Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 10 februari 2024

Afgelopen zaterdag een rustige korfbaldag voor mij. Ik hoefde zowaar een keer niet te fluiten en was pas om half 2 in de sporthal aanwezig om nog een stuk van A2 te zien om daarna samen met René te vertrekken naar Kudelstaart waar het 1e het moest opnemen tegen VZOD 1. In die 57 jaar dat ik nu lid ben van IJsselvogels heb ik nog nooit tegen VZOD gespeeld en ben ik nog nooit in Kudelstaart geweest, zo zie je maar weer, dankzij de korfbalsport kom je nog eens ergens. Leuk ook om ons oud-lid Claudia Vervuurt weer eens te zien en te spreken. Zij speelt nu bij VZOD maar was helaas geblesseerd. Ik zag bij het 1e een uitstekende beginfase met geloof ik 4 aanvallen en 4 doelpunten en een monsterzege leek in de maak. Als het dan een tijdje later ineens 8-9 staat denk je van….. het zal toch niet ….!? Na een 11-13 ruststand liep het 1e uit naar een 12-17 voorsprong. Nog één keer naderde VZOD tot 15-17 maar daarna was het over en sluiten en konden René en ik genieten van hele mooie aanvallen en schitterende doelpunten waarbij duidelijk was dat Mike en Kevin het korfballen nog niet zijn verleerd en een duidelijk stempel op de wedstrijd en op de ploeg drukte. Via 15-23 en 17-28 floot de goed leidende scheidsrechter af bij een 19-31 eindstand waarbij Mike de 30ste scoorde. Jammer dat Twist nipt van Korbis won met 18-17 waardoor het ongemeen spannend blijft en het gaat tussen Phoenix met 19 punten, IJsselvogels met 18 punten en Twist met 16 punten. De overige teams zijn kansloos. Zaterdag 2 maart komt Phoenix 1 naar Moordrecht waarna op zaterdag 9 maart de wedstrijd tussen Twist 1 en Phoenix op het programma staat. Volgende week meer hierover.

Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 11 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 5 een nederlaag. De grootste overwinning van de dag kwam op naam van het 1e dat in Kudelstaart met liefst 19-31 van VZOD 1 won terwijl ook de 18-7 overwinning van D1 op Vitesse D1 opviel. Topscoorster van de week werd Eva Berkhout die in E2 liefst 9x scoorde. De resultaten:

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 2e, 3e, A2, B2 en F3.

VZOD 1 – IJsselvogels 1 19-31 Vandaag moesten we het opnemen tegen laagvlieger VZOD 1 uit Kudelstaart. Bij binnenkomst was de carnaval stemming duidelijk hoorbaar bij de thuisploeg, de muziek voluit aan met enkele goeie meezingers al zeg ik het zelf haha. Na de bespreking moest er toch een knop om want VZOD had de punten ook keihard nodig dus we wisten dat we hier niet 2 gratis punten mee naar Moordrecht konden nemen We begonnen fantastisch met een goal van Eva en van invaller Mike, hij is het gelukkig nog steeds niet verleerd! Na 3 goals van Evi die op dat moment 100% schoot! En goals van opnieuw Eva en Roos stonden we heel snel met 2-7 voor en leek het een makkelijke middag te worden. Helaas dachten we er zo ook over dat we dit wel even zouden doen en lieten we VZOD helemaal terug komen in de wedstrijd en stond het 10 min voor de rust opeens 8-9. Na een time-out waarin even duidelijk werd gemaakt dat als we zo doorgaan dat we hier ook zomaar konden gaan verliezen stonden de koppies weer op scherp. Na goals van Kevin ook die is het gelukkig nog niet verleerd en Cécile en Sam stonden we gelukkig met 11-13 voor in de rust. De 2e helft begonnen we opnieuw uitstekend we waren veel feller en schoten een hoog percentage. Voor we het wisten stond het 12-17 maar opnieuw kwam VZOD terug tot 15-17. Na een reeks van 6 goals van Mike, Sam Chris en Eva was het gaatje geslagen en was er duidelijk een knak moment bij VZOD. We konden daarna lekker vrijuit spelen en bleven dit keer lekker doorgaan met scoren eindstand 19-31 en opnieuw 2 lekkere punten! Goals : Mike en Sam 6x, Eva, Kevin en Chris 4x, Evi 3x en Roos en Cécile 2x. Op naar 2 maart waar de kraker tegen koploper Phoenix op het programma staat bij winst zetten we een hele grote stap richting promotie en het kampioenschap! Kom daarom allemaal 2 maart naar de Zuidplas en schreeuw ons naar de overwinning! Christiaan .

