Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 28 januari 2023.

Afgelopen zaterdag begon de korfbaldag voor mij al op vrijdagavond. Om 18.00 uur mocht ik D2 fluiten tegen ten Donck D1 uit Ridderkerk. Leuke wedstrijd met D2 als terechte winnaar. Zaterdag eerst met A1 mee naar Dordrecht voor de wedstrijd tegen DeetosSnel A1. Dit leek een eenvoudige overwinning te gaan worden. Ruststand 6-13 en daarna uitlopend naar 7-15. Wedstrijd gespeeld zou je denken, niet bij onze A1. Goede ploeg, goede inzet, maar een wedstrijd slim uitspelen komt niet in hun woordenboek voor, zie ook de wedstrijden thuis tegen Albatros A1 (vlak voor tijd nog 20-18 voor, eindstand 20-20) en uit tegen Fortuna A2 waar een duur punt werd weggegeven. Met nog 2 minuten op de klok 20-24 voor en dan blij zijn dat je met 23-24 wint. Misschien iets om op te trainen nu de beslissende wedstrijden tegen nr. 1 PKC / SWKGroep A2 en nr. 2 Albatros A1 op het programma staan. Hierna zou ik gelijk afreizen naar Bleiswijk om nog een stuk van het 2e en de hele wedstrijd van het 1e te zien. Files (vanwege één of andere demonstratie) op de A12 deden mij besluiten om niet naar Bleiswijk af te reizen maar eens een keer thuis naar het 3e te gaan kijken. Tegenstander Erasmus 2 deed zijn stinkende best om het ons 3e zo moeilijk mogelijk te maken maar er loopt gewoon te veel klasse in het 3e rond om in paniek te raken met een 21-12 overwinning als gevolg. Als je dan later hoort dat zowel het 1e als het 2e dure punten hebben laten liggen in Bleiswijk dan baal je stevig. Hoe kun je de ene week met grandioos spel winnen van de ongeslagen koploper en een week later verliezen van de hekkensluiter die nog zonder overwinning was, ra, ra, ra. Ook het 2e gaf niet thuis, hier scheelt het ontbreken van o.a. Wouter meer dan die bekende slok …… Zaterdag hebben beide teams kans om revanche te nemen als ONDO uit ’s Gravenzande op bezoek komt. Het 1e stond uit na de 1e helft ruim achter maar kwam de 2e helft bijzonder knap terug terwijl het 2e de winst voor het grijpen had maar door 2 gemiste strafworpen toch nog verloor. De resultaten:

Weidevogels 1 – IJsselvogels 1 20-17 Zo win je de ene week van de ongeslagen koploper en zo verlies je de wedstrijd daarop van de hekkensluiter. IJsselvogels 1 mocht zaterdag in Bleiswijk aantreden tegen concurrent Weidevogels 1, nu al wellicht de belangrijkste wedstrijd van dit zaalseizoen. Eigenlijk hebben we geen moment echt lekker in de wedstrijd gezeten. In de beginfase liepen we achter de feiten aan waardoor we de gehele eerste helft tegen een achterstand aan liepen. Gedurende de wedstrijd konden we dit gelukkig repareren maar echt los kwamen we nooit. Verdedigend hadden we het wel op orde maar aanvallend brachten we zelf veel te weinig. Met 17 doelpunten ga je in de eerste klasse geen wedstrijden winnen.. Na een 9-8 ruststand en een 1e-14 tussenstand leek het nog mogelijk en hadden we genoeg kansen om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Dit deden we helaas niet en de tegenstander wel. Eindstand 20-17 en heel duur puntenverlies. Er is nog geen man overboord want we hebben alles nog in eigen hand. Maar er zullen de komende weken echt punten gepakt moeten worden tegen hoger geklasseerde teams. We hebben eerder laten zien dat we dit kunnen dus daar gaan we dan ook volle bak voor. Op naar ONDO thuis aanstaande zaterdag. Hopelijk kunnen we weer op veel support rekenen in de Zuidplas. Door Sam.

