Hoe vloog de bal – 08 maart 2017

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 11 maart 2017.

IJsselvogels B2, D1 en F1 kampioen! Na het kampioenschap van F2 was het zaterdag de beurt aan B2 en F1 en onverwachts ook aan D1 om de vlag te hijsen. Het was afgelopen zaterdag de laatste zaterdag met een compleet wedstrijdprogramma. Helaas liep het voor het 1e niet zoals het gehoopt had en dat was een beslissingswedstrijd tegen DES 1 voor rechtstreekse handhaving. DES won terwijl ons 1e verloor waardoor het 1e nu veroordeeld is tot een beslissingswedstrijd tegen Weidevogels 1 of Rapid 1 voor handhaving in de 1e klasse. Zie elders op de site. Van de 21 gespeelde wedstrijden werden er 13 gewonnen, speelde er 1 gelijk en leden er 7 een nederlaag. De grootste overwinning was voor D3 dat met 14-2 van Nikantes D2 won maar ook de overwinningen van de kampioenen B2, 11-0 tegen KOAG B3, en F1, 16-5 tegen Twist F1 zijn het vermelden waard. Topscoorder van de week werd Wilco v.d. Heuvel uit het 4e die 7x scoorde. De resultaten:

IJsselvogels 1 verloor in De Lier de uitwedstrijd tegen Valto 1 met 24-20 en doordat concurrent DES 1 knap uit van Excelsior 1 won is het 1e veroordeelt tot het spelen van een degradatiewedstrijd die moet beslissen wie in de 1e klasse blijft spelen en wie degradeert naar de 2e klasse. Deze wedstrijd zal  zaterdag 25 maart plaats vinden, verdere gegevens zijn nog niet bekend omdat er zaterdag 18 maart  nog een duel moet plaats vinden tussen Rapid 1 uit Haarlem en Weidevogels 1 uit Bleiswijk. De verliezer van deze wedstrijd degradeert rechtstreeks terwijl de winnaar van dit duel met ons 1e mag uitvechten wie zich in de 1e klasse zal handhaven. Hou daarom de site (www.ijsselvogels.nl) goed in de gaten daar zal de tijd en de sporthal op te vinden zijn waar IJsselvogels 1 zaterdag 25 maart deze belangrijke wedstrijd gaat spelen. Van de wedstrijd van afgelopen zaterdag heb ik helaas niets ontvangen, jammer!

IJsselvogels 2 moest met 19-17 zijn meerdere erkennen in Valto 2 dat hierdoor een plaatsje boven ons 2e is geëindigd. Verder helaas geen scoreverloop en/of wedstrijdverslag ontvangen, helaas!

IJsselvogels 3 wist voor aanvang van hun wedstrijd al dat koploper Maassluis 3 ruim had gewonnen van RWA 3 en het kampioenschap in de wacht had gesleept. Het laaggeplaatste Pernix 4 bood in Leiden  beter tegenstand dan verwacht en met een krappe 13-14 overwinning keerde het 3e huiswaarts. Net een punt tekort om er een beslissingswedstrijd uit te slepen, toch hebben jullie het uitstekend gedaan. Helaas ook hier (nog) niets ontvangen.

