Hoe vloog de bal t/m zaterdag 24-09-2022.

Om kwart over 8 de deur uitstappen, om 19.30 weer in Gouderak arriveren, heel de dag korfbal gezien en toch niet op ons veld geweest, ra, ra, ra. Benjamin moest al om half 9 vertrekken naar Capelle ad IJssel waar om 9.45 uur A1 uit speelde tegen KCC A2. Af en toe een beetje regen en vrij fris zorgde er voor dat er best wel een aantal kansjes werden gemist, hoewel …… kansjes ……. als je 6 van de 10 strafworpen niet weet te benutten dan ….. Na een 1-8 ruststand werd er ruim met 5-15 gewonnen en blijft A1 ongeslagen aan de leiding met 6 uit 3. De bekers voor het Regiobankschoolkorfbaltoernooi opgehaald bij Spoca in Capelle ad IJssel, was toch in de buurt. Daarna naar huis om Cécile op te halen die om 12.30 uur vertrok voor de uitwedstrijd van het 1e in Middelburg tegen medekoploper ONDO 1. Om 14.15 arriveerden we eindelijk in Middelburg waar om 14.30 uur het 2e de spits afbeet tegen ONDO 2. Na een 2-6 ruststand werd ook deze wedstrijd keurig met 10-14 gewonnen en blijft ook het 2e ongeslagen aan de leiding met 6 uit 3. Om 16.00 uur begon de wedstrijd van het 1e. Helaas zonder Eva en Kevin die beiden afwezig waren. Christiaan scoorde gelijk uit de eerste aanval 0-1 en Annelies even later 0-2. Met nog 22 minuten op de klok vielen er nog maar 7 doelpunten waardoor het in de rust 4-5 stond via Mike, Roos en een benutte strafworp van Sam. Na de rust scoorde ONDO 5-5 gevolgd binnen 1 minuut de 5-6 van Mike en 5-7 van Roos. Helaas stond het een minuut later al weer 7-7. Een mooie doorloper van Mike betekende nog één keer een voorsprong, 7-8, maar daarna was het over en sluiten. ONDO liep uit naar een 12-8 voorsprong. Cécile vanaf de stip scoorde nog 12-9 maar daarna liep ONDO opnieuw uit naar 15-9, wedstrijd gespeeld. Christiaan en Mike zorgden voor een 17-11 eindstand. Opvallend: uit KIOS 2 weken geleden rust 1-5, eind 14-14. Nu 4-5 rust en 17-11 eindstand. Beide keren verdedigend een goede 1e helft gevolgd door een veel mindere 2e helft. ONDO speelde het slim, sterke reboundheren en dames met een goed afstandsschot dan zal je goed 1 op 1 moeten verdedigen en daar lag deze wedstrijd, in mijn ogen, het grote manco. Zaterdag om 15.30 uur thuis tegen Movado 1 uit Dordrecht dat 2 punten heeft tegen ons 1e 3 punten, belangrijk dus!!!

Op dit moment heeft D2 alleen nog geen wedstrijdverslag ingeleverd. Misschien volgt het nog?!

ONDO (M) 1 – IJsselvogels 1 17–11  Afgelopen zaterdag mocht IJsselvogels 1 afreizen naar het verre Middelburg voor de wedstrijd tegen medekoploper ONDO. Er waaide een aardige wind over het complex wat de wedstrijd niet makkelijker zou maken. Dat was te zien in de eerste helft. Aan beide kanten vielen de doelpunten moeizaam maar was het verdedigend wel goed op orde. ONDO werd gedwongen alle kansen onder druk te nemen wat hun schotpercentage niet ten goede kwam. De eerste 30 minuten gingen behoorlijk gelijk op waarbij wij net voor rust een 4-5 voorsprong wisten te pakken. De tweede helft mochten wij aanvallen aan de ‘moeilijkere’ kant van het veld waarbij de kansen vooral aan de achterkant gepakt moesten worden. Dit zorgde er helaas voor dat onze aanval wat moeizamer en statischer verliep. ONDO kreeg daarentegen de geest en ineens stond er een verschil van 4 op de borden in het voordeel van de ploeg uit Zeeland. In de laatste fase werd er nog geprobeerd iets te forceren met wissels in de aanval en een andere tactiek maar het mocht helaas niet baten. Na 60 minuten stond er een enigszins geflatteerde uitslag op het bord van 17-11. We zijn deze keer op waarde geklopt maar de manier waarop.. dat kan (en moet) veel beter. Nog geen man overboord maar het is wel van belang dat er volgende week thuis tegen Movado weer punten gepakt gaan worden. De doelpunten tegen ONDO werden gemaakt door Mike 4x Roos 2x Christiaan 2x Annelies 1x Sam 1x en Cecile 1x. Door Sam