Albatros 2 – IJsselvogels 2 25-18 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Zwijndrecht moest het 2e het opnemen tegen koploper Albatros 2 waarvan thuis dik (15-25) werd verloren. Het 2e gaat echter steeds beter spelen en kon tot 13-13 gelijke tred houden met de koploper, daarna schakelde Albatros helaas een tandje bij waardoor het de punten thuis kon houden. Gelukkig leden ook de concurrenten een nederlaag waardoor het 2e op de veilige 6e plaats blijft staan.

Phoenix 2 – IJsselvogels 3 13-14 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Zoetermeer speelde nr. 2 IJsselvogels 3 tegen nr. 3 Phoenix 2. Thuis werd hier, na een goede wedstrijd, met 18-11 van gewonnen. Phoenix 2 vocht voor zijn laatste kans om nog mee te doen om het kampioenschap. Helaas heb ik geen verdere informatie ontvangen maar toch weer knap dat het 3e beide punten mee kon nemen naar Moordrecht waardoor zaterdag 2 maart de topper thuis tegen koploper Fortis 2 op het programma staat. Bij winst zijn jullie de nieuwe koploper!

IJsselvogels 4 – Nieuwerkerk 5 12-11 Ajax tegen Feyenoord, Nieuwerkerk tegen IJsselvogels. Wat hebben deze twee gemeen? Inderdaad, het is een echte klassieker. Een echte derby. Dus voor beide ploegen is het zaak om het beste beentje voor te zetten om zo keihard te knallen. Dat eerste was voor mij al niet gelukt – ik was namelijk een halfuurtje te laat. Ik dacht 18:15 beginnen, was dus 17:45. Klein foutje, excuses daarvoor. De afgelopen wedstrijden waren niet zo soepel verlopen voor het vierde. Verloren van de nummer laatst en een na laatste. Aan het verdedigen lag het niet per se. 21 goals tegen in twee wedstrijden is te overzien. Alleen het aantal goals gescoord; een magere 15 in twee wedstrijden. Daar moest een verbeterslag over komen. Helaas zou dat deze wedstrijd ook nog lastig blijken, maar laat ik niet op de zaken vooruitlopen. Eerst even terugblikken op de vorige wedstrijd tegen Nieuwerkerk. Het was er eentje uit het boekje. Moeite met goals scoren, verdedigend stabiel. Een gelijkspel was het in Nieuwerkerk geworden. 15-15. Ik meen dat we de hele wedstrijd gelijk opgingen en dat we het in de eindfase uiteindelijk weggaven. Hopelijk wordt het deze keer anders. Na veel zaterdagen met afwezigen stonden we deze keer in de basis met allemaal vierde spelers. Iets wat niet vaak voorkomt. Afgelopen donderdag hadden we ook weer een keer compleet getraind, hierdoor konden we ons goed focussen op de wedstrijd. Tijdens deze training hebben we meer gekeken naar ons eigen spel, hoe kan dit beter? En ook verdedigend zijn er nog verbeterpunten, met name het voorverdedigen. Trainer en coach Jesse benadrukte dit dus ook tijdens de voorbespreking. Let op de dieptepassen tijdens het aanvallen en de aansluiting daarop, zo zorg je ervoor dat er meer geschoten kan worden vanuit het spel in plaats van de aangeef. En loop een stapje voor op je tegenstander, laat ze er niet goed voorkomen. Na zes minuten spelen stond het 0-3. Een daverend begin van de wedstrijd was het dus niet voor het vierde. Het scoren ging lastig en Nieuwerkerk kan wel redelijk een balletje schieten. Na zeven minuten stond ook IJsselvogels eindelijk op het scorebord. Een leep balletje van Casper floepte er zo in. Na het mooie voorbeeld van Casper was Leo aan de beurt. De bal kwam in het vak, iemand gaat in de afvang en