Hoe vloog de bal – zaterdag 23 maart 2019

Hoe vloog de bal …… zaterdag 23 maart 2019.

De laatste loodjes! Daar waar het 2e zich dankzij een 8-14 overwinning op Ados 2 in veiligheid speelde moet het 1e plaats nemen in de wachtkamer. Door het 18-18 gelijkspel tegen concurrent Ados 1 bleef het gat 2 punten in het nadeel van het 1e en heeft het 1e het niet meer in eigen hand. Het zal zaterdag zelf moeten winnen van KIOS 1, dat afgelopen zaterdag kampioen werd, en is dan afhankelijk van de uitslag Refleks 1 – Ados 1. Het kan alleen maar hopen dat Refleks, waarvoor niets meer op het spel staat, haar sportieve plicht vervult. Van de 20 gespeelde wedstrijden werden er 8 gewonnen, speelden er 3 gelijk en leden er 9 een nederlaag. De grootste overwinning kwam op naam van C3 dat in Gouda met 1-15 van Gemini C2 won. De resultaten:

Op dinsdagavond 20.00 uur nog geen wedstrijdverslag ontvangen van het 1e, 3e, A1, C1, D2, E4, E6, F1 en F2. Bijzonder teleurstellend! Kleine moeite, groot plezier.

Ados 1 – IJsselvogels 1   18-18     Helaas (opnieuw) geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Het 1e speelde in Hoorn de belangrijke degradatiewedstrijd tegen Ados 1 dat een plaatsje hoger op de ranglijst stond en 2 punten meer had. Winst was geboden om op gelijke hoogte te komen en alles in eigen hand te houden. Helaas werd het een 18-18 gelijkspel waardoor de afstand 2 punten blijft en het 1e het helaas niet meer in eigen hand heeft. Zelf zal het 1e om 16.40 uur thuis  moeten winnen van kampioen KIOS 1 uit Nieuw Vennep en zal dan, bij winst, tot 21.30 uur moeten wachten tot de wedstrijd Refleks 1 – Ados 1 afgelopen is om te weten of het zich heeft gehandhaafd of alsnog gedegradeerd is. Mocht het 1e winnen en Ados verliezen dan hebben ze allebei 9 punten maar dan is het onderling resultaat in het voordeel van IJsselvogels waardoor het 1e zich handhaaft.

A.s. Zaterdag 30 maart 2019   –   aanvang 16.40 uur   –   IJsselvogels 1 – KIOS 1   –   in de Zuidplas!!

Team van de week – F3 bestaande uit Eva, Mila, Carice, Aaliyah, Quinten en Floris en verder Tamara, Melle, Barend en Brechtje en de leidsters Iris en Cécile. Aanwezig zijn om 16.15 uur.

Ados 2 – IJsselvogels 2   8-14     In Hoorn kon het 2e zich definitief veilig spelen als het van het reeds gedegradeerde Ados 2 wist te winnen. Vanaf het eerste fluitsignaal was het IJsselvogels dat steeds een kleine voorsprong wist te nemen maar die nooit meer dan 2 punten zou bedragen. Via Jeffrey 0-1, Jesse 1-2, Mike uit een strafworp dankzij Jeffrey 2-3,  Jesse 3-4 en 3-5 en Jeffrey 4-6 en 6-7 ging het 2e met een minimale voorsprong de rust in. Na de rust werd gelijk een gaatje geslagen dankzij Tamara en Joëlle die 6-8 en 6-9 scoorden. Na 7-9 was het Mike die eerst 7-10 en even later uit een door Jeffrey versierde strafworp 7-11 scoorde. Het gat was geslagen en, ondanks dat het 2e zeker niet haar beste wedstrijd speelde, werd de wedstrijd gedecideerd uitgespeeld. Daan scoorde 8-12, Jeffrey 8-13 waarna Tamara voor de definitieve eindstand, 8-14, zorgde waardoor het 2e steeg naar de 5e plaats en definitief veilig is. Jeffrey scoorde 4x, Mike en Jesse 3x, Tamara 2x en Joëlle en Daan 1x.

KVS / Maritiem 4 – IJsselvogels 3   15-9     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Scheveningen stond het duel om de 2e plaats op het programma achter het ongenaakbare KOAG 4 dat a.s. zaterdag in Moordrecht op bezoek komt, aanvang 18.00 uur. Gezien de einduitslag is het niet echt spannend geweest en is het 3e voor het eerst dit seizoen de 2e plaats kwijt. Probeer zaterdag het zaalseizoen goed af te sluiten door kampioen KOAG 4 te verslaan, succes!