ZATERDAG 4 FEBRUARI 2023 – 17.20 UUR – IJSSELVOGELS 1 – ONDO (G) 1

Weidevogels 2 – IJsselvogels 2 17-10 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 2e had een belangrijke slag kunnen slaan om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Helaas gaf het deze wedstrijd niet thuis. Van het begin aan achter de feiten aangelopen. Een 6-1 achterstand werd verkleind tot 7-4 en ik hoorde dat het zelfs nog 10-10 heeft gestaan om dan toch nog met 17-10 het onderspit te delven, jammer! Cécile en Coen beiden 5x namen de totale productie voor hun rekening al hoorde ik in de wandelgangen dat ook Jeffrey een keer had gescoord? Met maar 2 scorende spelers in een team win je geen wedstrijd. Zaterdag wacht thuis om 16.00 uur ONDO 2 en daar hebben jullie nog wat tegen goed te maken. Succes 2e!

IJsselvogels 3 – Erasmus 2 21-12 Beetje husselen op voorhand. Waarom? Wintersport corona, opstelling aanpassen en zelf nog niet goed bij stem vanwege diezelfde wintersport. Voor de wedstrijd de nieuwe trainingspakken ontvangen, sommige billen hadden het erg moeilijk met de broek🤣. Ik heb het eerder getypt, IJ3 is lang niet altijd goed tegen ploegen die op de ranglijst lager staan. Hoe zou dat vandaag zijn? Direct was duidelijk dat de instelling okay was!! En daar begint het mee. Met name verdedigend was het scherp bij de 1-1, terwijl degene met extra centimeters veelvuldig de bal veroverden onder de korf. Aanvallend was het stroef bij de 2e aanval, veel matige schoten, gelukkig onttrok Karen zich hieraan en gooide er voor de rust (9-4) 5 binnen met dank aan het ijzersterke verdedigen van het andere vak. Met Bas op de plek van Robin werd het spel beter (rustiger), toch snel Robin als tegenzet weer ingezet, omdat de coach van Erasmus hun-met-afstand-beste-korfballer/schutter naar het andere vak bracht. Met het scoreverloop in ons voordeel werd het wat gemakzuchtiger, blubberschoten van ver en – domme – overtredingen in de verdediging. Een kleine time-out bracht uitkomst en soepel door naar 21-12. Goals van Karen en Dirk 6x, Dirk, Bas 4x, Luc 2x, Mike, Robin en Anne 1x. Edwin.

IJsselvogels 4 was vrij en speelt morgen (donderdag 2 febr.) om 20.15 uur in de Parkzoomhal in Nieuwerkerk ad IJssel de inhaalwedstrijd tegen DES 4 uit Delft. DES 4 heeft 4 uit 4 en jullie 5 uit 5 dus een belangrijke wedstrijd om weg te komen van de onderste plaatsen, succes!

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels 6 – ONDO 7 21-11 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Gelukkig heeft de zaalwacht het één en ander bijgehouden waarvoor dank! Het 6e speelde vandaag tegen hekkensluiter ONDO 7 uit ’s Gravenzande. ONDO opende de score maar Louanne scoorde al snel de 1-1. Na 1-2 waren het Tom, Edwin, Edo, Stan en opnieuw Tom die deze achterstand ombogen in een 6-2 voorsprong. Ja, ja, de heren waren op schot. Via doelpunten van Edwin, Edo en Lotte werd de rust bereikt met een benauwde 9-7 voorsprong. Blijkbaar had de pep-tolk van coach Ruud een positieve uitwerking want na rust was het 6e niet meer te houden. Edo scoorde 10-7 en 11-7 en Tom 12-7, het gaatje was geslagen. Na 12-8 was het opnieuw Edo die 13-8 en 14-8 voor zijn rekening nam. Nog even kwam de tegenstander terug tot14-10 maar doelpunten van opnieuw Edo, Louanne en Tom (17-10) gooiden de wedstrijd in het slot. Dankzij Edo, Louanne, Annelie en Tom werd het uiteindelijk 21-11 en blijft het 6e op een keurige 2e plaats achter ’t Capproen 3 dat nog naar Moordrecht komt dus …. Jullie hebben alles nog in eigen hand. Edo scoorde maar liefst 8x, Tom 4x, Louanne 3x, Lotte en Edwin 2x en Stan en Annelie 1x.

GKV / Enomics G1 – IJsselvogels G1 1-2 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. G1 was nog in de race om de 100% taart. Helaas was ik er niet bij en heb ik ook geen verdere informatie ontvangen. De eerste wedstrijd werd keurig gewonnen.