Leonie schiet en scoort. Simpel. En zo gingen we ook verder. Met veel afwisseling in de schoten en afvang kwam er wat meer schwung in het spel. Het begon er weer wat meer op te lijken. Na drie goals van Jelle S. stond het opeens 5-5. Mooi man. Nog even doortrekken zou je zeggen, maar helaas pindakaas bleek het toch lastig om een goal te vinden. Na 30 minuten spelen stond het 6-6. In de rust werd nog even benadrukt wat er voor de wedstrijd al was gezegd. Let op voorverdedigen en zorg voor afwisseling. Ook de looplijnen waren niet in optima forma, dus ook daar nog even de focus op leggen. Het duurde lang voordat de eerste goal weer viel na de rust. Een goeie vijf minuten waren er voorbij gegaan voordat de bal in de verkeerde mand viel. Nieuwerkerk scoorde namelijk de 6-7. Leonie deed er nog een tandje bij en wierp de bal in de juiste mand; 7-7. Hierna kwam een goede periode voor IJsselvogels. Binnen vijf minuten werden er vijf goals gemaakt. Een flitsende doorloopbal van Yana, een goed uitgespeelde vrije bal van Mike, een schot van Leonie en een afstandsschot van zo’n 20 meter van Coen zorgde ervoor dat er een gat was geslagen. Het staat 11-8. Heerlijk om dat van het veld te zien. Maar er was nog zeker een kwartier te spelen. In dit kwartier werd er door IJsselvogels geen goal meer gemaakt. Ook na wat tactische wissels kwam er geen beweging meer in de 11 goals van IJsselvogels. Daarentegen had Nieuwerkerk weer wat energie gevonden. Zij dachten als IJsselvogels het niet doet, dan doen wij het wel. En dus stond het vijf minuten voor tijd 11-11. Oei oei oei. Hoe hebben we het zo ver laten komen. Gaan we nou weer gelijkspelen? Nee, natuurlijk niet. Na een lange aanval waar schot na schot genomen werd, was daar eindelijk onze reddende engel. Coen schiet raak. Een schitterend schot uit beweging, zowat vanaf de zijlijn. Nog een minuut te spelen – dan zijn we er. Het was verdedigend nog zwaar. Nieuwerkerk deed er alles aan om nog die gelijkmaker te maken. In de dying seconds van de wedstrijd kregen ze nog een vrije bal mee. Maar ook deze werd goed verdedigd door Mike en was makkelijk af te vangen. Er werd afgefloten en de feestvreugde kon beginnen. Zo, dat biertje hebben we wel weer verdiend. De goals kwamen van Leonie en Jelle S. (3 goals), Yana, Coen en Casper (2 goals). Invallers Manon, Willem, Tamara en Coen bedankt! Jelle St.

IJsselvogels 5 – ’t Capproen 3 16-7 Op zaterdag 10 februari speelde IJsselvogels 5 thuis tegen ’t Capproen 3. We gingen vol energie de wedstrijd in én met resultaat! Al snel werden de eerste 2 goals gemaakt. 2-0 voorsprong, fijn, en nu doorpakken! Hoewel ’t Capproen op een gegeven moment ook een paar balletjes scoorden bleven wij de voorsprong behouden. Met gezonde rivaliteit genoot het publiek van deze spannende pot. We willen hen bedanken voor de support. Met deze steun hebben we de voorsprong weten te behouden en hebben we de punten thuis houden. Het is een mooie stand van 16-7 geworden. Helaas hebben wij in onze app niet alle namen genoteerd, dus kunnen wij de namen van de goalmakers niet delen. Laten we het houden op gemiddeld 2 per persoon 😀 Lisa.
P.S. De plaatselijke reporter noteerde 4 doelpunten van Peter en Remon en 2 van Louanne, Nikki, Lisa en Mick. Yael speelde voor het eerst, na lange afwezigheid, weer een helft mee en Ruud bedankt voor het invallen.