Twee weken geleden hadden we (IJsselvogels 4) al tegen Vriendenschaar 3, de nummer 3 op de ranglijst, gespeeld en vrij kansloos met 8-13 verloren. Doelstelling van vandaag was dan ook om vrijuit te spelen en ongeacht de eindstand met een goed gevoel de wedstrijd en het zaalseizoen af te sluiten. We begonnen de wedstrijd met 3 invallers en van een blessure teruggekomen Gert-Jan in de basis, maar in beide vakken was er weinig tijd nodig om aan elkaar te wennen. Het tegen opstellen om het de spitsheer van de tegenstander lastig te maken bleek goed uit te pakken en Vriendenschaar had moeite om de korf te vinden. Na een gelijk opgaande start (2-2) wisten we naar 2-4 en zelfs naar 4-8 uit te lopen. Uiteindelijk gingen we met een 5-8 score de rust in. Eigenlijk viel er weinig te zeggen in de rust, want zowel aanvallend als verdedigend hadden we de zaken goed op orde. Het belangrijkste was om door te gaan en niet te verslappen, want de periode na de rust was eerder dit seizoen vaak een zwakkere periode gebleken. Vriendenschaar scoorde na rust direct de 6-8 maar gelukkig werd gelijk het gat van 3 doelpunten weer geslagen. Dit gat konden we vast houden totdat er 5 minuten voor tijd een 10-12 stand op het bord stond. Hoewel het in eerdere wedstrijden hier nog wel eens mis ging, konden we dit gat nu wel vast houden en zelfs de 10-13 maken, waarmee de wedstrijd was beslist. Vriendenschaar wist nog wel de 11-13 te maken maar deze goal was voor de spreekwoordelijke statistieken. De doelstelling om met een goed gevoel af te sluiten was meer dan bereikt en de afsluiter bij McDonalds was dan ook dik verdiend. Doelpunten: Wilco 7, Gert-Jan en invaller Joost 2, Marit en invalster Cindy 1. Tot slot willen we ook de andere invallers Dyonne, Louanne en Jelle bedanken. Van Wilco.

IJsselvogels 5 sloot de zaalcompetitie thuis af tegen Ventura Sport 3. De uitwedstrijd werd verloren maar er leek nog van alles mogelijk in de stand. Alles tussen de 3e en laatste plaats was mogelijk na vandaag, ook afhankelijk van de andere uitslagen. Om 18:50 uur de laatste wedstrijd van de zaterdag, die ondanks een kapotte korf bij het inschieten toch op tijd kon starten doordat de zaalwachten zich keurig aan het schema hadden gehouden waardoor alle wedstrijden op tijd zijn begonnen op deze zaterdag (en dat maak ik bij andere verenigingen wel eens anders mee). De start was echter niet scherp en het 5e kwam niet onder de verdedigende druk van Ventura Sport uit. Het resulteerde in een 0-5 tussenstand omdat de bezoekers uit Strijen wel wisten te scoren tussendoor. Gelukkig werd daarna wel de ban gebroken door Mike (1-5) en was het tijd om terug te gaan komen. Via schoten van Peter en Tom kwam 3-5 op het bord, waarna Remon het op zijn heupen kreeg en zijn schoten gelukkig wel binnenvielen: 5-5 vlak voor rust en dat had ik na een kwartier langs de lijn niet meer durven hopen. Ventura bepaalde de ruststand op 5-6 maar het had veel erger gekund. In de rust geprobeerd de puntjes op de i te zetten, met name aanvallend maar ook om verdedigend wat meer rebound te pakken en dat pakte gelukkig goed uit. De eerste goal na rust van Tom was belangrijk en daarna ging het 5e door met goals van Mike 2x, Peter en Tom om een 10-6 voorsprong te pakken. Het werd nog wel 10-8 maar ondanks twee gemiste stippen werd de zege binnengehaald toen scheidsrechter Marijn na een prima pot affloot. Een overwinning door tweemaal 5 goals op rij te scoren en verder niet (ook wel een prestatie!). Mike en Tom 3x, Peter en Remon 2x op het scoreformulier. Uiteindelijk werd ook een vierde plaats in de poule gehaald, mede doordat de laatste twee wedstrijden werden gewonnen. Op naar het veld! Van Matthijs.