ONDO (M) 2 – IJsselvogels 2 10-14 Vandaag is het zaterdag 24 sept., ONDO 2 in Middelburg staat op het programma. Ondanks de rit van anderhalf uur en een wat sterkere wind (gelukkig geen regen) kwamen we goed uit de startblokken en kwamen met 1-5 voor. We gingen de rust in met 2-6 dankzij een stip van Wouter. In de tweede helft moesten we achter de korf aan gaan vallen, waardoor we minder ruimte hadden om te spelen. Maar ondanks het kleine speelveld liepen we uit, met de doelpunten van Coen, Evi, Stan en Merel klommen we naar een voorsprong van 4-10. Ook Dano heeft zijn eerste minuten weer gespeeld, ook al was het maar voor één aanval, zorgde hij voor veel kansen. Daarna kwam ONDO met de goals, maar we hielden ons sterk door steeds drie doelpunten verschil te houden. Ik wil de invallers bedanken voor het meegaan en het spelen. We wonnen uiteindelijk met een eindstand van 10-14 en namen weer twee punten mee naar Moordrecht. David. 4x Wouter, 3x Merel, 2x Coen, Jeffrey en Evi en 1x Stan. Met vriendelijke groet, David Modderkolk

IJsselvogels 3 – Twist 2 21-13 Nu hebben we bij IJ3 de nodige centimeters in de ploeg, Twist had bij de mannen een complete luchtarmada naar Moordrecht gestuurd. Dat kon interessant worden en Twist had reeds 2x gewonnen. Na 1 minuut 0-2…..okay, serieus in de benen. Gelukkig snel de aansluiting weer gevonden en met een Basje (quizvraag: Wat is een Basje?) op 4-2. Ondertussen de verdediging op orde, de juiste mensen in de 1-1 en veel verdedigende rebound. Toch een traditionele snelle time-out, de 1e aanval had het ver schieten tot kunst verheven, dat moest anders en ging anders. Na de eerste schrik alsnog 9-5 voor met de rust. Aanvallend bleef het prima direct na de pauze, echter Twist liet zien goed te kunnen schieten met een halve meter meer ruimte en pardoes 13-12. Vervolgens werd de verdedigende druk weer opgevoerd (knap) en de marge naar 4 gebracht. De laatste 10 minuten droogde het op bij Twist en liep het derde uit naar ruime (beetje geflatteerde) uitslag van 21-13. Hier gaan veel teams het moeilijk tegen krijgen. Karen 6x, Dirk 5x, Bas en Robin 3x, Jesse 2x, Manon en Esther 1x. Edwin.

IJsselvogels 4 – Twist 3 8-12 Ook hier Twist als tegenstander, maar dan als 3e variant en de helft van de Twin Towers in het veld. Een pudding 1e kwartier van IJ4, pffff, geen overtuiging, poep-schot en Twist steeds aan de bal. De 0-3 tussenstand viel eigenlijk nog mee. Time-out, narrig, iets met schot, elkaar helpen, bozig, daarna verbetering, maar nooit de echte aansluiting meer kunnen maken. Het digitale scoreformulier bevatte wat gaten in het scoreverloop, maar denk 3-6 tijdens de thee. Twist was na de break ook de betere ploeg, maar gooide zeker niet de ene bal na de andere binnen en aantal keer tot 2 verschil teruggekomen. De 1e aanval kwam sneller tot schot en vond een aantal keer de korf, de 2e aanval kwam tot te weinig goede kansen. Uitslag 8-12 met Jelle S en Stef 2x, Jelle R., Marina, Lieneke en Edwin 1x. Edwin.