IJsselvogels 6 – Ten Donck 2 werd op verzoek van de tegenstander uitgesteld en wordt nu op zaterdag 2 maart gespeeld.

TOP/AA fresh A2 – IJsselvogels A1 19-19 Soms heb je van die wedstrijden, dan is het net niet. Oorzaak: snottebellen, lichte hoest en laag energieniveau. TOP/IAA fresh A2 was de gehele wedstrijd energieker en achteraf moeten we toegeven, het was geen beste wedstrijd van onze kant, maar de credits voor TOP/IAA fresh A2 die korfballend de meerdere was. Het begin van de wedstrijd was voor TOP/IAA fresh A2 en nam een 2-0 voorsprong. IJsselvogels kwam op gelijke hoogte door Luna (2-1) en Jesca (3-2/3-3), helaas kwam het tweede aanvalsvak niet in haar spel en stond IJsselvogels A1 binnen no-time achter met 5-3. Tim (5-4), Isa (6-5) en Luna (6-6) waren trefzeker en in de laatste 8 minuten werd er slechts 3x gescoord. Eerst door TOP/IAA fresh A2 (7-6) en daarna Tessa (7-7) en in de laatste seconde scoorde Benjamin, ruststand 7-8. Tweede helft begon met hetzelfde beeld, TOP/IAA fresh A2 nam een voorsprong (9-8) maar IJsselvogels A1 nam de regie over en kwam via Wesley (9-9) weer op gelijke hoogte en na de 10-9 ging binnen 2 minuten naar 10-12 door doelpunten van Benjamin en 2x Jesca. Op het moment dat Benjamin de 10-13 binnen schot en Tim (11-14) de marge op 3 hield, dachten we op de bank, het lek is boven. 2 minuten later stond er 13-14 op het scorebord. Na 5 minuten zonder doelpunten, kwam IJsselvogels A1 weer op de gewenste marge van 3 door doelpunten van Isa (13-15) en Wesley (13-16). 3 minuten en 5 doelpunten later, stond het 17-17. Na de stip van Blessing (17-18) kwam TOP/IAA fresh A2 net voor tijd op 19-18. Een actie van Tim betekende een stip in de allerlaatste seconde van de wedstrijd, die werd vakkundig binnen gelegd en werd er gelijk afgefloten door een goed fluitende leidsman. Punt verloren door de marge van 3 doelpunten in de tweede helft, een punt gewonnen door de laatste actie en benutte stip. Even een break van 2 weken en na de voorjaarsvakantie weer op jacht naar de tweede plek op de ranglijst. Jesca (4), Benjamin (4), Tim (3), Luna (2), Isa (2), Wesley (2), Tessa (1) en Blessing (1) maakte de doelpunten voor IJsselvogels A1. Marco, Christa en Chris.