IJsselvogels 4 – Meervogels / Fisica 4   16-17     Voor IJsselvogels 4 stond de wedstrijd tegen Meervogels 4 op het programma en voor het 4e was dit de wedstrijd om de 3e plaats veilig te stellen. Maar Meervogels 4 was niet naar Moordrecht gekomen voor een gezellig potje korfbal. Na de 0-1 maakte Rob de 1-1, gevolgd door de 2-2 van Wilco. Gedurende de 1e helft werden het aantal schoten per aanval hoger en hoger, maar zonder doelpunten en kon Meervogels steeds aan de goede kant van de score blijven. Wilco (3-5), Laura(4-6) en weer Wilco (5-6) zorgde voor de aansluiting en vlak voor de rust gingen de ballen er wel in en stond het 9-9 met de rust door doelpunten van Rob (6-8), Marlinde (7-8), Manon (8-9) en Rob (9-9). Rustig blijven, jezelf niet voorbij lopen en focus op de korf, met deze boodschap begon het 4e sterk aan de 2e helft. Eindelijk kon het 4e steeds een voorsprong pakken en de eerste kleine tikjes uitdelen, 10-9 Wilco, 11-10 Rob, 12-11 Wilco, 13-12 Melvin maar na 10 minuten korfballen in de 2e helft ging er geen bal meer in en zou het 15 minuten duren voordat er weer gescoord zou worden door IJsselvogels 4. Door sterk verdedigen (slechts 3 doelpunten tegen in deze periode) konden we 5 minuten voor tijd weer aanhaken door Melvin (14-16). In de laatste 3 minuten ging het er om spannen en Wilco maakte de belangrijke 15-16 en als dan ook nog de 16-16 valt (Stef), dan heeft IJsselvogels 4 zijn leermoment te pakken. Als je op 10 minuten na, de verdere wedstrijd achter de feiten aan hebt gelopen, dan moet je tevreden zijn met een wedstrijdpunt en de bal in de aanval houden waarbij de wedstrijd wordt uitgespeeld. Nu ging de bal naar de overkant…16-17…einde wedstrijd. Een echt baal moment en gezien de gehele wedstrijd een onnodige nederlaag, Hoog percentage schoten in vergelijking met de andere wedstrijden, goede aanvallen welke afgewisseld werden door slordig balverlies. Wanneer we willen promoveren in het veld, dan moeten we bewuster gaan spelen en leren met het hoofd te gaan spelen dan op emotie. Maar goed, we zijn maar IJsselvogels 4 ?. De doelpunten werden gemaakt door: Wilco (6), Rob (4), Melvin (2), Laura (1), Manon (1), Marlinde (1) en Stef (1). Marco.

IJsselvogels 5 was vrij.

IJsselvogels G1 was vrij en komt a.s. zaterdag eindelijk weer eens in actie als het in Ridderkerk moet spelen tegen Vitesse G2 uit Barendrecht en KCR G1 uit Ridderkerk. Succes G1, zet ‘m op!

IJsselvogels A1 – KOAG A1   14-12    Deze zaterdag was misschien wel de allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen voor IJsselvogels A1. Bij winst werd de kans op handhaving heel groot, bij verlies was degradatie bijna een feit. Wat de wedstrijd nog belangrijker maakte was het feit dat directe concurrent KOAG A1 de tegenstander was. De wedstrijd ging heel gelijk op. Eerst namen wij een voorsprong en vervolgens KOAG weer. Het verschil werd nooit groter dan twee punten en de spanning zat er goed op, het was aan alles merkbaar. Met 6-6 gingen we de rust in, alles was nog mogelijk! Na rust leek het mis te gaan. KOAG scoorde direct twee keer maar gelukkig wist de A1 steeds weer gelijk te maken. Het was nog onduidelijk wie er aan het langste eind zou trekken. Diep in de tweede helft stonden we ineens met 13-11 voor, de overwinning was binnen handbereik. KOAG maakte helaas 13-12 waardoor vervolgens een hele spannende periode aan zou breken. Zowel wij als KOAG wisten maar niet te scoren. Maar toen! Met nog twee minuten op de klok viel de 14-12 binnen en wat was de ontlading groot. KOAG kon geen vuist meer maken en de scheids floot af. De twee punten bleven in Moordrecht! De kans op handhaving is weer levensgroot! Goals werden gemaakt door Sam M 4x Sam K 3x Thirza en Loisanne 2x Roos, Jelle en Stefan 1x.