IJsselvogels 5 – Nexus 3 14-3 IJsselvogels 5 moest zaterdag een thuiswedstrijd spelen tegen de nummer 1: Nexus 3. Het hoeft niet benoemd te worden dat de spanning voor deze wedstrijd hoog was. Bemachtiging van de eerste plek was tenslotte binnen handbereik. Het 5e begon scherp met een voorsprong van 5 punten, gescoord door de mannen. Nexus probeerde bij te blijven en het werd 5-1, maar het 5e liep daarna weer verder uit naar 10-1. Lisa had een goede wedstrijd en scoorde ook nog 2 keer. Nexus scoorde nog 2 keer, maar Aniek sloot de wedstrijd af met 14-3. Het 5e heeft hiermee de eerste plek in de poel te pakken. Nu nog vasthouden. Roos.

Phoenix 4 – IJsselvogels 6 6-15  Het is zaterdag 24 September. IJsselvogels 6 begint aan hun 3e wedstrijd van dit seizoen zonder de aanwezigheid van hun coach Ruud. De afgelopen twee wedstrijden verliepen niet zoals gehoopt, maar deze keer was anders. Ruud kon niet fysiek bij de wedstrijd zijn máár heeft wel zijn praatje vooraf kunnen doen. Dit betekende dat IJsselvogels 6 met goede moed én met onze gezellige invaller Jelle, naar Zoetermeer kon vertrekken. Veel tijd om warm te lopen en in te schieten was er niet dus het werd toch een soort one-taker. Met 8 man in het veld was er niemand om de score bij te houden dus hier volgt nu een hele leuke, entertainende, maar niet-gedetailleerde beschrijving van onze 60 minuten lang durende strijd tot de overwinning: We begonnen de wedstrijd al top doordat Angela, net als vorige week, als eerste scoorde en daarmee IJsselvogels 6 op voorsprong zette. Helaas kon de verdediging een raak afstandsschot niet voorkomen wat een gelijke stand en een vakkenwissel betekende. Aan beide kanten werd gescoord (2-2) maar voor ons was het ondertussen wel duidelijk dat deze wedstrijd tegen Phoenix er echt een was die gewonnen kon worden. Nu alleen nog die gedachte vertalen naar acties en daarmee -hopelijk- doelpunten. En die doelpunten kwamen er. Met een voorsprong van 4-6 gingen we de rust in. We vonden het allemaal wel een leuke wedstrijd en naast het duidelijke doel van de voorsprong uitbreiden was er niet heel veel te zeggen. Dus dat in combinatie met de heerlijke hete thee die we kregen, zorgde voor een gezellige en ontspannen rust. Wat er na de rust gebeurde kan niemand meer gedetailleerd na vertellen maar ineens begonnen we toch veel te scoren. Qua aantal gemaakte goals zou je denken dat er ondertussen al 15-20 minuten voorbij waren, maar tot de verrassing van het aanvallende vak, bleken er amper 10 minuten verstreken te zijn. Met nog 20 minuten op de klok en een (zoals altijd) gezellige sfeer bij IJsselvogels 6 kon deze wedstrijd eigenlijk niet meer stuk. Phoenix heeft er nog twee goals in weten te mikken wat voor hen de teller op 6 zette, maar dit valt in het niet in vergelijking met de 15 goals aan de kant van IJsselvogels. De goals van vandaag zijn gemaakt door Angela (3 goals), Stan (3 goals), Edo (3 goals), Lotte (2 goals), Sanne (1 goal), Tom (1 goal), Jelle (1 goal) en Annelie (1 goal). De goed oplettende lezer zal ook opvallen dat dit betekent dat iedereen vandaag gescoord heeft, wat het toch weer extra leuk maakt. En zo eindigde een zeer succesvolle wedstrijd voor IJsselvogels 6. En waar dat succes dan vandaan kwam, dat kan maar één mogelijkheid zijn: hét praatje van Ruud wat we toch de vorige twee keren hebben moeten missen. Maar volgende keer is Ruud er gewoon weer bij, en dan niet alleen vooraf maar ook de hele wedstrijd, dus het kan nu alleen nog maar beter worden. Volgende zaterdag heeft IJsselvogels 6 zelf even pauze maar de week erna kan u zeker weer rekenen op weer zo’n gezellig verslagje van ons gezellige team. Groetjes van het 6e!