IJsselvogels A2 – Twist A1 13-8 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Zo’n uitstekende wedstrijd spelen en dan niemand die zich geroepen voelt om een leuk wedstrijdverslag te maken, ra, ra, ra! Gelukkig hebben ze het één en ander in het regiehokje bijgehouden (Robin, bedankt) waardoor ik toch iets op papier kan zetten. Twist A1 uit Vlaardingen was vandaag de tegenstander van A2. Uit werd hier met 18-13 van verloren en omdat zij zelfs van KCC A1, waar onze A2 vorige week met liefst 29-12 van verloor, wisten te winnen met 8-6 staan ze ongeslagen bovenaan. Willem opende de score, 1-0, en verdubbelde deze even later, 2-0. Finn zette 3-0 op het scorebord en toen Lucas 4-1 en 5-1 scoorde leek er een grote verrassing in de lucht te hangen. Twist gaf zich echter niet zomaar gewonnen en haalde op tot 5-4. Invalster Nora (B1) scoorde 6-4 waarna Twist de ruststand op 6-5 bepaalde. Het kon nog alle kanten op. De 2e helft heb ik helemaal gezien en ik heb genoten van jullie “volwassen” spel. Zich niet op laten jagen, rustig je eigen spel blijven spelen en als dan ook nog eens de kansen benut worden dan hebben jullie gewoon een heel goede ploeg. Finn scoorde van afstand 7-5 waarna Willem de 8-5 voor zijn rekening nam. Nog één keer kwam Twist terug tot 8-7 maar daar waren Finn en Lucas weer om de voorsprong uit te bouwen tot 10-7 Twist raakte duidelijk een beetje in paniek, dit hadden ze niet verwacht. Een heer uit het 1e begon al warm te lopen om in te vallen. Na 10-8 scoorde Finn 11-8 waarna de heer uit het 1e gelijk inviel om toch maar te proberen de wedstrijd te doen kantelen. Na twee ballen in de aanval te hebben gehad was het Tim die van afstand 12-8 scoorde waarna de coach van Twist het nutteloze van zijn invalactie inzag en de heer gelijk weer naar de kant haalde (en terecht). Willem wilde niet alleen het eerste maar ook het laatste woord hebben en bepaalde de eindstand op 13-8. Een dik en dik verdiende overwinning en hoewel de dames nauwelijks scoorden gaan ook de complimenten naar hun toe voor hun solide spel. Leidster Lieke noteerde 4 doelpunten van Willem en Finn, 3 van Lucas en 1 van Tim en invalster Nora.

IJsselvogels B1 was vrij.

IJsselvogels B2 – DES B1 5-16 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. B2 speelde thuis tegen koploper DES B1 uit Delft waartegen uit knap met 5-5 gelijk tegen werd gespeeld. Dit keer had B2 weinig in te brengen en liet DES zien niet voor niets bovenaan te staan. Na 0-3 scoorde B2 (doelpuntenmaker onbekend) 1-3 waarna Nick na 1-6 de 2-6 scoorde. Ruststand 2-9. Na de rust scoorde invaller David 3-10 en na 3-15 was het Wilmer die met 2 doelpunten 4-15 en 5-15 scoorde waarna DES de eindstand op 5-16 bepaalde. Jullie hebben nog 4 wedstrijden voor de boeg en het zou toch wel bijzonder leuk zijn als daar een keer een overwinning bij zou zitten want jullie uitslagen zijn helemaal niet slecht. Uit al 3x gelijk gespeeld en thuis verloren met 8-9, 5-6 en 8-9.

IJsselvogels C1 – Dijkvogels C1 10-9 Vandaag moesten we om 12.00uur thuis spelen tegen Dijkvogels. We begonnen wat slordig met foutjes in overspelen en niet al te sterke verdediging. Al snel kwamen we met 0-1 achter, maar Fleur wist hierna vrij snel gelijk te maken met een mooie doorloopbal. Even later kwamen we zelfs op voorsprong met een afstandsschot van Lieke 2-1. Ondertussen was het bij IJsselvogels wat beter gaan lopen en werd er ook beter verdedigd. Echter liep Dijkvogels uit tot 2-5 met name door het missen van al onze kansen. Na veel gemiste kansen maakte Thijme vlak voor rust nog de 3-5. Na de rust werd het spel beter en gaat het meer gelijk op. Dijkvogels maakt nog de 3-6, waarna Fleur de 4-6 scoort. Dijkvogels scoort de 4-7. Hierna komt IJsselvogels beter in het spel en beginnen we lekker fel te spelen. Na scores van Sid, David en Fleur komen we op gelijke hoogte 7-7. Nu wordt het spannend, vooral voor de ouders ;-), en komen we na een mooie aanval op 8-7 voorsprong door Sid. Binnen de minuut is het weer 8-8. IJsselvogels loopt in de laatste 3 minuten uit naar 10-8 door een mooie doorloopbal van Senne en een afstandsschot van David. In de laatste minuut maakt Dijkvogels nog wel de 10-9 maar gelukkig voor ons is de tijd om. Na een sterk einde wordt de overwinning binnen gesleept! Op naar volgende week! Groetjes Noortje