Zaterdag de allesbeslissende wedstrijd tegen hekkensluiter en reeds gedegradeerde Korbis A1. Als wij zelf winnen en KOAG verliest van KCC eindigen we 5e en zijn we rechtstreeks gehandhaafd! Kom met zoveel mogelijk kijken!

ZATERDAG 30 MAART OM 14:05 IN WADDINXVEEN. KORBIS A1 – IJSSELVOGELS A1. Kom ons supporten tijdens deze allesbeslissende wedstrijd! Tot dan! Sam M. .

IJsselvogels A2 – ALO A3   11-14     Zaterdag speelde IJsselvogels A2 tegen ALO A3. Het was een zeer spannende wedstrijd! We begonnen al snel goed door een afstandsschot van Edo.  We kregen snel de 1-1 tegen, maar Annelie maakte de 2-1 met een afstandsschot. Daarna kwam Alo terug met 2-2 en 2-3. Gelukkig kwam Sanne met 3-3 waardoor het weer gelijk stond. ALO pakte echter de voorsprong weer terug en werd het 3-4. Daarna kwam Tom die de 4-4 er inschoot. ALO kwam weer terug met de 4-5. Daarna antwoorden Edo met de 5-5. Net voor de rust schoot ALO de 5-6 er nog in. In de rust vertelde Stef dat de A2 dit vol moest houden en moest blijven vechten voor de winst. ALO opende de 2e helft met een doelpunt waardoor IJsselvogels nu met 5-7 achterstand. Daarna kwam Patrick terug voor IJsselvogels met de 6-7. Waarna Edo het gelijk maakte met de 7-7. Daarna kwam helaas ALO terug met de 7-8 en 7-9. Edo probeerde het tij nog te keren met de 8-9, maar helaas kwam ALO daar met de 8-10, 8-11 en 8-12. Toen kwamen Lotte en Sanne met allebei een mooie goal waardoor het 10-12 stond. ALO scoorde daarna nog hun 2 laatste doelpunten waardoor het 10-14 stond. Sanne scoorde als laatste nog voor IJsselvogels waardoor de eindstand 11-14 werd. De goals waren in totaal: 4x Edo, 3x Sanne, 1×Lotte, Annelie, Tom en Patrick. Het was een goede wedstrijd voor IJsselvogels, jammer dat ze de punten niet thuis hebben kunnen houden. Op naar volgende week de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Groetjes, Annelie, Edo, Edwin en Sanne.

IJsselvogels B1 – GKV / Enomics (G) B1   20-10     Zaterdag moest de B1 tegen GKV / Enomics (G) B1. Wie deze wedstrijd zou winnen kwam op de 2e plaats te staan. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want uit hadden we 11-11 tegen ze gespeeld. Er waren een hele hoop heren van GKV B1 niet doordat die mee moesten met de A1 van GKV, omdat die nog wel kampioen konden worden. Daardoor moesten onze heren tegen een stuk kleinere heren spelen. Marijn was er niet waardoor Joran en Tim P allebei een helft mochten spelen. Dano scoorde vrij snel de 1-0 waarna hij even later ook de 2-0 scoorde. Daarna kwam GKV met de 2-1 waarna vervolgens Evi de 3-1 scoorde. GKV maakte de 3-2 en Annelies kwam daarna met de 4-2. Vervolgens scoort GKV de 4-3 waarna Cécile de 5-3 maakte. Daarna liepen we uit, Dano scoorde de 6-3, Annelies de 7-3, Cécile de 8-3 en David de 9-3. GKV maakte nog de 9-4 en de 1ste helft was afgelopen. In de 2de helft scoorde GKV de 9-5 waarna Tim P die er net in kwam gelijk de 10-5 scoorde. GKV maakte de 10-6 en Annelies vervolgens de 11-6. Na een doelpunt van GKV, 11-7, kwamen we weer op gang. David scoorde de 12-7, Evi de 13-7, Dano de 14-7, Kris de 15-7, Tim P de 16-7 en Cécile de 17-7. Daarna kwam GKV weer terug met 2 doelpunten , 17-9. David maakte de 18-9 en GKV de 18-10. Even later scoorde Dano de 19-10 en als slot een doelpunt van Yana waardoor de eindstand 20-10 werd. Doelpunten: Dano 5x, Annelies 3x, Cécile 3x, David 3x, Evi 2x, Tim P 2x, Kris 1x en Yana 1x. We hebben het goed gedaan en ook onze kansen afgemaakt wat we sommige vorige wedstrijden toch wel lastig vonden! Bedankt voor de reserves die hebben meegespeeld en ook Berry bedankt dat hij ons deze wedstrijd wilde coachen. Op naar de laatste wedstrijd in de zaal tegen Korbis! Cécile.