IJsselvogels G1 – KCR G1 2-3 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. De tweede wedstrijd was tegen KCR G1 uit Ridderkerk dat helaas met 2-3 net iets te sterk bleek, jammer, weg 100% taart. Ik had hem jullie graag gegund. A.s. Zaterdag komen jullie opnieuw in actie. In Alphen ad Rijn zijn dan medekoploper Tempo G2 en hekkensluiter Vriendenschaar G1 jullie tegenstanders. Heel veel succes G1, zet ’m op!!

DeetosSnel A1 – IJsselvogels A1 23-24 Zaterdag 28 januari was het zover. IJsselvogels zou en moeilijke wedstrijd gaan hebben in Dordrecht. Van tevoren wisten we wel dat we kans hadden. Zeker na de overwinning op Vitesse die week er voor. Toch waren er de nodige zenuwen. De wedstrijd begon en het liep gelijk op. Al snel stond het 1-1. Zo ging het door tot de 3-3, wordt het dan echt een lastige pot zo als we ons hadden voorgesteld. Het antwoorde volgde in de eerste helft al snel. Er was geen wolkje aan de lucht voor IJsselvogels, want het had Deetos verdedigend volledig onder controle al zeg ik het zelf. In de eerste helft wist Deetos er maar 6 te maken. Erg keurig dus. We gingen de rust in met een stand van 6-13. Ze waren al gedubbeld. Tijdens de rust klonken dezelfde woorden als die week ervoor tegen Vitesse. ‘we beginnen de tweede helft gewoon weer op 0-0.’ Volle focus was dus genoodzaakt om deze ploeg in te pakken zoals we bij Vitesse en Kinderdijk ook deden. De tweede helft begon en het zag er nog goed uit voor de A1. Constant een gaatje van 5 tot 7 doelpunten verschil, maar dit vooruitzicht verdween, doordat Deetos door kreeg hoe ze moesten spelen tegen ons. Met hun sterk aanvallende dames en de heren in de steun wisten ze steeds dichterbij te komen. 70% van de acties naar binnen was een stip of een doelpunt. Het rendement lag erg hoog bij Deetos op dat moment. Het scorend vermogen ging bij de A1 ook achteruit, we voelde allemaal aan dat dit nog wel eens mis kon gaan lopen. het verschil was namelijk van 15-21 naar 19-21 getrokken. Dit zorgde voor een gehaast spel aan de kant van IJsselvogels, waar ook hier en daar de onnodige fouten in zaten. Zo kon Deetos gevaarlijk blijven en wist IJsselvogels niet in alle situaties de rust te bewaren. Met nog 3 minuten op de klok stond het 21-24. Is het genoeg? Na nog 2 snelle treffers achter elkaar was het nog maar 1 verschil. De druk liep op, maar gelukkig was de tijd onze redder. De wedstrijd eindigde in een stand van 23-24. 2 punten gingen naar huis, maar het had nooit zo spannend mogen worden. Echter, zijn we blij met de punten en staan we nog steeds derde op de lijst. Doelpunten: Wesley 7, Anne, Yana, Isa en Rosa 3, Tim 2, Lisa 2, Joran 1. Isa.

