Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 11 september 2021.

De eerste “Hoe vloog de bal …..” weer van het nieuwe seizoen. Dat was weer even geleden dat we van zo’n fijne korfbalzaterdag konden genieten met zijn allen. En genoten hebben we! Er werden 16 wedstrijden gespeeld waarvan er 6 werden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 8 verloren terwijl nog flink wat teams nog niet in actie hoefde te komen. De grootste overwinningen werden behaald door E3 dat met 0-12 van Korbis E4 wist te winnen en van het 1e dat in Almere met 13-24 van EKVA 1 won. Voor mij zelf waren de overwinningen van vooral D1 op het sterke Avanti D1 en van het nieuwe B1 op De Meervogels B1 bijzonder hoopgevend.

Van de 16 gespeelde wedstrijden heb ik maar van 7 teams een wedstrijdverslag ontvangen, bedankt het 1e, 2e, 6e, A2, B1, C2, D2 en F1! Waar bleef het wedstrijdverslag en/of scoreverloop van het 3e, 4e, B2, D1, D3, E1, E2 en E3. Jammer, een gemiste kans!

EKVA 1 – IJsselvogels 1     13–24     Na bijna een jaar geen officiële competitiewedstrijd gespeeld te hebben mochten we afgelopen zaterdag ein-de-lijk weer. In Almere mocht IJsselvogels 1 het opnemen tegen EKVA 1. Na een lange maar goede voorbereiding gespeeld te hebben, waren we gebrand om meteen de eerste punten weer mee te nemen naar het mooie Moordrecht. Om 15:30 floot de scheidsrechter in en kon ons seizoen dan beginnen. De eerste paar aanvallen was het flink zoeken voor onze aanval. Waar het balletje tijdens de oefenwedstrijden zo makkelijk door de mand ging, was het nu flink zoeken. Ook de lengte bij de heren uit Almere bleek een uitdaging. Desondanks ging de wedstrijd in het eerste kwart gelijk op doordat er zeer sterk verdedigd werd. Tot 3-3 kon EKVA meekomen maar daarna wisten wij langzaam, puntje voor puntje uit te lopen. Met name het eerste verdedigingsvak stond met scherp te schieten en zorgde ervoor dat de voorsprong vergroot kon worden. Doordat de tegenstander voor het rustsignaal niet meer tot scoren kwam werden de kleedkamers opgezocht met een keurige 3-9 voorsprong. Ondanks een voorsprong van 6 viel er een hoop te verbeteren (zeker in het eerste aanvalsvak). Net iets meer onze kop gebruiken bij het opzetten van de aanvallen bleek te helpen. Was de tweede helft dan vlekkeloos? Zeker niet! Direct na rust wist EKVA 4-9 en 5-9 te maken.. zou het dan toch nog mis kunnen gaan? Wat betreft het eerste verdedigingsvak niet! Door twee snelle goals aan hun kant was onze voorsprong 6 in de kortste keren weer hersteld. Gedurende de tweede helft liepen we weer punt voor punt uit en kwam de overwinning eigenlijk geen moment meer in gevaar. Verbeterpunt voor de volgende keer? De scherpte in de verdediging houden want richting het einde van de wedstrijd werden we hier minder scherp in (ergens misschien ook wel logisch). De scheidsrechter floot na 60 minuten af bij een eindstand van 13-24 en zo konden de eerste punten van dit seizoen worden bijgeschreven na een prima pot. Er werd zaterdag weer door iedereen gescoord wat naar mijn mening aantoont hoe veelzijdig we dit seizoen zijn en dat iedereen kan scoren. We gaan dan ook vol vertrouwen op naar komende zaterdag als KZ uit Leiden naar Moordrecht komt. Hopelijk tot dan! Goals werden gemaakt door Kevin 5x Christiaan 4x Sam 4x Roos 4x Mike 3x Lieke 2x Eva 1x Tamara 1x. Door Sam