IJsselvogels B2 – Futura B2   11-11    Zaterdag moest de B2 tegen de nog ongeslagen koploper Futura. Wanneer IJsselvogels zou winnen, maakte ze nog kans om (gedeeltelijk) kampioen te worden. Uit was er 6-2 verloren. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Tim opent vrijwel direct de wedstrijd, 1-0, Futura gaf gelijk antwoord met de 1-1. 2-1 werd gemaakt door Sander en 3-1 Lieneke. Vervolgens was er een afstandsschot van Tim, 4-1. Tempo zat er goed in. Futura maakte vervolgens 4-2. Lieneke scoorde vanaf afstand 5-2. Futura kwam terug door 2x achter elkaar te scoren 5-4. Daarna konden zij ook nog door een slim ingestudeerde vrije bal de gelijkmaker maken: 5-5. De spanning was om te snijden. Daarna 6-5 door Lieneke. Lisa volgt met mooie doorloopbal aangegeven door Sander 7-5. Rust. 7-6 waarna invaller Wesley met een afstandsschot de 8-6 in schiet. Dan alweer een weerwoord van Futura, 8-7. Isa maakt 9-7. En weer volgt de tegenstander, 9-8. Dan 10-8 door Wesley en maken we ook nog 11-8. Het lijkt een mooie voorsprong, maar dan maakt Futura er 3 achter elkaar en staat het 11-11 met nog maar 3 minuten te gaan. Dan krijgt IJsselvogels een strafworp, maar helaas wordt deze gemist. De volgende aanval krijgt IJsselvogels nog een strafworp voor. Maar wat een pech, ook deze gaat niet door de mand en de wedstrijd is voorbij. Grote verslagenheid. Het zat er in, het hele team heeft er voor gevochten, maar helaas… Katja erg bedankt voor het coachen. Sandra.

IJsselvogels C1 – Korbis C1   13-4     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. De 13e wedstrijd en nog steeds in de race om de 100% taart terwijl het kampioenschap al lang binnen is. De eerste aanval had het vandaag, zeker in de 1e helft,  niet zo erg. De schoten vielen niet, er werd te weinig bewogen waardoor we niet veel kansen creëerden. Na 7 min. was het Rosa die van halve afstand 1-0 scoorde, direct daarop gevolgd door een afstandsschot van Korbis, 1-1. Anne schoot hierna de 2-1 binnen en in dezelfde minuut was het Benjamin die eveneens van afstand de 3-1 op het scorebord zette. In de laatste 12 minuten viel er nog 1 doelpunt van Willem uit een korte kans waardoor C1 met een magere 4-1 voorsprong de rust in ging. Korbis begon de 2e helft goed en de eerste aanval betekende gelijk 4-2, zou het toch nog een echte wedstrijd worden? Binnen de minuut zorgde Benjamin met 2 fraaie doelpunten, eerst uit een diepe bal en daarna uit een doorloopbal, voor een veilige 6-2 voorsprong. Korbis gaf zich nog niet gewonnen en scoorde 6-3 maar een fraaie doorloper van Rosa bracht het gat weer op 4 punten, 7-3. Benjamin had de smaak te pakken en scoorde opnieuw 2 doelpunten vlak achterelkaar, beiden van afstand, waardoor C1 uit liep naar 9-3 en het gat was geslagen. Rosa scoorde 10-3, Korbis 10-4, Jesca van afstand (wat was die plat) 11-4, Anne 12-4 waarna Rosa van afstand de eindstand op 13-4 bepaalde. Nog steeds ongeslagen en zaterdag volgt de laatste wedstrijd in Vleuten tegen hekkensluiter Fiducia C1 dat afgelopen zaterdag met 16-15 van Antilopen verloor, denk er dus niet te makkelijk over! Benjamin 5x, Rosa 4x (de Gouderakkers waren vandaag in vorm), Anne 2x en Jesca en Willem 1x scoorden vandaag de doelpunten.