IJsselvogels A2 – De Meervogels A1 21-13 Konden wij vorige week niet omgaan met het voorverdedigen en het verdedigen van de ballijn door Madjoe A1, zo goed speelden wij afgelopen zaterdag tegen De Meervogels A1. Ook De Meervogels A1 speelde hetzelfde spel als Madjoe A1 maar daar hadden wij minder moeite mee de 1e helft. Of het bewustwording is van wat wij zelf kunnen brengen in een wedstrijd of dat het gewoon “in the flow zitten” was, maar hadden weinig moeite om de korf te vinden. Na de 0-1 zetten de dames Lienke (1-1) en Lieneke (2-1) IJsselvogels A2 op voorsprong. Daarna nam IJsselvogels A2 het heft in handen, waarbij het 2e aanvalsvak het moeilijker had met de directe tegenstander, maar uitgekiende aanvallen lieten zien. Verdedigend weer prima op orde en binnen 15 minuten liep IJsselvogels A2 uit naar een comfortabele voorsprong door doelpunten van Sander (3-1), Willem (4-1), Finn (5-1), Tim (6-2) en Iris (7-2). Voor de oplettende lezer, 7 doelpunten van 7 verschillende spelers. Of dit nu de reden was dat De Meervogels A1 zichzelf uit de wedstrijd speelde (of praatte) of dat wij de beste helft van het seizoen speelde, maar alles klopte zo’n beetje. Iedereen was gefocust op de wedstrijd en natuurlijk gaan er dingen mis, maar iedereen ging ervoor en lieten zich niet uit de tent lokken. De productie liep op naar 15 doelpunten in de 1e helft en werd verzorgd door Tim (4), Finn (2), Willem (1) en Lieneke (1). Ruststand 15-6. Complimenten voor het gehele team en de wedstrijd was eigenlijk wel gespeeld. Het was jammer voor de toeschouwers dat het spel veelvuldig stil lag door overtredingen, maar het was de opdracht om deze wedstrijd gewoon over de streep te trekken. De scheidsrechter had genoeg te doen om de wedstrijd in goede banen te houden en was zeer coulant om een speler van De Meervogels door de coach te laten wisselen en dat overkwam ook een speelster van IJsselvogels A2. In de 2e helft maakte Marnick zijn debuut in A2, zagen wij Tim weer z’n 6de maken, scoorde een zeer goed spelende Finn zijn 5e van de wedstrijd, was Sander met Willem verdedigend weer prima op dreef, Lotte de rebound zeer kundig vervulde, Iris die de korf tartte maar net niet wist te vinden, Lienke koeltjes 2 doelpunten maakte en Lieneke die op dreef was met haar tegenstandster. Bij 21-9 vond IJsselvogels het wel welletjes door doelpunten van Sander (16-7), Finn (17-8), Lienke (18-8), Tim (19-8), Willem (20-9) en Finn (21-9). Eindstand 21-13. Mooie reactie van het team op het resultaat van vorige week en van de kant mooi om te zien dat de spelers bewuster gaan korfballen. Kunnen wij kampioen worden? Geen idee, wij hoeven in ieder geval niet en dat houdt de druk weg en heeft iedere tegenstander last van ons omdat iedereen doelpunten kan maken in IJsselvogels A2. Doelpunten werden gemaakt door 7 spelers: Tim (6), Finn (5), Willem (3), Sander (2), Lienke (2), Lieneke (2) en Iris (1). Coach Marco

TOP / AA fresh A4 – IJsselvogels A3 10-7 De wedstrijd begon leuk omdat Nils de 0-1 scoorde, toen kwam de tegenpartij in actie met 2 doelpunten, daarna scoorde Jesse een schot toen was het 2-2. Toen was de tegenpartij ingespeeld en scoorde gelijk 3 achter elkaar, toen kwam Stijn in actie met de 5-3. Toen kwam Willeke met een schot toen werd het 5-4, daarna scoorde de tegenpartij, en toen werd het 6-4, En daarna was het rust. Na de rust had de tegenpartij door hoe wij speelde en daar maakte ze goed gebruik van, want daarna werd het 8-5 want het eindigde met een mooi schot van Thomas. Dank aan Stijn voor het in willen vallen!!!! Levi.

Fortuna / Delta Logistiek B2 – IJsselvogels B1 12-11 B1 trad in Delft aan tegen de B2 van Fortuna . Delta Logistiek. Gezien de stand op de ranglijst een gelijkwaardige tegenstander, zij 6 uit 7 en wij 4 uit 6. Nora zette B1 al snel op voorsprong dankzij een mooi afstandsschot. Na de 1-1 waren het Sven van afstand en Marnick uit een doorloopbal die 1-2 en 1-3 scoorden. Nadat Fortuna weer op gelijke hoogte was gekomen, 3-3, scoorde Marnick van afstand 3-4 en na de -4 was het Lucas die eveneens van afstand 4-5 scoorde waarna Fortuna de ruststand op 5-5 bepaalde. Onze tweede aanval had het moeilijk en zou de hele 2e helft niet meer scoren, tja, dan is het moeilijk om een wedstrijd te winnen. Na 7-5 scoorden Timo van afstand en Luna uit een vrije bal 7-6 en 7-7. Na 9-7 waren het opnieuw Timo en Lucas die beiden van afstand weer voor een gelijke stand zorgden, 9-9. Opnieuw wist Fortuna 2x te scoren waardoor het weer 11-9 werd. Twee benutte vrije ballen van Luna betekenden 11-10 en 11-11 waarna Fortuna, helaas, alsnog het winnende doelpunt wist te scoren waardoor er met 12-11 werd verloren. Na de 10-11 van vorige week is dat bijzonder sneu want jullie spelen echt een leuke pot korfbal maar zitten helaas net twee keer aan de verkeerde kant van de score.