IJsselvogels G1 speelde afgelopen zaterdag in de Oranje Withal in Dordrecht weer een dubbele wedstrijd. Van Petra ontving ik een kort verslag van de wedstrijden van afgelopen zaterdag. De 1e wedstrijd tegen Vriendenschaar G1 was een leuke spannende wedstrijd. Zoals meestal waren we aan elkaar gewaagd. We kwamen met 2–0 achter maar Issam en Alex zorgde voor 2–2 en na een 3–2 achterstand scoorde Ruud de 3–3. Alleen doelpunten van de heren, maar als alle keren dat de dames de bal hadden gekregen na een doorbraak hadden ze er ook een aantal kunnen scoren. Bij de 2e wedstrijd wilde het niet lukken.. misschien deden we met z’n allen wel veel te veel ons best. Deze wedstrijd tegen WION G2 verloren we met 3 -0. Een wedstrijd die we snel gaan vergeten! Groet Petra.

IJsselvogels A1 sloot de zaalcompetitie af tegen hekkensluiter Pernix A1 dat brutaal een 5-4 achterstand omboog in een 5-9 voorsprong. Via 2 treffers van Jeffrey en 1 van Daan werd de ruststand 8-9. Na de rust lukte het A1 de wedstrijd in haar voordeel te beslissen en dankzij 5 doelpunten van Jeffrey, 4 van Daan, 3 van invalster Janneke, 2 van Laura en de ingevallen Sam en 1 van Karlijn werd er met 17-13 gewonnen waardoor A1 op een 2e plaats is geëindigd. Alleen ….. hoe kan Janneke zowel de 9-10 als de 11-10 scoren, bij 11-10 stond ze namelijk in de verdediging.

Zaterdag was de laatste competitiewedstrijd van IJsselvogels A2 dit zaalseizoen. Ondanks dat het nergens meer om ging omdat de 4e plek al vast stond wouden we toch winnen van tegenstander De Meervogels A2 aangezien er uit heel ongelukkig werd verloren na een hele slechte wedstrijd. Gedurende de hele wedstrijd ging het gelijk op. Bij rust was de stand 6-8 maar daarna kwamen wij weer met 9-8 voor maar daarna volgde al snel de 9-9. Het werd erg spannend en de wedstrijd leek onze kant op te vallen (11-10). Helaas gebeurde dit niet en De Meervogels ging er toch nog overheen. Eindstand 11-13, de doelpunten werden gemaakt door Sam 6x Stefan 3x Dave en Jelle 1x. Van Sam.

IJsselvogels A3 kon het in Barendrecht niet bolwerken tegen nummer 2 Vitesse A3 en keerde met een 15-7 nederlaag huiswaarts. A.s. Zaterdag de laatste kans op die overheerlijke slagroomtaart maar dan moet wel van kampioen KCC A4 worden gewonnen. Van Laura ontving ik het volgende korte verslag: Vitesse A3 was vandaag onze tegenstander. Zou het vandaag dan lukken om een puntje te pakken?
We begonnen op zich wel goed, maar al snel bleek dat Vitesse vandaag een maatje te groot was voor ons. De eerste aanval had wat moeite om tot goede kansen te komen en ondanks het goede verdedigen van het andere vak, liep Vitesse steeds verder uit. In de tweede helft ging het een stuk beter lopen bij ons, maar het gat was al geslagen. Helaas weer geen punten, maar de tweede helft was in ieder geval een grote verbetering. Boas scoorde 3x, Mick 2x en Anna en Frank 1x.

IJsselvogels B1 ontving thuis nummer 2 TOP / Quaratio B2 uit Sassenheim waar tegen uit met 8-8 gelijk werd gespeeld. B1 kwam uitstekend uit de startblokken en nam al snel een 5-0 voorsprong. Deze voorsprong bleef gehandhaafd tot 10-5 waarna B1 de tegenstander de kans gaf terug te komen tot 10-9. Na 12-9 leek de overwinning binnen maar toch lukte het TOP om op gelijke hoogte te komen, 12-12, hetgeen ook de eindstand werd. Ik denk dat jullie toch wel een beetje teleurgesteld waren, zo ’n voorsprong weggeven en ingehaald worden door Nieuwerkerk B1. Thirza, Loisanne, Roos, Lars en Sam 2x en Angela en Remmert 1x scoorden de doelpunten.