Korbis MW2 – IJsselvogels MW1 6-13 De tweede wedstrijd van de midweek was deze keer op een dinsdag en het was maar te hopen of we zoveel verandering aan konden. Gelukkig waren er shirts, broekjes en schoenen meegenomen. Na een bewogen IJsselvogels-dag waar vele Midwekers ook in en rondom de Dorpskerk aanwezig waren bij de uitvaart van Henk Jan, in de vooravond naar Korbis in Waddinxveen. Daar hebben we in onze eerste seizoenen (vanaf najaar 2017 al, dus het wordt wel tijd voor een Midweek-lustrumfeestje) vaker tegen gespeeld, maar dan tegen Korbis MW1. Alle zes de wedstrijden trouwens verloren en na een paar jaar Korbis-loos nu tegen Korbis MW2, ondanks onze kampioenschappen van de laatste jaren. Fijn dat Lisa wilde invallen zodat we met 5 dames op pad konden. De start was Midweek-eigen: meteen 1-0 achter maar van afstand Marloes zorgde voor 1-1. Hendrik (uitblinker in de eerste helft, zowel aanvallend als in de verdediging) zorgde voor 1-2 en 1-3 maar toen Korbis (met twee oud-leerlingen van me in het team) weer gelijk kwam, zorgde een splijtende pass van Ruud en een slimme bal van Hendrik meteen vanaf de stip voor een 3-4 voorsprong. Het andere vak liep moeizaam, de schoten vielen niet binnen maar met wat meer reboundkracht van Joost ging het makkelijker. Patrick schoot 2x van afstand raak: 4-6 bij rust. Marloes inmiddels met een zak ijs op de bank: hopen dat het meevalt. De ingevallen Casper zorgde na rust meteen voor 4-7, nog een keer een stip van Korbis voor de 5-7 en toen wilde ik met een minuut of 20 nog wel invallen. Samen met 2 spelers van Korbis hebben we zeker 7 minuten op een fluitsignaal gewacht om te kunnen wisselen (de wedstrijd was dus vriendelijk, geen overtredingen maar ook geen doelpunten). Aan beide zijden vielen de schoten niet binnen. Het uiteindelijke fluitje werd enthousiast begroet en er werd meteen driftig gewisseld. Meteen een doorloopbal gemaakt (ja, deze wel) door Matthijs voor 5-8 en van onder de korf 5-9 van Joost was de beslissing. Mooie goals van Ruud en Joost van afstand en 2 doorlopers van Casper zorgen voor een 6-13 eindstand maar er hadden nog veel treffers kunnen (moeten) vallen vandaag. De overwinning was echter ruim verdiend maar volgende week wacht het hoger aangeschreven Tempo MW1. Hendrik en Casper 3x, Joost en Patrick 2x, Marloes, Ruud en Matthijs scoorden. Matthijs Alderliesten .

