Hoe vloog de bal – 15 april 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 15 april 2017.

Een overvol wedstrijdprogramma en dat allemaal in het Paasweekend. Waarschijnlijk hadden de wedstrijdsecretarissen hun handen vol om alle teams compleet het veld in te krijgen waarvoor dank! Het 1e behaalde in Leiderdorp een zwaar bevochten punt tegen Velocitas waardoor het met nog 4 wedstrijden te gaan 4 punten voorsprong heeft op de nr. 7. Het 2e behaalde een knappe overwinning evenals het 3e dat volop mee blijft strijden om het kampioenschap. Van de 25 gespeelde wedstrijden werden er 14 gewonnen, speelden er 4 gelijk en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van F3 dat met maar liefst 3-17 van KOAG F3 wist te winnen. Topscoorders van de week werden Mike Admiraal uit het 2e, Jesse Vink, als invaller in E2, en Xavi Veltenaar uit F3 die allen liefst 9x scoorden. De resultaten:

Velocitas 1 – IJsselvogels 1  15-15   In Leiderdorp moest het 1e het opnemen tegen het op gelijke hoogte staande Velocitas 1. Na een 2-0 achterstand kon het 1e wel steeds gelijk komen maar niet op voorsprong, ruststand 8-7. Na de rust lukte het om voor het eerst (en het laatst) op voorsprong te komen, 8-9. Velocitas boog de achterstand om in een 12-9 en 14-11 voorsprong en donkere wolken pakten zich samen. Bij deze stand werden Lieke, Stan en Mike in de ploeg gebracht en vooral dankzij de aanvallende kwaliteiten van Mike, die 3x zou scoren, wist het 1e toch nog een zwaar bevochten 15-15 gelijkspel uit het vuur te slepen waardoor het nu 4 punten voorsprong heeft op ONDO 1 en 6 punten op Rapid 1 en dat met nog 4 wedstrijden te gaan. Tegen beide tegenstanders moet het 1e nog een keer spelen. Trainer/coach Mark noteerde 4 goals van Kevin, 3 van invaller Mike, 2 van Karen, Kimberley en Peter en 1 van Hannah en Christiaan. Elders op de site staat een verslag van het 1e.

Velocitas 2 – IJsselvogels 2   15-19   Het 2e speelde eveneens in Leiderdorp en had in Velocitas 2 een taaie tegenstander. Alleen bij 1-0 achter gestaan, verder heel de wedstrijd aan de goede kant van de score en hoewel het lukte af en toe uit telopen naar een voorsprong van 3 en zelfs 4 punten wist Velocitas steeds weer terug te komen tot 2 punten. Gelukkig was Mike op schot, en mede dankzij het goede samenspel in zijn vak, wist hij maar liefst 9x te scoren. De ruststand was 7-10 en toen werd uitgelopen naar 9-13 leken de punten binnen. Maar het werd nog 13-15 en 15-17 maar gelukkig bleef het 2e rustig en speelde het goed uit. Alle invallers, die er al een wedstrijd in het 3e op hadden zitten, bedankt voor het compleet maken van het 2e, klasse! Mike scoorde 9x, Stan 3x, Peter en Lieke 2x en Else, Tamara en Coen 1x.