KOAG C2 – IJsselvogels C2   4-4   C2 begint op stoom te geraken en dat is leuk met de 2e helft veldcompetitie in aantocht. Na 2 nipte nederlagen tegen de nrs. 1 en 2 werd nu uit in Krimpen ad IJssel een punt gepakt tegen KOAG C2 waarvan thuis nog werd verloren, knap! Vooral de 1e helft werd er prima op tempo rondgespeeld en doelpunten meegepikt. De 2e helft startte wat minder voortvarend en 1 minuut voor het einde stond de C2 nog met 4-3 achter. Maar laatste minuut werd de gelijkmaker gemaakt en sterker nog in de laatste 5 seconde het winnende doelpunt, ware het niet dat de scheidsrechter die voor verdedigd (:-(:-() affloot en daarmee het alleen een gelijkspel werd. Jammer maar een belangrijk resultaat. Als jullie 2 helften spelen zoals de 1e helft en oefenen op de doorlopers zit er volgende keer meer in.  Zaterdag uit van Korbis C2 zien te winnen dan kunnen jullie nog een plaatsje, ten koste van Korbis C2, stijgen op de ranglijst, succes!

Gemini C2 – IJsselvogels C3   1-15     Afgelopen zaterdag moest IJsselvogels C3 spelen tegen Gemini. Gemini was de laatste van de poule, de instelling van het team was dus positief. Het doel was vandaag te winnen, maar daarbovenop wilden we dat iedereen een doelpunt had gemaakt aan het einde van de wedstrijd. De wedstrijd begon met een 0-2 voorsprong doordat Justin twee mooie doelpunten maakten. Nina en Levi zorgden ervoor dat er een 0-4 voorsprong kwam. Willeke scoorde niet veel later ook een doelpunt, de tegenstanders maakte hierop volgend hun enige doelpunt in de wedstrijd. De helft van het team had op dit punt al een doelpunt gemaakt. De drie meiden die mee waren (Noa, Willeke en Nina) hadden alle 3 een mooi afstandsschot, de stand werd hierdoor 1-8. Justin scoorde zijn 3de doelpunt in de wedstrijd en Noa scoorden er ook nog twee. Alleen Sem, Storm en Jesse moesten nog scoren om het doel te bereiken. Omdat er een flinke voorsprong was begon de C3 te focussen op deze drie heren. Niet veel later scoorden alle drie de heren een doelpunt. Levi sloot de wedstrijd af met een afstandsschot, hierdoor eindigde de wedstrijd in 1-15. Allebei de doelen waren gehaald en iedereen kon met een doelpunt naar huis. Tom en Lotte.

