpunt van Leala . Marianne.

IJsselvogels E1 – RWA E1   12-4    In de afgelopen 3 jaar komen de teams elkaar regelmatig tegen en zijn de wedstrijden altijd spannend want beide teams ontlopen elkaar weinig. Afgelopen week veel getraind op de passing en vol goede moed ging IJsselvogels E1 beginnen aan de wedstrijd. Jazz scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd (1-0) maar vanzelf ging het niet en RWA E1 nam een voorsprong in het 1e kwart (1-2). In het 2e kwart scoorden wij direct de gelijkmaker door Ilse (2-2) en de 2-3 werd weggepoetst door Yannick en konden wij de rust ingaan met een minimale voorsprong (4-3). Het 3e kwart was geheel voor IJsselvogels E1 met doelpunten van Ilse (5-3), Jazz (6-3) en weer Ilse (7-3). RWA E1 kon geen vuist meer maken en speelde IJsselvogels E1 naar een ruime overwinning door doelpunten van Ilse, Yannick en Jazz. Doordat Ondo E1 won van Avanti E1 blijft het spannend wie er 1e wordt in de poule. Aankomende zaterdag tegen Avanti E1 en kan de koppositie behouden worden, maar makkelijk zal het niet worden. Wij hebben alle vertrouwen in het team en gaan in de trainingen weer verder waar we gebleven zijn, samen 1 team zijn! De doelpunten werden gemaakt door: Ilse (6), Jazz (3), Yannick (3). Cécile & Marco.

IJsselvogels E2 – KCR E5   13-4     Op het 60 jarig bestaan van IJsselvogels mocht de E2 in de vroege ochtend aantreden tegen het nog altijd puntloze KCR. De kids meegegeven dat bij winst het kampioenschap vandaag wel eens zou kunnen worden behaald. Een goede reden om lekker te knallen zou je zeggen. Zo begon de wedstrijd gelukkig ook goed. Na 3 snelle goals van Fenne Mae, Nora en Vajen was het eerste gaatje gemaakt. Even later scoorde Fenne Mae ook nog de 4-0 en was daarmee de ruststand bepaald. De 2e 10 minuten begonnen alleen matig, misschien door de gedachte dat ze er al waren. Na 2 hele snelle tegengoals en dus met een 4-2 stand was de spanning opeens weer terug. Gelukkig was het Vajen die dat uiteindelijk niet toe liet. De 5e, 6e, 7e, 8e, 9e, 10e en de 11e kwamen allemaal op haar naam te staan. Veel mooie schoten en vlotte aanvallen waren te zien. Ook gaan de complimenten uit naar het verdedigende werk van oa Nathan en Vieve, veel ballen er tussenuit gepakt en de doorloopbal verdedigen ze ook steeds beter. Door Fenne Mae en Nora wordt de eindstand uiteindelijk bepaald op 13-4. Doordat Korbis heeft verloren van Vriendenschaar betekent dit KAMPIOEN!! Nog 2 wedstrijden te gaan en de 100% reeks willen we uiteraard ook halen. De goals kwamen van Vajen (8), Fenne Mae (3) en Nora (2). Benjamin.

Phoenix E3 – IJsselvogels E3   20-3     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Zoetermeer was E3 opnieuw niet opgewassen tegen het veel grotere Phoenix E3 waarvan thuis ook al flink werd verloren. Enige voordeel is dat jullie in de zaal dadelijk, als het goed, een stuk lager ingedeeld worden en dus een veel leukere zaalcompetitie tegemoet gaan. Nog twee wedstrijden te gaan, misschien zit er tegen ALO E2 nog een verrassing in, succes E3!

IJsselvogels E4 – Vitesse E5   5-5     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E4 speelde een doelpuntrijke wedstrijd thuis tegen Vitesse E5 uit Barendrecht. Uit eindigde de wedstrijd ook al in een gelijkspel, 3-3. Er had volgens de coaches meer ingezeten maar dit is ook al netjes en misschien kunnen jullie nog een plaatsje stijgen als van WION E1 wordt gewonnen.

Nikantes F1 – IJsselvogels F1   4-8    Vroeg in de morgen mochten wij al naar Rotterdam (Hoogvliet) voor een wedstrijd tegen het nog foutloze Nikantes. Het eerste kwart was spannend, de bal glad en het gooi en vang werk was nog niet zo goed. Met een magere 0-1 van Milou begonnen we aan het 2de kwart. Ook hier bleef het moeizaam gaan. De tegenstanders waren over het algemeen langer en ze hingen over ons heen, waar wij (logischerwijs) veel moeite mee hadden. Nikantes werd wat overheersender en had meer aanvallend overwicht, we kwamen verdedigend af en toe goed weg, maar scoorde zelf de 0-2 (Milou) en 0-3 (Maud) voordat er gefloten voor de rust. Ondanks dat de 0 tegengoals een beetje vertekend was, vonden wij vooral het verdedigen erg goed als coaches. Na rust ging het baltempo iets omhoog in de omschakeling, vaak door een goede lange bal van Maud. Na de 1-3 scoorde Sidney en Davey onder andere hierdoor de 1-4  en 1-5! Hierna is het eigenlijk nooit meer echt spannend geweest. Nikantes scoorde vaak omdat ze een superspeler hadden, waardoor er toch net iets meer ruimte ontstond voor ze, maar wij bleven mee scoren. Na nog 2 goals van Sidney en 1 van Milou, eindigde de wedstrijd in 4-8! Een mooie uitslag tegen een soms lastige tegenstander. Volgende week dinsdag om 18:00 spelen wij nog een keer tegen ze, dit maal thuis en om het kampioenschap! Groetjes Tim.

DVS ’69 F1 – IJsselvogels F2   5-3    Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. F2 speelde uit in Hendrik Ido Ambacht tegen het nog puntloze DVS ’69 F1 waarvan thuis met 4-1 werd gewonnen. Helaas lukte dat vandaag niet en bleek DVS ’69 F1 met 5-3 net iets sterker, kan gebeuren.