Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 4 maart 2023.

Dankzij de voorjaarsvakantie was er vorige week zaterdag maar één wedstrijd (D2) en ook afgelopen zaterdag was er maar één wedstrijd. Met nog 4 zaalcompetitie(zater)dagen voor de boeg komt het einde in zicht. Wie maakt kans op promotie, wie kan er nog degraderen en voor wie staat er niet zo veel meer op het spel. 

Voor IJsselvogels 1 staat er nog heel veel op het spel. Zij zijn met nog drie andere teams (Tjoba 1, Maassluis 1 en Weidevogels 1) in een felle degradatiestrijd gewikkeld en laten ze nu nog tegen alle drie deze teams moeten spelen. Ze hebben alles dus nog in eigen hand. Pikant detail is wel dat tegen al deze drie teams de eerste wedstrijd werd verloren en het 1e er 0 punten aan overhield. Tijd voor revanche zou ik zeggen. Te beginnen a.s. zaterdag als het Zeeuwse Tjoba 1 op bezoek komt. Uit werd hier na een doelpuntrijke wedstrijd met 33-23 (in 50 minuten zuivere speeltijd) van verloren waarbij de dames van Tjoba opmerkelijk veel scoorden.

ZATERDAG 11 MAART   –   AANVANG 17.20 UUR   –   IJSSELVOGELS 1 – TJOBA 1   !!!!!

Uiteraard rekenen we weer op veel supporters want die zijn hard nodig om het 1e aan te moedigen om zo de dure punten in Moordrecht te houden. Dus ouders, neem je kinderen mee en kom allemaal eens gezellig naar een thuiswedstrijd van IJsselvogels 1 kijken.

IJsselvogels F1 fungeert als Team van de Week, aanwezig zijn in sportkleding om 17.00 uur.

Tevens is er weer een verloting waarbij o.a. een taart, 2 flessen wijn en vele andere lekkere prijzen te winnen zijn. De lootjes kosten € 0,50 stuk / 5 voor € 2,00 / 13 voor € 5,00  Alle aanwezige jeugdleden t/m de B1 krijgen een gratis jeugdlot waarmee ze een prijs kunnen winnen die ze bij de bar kunnen uitzoeken.

IJsselvogels 2 krijgt hekkensluiter Tjoba 2 op bezoek waartegen uit met 20-20 gelijk werd gespeeld. Zij hebben 3 punten, wij 9 met daar tussenin twee ploegen met 6 punten. Als zaterdag van Tjoba 2 gewonnen wordt doen jullie uitstekende zaken in de strijd op handhaving, besef wel dat het voor de tegenstander de laatste kans is om nog kans te maken om zich te handhaven, Aanvang 15.50 uur.

IJsselvogels 3 maakt nog kans op promotie maar heeft het niet meer in eigen hand. Zelf zal het alles moeten winnen en dan maar hopen dat koploper KCC / CK Kozijnen 5 ergens een misstap maakt.

IJsselvogels 4 presteert met 7 punten uit 9 wedstrijden naar behoren en staat 6e in de 3e klasse. Ik neem aan dat bij jullie alleen de nr. 7 degradeert maar voor de zekerheid zou ik er toch maar enkele puntjes bij proberen te halen.

IJsselvogels 5 staat keurig in de middenmoot met 8 punten uit 9 wedstrijden. De 3e plaats is misschien nog haalbaar, de bovenste twee zijn onbereikbaar.

IJsselvogels 6 heeft nog kampioenskansen! Met nog 4 wedstrijden te spelen hebben ze 1 verliespunt meer dan ’t Capproen 3 uit Hellevoetsluis en laat die ploeg a.s. zaterdag nou net naar Moordrecht komen om tegen ons 6e te spelen. Aanvang 18.50 uur. Deze wedstrijd is gelijk na de wedstrijd van IJsselvogels 1, een reden te meer om even te blijven zitten, zet ‘m op 6e!

IJsselvogels G1 staat gedeeld bovenaan samen met Tempo G2 ui Alphen ad Rijn en Albatros G1 uit Zwijndrecht en laten dit nu net de laatste tegenstanders zijn op zaterdag 1 april. Succes G1!

IJsselvogels A1 staat keurig 3e in de Overgangsklasse en dat is het op één na hoogste niveau van Nederland en dat is zeker een compliment waard. Jullie spelen nog tegen de nrs. 4, 5, 7 en 8 maar die hebben allemaal de punten hard nodig om niet te degraderen en zullen jullie niets cadeau geven.

IJsselvogels A2 staat er uitstekend voor. Met nog 4 wedstrijden te gaan hebben ze 2 punten voorsprong op Madjoe A1 uit Rijnsburg en die ploeg komt op zaterdag 25 maart naar Moordrecht. Ook Top / AA fresh A3 en De Meervogels A1 zijn niet te onderschatten tegenstanders.