IJSSELVOGELS B2 KAMPIOEN! Door thuis met 11-0 van KOAG B3 te winnen liet B2 er geen enkele twijfel over bestaan wie in deze afdeling de sterkste was. Met 22 punten uit 12 wedstrijden en winnaar van de 100% taart waren jullie dit seizoen de beste IJsselvogelsploeg die het langst ongeslagen bleef en terecht kampioen werd al maakte Korbis B2 het jullie nog knap lastig. Amber en Remon 2x en Patrick, Douwe, Danita, Annelie, Luc en Thomas 1x scoorden de doelpunten terwijl achter doelpunt nr. 11 geen naam stond. Lotte en Michelle complementeren B2 met Peter Berlijn en Jary v.d. Sande als vaste leiders en trainers. Van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap en ik hoop op een mooi verslag elders op de site, jullie hebben het verdiend.

IJsselvogels B3 was vrij.

IJsselvogels C1 speelde opnieuw tegen PKC / SWKGroep C2 uit Papendrecht. De laatste wedstrijd werd uit nipt met 7-8 gewonnen maar was C1 duidelijk sterker. Ook nu begon C1 goed aan de wedstrijd. Cécile scoorde al snel 1-0 en 2-0 en na 2-1 was het Iris die 3-1 scoorde. Na 3-2 was het opnieuw Cécile die van afstand 4-2 scoorde waarna PKC de ruststand op 4-3 bepaalde. Uit een slimme vrije bal zette Dano C1 op een 5-3 voorsprong maar daarna stokte het bij C1. Het tempo lag te laag, de duels werden niet aangegaan waardoor PKC beter in de wedstrijd kon komen met als gevolg een 5-6 achterstand. Evi scoorde nog wel 6-6 maar daarna liep PKC uit naar een 6-8 voorsprong waarna David de eindstand op 7-8 bepaalde. Door deze nederlaag werd Fortis C1 3e en zijn jullie 4e geworden.

IJsselvogels C2 moest in Rijswijk, zoals verwacht, zijn meerdere erkennen in Refleks C1 dat door deze overwinning samen met Dijkvogels C1 gedeeld kampioen werd. Ondanks 2 doelpunten van Tim en 1 van Anna en Sijmen stond er aan het eind van de wedstrijd een 19-4 stand op het scorebord. Toch vreemd dat als je de 1e helft veld ongeslagen kampioen wordt in de 1e klasse dat je dan, zoals Refleks C1, in de zaal gewoon in de 2e klasse wordt ingedeeld en het dan nog gek vinden dat ze dan kampioen worden met een doelsaldo van 215-49. Lang leve de indelingen van de Bond!

IJsselvogels C3 moest het ook al tegen een kampioen opnemen. Werd het vorige week thuis tegen Kinderdijk C3 nog 2-4, nu uit in Alblasserdam werd het een duidelijke 10-1 nederlaag.

IJsselvogels D1 kampioen!!! En dachten we dat het tot de laatste wedstrijd super spannend zou blijven met 1 punt voorsprong op Olympia D1 maar verspeelde deze dit weekend 2 punten bij Vriendenschaar. Maakte de D1 het zichzelf weer zeer moeilijk tegen Korbis D1 maar werd deze wedstrijd uiteindelijk toch gewonnen en daarmee is de voorsprong opgelopen tot 3 punten en met 1 wedstrijd te gaan was daar onverwacht dus toch al het kampioenschap afgelopen zaterdag. Na afloop hebben we dit vast gevierd met een snoepje en drankje maar voor aanstaande vrijdag staat de officiële huldiging op het programma na de wedstrijd tegen PKC in Papendrecht.