RWA 4 – IJsselvogels 3   12-17   Het 3e mocht afgelopen zaterdag acte de présence geven in Portugaal, waar het speelde tegen de nummer 4 RWA 4. In de eerste helft van de veldcompetitie bleek RWA 4 een stugge ploeg. Thuis won het 3e met 27-21 een doelpuntrijke wedstrijd. Zoals al eerder gezegd, wil het 3e mee blijven doen om de titel. Hiervoor zal het iedere wedstrijd als een finale moeten blijven benaderen. Wedstrijd per wedstrijd. Zo ook tegen RWA. Vorige week speelde het 3e gigantisch gretig en kon het de gehele wedstrijd domineren tegen Rust Roest. Met dezelfde instelling wilde het 3e ook afgelopen zaterdag weer het veld opstappen. Zoveel wind er in Moordrecht was, zo “windstil” was het in Portugaal. Met wat windvlagen kon er nagenoeg onbeperkt gespeeld worden. Het 3e leek zo scherp en gretig als afgesproken uit de kleedkamer te komen, door direct een 0-2 voorsprong te pakken. RWA leek wakker geschud en het 2e aanvalsvak leek toch minder scherp dan gedacht. RWA wist terug te komen, waarna de wedstrijd gelijk op ging en zelfs leek te kantelen naar de rood-witte uit Portugaal. Na de 6-4 achterstand kon het 3e gelukkig snel orde op zaken stellen door snel 3 doelpunten te maken. Hierdoor kon de thee onder het genot van een 6-7 voorsprong worden gedronken. Na rust wist het 3e direct door te pakken naar een 6-9 en later een 8-12 voorsprong. RWA was echter niet van plan de punten cadeau te doen en kwam terug naar 11-12 en mistte op het moment van deze stand zelfs een stip. De wedstrijd leek dus nog verre van gespeeld. Kortom, gas geven! Als collectief deed het 3e een tandje erbij. Resultaat: een 11-16 voorsprong en uiteindelijk een 12-17 eindstand. Doelpunten zijn gemaakt door: Dirk 5, Kirsten 4, Erwin 3, Lieke & Pieter 2 en Anne 1. Na de vakantieperiode van 2 weken zal het 3e de titelstrijd op 6 mei weer voortzetten. Op 6 mei speelt het 3e om 15:30 uur tegen de nummer 8, Sperwers 2. Op naar de volgende finale!! Van Pieter.

IJsselvogels 4 – KCC / SO natural 6   11-12  De wedstrijd begon wederom uitstekend voor IJsselvogels 4, Joost Bongers (invaller voor de geblesseerde Rob / Stef) trof 2x de korf en Carlo schot een mooi afstandsschot binnen en konden de eerste 15-20 minuten een 3-0 voorsprong koesteren. Als je bedenkt dat de uitwedstrijd tegen KCC 6 met 18-8 werd verloren, was dit een ongekende weelde. Dat KCC 6 meer kon schieten door de lengte die men had, was de 3-0 voorsprong wel verrassend. Het 2e aanvalsvak had veel moeite om in balbezit te blijven gedurende de gehele wedstrijd en hierbij moet wel gezegd worden dat het schotpercentage iets hoger had moeten zijn dan de 6 doelpunten die werden gemaakt. KCC kwam sterk terug tot 3-3, Linda schoot de 4-3 binnen maar KCC nam de regie over vlak voor rust (4-5). Joost schoot zijn derde binnen en de 5-5 had eigenlijk de ruststand moeten zijn, maar een laat doelpunt van KCC, betekende een 5-6 achterstand in de rust. Begin 2e helft sloop er enige onrust in de ploeg en KCC liep snel uit naar 7-11 met alleen doelpunten van Joost en Wilco (door wonderschone assist van Carlo) en vanaf dat moment ging IJsselvogels 4 weer georganiseerd korfballen en sloop via Linda, Carlo en Joost weer terug in de wedstrijd (10-12). Helaas kwam de 11-12 van Wilco te laat om een gelijkspel af te dwingen, die zeker terecht was geweest. Ik wil vanaf deze kant een compliment maken aan de ploeg, voor de goede instelling in de wedstrijd en de veerkracht die wij kunnen tonen! Op naar de volgende wedstrijd die wij zeker willen gaan winnen. Scores: Joost (5), Linda (2), Wilco (2) en Carlo (2). Van Marco,

Korbis 4 – IJsselvogels 5   8-5   Vandaag speelde we tegen Korbis, een tegenstander waar we van zouden kunnen winnen. Maar doordat we allemaal niet fel genoeg waren in het begin van de wedstrijd kwamen we al snel achter. Het spel wat we speelde was veel te statisch en niet origineel, hierdoor konden we geen goede acties maken en onze punten maken. Na een praatje in de rust van coach Cindy en coach Denise ging het al beter de tweede helft. Toch misten we de overtuiging en konden niet meer terug komen. Thuis tegen Korbis gaan we er weer voor en gaan we ze pakken. Doelpunten: Lisa, Peter, Karin, Tom en Mike. Eindstand 8-5. Van Mike Dukker.

KCR G1 – IJsselvogels G1   0-3   G1 kwam deze dag zelfs 2x in actie. De eerste wedstrijd was tegen KCR G1 uit Ridderkerk dat dankzij 2 doelpunten van René en 1 van Ruud met 0-3 werd verslagen. Het was een goede wedstrijd waarin het lastig spelen was door de harde wind.