IJsselvogels D1 – Meervogels / Fisica D1   15-7     Uiteraard had iedereen weer zin in de wedstrijd. Na nog even in te hebben geschoten en een goed advies te hebben gekregen van de coaches Christiaan, Mike en Tamara begonnen we fris aan de wedstrijd. Lieke begon langs de kant. De eerste aanval bestond uit: Lucas, Sven, Flo en Nora en de eerste verdediging bestond uit: Timo, Marnick, Luna en Eline. We waren gelijk lekker op dreef en zowel in de aanval als in de verdediging werd er goed gespeeld. De bal ging snel rond en al binnen 20 seconden scoorde Lucas een korte kans. De tegenstander zette ook een mooie aanval neer en helaas scoorden ze een doorloopbal. Onze aanval wilde dit duidelijk weer rechtzetten en Sven scoorde een prachtig schot. Er kwamen nog een paar doelpogingen maar daar werd geen doelpunt uit gemaakt. Toen was het wisseltijd. Ook na de wissel deed iedereen het goed. De aanval maakte een mooie actie waardoor Timo een ver afstandsschot kon maken. De verdediging deed het ook goed maar helaas werd er een overtreding gemaakt waardoor de tegenstander een stip kreeg en helaas maakten ze die. Er gebeurde niet veel meer en toen was het rust. De tussenstand was 3-2. We konden allemaal even op adem komen en luisteren naar de tips van de coaches. Het was onze taak om in de verdediging de doorloopballen goed te verdedigen. De tweede helft begon spannend, want Meervogels maakte de 3-3. IJsselvogels gaf niet op en al gauw maakte Flo een prachtige doorloopbal. Ze was op dreef en mikte er binnen een minuut nog een mooi schot in. Ook Sven zag zijn kans en schoot er een mooie korte bal in. Toen kwam de wissel en zette de aanval hun turbostand aan: Luna maakte eerst een mooi schot en vrijwel gelijk daarna een doorloopbal. De tegenstander scoorde een onterecht doelpunt omdat Sven probeerde af te vangen en een duw kreeg waardoor hij viel. Hierdoor kon zijn tegenstander van dichtbij scoren. Ik weet niet wat de scheids had gezien, maar klaarblijkelijk keurde hij hem goed. Luna nam wraak door gelijk een kort schot te maken. Helaas scoorde Meervogels nog een doorloopbal, maar gelukkig leek dat al geen verschil meer te maken. Marnick maakte een mooi schot waardoor onze voorsprong weer groter werd. Meervogels scoorde  nog een keer maar Lieke maakte ook nog een mooi punt. Timo maakte een omdraaibal. Ook Marnick maakte nog een mooi doelpunt. Met nog een paar minuten op de klok scoorde Meervogels de 13-7. Luna maakte nog een mooi punt en als klap op de vuurpijl maakte Marnick nog een schot van 1 meter. Daar was het fluitsignaal dan. We hebben super goed gespeeld! Ouders bedankt voor de support en Christiaan, Mike en Tamara bedankt voor het coachen. Op naar volgende week! Scores: Luna 4x, Marnick 3x, Timo 2x, Flo 2x, Sven 2x, Lucas 1x, Lieke 1x.
Bedankt voor het lezen, Timo.

KOAG D2 – IJsselvogels D2   5-6     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. In Krimpen ad IJssel moest D2 het opnemen tegen KOAG D2 waarvan thuis met 10-8 werd gewonnen. Hoewel ze laatste staan is het geen ploeg waarvan zo maar even gewonnen zou worden.  Sarah scoorde 0-1 gevolgd door Ayoub die de 0-2 voor zijn rekening nam. KOAG scoorde tegen maar invaller Sven zorgde voor 1-3 waarna Julian de ruststand op 1-4 bepaalde. Niets aan de hand zou je zeggen. Zeker niet toen Julian na de 2-4 door KOAG D2 op een 2-5 en 2-6 voorsprong zette. Te gehaast en vaak slordig spel en plaatsfouten zorgden ervoor dat de wedstrijd toch nog onnodig spannend werd. KOAG scoorde 3-6, scoorde 4-6 en scoorde zelfs 5-6. Gelukkig was het toen tijd maar o, wat maakten jullie het jezelf moeilijk. Gewoon het koppie erbij blijven houden en de kansen afmaken dan is er niets aan de hand. Julian 3x (nog een Gouderakker die op schot was) en Sarah, Ayoub en Sven 1x scoorden de doelpunten. Zaterdag de laatste wedstrijd thuis tegen KCC D2, succes!

IJsselvogels D3 was vrij.

Gemini E1 – IJsselvogels E1   11-10     Sterke start. Stip voor Gemini. IJsselvogels tikt bal uit de  handen van Gemini ? oeps 1-0.  Dan komt IJsselvogels met een mooie doorloopbal, Sil scoort 1-1. Stip voor IJsselvogels gemaakt door Sil 1-2, Sil is super scherp en scoort nog een keer 1-3. En dan ineens laat IJsselvogels alles gaan. ? wat gebeurd er ???????? 2-3….3-3…4-3…5-3….6-3…7-3….8-3.
Een peptalk en hele goede aanwijzingen van Sam en Dano zijn nu goed op zijn plaats . IJsselvogels komt terug !!!!!! David maakt 8-4, Nog 1 tegen 9-4 en dan …. IJsselvogels maakt 9-5 ze gaan er weer helemaal voor. Ze spelen super goed samen. Laten de bal snel rond gaan. Stip voor IJsselvogels, gemaakt door Sil. Mist helaas, maar kort daarna scoort Sil. 9-6………9-7 Sil. Stip gemaakt door David 9-8 Yes nog 1….10-8. Mooie actie van Luc 10-9.  Dan maakt IJsselvogels gelijkspel 10-10.  Dit willen ze heel graag vasthouden Het is echt super spannend.  Helaas in de laatste minuut scoort Gemini. Met 1 punt verschil verloren, op het laatste moment. Dat is even zuur. Maar heel goed terug gekomen van 8-3 en echt als team gewerkt. En natuurlijk goed gecoacht door Sam & Dano. Nog 1 zaalwedstrijd te gaan. ☀️☀️Tot volgende week. ☀️☀️, Sandra.