Toch ook maar even de wedstrijd erbij pakken voor de doelpunten. En het lijkt wel alsof de spanning in de benen sluipt de laatste tijd want het begin was zeker niet overtuigend met heel veel balverlies en onzorgvuldigheid. Daarna begint de motor te draaien en komen we op 3-1 voorsprong door een prachtige doorloopbal van Anne en 2 afstandsschoten van Willem en Benjamin. Na de wissel begint het te stokken, onzorgvuldig verdedigen en Korbis neemt de leiding over tot 3-4. Gelukkig gaat de 2e aanval nu ook draaien en maken Jesca en Wesley (2x) de doelpunten voor een 6-5 ruststand. De tweede helft een zelfde beeld met doelpunten over en weer en een IJsselvogels D1 die verzuimt de wedstrijd in het slot te gooien en de hartslag van de coaches en aanwezige publiek tot onnodig hoge hoogtes laat oplopen. Via 2 prachtige afstandsschoten schiet Benjamin de 8-7 naar de laatste wissel en in de toch wel heel spannende laatste 12,5 minuten schiet Wesley de 9-7 op het scorebord en de broodnodige 10-8 eindstand. Daarna de ontlading als vanaf de tribune de uitslag van Olympia wordt gedeeld. Het was vandaag wederom niet heel braaf maar jullie pakken de punten wel en daar draait het nu eenmaal om.  Voor aanstaande vrijdag de laatste zaalwedstrijd tegen PKC (vrijdag 17 maart, 19:15 in Papendrecht) en we spreken nu natuurlijk wel af dat we ons kampioenschap glans geven met een laatste overwinning en niet afsluiten met minder! Ik hoop op veel publiek in de hal bij PKC en daarna komen de welverdiende taart, medailles en diploma’s. Van André.

IJsselvogels D2 was vrij.

IJsselvogels D3 speelde thuis een leuke en goede wedstrijd tegen Nikantes D2 uit Hoogvliet dat er niet aan te pas kwam. Het samenspel was goed en als dan ook de kansen nog eens goed worden afgemaakt sta je in de rust gewoon met 8-1 voor en win je de wedstrijd met 14-2. De leidsters zagen 4 doelpunten van Quinty, 3 van Thomas (een gave hattrick, 3 achter elkaar in 1 helft), 2 van Justin en invalster Lotte en 1 van Nina, Jesse en de laatste van Sem. Jullie zijn op een keurige 2e plaats geëindigd, heel netjes!

Nieuwerkerk E4 – IJsselvogels E1. Helaas is Lieke vandaag ziek, Eline is nét weer een beetje beter maar nog niet op volle kracht. Dat betekent dat Lucas, Levi en Mink vandaag 150% inzet moeten leveren want er zijn geen wissels. De wedstrijd begint goed, een doorloopbal van Lucas waardoor het gelijk 0-1 staat! Al snel krijgt N’kerk een stip, gelukkig missen ze. Niet lang daarna wil  Lucas voor de doorloopbal gaan maar hij wordt gehinderd. Stip! Mink neemt en scoort! 0-2. Mooi afstandsschot Levi, helaas rolt hij weer uit de mand, jammer! Nieuwerkerk is beweeglijk, verdedigt sterk en zit er bovenop. Wat een spannende wedstrijd! Opnieuw krijgt N’kerk een stip, ze missen weer! Na de korte pauze en een peptalk van Dave en Wietse loopt het goed bij IJsselvogels. 0-3 doorloopbal Lucas. Ondanks dat Eline niet topfit is doet ze het hartstikke goed, ze biedt zich volop aan en krijgt ook kansen. 0-4 schot Levi. 0-5 schot Mink (“geruisloos…!”). Er volgt een snelle aanval van N’kerk, Lucas weet de bal te onderscheppen, speelt hem door naar Mink die snel scoort! 0-6 In de tweede helft scoort Lucas een mooie doorloopbal, 0-7. Uit alle macht moeten ze verdedigen, N’kerk weet er twee achter elkaar te scoren. Daarna herstelde de verdediging zich. Minks afstandsschot werd helaas afgekeurd. Gelukkig sloot IJsselvogels de wedstrijd af met een mooi laatste punt van Eline. 4-8. Mink: 3x, Lucas: 3x, Levi: 1x, Eline: 1x