IJsselvogels G1 – Movado G2   2-4   De tweede wedstrijd was tegen Movado G2 uit Dordrecht en dat is door hun fysieke spel meestal een lastige (geen leuke) tegenstander voor onze G1. Na een 0-2 achterstand waren het Alex en René die 1-2 en 2-2 scoorden maar helaas wist Movado G2 hierna nog 2x te scoren waardoor er met 2-4 werd verloren. Gelukkig was dit een sportieve wedstrijd.

IJsselvogels A1 – KOAG A1   17-10   Vandaag stond KOAG A1 op het programma. De vorige keer werd het 13-29 in ons voordeel. Helaas waren de weersomstandigheden niet heel optimaal dus het werd lastig om de vorige uitslag te verbeteren. We begonnen niet heel scherp aan de wedstrijd en we kwamen als snel op 0-1 achterstand. Het duurde even voordat het 1-1 werd. Daarna ging het best gelijk op tot 3-3. De ballen vielen er bij ons nu makkelijker in en zo gingen we met een stand van 6-3 de rust in. Na de rust scoorde KOAG snel maar we hielden elke keer een verschil van 3 of 4 doelpunten.  Er zijn helaas geen doelpunten bijgehouden maar Anouk, Karlijn en Merel hadden allemaal 1 keer gescoord en Wietze 5. We hebben deze wedstrijd met 17-10 gewonnen wat toch wel meer had kunnen zijn maar de ballen vielen er vandaag gewoon niet in. Myrthe bedankt voor het invallen! We staan nu 6 punten los van de nummer 2 en laten we dit doorzetten tot de laatste competitiedag en hopen dat we misschien wel ongeslagen kampioen worden. Van Laura.

Een nagekomen wedstrijdverslag van vorige week zaterdag 8 april. Vandaag moest IJsselvogels A1 het opnemen tegen de nummer 2 uit de poule, dus dit was een belangrijke wedstrijd. We wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, dus hadden ons goed voorbereid. Ook hadden we een vervangend coach die ons hielp, Pieter Blonk. Het eerste doelpunt kregen we gelijk tegen, maar we kwamen na elk doelpunt van Sporting Delta, weer terug met een doelpunt van ons. Het ging dus aardig gelijk op, en gingen de rust in met 7-7. De tweede helft verliep eigenlijk hetzelfde. We stonden afwisselend gelijk en achter. Er kwam een gat van 15-12, en deze wisten we gelukkig op te vullen tot 15-15. In de laatste 2 minuten wist IJsselvogels er nog 2 te scoren, om uiteindelijk met 2 doelpunten verschil te winnen. Eindstand 15-17 en we houden onze 1e plek in de poule! Doelpunten: invaller Sam 4x, Jeffrey/Jesse/Daan 3x, Anouk 2x, Karlijn/Merel 1x. Van Anouk.

IJsselvogels A2 – ODO A1   13-11   Zaterdag moesten we tegen ODO A1, waar uit 6-9 van werd gewonnen. We begonnen erg goed en de doelpunten vielen redelijk makkelijk. Helaas bleef ODO meescoren en de stand ging de hele tijd gelijk op. Het ene moment stonden wij voor, het andere moment weer ODO. Bij rust hadden we een voorsprong van 1 punt, 7-6. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Het ging er gelijk op. Bij 11-9 hadden we eindelijk weer een voorsprong van 2 punten maar ODO wist gelijk weer een goal te maken en dus brak een spannende slotfase aan. In die slotfase hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld en de juiste kansen genomen. Eindstand 13-11, waardoor de 2 punten in Moordrecht bleven. Door deze overwinning staan we nu stevig op een mooie 4e plaats. De goals werden gemaakt door: Sam 5x Jelle 4x Stefan, Myrthe, Janneke en Louanne 1x. Door Sam