EKVA 2 – IJsselvogels 2     11-10    Eindelijk was het zover de eerste competitie wedstrijd. Na veel gespeelde oefenwedstrijden gingen we met volle moed naar Almere.
Na een rit van één uur, kwamen wij aan in het “mooie” Almere. Met wat wolkjes aan de lucht en hier en daar wat regendruppels die naar beneden vielen, moest het vandaag gebeuren. Het fluitsignaal klonk over het veld, de eerste helft ging van start. Al snel vlogen de tegen doelpunten ons om de oren. En vielen ze er bij onze kant niet in. Dikke pech of miste we op dat moment een stukje felheid en scherpte? Dit allen resulteerde in een 5-0 achterstand. Gelukkig scoorde Anouk twee mooie doelpunten en prikte Merel er ook nog eentje in. Het fluitsignaal klonk opnieuw, rust! We waren er in ieder geval over eens dat we zo de wedstrijd niet gingen uit spelen. De tweede helft moest een tandje feller en ballen moesten afgemaakt worden. De tweede helft moest en zal gewonnen worden door IJsselvogels 2.
Maar weer vlogen twee doelpunten er snel in bij onze tegenstander. Luc scoorde de 9-4 en daarna volgde er gelukkig meer doelpunten van ons, maar was dat genoeg? De laatste minuten werden we feller en kwamen we terug op een stand van 11-9. Het stukje wat we de laatste minuten lieten zien hadden we heel de wedstrijd moeten laten zien. Helaas was dit niet genoeg, eindstand 11-9. Maar op KNKV een stand van 11-10, een kleine bonuspunt. Zaterdag 30 oktober staan wij weer tegenover EKVA en gaan we in ieder geval laten zien hoe het wel moet. Een wedstrijd om snel te vergeten, maar ook om dingen van op te steken. Op naar aanstaande zaterdag!

IJsselvogels 3 – Juliana 2     12-12     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 3e ontving thuis Juliana 2 uit Oud Gastel. Een gelijkwaardige tegenstander. Alleen bij 0-0, 2-2 en 12-12 stond het 2e op gelijke hoogte, verder was het steeds Juliana 2 dat op voorsprong stond. Na 0-2 achter was het Bas die met 2 verre schoten voor 2-2 zorgde. Juliana liep uit naar 2-5 waarna opnieuw Bas voor de aansluiting zorgde, 3-5. Ondanks nog doelpunten van Victor, Dirk en Kirsten ging het 3e met een 6-9 achterstand de rust in. Ook na de rust lukte het niet om echt dichterbij te komen. Victor scoorde 7-9, Dirk 8-10 waarna Juliana leek uit te lopen naar een beslissende 8-12 voorsprong. De dames Heidi en Anne scoorden 9-12 en 10-12 en alles was weer mogelijk. Zeker toen Bas vanaf de stip en van afstand met zijn 5e treffer voor de gelijkmaker zorgde, 12-12. Met nog bijna 5 minuten te spelen leek een overwinning in de maak. Juliana 2 speelde de wedstrijd knap uit door de bal heel lang in de aanval te houden waardoor ons 3e geen kans kreeg de winnende treffer te forceren, dat was ook iets teveel van het goede geweest denk ik.

IJsselvogels 4 – KOAG 4     10–11     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 4e kreeg een oude bekende op bezoek namelijk KOAG 4 uit Krimpen ad IJssel met enkele oudgedienden. De start was uitstekend want in no-time stond het 4e met 5-1 voor waarna er de laatste 15 a 20 minuten niet meer werd gescoord, ruststand 5-3. Na de rust gelijk 5-4 waarna Jelle R. van afstand 6-4 scoorde. KOAG kwam steeds beter in de wedstrijd terwijl er bij het 4e maar weinig wilde lukken. De 6-4 voorsprong werd omgebogen in een 6-7 achterstand. Stef scoorde 7-7 en na 7-9 achter ook de 8-9. Na 8-10 was het Léonie die 9-10 scoorde waarna Laura van afstand voor de 10-10 zorgde. De laatste aanval leed snel balverlies omdat we niet goed stonden (en schoten) en KOAG profiteerde hiervan door vlak voor tijd het winnende doelpunt te scoren, 10-11. In mijn ogen onnodig na zo’n sterke openingsfase.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels 6 – ODO 5     8–4     Ook het 6e mocht vandaag een wedstrijd spelen tegen ODO. Het was een erg leuke pot met veel kleine IJsselvogels Supporters. De trainers werden erg enthousiast aangemoedigd. We werden gefloten door Matthijs, wie twee wedstrijden achter elkaar moest fluiten, dat is toch wel een applausje waard. Er zijn niet zo erg veel doelpunten gemaakt in de wedstrijd, maar dat maakt niet uit, want 8 doelpunten waren genoeg om ODO te verslaan. De einduitslag was 8-4 met doelpunten van Lotte, Edo en Annelie. In de wedstrijd kregen we aardig wat stippen mee, maar vooral vanuit verre afstand schoten werd er gescoord. Een leuke pot met erg veel gezelligheid binnen en buiten de lijnen. Volgende week hebben we een wedstrijd tegen Avanti. Ruud bedankt weer voor het coachen! Groetjes van het 6e.