Avanti/Post Makelaardij C3 – IJsselvogels C2 8-5 Helaas moesten we eerst de laatste helft zien van een andere wedstrijd. Op zoek naar koffie, helaas was de kantine omgetoverd in een roze baby shower. Eindelijk na lang wachten in Delfgauw (zonder koffie) begon de wedstrijd. Maxime en Neolina waren niet aanwezig, invallers waren Nienke en Jack. In het aanvalsvak begonnen Lilly, Lynn, Mike en Elisa. Het verdedigingsvak bestond uit Suzanne, Sarah, Lucas en Nienke. In beide vakken broer en zus samen in een vak! Helaas scoort Avanti vrij snel. IJsselvogels is nog niet wakker. De bal werd verdedigd maar de scheids vond van niet. (zoals meerdere keren zou blijken in de wedstrijd 😊) Elisa valt uit met een enkelblessure en Jack vervangt haar. Sarah scoort en gelijk daaropvolgend scoort Avanti 2x . 3-1. Mooi samenspel van de C2, IJsselvogels probeert het wel en creëert kansen. Maar ze gaan niet door de korf. Avanti scoort net voor de rust nog een keer. 4-1. Rust. Avanti gaat door met scoren 5-1 en 6-1. IJsselvogels stond erbij en deed er weinig tegen. IJsselvogels zet zijn schouders eronder. Mooie actie tussen zus en broer (Nienke en Lucas). Lucas krijgt door deze actie een stip mee en scoort. 6-2. IJsselvogels zet de opmars door. Jack en Lynn krijgen goede kansen. De bal gaat tegen de korf. Helaas gaat de bal niet door de korf. Mooie scrimmage om een bal en Mike scoort. 6-3. Aansluitend scoort Jack. Halve doorloopbal tussen tegenstanders. 6-4. Tussendoor vecht Suzanne met haar tegenstander om een bal op de grond. Grabbelen. Suzanne wint, tegenstander druipt af met pijn in haar nagels. Er komt iets meer pit in het spel bij IJsselvogels. Lucas scoort zijn 2e. 6-5. Nog maar een puntje achter, zes minuten te spelen. Helaas scoort Avanti nog tweemaal en is de eindstand 8-5. Volgende keer hopen we op een betere scheidsrechter. Nienke en Jack dankjewel voor het goede invallen. Arjan en Elisa van Zaanen.

IJsselvogels C3 was vrij.

IJsselvogels D1 – Vitesse D1 18-7 Afgelopen zaterdag moesten wij tegen Vitesse uit Barendrecht spelen. Vorige week hadden we een mooie overwinning behaald en we hoopten dat we deze keer weer konden winnen. De wedstrijd begon meteen goed met goals van Tamara (3x), Wessel (2x) en Angoulina (1x) en zo stonden we na het eerste kwart met 6-2 voor. Ook het tweede kwart werd er goed verdedigd en gescoord met mooie doelpunten van Eva (3x), Jonathan (2x) en Kyra (1x). Na de rust moesten we van onze coaches scherp blijven, want de tegenstander zou het ons moeilijk gaan maken. Gelukkig scoorden Wessel en Angoulina vrij snel, maar Vitesse gaf zich niet zomaar gewonnen en net voor het laatste gedeelte van de wedstrijd stond het 13-7. De wedstrijd werd mooi afgesloten met 3 goals van Eva en 1 van Roan. Het was een leuke wedstrijd!! Groetjes Daniël.