Nieuwerkerk A4 – IJsselvogels A3   14-5   Vol goede moet begon A3 op een zaterdagmorgen hun wedstrijd tegen Nieuwerkerk A4. Dit bleek ook uit het feit dat we in eerste instantie met 2-3 voor kwamen te staan. Helaas lukte het A3 niet dit vast te houden. Voor de rust stond A3 met 5-3 achter. Maar met een beetje geluk konden we dat nog wel inhalen na de rust. Nieuwerkerk ging er alleen steeds meer ballen ingooien en IJsselvogels steeds minder. Esmee raakte geblesseerd waardoor we met 7 spelers verder moesten. Gelukkig kwam Nieuwerkerk ons tegemoet en mochten Lisa en Anna over en weer rennen tussen vakken om toch compleet te houden. Dit mocht uiteindelijk niet baten. Met een eindstand van 15-5 heeft A3 wederom heel hard hun best gedaan, maar was Nieuwerkerk net een tandje sterker. Anna 3x en Boas en Mick 1x scoorden. Volgende keer weer beter, groetjes Lisanne.

IJsselvogels B1 – De Meervogels B1  13-10   Vandaag speelden we tegen De Meervogels B1. We begonnen de wedstrijd goed en scherp. Door de wind ging het schieten moeizaam. Aan het begin ging het gelijk op. Na een tijdje spelen stonden we gelukkig met 6-2 voor ondanks de wind. Door irritaties van de tegenstanders stonden we in de rust met 8-3 voor. Aan het begin van de tweede helft ging het goed en scoorden we 4 doelpunten achter elkaar en stond het 12-4. Daarna dachten we dat we er al waren en zakten we een beetje in waardoor de tegenstander tot 12-8 kwam. We hebben het goed uitgespeeld waardoor de eindstand uiteindelijk 13-10 is geworden. Doelpunten door: Sam 5x, Roos 3x, Loisanne en Lars 2x en Thirza 1x.

IJsselvogels B2 – Dijkvogels B2   6-5   IJsselvogels speelde een thuiswedstrijd tegen Dijkvogels B2. Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op met weinig kansen aan beide kanten. De tegenstander opende de wedstrijd met het eerste doelpunt. Toch wist IJsselvogels snel tot een gelijke stand te komen. Het was een zware eerste helft afwisselend met goed en wat slordig spel waarin veel plaatsfouten werden gemaakt. IJsselvogels ging de rust in met een 2-4 achterstand. De tweede helft kwam de B2 heel goed de kleedkamers uit. Er werd fel gespeeld en er werden goede kansen gecreëerd waardoor IJsselvogels dichterbij kwam en zelfs tot een 5 –5 gelijke spel wist te komen. Uiteindelijk wist IJsselvogels met nog 10 minuten te spelen de 6-5 te scoren. De verdediging wist op dat moment Dijkvogels plat te leggen en gaven weinig kansen weg. En de aanval van IJsselvogels wist lang aan te vallen, waardoor de tijd begon te dringen voor de tegenstander. De eindstand was 6–5 voor IJsselvogels B2 dankzij 3 doelpunten van Amber en 1 van Angela, Patrick en Luc. Van Peter.

IJsselvogels B3 – RWA B1   2-2   Afgelopen wedstrijd won de B3 nipt met 5-3 van Twist B2 die op papier de makkelijkste tegenstander lijkt in de poule. Diezelfde dag won RWA B1 van Vitesse B3 met 10-6. Om direct het verschil te maken in de poule zou IJsselvogels B3 zaterdag moeten winnen van RWA B1. Direct aan de start van de wedstrijd bleek RWA een moeilijke tegenstander. Vooral één heer leek een cruciale rol te vervullen bij RWA. Het bleek lang puntloos, misschien mede door de harde wind. Het was RWA met een doorloopbal die het eerste punt scoorde. Binnen enkele minuten deed Sylvia exact hetzelfde, wat de ruststand op 1-1 zette. Na de rust was het IJsselvogels die vrij snel een stip mee kreeg, maar laat dat nou tijdens de wedstrijd niet onze sterkste punt zijn. Toch was het Sanne die de stip benutte en de voorsprong op het scorebord zette: 2-1. IJsselvogels had zichtbaar moeite. Verdedigend moesten zij alles geven en aanvallend was het baltempo niet hoog genoeg. RWA wist de 2e helft 3 keer te scoren, waarvan 2 doelpunten werden afgekeurd. De eindstand kwam op 2-2 gelijkspel. Na de meivakantie gaan wij weer vol aan de bak om ook van RWA te kunnen winnen. Van Wouter.