IJsselvogels A1 – Korbis A1 uitgesteld naar dinsdag 14 september 2021. Normaal zou ik dit wedstrijdverslag volgende week pas publiceren maar omdat ik zo heb genoten van jullie uitstekende wedstrijd neem ik het gelijk mee. Heet van de naald zullen we maar zeggen. Twee weken geleden al tegen Korbis A1 gespeeld in een vierkamp en toen bleek het een lastige tegenstander met vooral bij de heren heel veel lengte. Op die zelfde vierkamp blesseerde Wesley zich waardoor hij er vanavond nog niet bij kon zijn (wel om te supporteren natuurlijk en ook bijzonder leuk dat Marijn erbij was, klasse!). De start was veelbelovend, Na 3 minuten stond het al 2-0 dankzij Isa van afstand en Annelies uit een korte wegtrekbal. Korbis scoorde van afstand 2-1 waarna Tim, eveneens van afstand, voor 3-1 zorgde. Uit een korte kans scoorde Korbis 3-2 waarna Lieneke van afstand 4-2 scoorde. Hierna gaf A1 een ware korfbalshow weg, de tegenstander kreeg nauwelijks gelegenheid om een goede aanval op te zetten, de heren zaten er bovenop en de dames schakelden hun dame volledig uit waardoor Korbis de bal nauwelijks kwijt kon. Onze A1 daarentegen speelde een hoog baltempo, zocht naar de juiste kansen en iedereen had het vizier op scherp staan. Binnen 10 minuten hadden Jesca, David, Dano, Lieneke en opnieuw David, allemaal van afstand, de voorsprong vergroot van 4-2 naar 9-2 waarna Korbis vanaf de stip de ruststand op 9-3 bepaalde. Vlak voor de rust blesseerde David zich aan de voet waardoor hij geblesseerd naar de kant moest en vervangen werd door Benjamin uit de A2 die zichzelf wegcijferde waardoor met name de dames in de 2e helft konden excelleren. Ook in de 2e helft een wervelende show met het ene doelpunt nog mooier dan het andere. De eerste 20 min. wist Korbis niet tot scoren te komen terwijl A1 de voorsprong uitbouwde van 9-3 naar 19-3, ja u leest het goed. Annelies uit een doorloper 10-3, Dano eveneens uit een doorloper 11-3, Tim van afstand 12-3 gevolgd door Cécile van afstand 13-3, dit schot raakte de korf niet eens. Isa en Annelies, beiden van afstand, scoorden 14-3 en 15-3. Jesca dolde haar tegenstandster en scoorde van dichtbij 16-3 waarna Cécile, die de smaak te pakken had, van afstand 17-3 scoorde. Opnieuw twee afstandsschoten van Dano en Annelies zorgden voor een 19-3 voorsprong met nog 10 minuten te spelen. Hierna lukte het alleen Cécile nog om 2x te scoren, eerst uit een fraaie doorloopbal en vervolgens van afstand en omdat A1 de teugels een beetje liet vieren kon Korbis er ook nog een paar ingooien waardoor de eindstand 21-7 werd en of het laatste schot van Isa in het fluitsignaal nog meetelde kon ik (woensdagochtend) nog niet zien op de uitslagensite van Antilopen. De trainer/coaches Mark en Victor zagen Annelies en Cécile 4x, Dano 3x en Isa, Tim, Lieneke, Jesca en David 2x scoren. Zaterdag uit in Ridderkerk tegen KCR A1 met net zoveel power de wedstrijd ingaan en er kunnen mooie dingengaan gebeuren. David en Wesley beterschap en ik hoop jullie snel weer te zien “schitteren”.

IJsselvogels A2 – Dunas A1     20-12    Op deze niet zo zonnige zaterdag begon voor de A2 de competitie weer. Na een maand getraind te hebben wilden we graag laten zien wat we in huis hadden. We hadden een goede wedstrijdvoorbereiding in tegenstelling tot de tegenstander, die 5 minuten van te voren begon met warmlopen en inschieten. We begonnen met de ingestudeerde beginbal die Joran goed benutte (publieksgoal). Helaas was het eerste schot van Dunas gelijk raak. Hierna bouwden we snel een voorsprong op via Sander, Benjamin en Iris. De stand was nu 4-1. Dunas kwam terug tot 4-2, maar daarna vergrootten Sander, Lisa en Iris de voorsprong tot 7-2. Sander was goed op schot en scoorde er 2 achter elkaar na de tegengoal. We gingen met 10-4 de rust in door Joran. Dunas kwam na rust nog terug tot 12-8 en in de tussentijd scoorden Benjamin en Iris allebei nog een goaltje. Vervolgens scoorde Tim een mooi afstandsschot en Yana van dichtbij. Dunas wist 14-9 te scoren, maar Sander scoorde gelijk de 15-9. Toen kwam Yana der langs en Iris trok weg van de korf, kreeg de bal, en benutte hem goed. Dunas weer 16-10. Onze topscoorder Sander maakte er nog eentje, maar moest helaas het veld verlaten door zijn enkel. Dunas scoorde nog twee keer en Yana nog een korte kans. Benjamin maakte de wedstrijd af door de negentiende en twintigste goal te maken. Al met al een lekkere beginwedstrijd en we hebben zin om volgende week weer twee punten mee naar huis te nemen. Publiek bedankt! Eindstand: 20-12. Sander 6x, Iris en Benjamin 4x, Joran en Yana 2x, Tim en Lisa 1x. Geschreven door Iris en Yana.