KCC | CK Kozijnen A2 – IJsselvogels A1 5-15 Daar stond de A1 dan op zaterdagochtend op een veelste vroeg tijdstip en met een bak met regen op het veld bij KCC. Geen ideale omstandigheden, maar gelukkig ook geen lastige tegenstander. De eerste twee aanvallen van IJsselvogels werden dan ook allebei benut door goals van Wesley. Vervolgens scoorde Benjamin de 3-0 en KCC de 3-1. Al snel werd duidelijk dat de scheidsrechter de meeste acties naar binnen op de stip legde en hier gingen wij als team dan ook op spelen. Er volgde een reeks van 5 doelpunten, gemaakt door Joran, Jesca (2x), Isa en Benjamin. Waren de meeste van deze goals stippen? Zeker niet, het rendement van de stippen van de A1 lag deze wedstrijd namelijk bijzonder laag (we hebben maar 4 van de 10 strafworpen benut, oeps). Maar ondanks dat ging de A1 tevreden de rust in met een stand van 1-8. Na de rust opende KCC de score weer door de 2-8 te scoren. Gelukkig hadden Benjamin en Isa hier antwoord op met twee afstandschoten (2-10). Het verliep niet allemaal even soepel hoor: door de regen werd het balletje toch een beetje glad en glibberde het nog wel eens uit de handen. De aanvallen werden hierdoor wat korter en wat slordiger. Maar de A1 pakte door en daar was Wesley weer met een goal. Ook KCC scoorde nog even een balletje (3-11). Benjamin scoorde een mooie vrije bal, wat de stand op 3-12 zette. Wesley en Joran scoorde nog twee schoten en Rosa sloot de wedstrijd af met een strafworp. Dit maakte de uiteindelijke stand 5-15. Een prima overwinning dus, afgezien van de stippen dan ;). De doelpunten werden gemaakt door Wesley (4x), Benjamin (4x), Isa (3x), Jesca (2x), Rosa (1x) en Joran (1x). Yana

IJsselvogels A2 – Nieuwerkerk A2 15-21 Na vorige week had IJsselvogels A2 zichzelf een doel gesteld en de intentie van duidelijk in de 1e helft tegen buur Nieuwerkerk A2, een fel IJsselvogels A2 had de overhand en moet ook zeggen, geluk dwing je af. Waar we vorige week 60 minuten nodig hadden voor 9 doelpunten, was het nu scherp in de afronding. Willem (1-0), Tim (2-1), Mink (3-2), Tim (4-3 & 5-3), Mink (6-3) en Willem (7-3) zette A2 op het goede spoor na 14 minuten! spelen. Naarmate de 1e helft vorderde kwam de wedstrijd meer in evenwicht, maar bleef A2 aan de goede kant van de score staan met doelpunten van Tim (8-4, 9-6, 10-06) en Willem (11-7). Ruststand was 11-10 en kon als coach tevreden zijn over de instelling van het team in deze wedstrijd. Dat wij een zeer goede 1e helft geen vervolg konden geven in de 2e helft, dat had zo’n zijn redenen, maar dit team moet nog slimmer / bewuster worden in basic punten. Maar heb vertrouwen dat dit IJsselvogels A2 nog voor mooie wedstrijden gaat zorgen. Nieuwerkerk bleek een constanter niveau te kunnen halen en startte feller aan de 2e helft en kon A2 eigenlijk alleen maar volgen, maar met de benodigde inzet was het een leuke wedstrijd om te zien. Doelpunten in de 2e helft kwamen uit de handen van Willem (12-14), Sander (13-18), Willem (14-20) en Lieneke (15-20). Eindstand 15-21. Met dit resultaat kunnen wij weer verder met het smeden van een team welke de bovenste teams het zeer lastig kunnen gaan maken. Mink gaat aankomende week onder het mes en wensen Mink een spoedig herstel!! Marco. Doelpunten werden gemaakt door: Tim (6), Willem (5), Mink (2), Sander (1) en Lieneke (1).

Vriendenschaar A2 – IJsselvogels A3 10-5 De wedstrijd begon al snel met een goal tegen van vriendenschaar. Gelukkig al snel gelijk gemaakt door een goal van Willeke, 1-1. Daarna snel 3 goals tegen, 4-1. Willeke met een schot, 4-2. 3 goals tegen 7-2. In de rust krijgen we een goede speech van de coach om weer goed door te pakken en we gingen er weer voor. Gelijk een goal van Levi, 7-3. Dan twee goals tegen, 9-3. Nils krijgt een stip mee en legt hem met veel souplesse binnen, 9-4. Dan een goal tegen, 10-4. De wedstrijd word beëindigd met een goal van Jesse.