PKC / SWKGroep C2 – IJsselvogels C1 13-4 Daar gingen we dan de C1 het veld op in kleine zaal met maar een aantal lijnen. Het begon niet heel slecht nou ja de tegenstander maakte na een aantal seconden al een doelpunt. Maar een doelpunt wilden wij ook wel na een aantal slechte schoten van Christian. Was er toch nog een heel mooi afstand schot raak! Daarna ging het wat minder goed de tegenstander scoorde 3 keer achter elkaar 4-1 dus. Toen gingen we maar wisselen. David ging er in voor Rico en Floortje vink voor Blessing even kijken of het nu beter kan gaan. Maar beter nee dat werd het niet echt. Ze bleven maar scoren en het stond inmiddels al 8:1. Maar gelukkig kon David net in de laatste seconden voor de rust nog een doelpuntje maken! De 2de helft was de hoop nog laag helaas. Ze bleven maar scoren. 11-2 tot Christian nog een doelpuntje maakte 11-3 dat was wel het laatste hoogtepuntje dachten we. Maar hey gelijk daarna dacht David nog even te scoren 11-4 dus. Dat was het echt wel de tegenstanders scoorde daarna nog 2 doelpunten en daar floot de scheidsrechter. dik verloren helaas. Christian:2 en David:2. Geschreven door Christian. .

Korbis C2 – IJsselvogels C2 4-4 Zaterdag speelden wij onze wedstrijd tegen Korbis C2. We wilden heel graag weer eens punten halen. In de eerste helft kwam Korbis op voorsprong, maar Ayub maakte de 1-1. Daarna maakte Korbis weer een punt en scoorde Senne net voor rust de 2-2. Na de rust bleef het gelijk opgaan. We waren aan elkaar gewaagd. Helaas maakte Korbis de 3-2 en daarna de 4-2. We bleven doorgaan en hoopte toch nog op punten. Lilly scoorde de 4-3 en Ayub zette de eindstand op 4-4. Zo hebben we toch nog 1 punt gepakt! Lucas.

IJsselvogels C3 – Dunas C4 2-4 C3 moest afgelopen zaterdag thuis tegen Duna C4. Helaas hebben we met 2-4 verloren. Het was een goede wedstrijd. We begonnen goed met 1-0 van Neolina. Toen werd het 1-1 en vervolgens kwamen we heel even voor te staan met 2-1 door een doelpunt van Lynn. Helaas hebben we dit niet kunnen vasthouden en hebben we uiteindelijk met 2-4 verloren. We hebben wel goed gespeeld. We waren goed aan elkaar gewaagd. De tegenstanders waren helaas af en toe wel wat vervelend. Op naar de volgende wedstrijd. Groetjes, Lynn

IJsselvogels D1 – ALO D1 18-5 Vandaag moesten wij tegen ALO D1, we hadden er zin in. En dat was ook te zien, want we gingen goed van start. Het overspelen ging heel goed en we gooiden strakke ballen naar elkaar. Er werden mooie acties gemaakt en daar werden veel doelpunten door gescoord. Ayub had al snel de eerste drie doelpunten gemaakt, 1-0, 2-0 en 3-0. Daarna maakte ALO een doelpunt, 3-1, maar wij wisten de korf goed te vinden en Noor 4-1 en Ayub 5-1 scoorde nog. In de eerste helft scoorde Thijme 6-1 en Elin 7-1 ook nog mooie doelpunten. ALO scoorde nog de 7-2. Na de rust gingen we goed verder en vielen er in 4 min vier doelpunten van 8-2 Tamara, 9-2 Wessel, 10-2 Ayub, 11-2 Wessel. De 12-2 kwam van Tamara. Het andere vak kwam in de aanval en ging vrolijk verder met scoren, 13-2 Thijme, 14-2 Eva, 14-3 en de 15-3 van Elin. ALO scoorde een doelpunt 15-4. Thijme scoorde nog 2 mooie schoten,16-4 en 17-4. De 17-5, doelpunt voor ALO en Mike mocht het scoren afsluiten met een doelpunt 18-5. Bedankt voor al het aanmoedigen vanaf de tribune en achter het glas😉 door alle ouders, familie en andere fans! Door Wessel Hofman.