IJsselvogels D2 was vrij.

IJsselvogels E1 was zaterdag vrij maar neemt het vandaag, woensdag 14 maart, om 16.00 uur op tegen koploper Nieuwerkerk E1 waartegen thuis 12-12 werd gespeeld.

Weidevogels E2 – IJsselvogels E2 13-15 Afgelopen zaterdag stond er een ritje richting Bleiswijk op de planning voor de E2. Het thuisduel werd met 7-13 verloren dus makkelijk wordt het zeker niet. Na een valse start stond er binnen no time 2-0 op het scorebord. Even opwarmen want daar waren gelukkig 2 goals van Nora en invalster Eva. Na de 3-2 draaide het weer om en was het Eva die bij een 5-7 ruststand er al 6 in had liggen. Na de rust waren het direct Eva en Vieve die de stand naar 5-9 brachten. Ver uitlopen ging helaas niet want Weidevogels kon helaas steeds bij blijven. Na de 6-9 was het Nora met een mooi schot 6-10 en even later Fenne met de 7-11. Na 2 tegengoals konden we via Nathan gelukkig uitlopen naar 9-12 en even later met de zoveelste doorloopbal van Eva 10-13 en 11-14. Nora besliste de wedstrijd met haar laatste korte kans 13-15. Goede wedstrijd ondanks ook een goede tegenstander en weer iedereen gescoord. Nog maar één wedstrijd voor de boeg en dat is over een maand pas. Dat wordt uitslapen op de zaterdagen 😉. De goals kwamen van Eva (9), Nora (3), Vieve (1) Nathan (1) en Fenne (1). Benjamin.

IJsselvogels E3 – Reeuwijk E3 4-5 Zaterdag speelde we tegen Reeuwijk E3 thuis. De wedstrijd begon en Adam schoot de 1-0 er in. Niet snel daarna scoorde de tegenstander 1-1. Rust. ze waren goed aan het verdedigen, alleen het gooien ging nog wat stroef. Rust. Na de rust scoorde Chayenna de 2-1. De tegenstander scoorde 2-2. Rust. De tegenstander scoorde er 2 in 2-4. Hiermee stonden we achter, maar we konden dat niet toe laten als team, dus maakte Tobias en Vivian de gelijkmaker 4-4. De laatste paar seconde scoorde de tegenstanders er nog 1 in 4-5. Helaas verloren, maar ik vind het heel knap hoe ze zijn teruggekomen met 2 doelpunten achter. Einde. Lisa.

IJsselvogels E4 – Juliana E3 uitgesteld naar zaterdag 24 februari.

Korbatjo E4 – IJsselvogels E5 12-2 Na vorige week stond er opnieuw een koploper op het programma, deze keer Madjoe, een team van 5 dames welke allemaal uit de C leken te komen. Helaas konden Omar en Lieke er niet bij zijn. Het lengteverschil was dus duidelijk, en na de 1-0 maakte invaller Rosalie uit de E4, de 1-1. In het eerste kwart speelde IJsselvogels heel sterk, iedereen was scherp in de verdediging, en er vielen verschillende schoten in de aanval. Helaas speelde Madjoe een slim spel, en werd na de 2-1 nog een buzzer-beater gemaakt voor de 3-1. Na de rust maakte wederom Rosalie de 3-2, maar na een paar tactische wissels van Madjoe verliep het aan beide kanten wat moeizaam, maar IJsselvogels bleef goed verdedigen, met helaas vlak voor rust toch weer twee doelpunten tegen. Ondanks de achterstand in doelpunten gaven we toch complimenten voor zowel de aanval als verdediging. Ook het derde kwart verliep nog goed, helaas geen doelpunten aan onze kant, maar de twee schoten van Madjoe vielen er van 6 meter in, niks aan te doen als je het mij vraagt. Helaas stortte het voor het laatste kwart in beetje in, en bewees Madjoe wel waarom ze op de eerste plek staan. Overgooien werd moeilijk en de doelpunten begonnen aan de andere kant te vallen. Uiteindelijk werd de eindstand dus 12-2, maar met een 1-5 overwinning bij het korfschieten heeft IJsselvogels E5 toch gevochten voor wat ze waard zijn. Tot na de vakantie! Timo.