IJsselvogels B1 – De Meervogels B1     16–7     De wedstrijd begon met een tegengoal van Meervogels 0-1. Al snel daarna scoorde Jesse een schot 1-1. kant wissel, Mink legt er een doorloopbal in, 2-1. Quinty maakt met een schot 3-1 weer wisselen van kant. Meervogels legde er een doorloopbal in 3-2. Dan scoort Lienke een schot 4-2. Lotte ook met een schot, 5-2. Snel een schot van Quinty haar 2de goal deze wedstrijd, 6-2. Kort daarna een tegengoal, 6-3. Finn maakt er snel 7-3 van. Dan legt Quinty er een 3de bal in, een hattrick en het is 8-3 . Thomas met een schot maak het 9-3. Meervogels legde er een stip in 9-4. Niet lang daarna een korte kans van Lienke, 10-4. Meervogels weer met een schot maakt het 10-5. Thomas legt een bal in de mand, 11-5. Rosa schiet de 12-5 er in. Snel daarna weer Rosa die er de 13-5 van maakt. Quinty dan met al haar 4de goal maakt het 14-5. Bal tegen, 14-6. Weer een schot van Rosa, ook een hattrick en het is 15-6. Dan een schot van Jesse 16-6. Als laatste nog een tegen goal dus 16-7 en de wedstrijd is afgelopen. Jesse.

Olympia B1 – IJsselvogels B2     8–4     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Spijkenisse kon A2 het helaas niet bolwerken tegen Olympia B1 dat met 8-4 te sterk bleek. Zaterdag wacht in KVS B2 opnieuw een pittige tegenstander, succes!

IJsselvogels C1 was vrij en opent zaterdag met een uitwedstrijd tegen HKC C1 in Hardinxveld-Giessendam dat afgelopen zaterdag uit nipt met 4-3 van PKC C2 verloor. Succes C1!

Phoenix C3 – IJsselvogels C2     12–4     Voor de eerste wedstrijd van deze competitie reisden wij af naar Zoetermeer. Phoenix opende de wedstrijd met 2 doelpunten achter elkaar. 1 minuut later scoorde Lieke de 2-1. Vervolgens nam de tegenstander de leiding van de wedstrijd over en scoorde 3 keer achter elkaar. We gingen de rust in met 5-1 achterstand. Na een pep-tolk van de coaches in de rust hadden we er allemaal weer zin in. Helaas kregen we nog 4 tegengoals en stond het 9–1. Na wat wissels kwamen er mooie kansen voor IJsselvogels en scoorde Lieke de 9-2 en scoorde Sven met een mooie doorloopbal 9-3. Daarna ging het spel aardig gelijk op, maar scoorde de tegenstander helaas nog 2 keer. IJsselvogels liet zich niet uit het veld slaan en na een hele mooie aanval scoorde Lieke 11-4. Direct erna wist de tegenstander de korf alweer te vinden en kwam de eindstand op 12-4. Omdat we krap zaten in onze wissels, is Barbara Lilly en Lucas vanuit Vlaardingen nog komen brengen om in te vallen, bedankt hiervoor! Al met al hebben wij goed gespeeld alleen was de tegenstander een maatje te groot. Op naar volgende week met nieuwe kansen! Groetjes Lieke..

IJsselvogels D1 – Avanti | Post Makelaardij D1     8- 6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Speel je zo’n uitstekende wedstrijd en dan geen wedstrijdverslag inleveren, foei! In de 1e klasse boekte D1 gelijk een klinkende overwinning op Avanti D1. Na één wedstrijd is nog moeilijk aan te geven hoe de krachtsverhoudingen liggen maar voorlopig is dit een bijzonder knappe overwinning. Zaterdag uit tegen Korbis D1 in Waddinxveen dat begon met een 2-14 zege op Phoenix D1 in Zoetermeer.

