Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 21 oktober 2023.

Van de vriendschappelijke wedstrijden die de komende twee weken gespeeld worden in de sporthal ter voorbereiding op de zaalcompetitie hoeven GEEN wedstrijdverslagen te worden ingeleverd.

IJsselvogels 1        2e plaats                6   3   1   2     7   87-87

IJsselvogels 2        4e plaats                6   0   0   6     0   69-92

IJsselvogels 3        2e plaats                6   4   0   2     8   75-76

IJsselvogels 4        2e plaats                6   3   0   3     6   66-87

IJsselvogels 5        2e plaats                6   4   0   2     8   61-49

IJsselvogels 5 – ONDO (G) 5   11-9    De laatste wedstrijd van 2023 op het IJsselvogelsveld werd gespeeld door het vijfde. De strijd om de tweede plaats in de poule met tegenstander ONDO. ONDO begon scherp en had snel de 0-1 te pakken. Annelie kon de stand snel daarna gelijk trekken met een afstandsschot. Snel liep IJsselvogels uit naar 3-1, Tom schoot twee keer raak. ONDO deed wat terug, maar Remon wist voor de rust nog 2 keer te scoren, ruststand 5-4. Ook na rust was het Remon die de voorsprong vergrote naar 6-4. Nadat ONDO nogmaals een poging deed om terug in de wedstrijd te komen, leken Tom, Lotte en Remon de wedstrijd op slot te gooien 9-5. Niets bleek minder waar, ONDO deed er een schepje boven op en kwam terug tot 9-8. Hierna was het op voor ONDO en bepaalden Remon en Tom de einduitslag, 11-8. De strijd voor plek 2 was beslist. Remon 5, Tom 4, Lotte 1, Annelie 1. Groet, Erik    .

IJsselvogels 6        2e plaats                6   3   1   2     7   65-53

VLNR achter: Joost, Hendrik, Marloes, Judith, Sandra, Ruud, Casper, Patrick, voor: Olga, Marieke, Christa en Matthijs.

IJsselvogels MW1  KAMPIOEN!!!        6   5   0   1   10   76-55
IJsselvogels MW1 – Tempo MW3   13-7    Na de spannende wedstrijd tegen Reeuwijk om het kampioenschap stond voor MW1 nog één potje op het programma, thuis tegen Tempo. Leuk dat op deze donkere en regenachtige avond zoveel jeugdleden uit vooral de A+B aanwezig waren! Sandra trekt de lief-en-leedpot keihard leeg door (nu ze net terug is) alweer een elleboog te breken (beterschap!) en Judith vertrouwde het laatste potje wel en genoot van een heerlijke vakantie. Met z’n elven dus aan de start. Even in herinnering de vorige wedstrijd tegen Tempo: 6-0 voor, Tempo komt rondom de rust terug tot uiteindelijk 2 goals verschil, aan het einde kunnen we weer uitlopen en ruim winnen. Benieuwd hoe het vandaag zou gaan. En inderdaad, precies hetzelfde verloop: 6-0 voor, Tempo komt rondom de rust terug tot uiteindelijk 2 goals verschil, aan het einde kunnen we weer uitlopen en ruim winnen. De beginfase zoals gezegd voor de onzen. Verdediging potdicht, schot nog even opwarmen, veel kansen en uitlopen naar 6-0. In de slotminuut scoorde Tempo tegen: 6-1 rust. Binnen 60 seconden na rust stond het al 6-3 (3 goals in 2 minuten, een ‘tempo’ van 90 goals per wedstrijd, maar dat hielden ze gelukkig niet vol) maar bij 7-5 en 8-6 was het toch weer spannend. In 20 minuten tijd (voor en na rust) wist alleen Joost 3x de korf te vinden. Tempo wist door vooral verre schoten aan te haken maar was een aantal keer loepzuiver. Het was een beetje verbijten op de bank en niet alleen vanwege de opkomende en aankomende regen, er moest eigenlijk vooral aanvallend, nog even een tandje bij. De laatste 20 minuten waren weer duidelijk voor IJsselvogels. Marieke, inmiddels in het andere vak beland, en Casper zetten het verschil op 4 en ondanks de 10-7 werd in de slotfase een duidelijke overwinning behaald: 13-7. Qua scoreverloop een kopie van de vorige wedstrijd, jammer dat er bij Tempo door enkelen zo veel en onnodig (en regelmatig niet geremd door enige vorm van spelregelkennis) op onze spelers en scheidsrechter Ruud werd gezeurd (wat bij o.a. mij dan weer tot irritatie leidde). Gelukkig in de regenachtige slotfase de boel onder controle gehouden en het kampioensfeestje met een overwinning extra glans gegeven door ‘solo’ kampioen te worden. Joost 3x, Matthijs 3x, Casper 2x, Marieke 2x, Olga, Hendrik en Patrick scoorden, dus weer keurig de scores verdeeld over zeven personen. Na afloop onder toeziend oog van de trainer van het 1e (Berry kwam waarschijnlijk scouten, maar achteraf weinig over gehoord…), heel veel supporters en het volledige bestuur (en de helft van het ‘oude’ bestuur) een huldiging met medailles, diploma’s-voor-de-liefhebbers, gepersonaliseerde bloemen en een flink aantal heerlijke bruine fruitschalen. Iedereen bedankt voor haar/zijn bijdrage aan dit feestje. Leuk om zo weer een veldseizoen competitie te spelen met elkaar, wekelijks bewegen en ook weer wat leren en beter worden, in de zaal met de (mede-)recreanten lekker trainen en dan in het voorjaar weer competitie. Zal wel weer een tandje zwaarder worden, dat krijg je na een kampioenschap! Voorlopig zijn we een half jaartje regerend kampioen, begin april gaan we weer de wei in! Matthijs.