Korbis E2 – IJsselvogels E2   13-3     Deze zaterdag speelde IJsselvogels E2 tegen Korbis E2. Thuis wonnen wij met 7-1, maar ondertussen staat Korbis wel op de eerste plek en wij op de vierde plek. Het was dus lastig om in te schatten hoe de wedstrijd ongeveer zou gaan verlopen. Het beste wat we konden doen was met goede moed de wedstrijd beginnen. Dit deden wij ook, maar al snel stond Korbis 3-0 voor. Floortje scoorde gelukkig waardoor het 3-1 werd. Korbis was duidelijk beter, dit was te zien toen we 7-1 achter kwamen. Na een mooie aanval van IJsselvogels scoorde Senne gelukkig nog de 7-2. Korbis liep uit tot 12-2, maar ondanks dit grote verschil bleef iedereen er voor gaan ook al was het spel eigenlijk al gespeeld. Door een goal van Floortje is de eindstand 13-3 geworden. Het was een hele moeilijke wedstrijd met een groot verschil in de eindstand maar toch moet ik zeggen dat de E2 het echt niet slecht heeft gedaan. Met het doorzettingsvermogen van de E2 is niks mis! Roos..

IJsselvogels E3 was vrij maar speelt a.s. zaterdag de kampioenswedstrijd thuis 9.00 uur tegen koploper Nieuwerkerk E6 waartegen uit met 8-8 gelijk werd gespeeld. Bij winst zijn jullie gedeeld kampioen, bij ieder ander resultaat is Nieuwerkerk kampioen, heel veel succes E3, jullie kunnen het!

IJsselvogels E4 – Nieuwerkerk E8   4-8     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. E4, nr. 3 op de ranglijst,  nam het vandaag thuis op tegen het een plaats hoger staande Nieuwerkerk E8. Via Jeremy nam E4 een 1-0 voorsprong waarna Nieuwerkerk 1-1 scoorde. Helaas staat achter de 2-1 geen naam en weet ik dus niet wie dat doelpunt scoorde (in het regiehokje kennen de zaalwachten natuurlijk niet alle namen, logisch) waarna Nieuwerkerk ineens uitliep naar een 2-5 voorsprong. Jeremy scoorde 3-5 en even leek E4 nog dichterbij te kunnen komen. Helaas, Nieuwerkerk stelde weer orde op zaken en liep uit naar 3-8 waarna Jeremy met zijn 3e doelpunt de eindstand op 4-8 bepaalde. De 3e plaats is al voor jullie maar probeer zaterdag nog één keer te “vlammen”, oké?!

IJsselvogels E5 was vrij.

IJsselvogels E6 – KCC / SO natural E3    6-8     Helaas geen wedstrijdverslag ontvangen. E6 nam het vandaag op tegen het op de gedeelde 2e plaats staande KCC E3 waarvan uit met maar liefst 14-0 werd verloren. Hoeveel zou het vandaag worden? E6 had er duidelijk zin in vandaag en nam via Jayson en Sarah een 2-0 voorsprong, zou E6 voor een stuntje gaan zorgen? KCC boog de 2-0 achterstand echter om in een 2-3 voorsprong.  Maar Jayson en Sarah vonden dat niet zo leuk en scoorden 3-3 en zelfs 4-3, ja het werd dit keer een echte wedstrijd. KCC scoorde 4-4 waarna IJsselvogels helaas een keer in de eigen korf scoorde, kan gebeuren, 4-5. Sarah scoorde 5-5 waarna KCC uitliep naar een 5-7 voorsprong. Nog een doelpunt van Sarah, haar 4e inmiddels, klasse Sarah, zorgde voor de aansluiting 6-7 en hoe E6 ook haar best deed, het laatste doelpunt werd gescoord door KCC dat deze leuke en spannende wedstrijd hierdoor met 6-8 won. Jullie zijn in ieder geval duidelijk vooruit gegaan t.o.v. de vorige wedstrijd, ga zo door!