IJsselvogels C1 – VEO C1   5-5   Tja wat was dat vandaag. Een prima 1e helft waarin wij een 3-0 voorsprong namen. Fel en fanatiek spel van ons had zeker de boventoon. We waren beter en lieten dat ook duidelijk zien. Kansen genoeg alleen te weinig doelpunten gemaakt. Een prima stand bij rust. Maar dan de 2e helft……. De voorsprong geven we helemaal weg en dan staat er een eindstand van 5-5 op het bord. Teleurstelling en enige vorm van boosheid is aanwezig. Een 2e helft waarin we nog met 4-1 voor staan en dan zo knullig en gehaast uitspelen. Wel weer genoeg kansen, maar ja ze moeten er wel in. Een 2e helft om snel te vergeten en door te gaan naar de volgende pot over 3 weken. We gaan alles weer op de rails zetten met elkaar want ook hier leren we van. Positief punt was zeker het fanatisme wat aanwezig was. Cécile en Dano 2x en Iris 1x scoorden vandaag. Berry.

IJsselvogels C2 – KCR C2   4-5   Op deze frisse zaterdag begon de C2 onscherp en kwamen zo ook op een 0-3 achterstand en gingen ze met een 1-3 stand de rust in. In de rust heeft de C2 zich goed kunnen herpakken en hebben ze in de 2e helft een stuk beter gepresteerd waardoor het nog spannend werd en uiteindelijke eindigde de wedstrijd in een 4-5 nederlaag. Erg zonde want als je naar de 2e helft kijkt zat er meer in. Kirsten, Marije, de weer herstelde Marijn die sinds lange tijd weer zijn eerste wedstrijd speelde en Lieneke scoorden de doelpunten. Van Gert Jan.

IJsselvogels C3 – Korbis C2   4-3  Helaas niets door gehad van de coaches Mike en Daan en dat vind ik erg jammer want ik vond het wel een uitstekende prestatie en daar hoort minimaal een verslag bij. Ere wie ere toekomt!

Albatros D1 – IJsselvogels D1   15-6   En dan speel je in de overgangsklasse een potje tegen de kampioen van de hoofdklasse (in de zaal) en de ploeg die nummer 4 van Nederland is geworden. Om het maar mild te zeggen.. ‘de wegen van de KNKV zijn ondoorgrondelijk…’. Maar dit zijn wel wedstrijden waar de D1 heel veel van kan leren, veel sterkere tegenstanders. En dat is toch anders dan een wedstrijdje winnen op de automatische piloot tegen Korbis. Afgelopen weken was het wat dat betreft niet veel maar vandaag was er een zeer strijdlustig team te zien welke bij doelpunten niet uit het veld werd geslagen en gewoon probeerde mee te spelen en dat op sommige momenten ook prima deed. Vandaag ook variatie zichtbaar in plaats van de ‘rituele dans om de paal’ van de afgelopen weken. Er werden best veel kansen gecreëerd en dat is een hele verbetering met afgelopen weken. Maar er is wel duidelijk verschil in ‘druk vanuit de tegenstander’ en dan zijn dit soort ploegen daarin veel effectiever. Maar al met al een hele leerzame en positieve middag in Zwijndrecht. De wedstrijd werd natuurlijk verloren en ook wel met een flinke score (15-6) maar er werd zeer behoorlijk tegengas gegeven en stemde het meegereisde publiek en coaches tot tevredenheid. Langzaam zien we nu het team groeien omdat elk weekend het maximale wordt verwacht. Ook deze week afgesproken dat er eens niet gehuild wordt omdat we ‘verliezen’ of omdat de ‘tegenstander feller is en meer duwt en trekt’ en ook deze opdracht is deze middag prima uitgevoerd. Sterker nog we zien nu spelers en speelsters die langzaam ook van zich beginnen af te bijten. De goals werden gemaakt deze middag door 3 x Willem, 2x Ben en 1 van Rosa. De komende wedstrijden zijn tegen Vitesse (de nummer 2 van de hoofdklasse in de zaal (KNKV !?!?!?)) wederom Albatros en als laatste wedstrijd KVS D1.. Als we de ‘groeicurve’ in stand kunnen houden is er zeker in de laatste wedstrijd echt wel iets mogelijk…  Van André.