Achter: Badr, Anouk, Vera, Jeroen, achter het spandoek Ruud, Issam  //  voor: Femke, Janita, Mariëlle en René  //  coaches: Mirjam en Sandra

IJsselvogels G1     KAMPIOEN!!!        4   4   0   0     8   17-3

IJsselvogels A1     3e plaats                6   2   1   3     5   74-63

IJsselvogels A2     3e plaats                6   3   0   3     6   70-61

IJsselvogels B1     4e plaats                6   3   0   3     6   56-64

IJsselvogels B1 – KVS / Groeneveld Keukens B1   4-8     De laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen KVS. KVS stond gelijk met ons dus het was een wedstrijd om de derde plek. Vol moed begonnen we de wedstrijd maar het bleek al snel dat het lastig werd om te gaan scoren. Er stond veel wind waardoor afstandsschoten er lastig ingingen. KVS kreeg een voorsprong van 0-3, maar toen kregen we een stip mee en die werd netjes afgemaakt door Timo. We gingen de rust in met 1-5. We kwamen na de rust sterk terug met een schot van Blessing en een vrije bal van Timo. De stand was 3-5. KVS begon slordiger te spelen en we kwamen zeker dichterbij. Maar KVS scoorde al snel de 3-6 en 3-7 waardoor het gat toch weer groter werd. Met een schot van Blessing en een doelpunt van KVS eindigde de wedstrijd in 4-8. Jammer dat we deze wedstrijd hebben verloren maar nu op naar de zaal! Blessing.

IJsselvogels B2     4e plaats                6   0   0   6     0   20-57

IJsselvogels C1     4e plaats                6   0   0   6     0   26-59

IJsselvogels C2     KAMPIOEN!!!        6   4   1   1     9   32-23

Achter VLNR: Lotte Neolina Suzan Sarah Lynn Lilly Eliza Aron // voor: Mike Maxim Lucas

IJsselvogels E4     4e plaats                6   0   2   4     2   10-45

IJsselvogels E4 – Korbis E5   0-9     Na vorige week in Waddinxveen met 9-2 van Korbis E5 te hebben verloren mochten we nu thuis tegen ze spelen. Deze wedstrijd was enkele weken geleden in de 2e  periode bij een stand van 1-1 gestaakt omdat het veld blank kwam te staan door de vele regenval. De 1e periode werd afgesloten met 0-0 maar daarna bleek al snel dat Korbis E5 de terechte kampioen was in deze afdeling. Ze speelden net wat sneller over, waren veel meer in beweging en pakten ook heel veel ballen er tussenuit waardoor wij niet veel kansen kregen. Het werd uiteindelijk 0-9, helaas. Op naar de zaalcompetitie en hopen op wat meer gelijkwaardige tegenstanders. Wim.

IJsselvogels F1      KAMPIOEN!!!        6   6   0   0   12   90-36

F1: Maud, Milou, Sidney, Mats, Davey. Coaches: Jesca en Tim.

IJsselvogels F2      3e plaats                6   1   0   5     2   22-28