De Meervogels A2 – IJsselvogels A3 9-4 Uit bij Meervogels. De 1e helft vergeten we te scoren. Op zich loopt het niet eens verkeerd maar het geloof om de bal erin te gooien is er niet ondanks de kansen. Rust 5-1 door een doorloper van Willeke. In de 2e helft komt er meer geloof in het schot. Verdedigend houden we het beter dicht en we komen dankzij een schot van Levi, vrije worp van Thomas en een schot van Nils zelfs even tot 6-4. Maar daarna stopt het geloof in het afmaken en eindigen we met een 9-4. Volgende stap wordt het schot verbeteren.

KVS | Groeneveld Keukens B1 – IJsselvogels B1 12-13 Vandaag stond KVS ons op het programma. Het was op voorhand weer niet ideaal korfbalweer, maar dat is flink meegevallen. Het begin was dramatisch. We begonnen niet scherp en KVS maakte daar flink gebruik van. Al snel stonden we met 5-2 achter. Na een time-out waren ze weer een beetje wakker geschud en kwamen we zelfs weer tot een 5-5 gelijke stand. Net voor rust zette KVS nog een eindsprint in en stonden we met 8-5 achter in de rust. Na de rust kwam er een heel ander IJsselvogels B1 uit de kleedkamer. De pit zat weer in en tot en met een stand van 10-7 was het steeds een om en om score. Maar toen kwam er een ommekeer van onze zijde. Verdedigend hadden we het goed onder controle nu, waardoor we het dicht konden houden. Het werd steeds spannender, we kwamen tot 10-8 door een korte kans van Flo, 10-9 door een stip van Wilmer, 10-10 door een schot van Eline en zelfs onze eerste voorsprong van 10-11 door een schot van Timo. Hierna kwam nog een bloedstollende slotfase waarin KVS weer op 11-11 kwam. Hierop reageerden wij met een schot van Luna waardoor we weer met 11-12 voor kwamen. KVS maakte weer de 12-12. Uiteindelijk schoot Lucas van afstand de 12-13 binnen en na een laatste minuut met hartslag 180 floot de scheids af en hebben onze toppers voor de derde maal op rij gewonnen. Echt een fantastische teamprestatie en twee zeer trotse trainers. Doelpunten: Lucas 4x; Luna, Timo en Marnick 2x; Eline, Wilmer en Flo 1x. Robin van der Palm .

PKC | SWKGroep C2 – IJsselvogels C1 6-3 Om 9.00 uur vertrokken we naar Papendrecht. Na het omkleden gingen we inschieten en warmlopen. Na het bespreken begon de wedstrijd. De scheids floot, al snel was het 1-0 voor PKC, het 2e doelpunt kwam ook al snel, 2-0. Toen schoot Sil een mooi schot en die zat, de stand was 2-1. PKC scoorde nog een keer, 3-1. Blessing scoorde 3-2, nog een doelpunt van Blessing, 3-3. Het heeft een hele lange tijd gelijk gestaan maar toen haalde ze ons in. 4-3, 5-3 en 6-3 werd er gemaakt door PKC. De uiteindelijke stand is geworden 6-3. Ondanks de regen hebben we een leuke wedstrijd gespeeld. Rosalie Hofman.