Wedstrijdverslag E2 donderdag 9 maart: De wedstrijd van de E2 tegen Nikantes E1 die al twee keer verschoven was vanwege het weer werd nu uiteindelijk gespeeld. Het was een degelijke wedstrijd met weinig kansen en een goede verdediging van IJsselvogels. IJsselvogels benutte de kansen wel waardoor de wedstrijd redelijk makkelijk gewonnen werd met 2-6. Er werd 4 keer door David gescoord en 2 keer door Lucie. Bij het korfschieten scoorde Lucie 1 keer en David scoorde een stip. Het korfschieten werd verloren met 5-2. Een prima wedstrijd voor in de avond! Ouders, nog bedankt voor al het geduld met het verschuiven van dr wedstrijden en bedankt voor iedereen die wilde rijden! Roos.

Vandaag speelde IJsselvogels E2 opnieuw tegen Nikantes E1. De E2 kreeg de opdracht om goed te gooien en vangen en voor te verdedigen. Het begon goed en Isha scoorde al snel de 1-0. Gevolgd door twee goals van David stonden ze 3-0 voor. De E2 werd wat moeier waardoor de tegenpartij er ook één wist te scoren. David scoorde de 4-1. De laatste 10 minuten speelde de E2 wat slordig, waardoor de bal geregeld in de handen van de tegenstander werd gegooid en zij weer wisten te scoren. Eindstand 4-2. Op het veld gaan we oefenen om sneller over te spelen, waardoor we meer kansen kunnen creëren. Het korfschieten werd 4-3, maar de tegenstander telde maar 3 goals van ons, dus werd 3-3 genoteerd. 2 goals waren David en 1 van Julian en Isha. Zo is het zaalseizoen met een mooie winst afgesloten. Van Eline.

Wedstrijd verslag IJsselvogels E3 – Vitesse E3 uitslag 10–6 gewonnen  op 11 maart 2017 door Patrick van der Ham. Als we deze wedstrijd winnen en volgende week, tegen Albatros E3 de koploper, ook winnen worden we gedeeld kampioen. Iedereen is weer van de partij inclusief de coaches Remmert en Sam. Vitesse waar we de vorige keer met 6-4 van hadden verloren had er ook zin in. Het eerste kwart was het aftasten. Tiddo kreeg van de scheids Wim een strafbal, maar wist deze niet te verzilveren. Geen scores en vrij statisch. Het tweede kwart was totaal anders. Veel meer beweging en aanvallender spel. We kwamen twee keer achter, maar Timo wist beide keren de stand weer gelijk te trekken. Daar was de bevrijdende treffer van Marnick. Het zat er al een paar weken aan te komen. In de trainingen ging het schieten ook steeds beter. Marnick had deze competitie pas één keer gescoord en hij was gebrand om nu toch maar weer eens te scoren en dat lukte. Timo zorgde voor rust nog voor de tussenstand van 4-2. In het derde kwart scoorde Timo door goed aangeven van Tiddo een mooie doorloopbal. Daarna scoorde Tiddo nog twee punten waarvan één met een mooi afstandsschot. In het vierde kwart miste Marnick een strafbal. Timo scoorde er nog één. Vitesse kwam nog wel terug, maar Flo zorgde met twee korte kansen voor de eindstand van 10 – 6 (Timo 5, Tiddo en Flo 2 en Marnick 1). Twee scores van Marnick en Timo werden afgekeurd omdat ze verdedigd waren.  Het korfschieten eindigde in 5 – 5 door o.a. drie scores van Sahra (knap hoor). Sam en Remmert hebben het weer goed voor elkaar. Nu op naar volgende week. Bij winst worden we kampioen.