IJsselvogels D2 – ODO D1   7-3   Vandaag moest de D2 tegen ODO. De wedstrijd ging wat moeizaam van start. De tegenstander had een lager tempo en daar gingen wij in mee. Na een tijdje hadden we ons eigen tempo weer gevonden en gingen we scoren. De verdediging had in de eerste helft er geen een doorgelaten, super goed ! Tweede helft was ODO een stuk scherper, maar we hebben de punten kunnen behouden. Een mooi verjaardagscadeau voor Karin ! Olivier 3x en Lisa, Lotte, Amber en Isa 1x scoorden de doelpunten. Groetjes, Karin en Nikki.

IJsselvogels D3 was vrij.

IJsselvogels E1 – KVS / Maritiem E2   3-5   E1 speelde thuis tegen KVS / Maritiem E2 uit Scheveningen. Via Mink en Lucas nam E1 een 2-1 voorsprong maar helaas stokte daarna de productie. Er waren genoeg kansen maar helaas stond het vizier deze wedstrijd niet op scherp. KVS boog de achterstand om in een 2-5 voorsprong waarna Lieke de eindstand op 3-5 bepaalde. Omdat alle teams nu één keer hebben gewonnen en één keer hebben verloren staan jullie op een gedeelde eerste plaats. Het korfschieten werd met 6-3 gewonnen dankzij 3 doelpunten van Eline, 2 van Mink en 1 van Lieke.

IJsselvogels E2 – Phoenix E2   15-8   Isha was deze week nier aanwezig en werd vervangen door Jesse Vink uit de D3 bij de wedstrijd E2 – Phoenix E2. In het begin van de wedstrijd moesten we even in de wedstrijd komen, maar na een 0-2 achterstand werd de score van IJsselvogels geopend door Jesse. In de eerste helft was het stuivertje wisselen tussen beide teams, waardoor de stand bij rust 7-7 was. In de tweede helft was IJsselvogels beter dan Phoenix en werd er veel gescoord en goed verdedigd. De wedstrijd eindigde met een score van 15-8. Invaller Jesse was topscoorder met 9 doelpunten, David 5 en Lucie 1. Korfschieten werd gewonnen door Phoenix met 1-3.

Korbis E3 – IJsselvogels E3   4-5   Wedstrijd verslag Korbis E3 – IJsselvogels E3 uitslag 5–4 gewonnen. Tiddo was ruim op tijd aanwezig, maar helaas was hij nergens te vinden toen we gingen vertrekken. Gelukkig vond David hem nog in de Zuidplas bij het zwembad. We waren compleet. De wedstrijd werd gespeeld op gras en dat is toch altijd even wennen. Het eerste kwart nog wat val partijen en wennen aan een natte bal. Korbis kwam goed uit de startblokken en we stonden na het 1e kwart 2-0 achter. In het 3e kwart stond het zelfs 3-0. Tiddo zag 2 scores afgekeurd worden, maar daarna was het TIDDOTIME. Hij scoorde er twee. In het 3e kwart scoorde Flo na goed vrij lopen. Korbis scoorde nog een keer. Om te winnen moesten we er nog twee maken. Tiddo zorgde voor de punten door twee mooie kansen te benutten. De tegenstander wilde gedurende het 4e kwart nog wisselen, maar helaas mag dat niet en was er geen redden meer aan voor Korbis. Timo miste nog een strafworp. IJsselvogels speelde de wedstrijd netjes uit. Gefeliciteerd Sahra, Marnick, Tiddo Timo en Flo. Met 4 treffers van Tiddo en één van Flo werd er niet veel gescoord, maar wel voldoende voor de overwinning.  Van Patrick.

IJsselvogels E4 – KOAG E4   5-3   E4 blijft het goed doen en won voor de tweede keer in successie. De eerste helft speelde E4 echt goed, speelde goed samen en haalde veel ballen er tussenuit en als dan ook nog eens invalster Flo 3x en Ties en Kaya 1x weten te scoren dan sta je in de rust gewoon met 5-0 voor. Ook in de 2e helft speelde E4 goed maar helaas lukte het niet meer te scoren, KOAG rook z’n kans en kroop steeds dichterbij, eindstand 5-3. Het korfschieten eindigde in 3-3.