Vitesse C3 – IJsselvogels C2 3-8 Na het regelen van de reserves/wissels konden we naar Vitesse in Barendrecht. Iris, Maxim en
Nienke wilden gelukkig mee om ons team aan te vullen. Helaas 1 zieke en 1 geblesseerde. De scheidsrechter kwam van te voren vertellen dat hij niet zo vaak de C vloot, maar zijn uiterste best
ging doen. Vol goede moet begonnen we aan de wedstrijd. Al snel bleek dat Maxim zich thuis voelde bij de C2 en lekker mee korfbalde. Top!! De aanval begon sterk en al snel scoorde Senne een doorloopbal. Na goed verdedigen, waarbij de bal heel lang in de verdediging bleef omdat onderscheppen lastig ging en vitesse weinig pogingen deed om te scoren. Ze speelde veel rond in de aanval. Maar gelukkig maakt Lieke S. een mooi afstandsschot. 2-0 Ook dit verdediggingsvak deed het prima en zo kon Lieke K. een mooie korte kans in de maken. 3-0 Ook Vitesse vond de korf 3-1
Er werd goed volgehouden en goed geluisterd naar de coaches. Maxim scoorde een korte kans en Iris die er ondertussen in was gekomen scoorde ook een korte kans.5-1 Het zag er toch echt naar uit dat we dit niet meer uit handen gingen geven. Lilly korte kans Senne een mooi afstandsschot en Maxim ? scoorde nog en de eindstand is 8-3. Nienke Iris en Maxim dank jullie wel voor het invallen. Zonder jullie was het niet gelukt. Barbara

IJsselvogels C3 – Vriendenschaar C1 4-3 We speelden zaterdag thuis tegen Vriendenschaar C1. Beide teams nog geen punten dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden.( We hopen toch wel dat we gaan winnen.) Sarah maakte al snel de 1-0. Vriendenschaar maakte vrij snel de gelijk maker 1-1. En de 1-2. Maar we bleven goed spelen en al snel maakte Masaa de 2-2. Vriendenschaar kwam steeds beter in de wedstrijd en het werd 2-3. Dylan maakte de stand weer gelijk 3-3. Ruben maakte de 4-3 . Wat uiteindelijk ook de winnende was. Het bleef lang spannend Vriendenschaar kreeg nog een paar kansen op de gelijk maker. Maar door goed verdedigend werk van onze kant beef het 4-3. Dik verdiend goed gespeeld C3. Casper bedankt voor het fluiten. Groetjes Dylan..

IJsselvogels D1 – Nieuwerkerk D2 3–5 D1 moest afgelopen zaterdag thuis spelen tegen Nieuwerkerk D2. Ondanks de regen, gingen we vol goede moed de wedstrijd in. Wel hadden we last van gladde ballen. We hadden de wedstrijd kunnen winnen, want we hadden veel kansen, maar de bal wilde er niet in. Het eerste punt was van Wessel met een heel bijzonder doorloopschot. Daarna hebben ook Tamara en Eva nog kunnen scoren. Bij Nieuwerkerk gingen er meer ballen in en dus hebben ze gewonnen, 3-5. Hopelijk volgende keer beter. Groetjes, Fleur .

IJsselvogels D2 – Nieuwerkerk D4 2-9

ONDO E4 – IJsselvogels E1 8-4 Na een ochtend vol regen begon de E1 afgelopen zaterdag om 13:00 uur aan hun wedstrijd tegen ONDO in ’s Gravenzande. Dit keer op ‘gras met madeliefjes’ zoals in de auto al werd verteld. Dit ‘gras met madeliefjes’ zorgde bij onze IJsselvogel kids voor een lastige wedstrijd want gras zijn ze niet gewend en nat gras al helemaal niet. In het 1e kwart viel Jazz uit met een zere kuit, Ilse lag meermaals in een spagaat op het veld omdat het veld erg glad was en ook de jongens kwamen niet helemaal zonder kleerscheuren de wedstrijd door. De bal was nat en zwaar, gleed uit de modderige handen: kortom het was moeilijk spelen. Echter lieten onze kids dit niet op zich zitten en nadat de achterstand 4-0 was, maakten Jonathan (2x) en Yannick snel 5-3. Later in de wedstrijd kon Jazz gelukkig weer meedoen want met haar snelheid is ze altijd een groot gevaar. Ilse stond heel goed te verdedigen maar kon niet voorkomen dat ONDO 6-3 scoorde. Interim coach Manon schreeuwde de longen uit haar lijf en met effect: de jongens Jonathan, Daan en Yannick konden wat mooie ballen onderscheppen waarna Yannick de 6-4 scoorde. Het kon nog. Helaas toverde ONDO toen hun doorloopbal-wapen uit de kast wat voor 2 doelpunten zorgde. Dit is iets waar de rood-witten nog wat meer op moeten gaan oefenen. Eindstand was uiteindelijk 8-4 maar het verschil qua spel was niet zo groot. ONDO komt nog op bezoek in Moordrecht, we zullen ze een warm welkom geven: op naar de revanche ! Groetjes, Olga .