IJsselvogels D2 – Ten Donck D1 6-2 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Vrijdagavond speelde D2 de eerder uitgestelde wedstrijd tegen ten Donck D1 uit Ridderkerk. In de 1e helft kreeg vooral de eerste aanval enkele mooie kansen maar lukte het alleen Laela om een mooie doorloopbal te scoren. Ruststand 1-2 achter. In de 2e helft speelde D2 een versnelling hoger en ik (als scheidsrechter) genoot vooral van het inzicht van Maxim met onderscheppingen e.d. Maxim scoorde zelf 2-2 waarna Nienke de 3-2 en 4-2 voor haar rekening nam door twee vrije kansen keurig te benutten. – wisselen – De tweede aanval kwam nu ook beter uit de verf en een benutte strafworp van Carice betekende 5-2 waarna Jack de eindstand op 6-2 bepaalde. Jullie speelde een leuke wedstrijd met een goede inzet. Een tip: probeer de aangeef voor de doorloopbal wat dichter onder de korf te krijgen (op 5 meter van de korf kan je geen doorloopbal aangeven). Wim.

IJsselvogels D2 – ZKV D1 2-6 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. De zaalwacht kende helaas jullie namen niet maar had wel het scoreverloop bijgehouden. Na vrijdagavond met 6-2 te hebben gewonnen moesten ze zaterdagmorgen aantreden tegen ZKV D1 uit Zuidland en dat is één van de betere tegenstanders in de poule. De eerste periode werd afgesloten met een 0-2 achterstand terwijl de rust aanbrak met een 0-4 achterstand. Nadat ZKV 0-5 had gescoord maakte D2 1-5 en na de wissel zelfs 2-5. Helaas bepaalde ZKV de eindstand op 2-6.

IJsselvogels D3 – KOAG D2 15-3 Vandaag weer een wedstrijd tegen KOAG, met als doel de 100% taart behouden. We begonnen de wedstrijd en de doelpunten vielen al snel! In de rust stond het 9-3 en na rust had KOAG niks meer gescoord! We hebben heel erg goed verdedigd en zelf veel doelpunten gemaakt. De laatste 10 minuten kwam Kyra er nog in zodat zij nog kon scoren, maar helaas werd haar enigste doelpunt afgekeurd. We hebben super goed gespeeld, en nog steeds de 100% taart 🙂 Doelpunten zijn gemaakt door: Roan (6) Selin (4) Daniël (4) Shaam (1). Willem en Lieneke.

IJsselvogels E1 was vrij en speelt zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk E6 (?) om de 1e plaats. Thuis werd het 8-8 na een 7-3 voorsprong, jullie zijn gewaarschuwd, succes E1!

IJsselvogels E2 – KOAG E1 3-13 Afgelopen zaterdag stond voor de E2 een wedstrijd tegen KOAG E1 op het programma. Een tegenstander met soortgelijke resultaten maar wel wat meer punten. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Helaas bleek al snel dat dit niet zo zou zijn. We keken eigenlijk de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Hoe komt dat dan toch, het antwoord is simpel. We waren simpelweg niet scherp genoeg. Alle afvallende ballen waren voor KOAG en steeds als er geschoten werd keken we de bal uit de lucht om hem vervolgens in de handen van de tegenstander te zien vallen. Als de tegenstander dan ook nog de beschikking heeft over een enorm zuiver meisje die het ons verdedigend ook nog eens lastig maakte wordt het helemaal een moeilijk verhaal. We hebben het ons alles gegeven maar ook dat veranderde helaas niks. We wisten uiteindelijk nog wel 3x te scoren (2x Eva en 1x Anna-Belle) wat nog wel hoogtepuntjes waren. We bekijken het positief en weten nu dat we nog een hoop om op te trainen hebben maar dat dat ook zeker gaat lukken. Volgende week zaterdag gaan we weer knallen! Joran