IJSSELVOGELS F1 KAMPIOEN! Zaterdag  11 maart speelde F1 de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Vorige wedstrijd werd duidelijk dat de F1 het kampioenschap had binnengesleept.  Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen Twist F1 op het programma. De doelstelling was winnen en ongeslagen kampioen worden! Als verrassing voor de spelers en in overleg met de ouders van de spelers van F1 had Pieter, de vader van Sven, T shirts laten drukken met daarop de tekst IJsselvogels 1 kampioen. Op de achterkant staat hun voornaam en het logo van IJsselvogels. Gehuld in de nieuwe shirts betraden de spelers van de F1 met een grote lach het speelveld. Ze hadden er weer zin in en hadden onderling veel lol. De supercoaches van de F1 (wel 3 stuks) wisten de spelers met een goede speech en peptalk in uiterste concentratie te brengen voor de wedstrijd. Er werd weer even duidelijk gemaakt wat de opdracht was en waar elke speler op moest gaan letten. Trotse ouders aanschouwden de voorbereiding en hadden er het volste vertrouwen in dat de kanjers van de F1 vandaag zouden laten zien dat ze de terechte kampioen zijn. IJsselvogels startte goed aan de wedstrijd, maar ook Twist deed dat. Ze verdedigden onze spelers goed waardoor er in het begin weinig ruimte kwam om te schieten. IJsselvogels liet zich niet van de wijs brengen en bleef goed samenspelen. Ze wisten elkaar goed te vinden. Het doorzettingsvermogen werd na een minuut of 5 beloond met het 1e punt van de wedstrijd. Jayden ving de bal goed, zakte ver door zijn knieën en  strekte zijn armen goed, de bal vloog met een ruime boog richting de korf…  En ja! Daar was het openingspunt van de wedstrijd! 1- 0 voor. Ook al hadden de ouders op de tribune er  vertrouwen in dat het goed zou komen, ze waren erg blij dat er gescoord werd. IJsselvogels bleef scherp en wist snel de bal weer in het bezit te krijgen. Lara stond goed vrij en werd direct aangespeeld. Lara twijfelde niet en loste een schot…. Raak! 2- 0. Dat doelpunt deed IJsselvogels goed, ze werden steeds feller. Twist had moeite met tellen want bij de 2-0 brachten zij de superspeler al in. Maar ja, daar hadden de kampioenen eigenlijk geen last van. Jayden scoorde gewoon de 3-0! Luna kwam het veld in en het duurde niet lang voor dat zij de bal door de korf schoot en de 4-0 op haar naam schreef.  IJsselvogels bleef goed verdedigen maar ja met een superspeler staat er altijd iemand vrij van de tegenpartij en kon Twist de 4-1 maken. Twist had maar eventjes de tijd om van het doelpunt te genieten want Luna scoorde heel snel de 5-1 en de 6-1. Sven en Lieke schoten, helaas mis, Luna ving goed af en ja… die ballen mist ze bijna nooit. Sven liet het er niet bij zitten en scoorde even later ook! 7-1. Ijsselvogels bleef als een team spelen en kreeg veel kansen. Ook Twist kreeg een kans en maakte de 7-2. De F1 bleef scherp en speelde de bal goed rond. Iedereen nam echt deel aan het spel. Het mooie is dat Lieke met een mooi schot de 8-2 op haar naam zette. Iedereen had gescoord! De F1 probeert altijd iedereen een doelpunt te laten maken, ze zijn niet zelfzuchtig en gunnen de ander het ook om te scoren. Heel knap dat ze dat kunnen op deze leeftijd, het is een echt team om enorm trots op te zijn. De eindstand was 17 – 5. Jayden 3x, Lara 1x, Lieke 2x, Sven 1x en Luna 10x . Na de wedstrijd bedankten de spelers en de coaches het publiek dat enorm trots was op de spelers en de coaches! Daarna gingen we gezellig naar de kantine waar een heerlijke taart klaarstond en het team gehuldigd werd door Manon van Kerkhof (die andere ;-)) . Alle spelers ontvingen een diploma en een medaille. Wat een stralende koppies! Coaches en Trainers hartstikke bedankt voor de bijdrage aan het kampioenschap. Met vriendelijke groet, Manon.