KCC | CK Kozijnen E4 – IJsselvogels E2 8-11 Zaterdag 24 september mocht IJsselvogels E2 het opnemen tegen KCC E4. De coaches dachten eerst niet te kunnen omdat ze zelf vroeg moesten spelen, maar wat bleek, ook zij moesten tegen KCC. Gezellig met z’n allen (E2 en A1) naar Capelle dus. In de kou en in de regen begon de wedstrijd om 9.00. Met een vroege 0-1 gescoord door Eva kwamen we op voorsprong, maar KCC liet zich niet zomaar wegspelen en kwam terug, 2-1. Na een goal van Fenne Mae en een goal van Eva was het weer rechtgetrokken, 2-3 voor! Na weer een goal van Eva en een korte tussensprint van KCC stond het 4-4. We gingen de rust in met een 4-6 voorsprong, door weer maar eens twee goals van, je raad het al, Eva. Na rust ging E2 verder met het uitbouwen van de score. Door goals van Timo en Anna-Belle liepen we snel uit naar een 5-9 voorsprong. Zou het dan eindelijk gebeuren? We konden de overwinning al ruiken en gingen daarom door. Door een slotakkoord van onze topscoorster Eva eindigde de wedstrijd in een 8-11 overwinning. Super gedaan! Na nog even gekeken (en aangemoedigd) te hebben bij de A1 en getrakteerd te worden door Marianne (dankjewel daarvoor!) was het voor de E2 tijd om weer terug te gaan naar Moordrecht (met de twee punten ;)). Nogmaals super gedaan en op naar volgende week! De scores: Eva (7), Timo (2), Fenne Mae en Anna-Belle (1). Een trotse coach! Joran.

Avanti | Post Makelaardij E6 – IJsselvogels E3 6-7 Het zegt na 2 wedstrijden nog niet zoveel maar vandaag stond de nummer 2 tegen nummer 3 op het programma. Op papier dus ingrediënten voor een spannende pot korfbal. Het volledige team van 6 spelers was aanwezig. In het eerste kwart slechts 1 doelpunt : Cas maakte 0-1 en in het tweede kwart maakt Vieve 0-2. Avanti gaf niet op en maakte er al snel 2-2 van. Dus we stonden er weer voor als aan het begin. Die gelijke stand pikte onze sterren niet. Vajen en Cas zorgen weer voor een ruime voorsprong 2-4. Maar Avanti zat er net zo in dus zij maakte er 5-4 van. Ai, dat gaat dus niet lekker was de gedachte en daardoor ontstond nog meer strijdlust. Met goed verdedigen kreeg de tegenstander steeds minder kans. En bovendien goed en snel overspelen resulteerde in een aantal snelle aanvallen. Cas en Vajen (2 maal) zorgden voor 5-5, 5-6 en 5-7. Nou vooruit, nog eentje voor Avanti waarmee de uitstaand kwam op: 6-7. Met allemaal een zak chips van een jarige Avanti speler stapten we moe maar voldaan in de auto naar Moordrecht. Vandaag won ook Korbis hun wedstrijd waardoor we de achterstand op de nummer 1 niet goed hebben gemaakt. Maar door de winst is het gat ook niet groter geworden. Halverwege de competitie blijven we de nummer 2 in de poule. Volgende week staat de wedstrijd tegen het puntloze KOAG op het programma. Ronald Rook.