Korbis F1 – IJsselvogels F1    17-14     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. en dat van zo’n belangrijke en spannende wedstrijd! De topper tussen de nrs. 1 en 2 en dat al om 9.00 uur ’s morgens in een achteraf gymzaaltje in Waddinxveen, het is niet anders. Het werd opnieuw een bijzonder spannende wedstrijd. Speelde onze F1 de vorige wedstrijd 35 minuten met 5 tegen 4 omdat Korbis heel de wedstrijd zo’n grote voorsprong had (ondanks de nipte25-26 nederlaag) waardoor wij een superspeler mochten inzetten, dit keer ging het heel de wedstrijd gelijk op en namen wij zelfs af en toe een voorsprong. Helaas bleek Korbis toch net iets verder te zijn waardoor de punten in Waddinxveen bleven maar als jullie alle kansen nog eens gaan afmaken zijn jullie door niemand te stoppen, ook niet door Korbis! Helaas weet ik niet wie er allemaal gescoord hebben, jammer!

Excelsior F3 – IJsselvogels F2   9-5     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Delft moest F2 het opnemen tegen Excelsior F3 waarvan thuis met enkele doelpunten werd gewonnen dankzij een uitstekende laatste periode waarin een achterstand werd omgebogen in een mooie overwinning. Dit keer kwam F2 niet verder dan 5 doelpunten en dat is te weinig om kans te maken op de overwinning. Zaterdag komt koploper en kampioen Maassluis F2 op bezoek, probeer goed tegenstand te bieden en maak er een leuke wedstrijd van, succes F2!

Gemini F1 – IJsselvogels F3   7-8     Afgelopen zaterdag moest de F3 tegen Gemini F1 die 8 punten boven ons stonden. Thuis hadden we er 3-13 van verloren dus we wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden. Ze hebben twee goede meisjes die erg lang zijn en daardoor veel kunnen schieten. Die moesten we ook het beste gaan verdedigen. Gelukkig mocht Aaliyah voor de eerste keer meespelen waardoor we nog een lange meid erbij hadden. Mila was helaas wat ziekjes afgelopen zaterdag waardoor ze niet mee kon. We begonnen gelijk goed in het 1ste kwart door twee doelpunten van Floris die weer erg op schot was! De stand in het 1ste kwart werd 0-2. In het 2de kwart scoorde Gemini met vervolgens weer een mooi doelpunt van Floris. 1-3. Daarna scoorde Carice een doelpunt waarna jammer genoeg Gemini weer scoorde. De stand in het 2de kwart eindigde op 2-4. In het 3de kwart scoorde Eva de 2-5 en Aaliyah de 2-6. Dat werd vervolgd door twee doelpunten van Gemini. 4-6. In het 4de kwart was Aaliyah goed bezig en scoorde ze de 4-7 en na een doelpunt van Gemini scoorde Aaliyah weer waardoor de stand 5-8 werd. De laatste paar minuten werd het nog erg spannend want Gemini begon in te lopen. 6-8, 7-8. In de laatste minuut had Gemini heel veel kansen maar gelukkig ging er geen een meer in. De uiteindelijke stand werd 7-8 waardoor we gewonnen hadden! Jullie hebben het erg spannend gemaakt want de laatste minuut zaten we met zwetende handjes naar jullie te kijken! Het korfschieten begon en we stonden 1-0 achter waarna Eva de 1-1 scoorde. Daarna scoorde Gemini weer met vervolgens een doelpunt van Aaliyah. 2-2. Daarna scoorde Carice de 2-3 en Gemini als slot de 3-3. Echt super goed gedaan tegen Gemini en ook echt verdiend! De laatste 3 wedstrijden hebben we allemaal gewonnen en dat komt doordat jullie steeds beter worden in gooien, schieten, verdedigen en het afpakken van de bal. Ook super bedankt Aaliyah dat je wilde meespelen want je hebt het goed gedaan voor de eerste keer en dan ook nog eens 3 doelpunten scoren in de wedstrijd; ! We vinden het nog wel moeilijk als er een superspeler van de tegenpartij in komt want dat hebben we de eerste wedstrijden helemaal niet meegemaakt!;) Daar gaan we zeker nog op oefenen aanstaande vrijdag. Aanstaande zaterdag moeten we onze laatste zaalwedstrijd tegen Korbis F3 die bovenaan staat, maar als we net zo spelen als afgelopen zaterdag weet ik zeker dat het goedkomt! Cécile en Iris.