ZKV E1 – IJsselvogels E3 5-10 E3 moest helemaal naar Zuidland en dat ligt niet naast de deur. Helaas konden de leiders Isa en Benjamin niet mee omdat ze niet wisten of ze op tijd in Moordrecht terug zouden zijn om met A1 te vertrekken. Als dan Benjamin ook nog eens vergeet dat de shirtjes van E3 gewassen en al in Gouderak liggen ….. Onder leiding van de moeder van Vajen en de vader van Cas vertrok E3 dus zonder shirtjes naar Zuidland. De eerste periode waren beide teams gelijkwaardig. Cas scoorde 0-1, Vajen 1-2 en Cas 3-3 hetgeen na 10 minuten de stand bleef. De tweede periode was E3 sterker want via Cas 3-4, Vajen 3-5 en Thijmen nam E3 een 3-6 voorsprong hetgeen ook de ruststand werd. Na de rust werd het eerst 4-6 waarna Cas 4-7 scoorde met nog 1 periode te spelen. Zouden ze het volhouden? Doelpunten van achtereenvolgens Cas, Vajen en Thijmen zorgden voor een keurige 5-10 overwinning. Bedankt ouders voor het coachen! Cas scoorde 5x, Vajen 3x en Thijmen 2x. netjes gedaan E3.

IJsselvogels E4 was vrij.

ZKV F1 – IJsselvogels F1 8-8 Vandaag nam de F1 het op tegen een club waar zowel de spelers als de coaches nog nooit van hadden gehoord. Dat was ook wel logisch, aangezien de F1 helemaal naar Zuidland moest afreizen! Gelukkig hoefden we wel pas laat te spelen, dus iedereen kon nog wel lekker uitslapen. Eenmaal aangekomen in het verre Zuidland kon de F1 gaan inschieten. Met gebrek aan beter materiaal bij ZKV, moest de F1 spelen op een hogere paal dan waar ze normaal op schoten. Het was in het begin even wennen, maar gelukkig heeft iedereen van de F1 grote spierballen en vlogen de ballen er ondanks die hoge paal na een tijdje lekker in. De wedstrijd begon en al gelijk werd het duidelijk dat er twee spelers van ZKV erg goed waren. Ze waren allebei super lang en leken ook een stukje ouder dan de rest van het team. Mede hierdoor, maar vooral door ons eigen minder goede spel, keek de F1 op tegen een 5-0 achterstand. Het gooien en vangen ging dan wel erg goed, maar het vrijlopen niet zo. Telkens als wij stil stonden terwijl iemand de bal gooide, kon ZKV ertussen springen en konden zij weer aanvallen. Een van de twee lange dames gingen eruit, waarna Nathan met twee mooie doelpunten uit twee snelle aanvallen de stand naar 5-2 wist te brengen. In de rust was het vooral belangrijk om het tempo een beetje op te voeren: we moesten snel doorgooien en snel blijven rennen. Ze waren dan allemaal wel langer, maar bijna niemand is sneller dan onze F’jes! Er werd een stuk beter aangevallen, maar slechts één bal van Milou vloog erin. Aan de andere kant kon ZKV met de twee lange dames nog twee keer scoren, waarna de score voor het laatste kwart 7-3 was. Zou de F1 dit nog kunnen recht trekken? Een fout van de coach aan de kant van ZKV zou dit nog zeker mogelijk kunnen maken. Zij zette haar beste dame eruit, terwijl wij net goed waren warm gedraaid! Tim en Jesca legden nog een keertje uit dat het heel belangrijk was om snel door te gooien en veel te blijven bewegen en om daarna die ballen erin te gooien! En of er goed was geluisterd! De F1 ging als een speer en de doelpunten kwamen bijna vanzelf: 7-4 Nathan, 7-5 Milou, 7-6 Milou, 7-7 Milou. Tim en Jesca waren super trots en de overwinning was in zicht! Toen gebeurde er iets geks, de tegenstander bracht midden in het kwart hun sterspeelster er weer in, mocht dat überhaupt wel? Gelijk scoorde zij de 8-7 voor ZKV en in de laatste minuutjes werd het super spannend! Nathan scoorde na nogmaals een goede aanval van de F1 de 8-8 en in de laatste minuten hadden beide teams de kans om nog te scoren, maar uiteindelijk werd de eindstand toch 8-8. De F1 heeft vooral de laatste helft erg goed gespeeld en het was fijn voor de coaches om te zien dat al het oefenen met gooien en vangen in de wedstrijd zich heeft uitbetaald. We nemen alle goede- en verbeterpunten van deze wedstrijd mee naar volgende week en dan gaan we weer knallen tegen WION F1! De goals: 4x Nathan en 4x Milou. Jesca