IJsselvogels A3 heeft het best moeilijk maar speelt leuk mee in deze behoorlijk zware afdeling. Toch kunnen jullie in de laatste 4 wedstrijden nog een keer verrassen, doe je best!

IJsselvogels B1 liet zich net voor de voorjaarsvakantie lelijk verrassen door het nog puntloze KZ Danaïden B1 uit Leiden. Bij winst hadden jullie zelfs nog mee kunnen doen om de 3e plaats, nu is de 6e plaats waarschijnlijk het hoogst haalbare.

IJsselvogels C1 heeft het erg moeilijk in de 1e klasse dat voor jullie net iets te hoog gegrepen is. Als jullie nu thuis nog een keer van Nieuwerkerk C2 weten te winnen dan houden jullie die in ieder geval onder je.

IJsselvogels C2 won de laatste wedstrijd met liefst 10-5 van koploper Valto C3. Jullie kunnen het dus wel. Goed je best doen en wie weet kunnen jullie nog een plaatsje stijgen.

IJsselvogels C3 heeft het heel moeilijk in een, voor jullie, te zware afdeling. Nog 3 wedstrijden te gaan om die hatelijke *0* weg te werken. Mocht dat jullie lukken dan krijgen jullie van mij een taart. Geen 100% taart weliswaar maar hij zal zeker niet minder smaken, zet ‘m op C3!!

IJsselvogels D1 doet het gewoon goed, speelt mooi korfbal en scoort er lustig op los. Jullie zijn samen met KVS D1 in gevecht om de 2e plaats achter het ongenaakbare Excelsior D1.

Nieuwerkerk D4 – IJsselvogels D2   8-2     Helaas geen wedstrijdverslag en of scoreverloop ontvangen.

IJsselvogels D2 lijkt iets uit te stralen van alles of niets. Ik had om eerlijk te zijn verwacht dat jullie iets hoger op de ranglijst zouden staan. Jullie hebben een leuke en goede ploeg die makkelijk scoort maar tegen een goede tegenstander wil het niet altijd lukken.

IJsselvogels D3, winnaar van de 100% taart en nog steeds ongeslagen met 20 punten uit 10 wedstrijden. Met nog 4 wedstrijden te gaan hebben jullie maar 2 punten voorsprong op WION D1 dat alleen thuis van jullie verloor. Dat kan nog een spannend slot van deze zaalcompetitie worden.

IJsselvogels E1 wisselt heel goede wedstrijden af met duidelijk mindere wedstrijden en laat zich nog te makkelijk intimideren. De tweede plaats is zeker nog haalbaar, zeker als jullie zaterdag uit van nr. 2 RWA E2 winnen, en wie weet is er nog meer mogelijk, We gaan het zien, succes!!

IJsselvogels E2 zit in een zware afdeling waarvan de meeste teams bij E1 in de poule niet zouden misstaan. Jullie gaan samen met KCR E4 uitmaken wie er 5e gaat worden dus ……, zet ‘m op E2.

Nieuwerkerk E10 – IJsselvogels E3   1-9     Afgelopen zaterdag mocht de E3 het 100% winstpercentage voor hun rekening nemen. De E3 was namelijk het enigste team dat een wedstrijd had gepland van heel IJsselvogels. Om 9 uur stonden we daar dan in Nieuwerkerk om met een toch wel nieuw team de punten mee naar Moordrecht te nemen. Doordat Jesse een pauze heeft genomen van korfbal en Vajen ziek op bed lag hadden we gelukkig de beschikking over Timo en Jazz. De wedstrijd begon erg rustig. Jazz maakte de 0-1 en Cas wist even later de stand te verdubbelen. De 1e helft werd er met name erg goed verdedigd. Dat resulteerde dan ook in deze ruststand. Na de rust ging het aanvallen gelukkig in een extra versnelling. Jazz scoorde de 0-3 waarna Cas de stand weer naar 0-4 bracht. Even later stond er opeens een 0-8 score op het bord door nog eens 4 mooie goals van invalster Jazz. Nadat Nieuwerkerk de 1-8 wist binnen te schieten was het Thijmen die de eindstand bepaalde op 1-9. Complimenten naar de E3 voor het goede spel en verdedigen. Ook de complimenten naar de supporters die aanwezig waren😉. De goals kwamen van Jazz (6), Cas (2) en Thijmen (1). Benjamin.

IJsselvogels E3 is duidelijk vooruit gegaan en lijkt zeker van de 2e plaats in de poule achter het sterke KCR E6 dat duidelijk een maatje te groot bleek.

IJsselvogels E4 speelt voor het eerst competitie en doet het heel leuk. De bovenste 3 teams zijn duidelijk te sterk maar met een gedeelde 4e plaats presteren jullie zeker naar behoren.

IJsselvogels F1 is een nieuw team dat pas in de zaal voor het eerst competitie is gaan spelen en met een 3e plaats presteren jullie uitstekend. Zelfs de 2e plaats is haalbaar met nog 4 wedstrijden te gaan.

Wim Slingerland.