Nikantes F1 – IJsselvogels F1 6-12 Op een grijze dag in een lelijk gebouw mochten we in een vrij sfeerloze omgeving aantreden tegen Nikantes. Naast de sfeer ontbrak bij ons de scherpte, daardoor was het een saaie pot, dus ik zal jullie de details besparen… 0-3 na het eerste kwart, 0-6 bij rust, 1-9 3de kwart en geëindigd in 6-12. Minder potje maar die moet je ook winnen. Volgende keer weer vol energie, want dan is thuis de kampioenswedstrijd tegen Kinderdijk! Doelpuntenmakers: 4x Milou en Sidney, 3x Maud en 1x Mats. Tim.

IJsselvogels F2 – KCR F3 9-7 Vandaag stonden we in alle vroegte weer in de sporthal. Tegen KCR, de vorige keer hadden we het best lastig maar de meiden hadden er weer veel zin in. Ze hadden stiekem wel wat goed te maken na vorige week. Ook hadden we een speciale speler, Lyla. Ze was 8 jaar geworden vandaag! De wedstrijd begon met een tegengoal (0-1). Maar gelukkig was Imke daar met haar eerste goal van deze wedstrijd (1-1). Helaas was KCR daar meteen met 2 goals (1-3). Maar daar was Imke gelukkig met haar 2e goal. En ook onze jarige Jet maakt een mooie goal (3-3). Imke was on fire en maakt nóg een goal (4-3). Helaas viel deze voorstand weg toen KCR 3 goals maakte (4-6). Maar natuurlijk was onze topscorer daar weer, Imke (5-6). Ook Reza had het gaatje tegen deze tijd gevonden en maakte een mooie goal (6-6). En wat was het spannend tegen deze tijd. We waren ongeveer aan het eind van deze wedstrijd beland. Al onze hartslagen gingen omhoog toen KCR een goal maakte (6-7). Maar gelukkig maakte Reza dit weer goed (7-7). Nu naar de laatste kwart en wat was het spannend. Maar gelukkig was Imke daar weer en maakte een goal (8-7). En Reza sloot de wedstrijd af met een super mooie goal (9-7). De wedstrijd was dan wel afgelopen qua goals, maar de spanning zat er nog goed in. Wat we moesten nog ruim 7 minuten spelen. Beide teams hadden veel kansen, maar de meiden hebben super goed verdedigd en geen goal doorgelaten. Toen het fluitsignaal ging, was iedereen super blij. We hebben Lyla haar verjaardag gevierd met een lekker snoepje. Ook meteen als beloning voor de super goede wedstrijd die ze hebben gespeeld. Op naar 2 maart. Super leuke en vooral spannende dag. De meiden mogen oplopen met het 1e, die die dag tegen de koploper moet spelen. Dus er zal een hele hoop publiek zijn! Groetjes Finn en Flo.

GKV (H) F2 – IJsselvogels F3 7-16 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Dat is volgens mij de eerste keer dat er geen wedstrijdverslag binnen is gekomen. F3 moest helemaal naar Den Haag om het daar op te nemen tegen hekkensluiter GKV F2 waarvan thuis eerder dit seizoen al met 18-3 (eigenlijk 21-3) werd gewonnen. Ook nu liet F3 zien dat het duidelijk de betere ploeg was en keerde het met een keurige 7-16 overwinning huiswaarts. Jullie kunnen nu genieten van 2 weken vakantie, zaterdag 2 maart spelen jullie weer jullie eerste wedstrijd.