Nieuwerkerk F2 – IJsselvogels F1   7-11   Koud, regen, 9.15 uur vertrekken én spelen op gras. Dat zijn omstandigheden waar je niet zo heel enthousiast van wordt. Toch huppelt de F1 vrolijk rond, doen ze een serieuze warming-up en staan ze weer met een lach op hun gezicht in het veld. We beginnen de wedstrijd sterk met vier doelpunten, 2 van Jayden, 1 van Luna en 1 van Sven. Dan scoort Nieuwerkerk, inmiddels spelend met 5 kinderen de 1-4. Luna weet weer 2 keer te scoren maar ook bij Nieuwerkerk speelt een jongen mee die goed van ver kan schieten. Vlak voor rust scoort Sven waardoor we met 2-7 de rust ingaan. Ook voor de toeschouwers van F1 (5 man/vrouw sterk!) een fijn moment om even op te warmen. De tweede helft verloopt iets rustiger, de kinderen worden moe, het vangen en gooien gaat niet meer zo lekker maar toch weten zowel Luna als Lara nog een puntje te scoren en voorkomt Lieke zéker een paar punten door goed te verdedigen. Het is zo nu en dan ook vrij schieten op de korf, F1 staat er in een kringetje omheen en ze proberen het om en om. Uiteindelijk scoort Luna de 4-10. Na een tegendoelpunt krijgen wij een stip. Jayden gaat er goed voor staan maar mist helaas. Nieuwerkerk scoort weer, en dan staat het ineens 6-10. Al snel scoort Luna de 6-11 en eindigen we met 7-11. Gewonnen! Goed overgespeeld, zeker als je bedenkt dat we bijna de hele wedstrijd tegen 5 hebben gespeeld i.v.m. de superspeler, alleen wel iets minder goed gegooid en gevangen (zal het de kou zijn?), dus dat zijn weer mooie punten voor tijdens de training voor Myrthe en Jesse. Het korfschieten verloren met 3-2 (Lara en Luna). Van Marloes.

De Meervogels F2 – IJsselvogels F2   7-7  Zaterdag moest de F2 het opnemen tegen De Meervogels F2. Het was een spannende en gelijk opgaande wedstrijd tegen een goede tegenstander. David scoorde de 0-1 waarna de tegenstander al snel 1-1 wis te maken. In de eerste helft had de F2 veel moeite met verdedigen omdat de tegenstander heel snel was en bijvoorbeeld ook al vanaf 1 been kon schieten. Gelukkig waren onze aanvallen wel goed en konden we bijblijven. Ruststand 4-4. Na rust verdedigde de F2 een stuk beter en de tegenstander begon gehaast en minder goed te spelen. Wij maakte daar gebruik van en zo kwamen we op voorsprong, 6-7. Helaas wist de tegenstander ook nog een keer te scoren. In de laatste minuten hadden beide kanten nog kansen maar er viel geen goal meer. Eindstand 7-7. Een heel knap gelijkspel van de F2 tegen een hele goede tegenstander. Als de F2 zo blijft spelen en nog rustiger en beter gaat aanvallen, dan zouden we nog wel eens heel hoog kunnen gaan eindigen. Goed gedaan F2! De goals werden gemaakt door: Floortje vG 3x Timo S 2x Timo V en David 1x. Door Sam

KOAG F3 – IJsselvogels F3   3-17   Deze zaterdag speelde de F3 hun tweede  wedstrijd tegen KOAG F3. Voor sommigen was het de eerste wedstrijd. De wedstrijd begon gelijk met een 1-0 achterstand maar de F3 herpakte zich gelijk en kwam op een voorsprong. Iedereen liep heel goed vrij en maakten de kansen goed af. Toen het 1-4 stond kwam de superspeler van KOAG erin maar ze bleven goed vrijlopen. Het verdedigen van de superspeler was in het begin nog wel wat lastiger. We waren al op een 7-1 voorsprong gekomen na de eerste kwart. Daarna bleven we goed aanvallen waardoor we verder uitliepen. KOAG kreeg weinig kansen en scoorde er in totaal maar 3. De F3 heeft uiteindelijk met 3-17 gewonnen. We zagen 9 goals van Xavi, 5 goals van Jael, 2 goals van Susan en 1 goal van Sil. Heel goed gedaan F3. Van Loisanne.