Twist D1 – IJsselvogels D2     13–4     Op zaterdag 11 september stond de wedstrijd Twist D1 IJsselvogels D2 op het programma. Rond 10.15 vertrokken we richting Vlaardingen. Na het omkleden en inschieten kon de wedstrijd beginnen onder leiding van Tom en Stan. Al snel bleek dat Twist een maatje te groot was voor IJsselvogels. Ze waren wat groter sneller en doeltreffender. Helaas is het de eindstand 13-4 geworden. Lilly scoorde 2x Lucas en Daan 1x. Volgende keer gaat het hopelijk weer wat beter.

IJsselvogels D3 – KOAG D2     2-10     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Wel zag ik dat KOAG D2 over veel meer lengte beschikte en dat is met korfbal toch wel makkelijk al kan snelheid ook een belangrijk wapen zijn. Zaterdag spelen jullie in Capelle tegen KCC D2, succes D3.

IJsselvogels E1 – ODO E1     10-10     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Omdat ik deze wedstrijd moest fluiten zal ik zelf een kort verslagje maken. E1 kwam goed uit de startblokken en nam al snel een 4-1 voorsprong tegen ODO E1 dat de eerste periode met 4 meisjes speelden. Al snel bleek dat het baltempo bij ODO hoger lag dan bij IJsselvogels, bij ODO ging de bal snel rond terwijl we bij IJsselvogels staan te wachten en te zoeken omdat er (veel) te weinig wordt bewogen en vooral vrij gelopen. De wedstrijd ging lang gelijk op en in de laatste periode leek ODO een beslissende 8-10 voorsprong te nemen. Helaas was Melle er niet bij waardoor E1 niet kon wisselen terwijl ODO iedere periode een verse kracht erin kon zetten. Het pleit voor E1 dat ze door bleven gaan. Wessel wist een strafworp te benutten, 9-10, waarna de coaches Wesley en Joran vlak voor tijd de veel scorende Eva de verdiende 10-10 in het mandje zagen mikken.

Avanti | Post Makelaardij E5 – IJsselvogels E2     22-1     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Zou ik ook niet ingeleverd hebben na zo’n nederlaag. Avanti E5 (!) uit Pijnacker bleek deze wedstrijd duidelijk een maatje te groot. E2 zal flink aan de bak moeten willen er resultaten behaald worden. Daar gaan we op de training aan werken en wie weet, maar …… jullie zullen zelf ook een stapje harder moeten gaan lopen en vooral trainen.

Korbis E4 – IJsselvogels E3     0-12     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Speel je je eerste wedstrijd en dan geen wedstrijdverslag inleveren, jammer! In Waddinxveen werd met liefst 0-12 van Korbis E4 gewonnen en als ik goed heb scoorde iedereen en Selin zelfs 5x, ook Amy die haar eerste wedstrijd speelde scoorde en was een welkome aanwinst! Ga zo door E3.

IJsselvogels F1 – Nieuwerkerk F1     9–10     Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van de F1. Gelijk tegen een best lastige ploeg, namelijk Nieuwerkerk. Het 1e kwart werd er door allebei de partijen erg goed verdedigd. Daardoor bleef het 0-0. In het 2e kwart hadden de ploegen eindelijk de korf gevonden, maar er werd nog steeds weinig gescoord. Na 2 doelpunten van Nieuwerkerk en 1 doelpunt van Daan gingen we de rust in met 1-2. Nou toen kwam het 3e kwart…..toen liet de F1 het even liggen. Het werd 1-3,1-4, toen toch nog een doelpunt van Daan, 2-5,2-6,2-7 en uiteindelijk eindigde we het 3e kwart met 2-8. Niet heel best dus. Het laatste kwart werd het uiteindelijk nog best spannend, want de meiden hadden ook eindelijk de korf gevonden. Na de 2-9 scoorde Daan de 3-9. Daarna scoorde Ilse er 3 na elkaar. 6-9. Toen scoorde Eva er 1 en na een doelpunt van Nieuwerkerk scoorde Eva er nog 2. Helaas was dat het laatste doelpunt en eindigde we de wedstrijd met 9-10. Het was uiteindelijk een leuke wedstrijd om te zien. we verdedigde goed en we hadden genoeg kansen maar helaas was dat niet genoeg. Het korfschieten werd 4-4. As zaterdag moeten we tegen KCR F1 en gaan we weer knallen! De doelpunten zijn gemaakt door Daan, Ilse en Eva 3x. Cécile