Hoe vloog de bal – zaterdag 27 januari 2018

Hoe vloog de bal …… zaterdag 27 januari 2018.

Gelukkig herstelde het 1e zich van de afgelopen (mindere) periode door de eerste overwinning in 2018 te boeken. Hekkensluiter Dubbel Zes werd met 18-12 verslagen waardoor het 1e nog steeds naar boven kan kijken en er nog 4 teams aanspraak mogen maken op het fel begeerde kampioenschap.  Het 2e kon het helaas niet bolwerken tegen Maassluis 2 dat door deze overwinning praktisch veilig is en het 2e het samen met Vriendenschaar 2 uit Hardinxveld-Giessendam moet gaan uitvechten en laat dat nu net de tegenstander voor a.s. zaterdag zijn. Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er 12 gewonnen, speelden er 2 gelijk en leden er 8 een nederlaag. De grootste overwinning werd behaald door B1 dat uit met 7-21 van “buur” Nieuwerkerk B1 wist te winnen. Topscoorder van de week werd Sam Klijn die in A2 liefst 8x wist te scoren en zo een groot aandeel had in de nipte 16-15 overwinning. De mooiste goal werd ongetwijfeld gescoord door Remmert de Jonge die in B1 een bal onder zijn been doorhaalde (under de bridge, google maar eens op de naam Fleur Hoek dan kun je hem zien) en zo omzette in een prachtig doelpunt. Klasse Remmert, we gaan je (enorm) missen! De resultaten:

Van het 1e (Stan Sinot), 4e (Marco Slob), 5e (Eline Vonk Noordegraaf), Midweekteam (Stefan Rijkaart van Cappellen), A1 (Roos van der Vliet), A3 (Christiaan Verwoerd), B1 (Berry Glissenaar), C1 (Peter Berlijn), C2 (Jesse op ’t Land), D2 (Matthijs Alderliesten), E1 ( Remmert de Jonge) heb ik keurig een wedstrijdverslag of scoreverloop ontvangen.

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 2e, 3e, A2, D1, D3, E3, E4, F2 en F3. Kleine moeite, groot plezier!

IJsselvogels 1 – Dubbel Zes 1   18-12   Zaterdag 27 januari stond de wedstrijd tegen Dubbel Zes 1 op het programma. Vorige keer was de overwinning makkelijk behaald, belangrijk was dus om de ploeg niet te onderschatten en ons spel rustig en goed op te zetten. Er werd duidelijk aangegeven het eerste schot met een goede rebound te pakken en zo rustig te gaan aanvallen. Na het eerste doelpunt van Mike, kwam Dubbel Zes snel met de 1-1 .Tot de 3-3 liep het gelijk op. Maar daarna liepen we uit tot een 8-3 voorsprong, door doelpunten van Eva, Kimberley en Mike. Tot 10-5 werden de doelpunten afgewisseld tussen IJsselvogels en Dubbel Zes. Echter stokte de doelpunten bij IJsselvogels, waar Dubbel Zes gretig gebruik van maakte door zowaar weer terug te komen naar een stand van 12-9. Echter brak Dubbel Zes na een mooie korte kans van Tamara. En liepen we verder uit naar 18-10 door doelpunten van Mike, Hannah en Christiaan. Die laatst genoemde maakte er in deze fase 3 en beloonde hierdoor zijn goede spel in de wedstrijd. Toen er uiteindelijk 18-12 eindstand op het bord gekomen was waren de punten binnen. Uiteindelijk een verdiende overwinning en een goede teamprestatie door de opdracht goed uit te voeren en hard te werken. Volgende week de uitwedstrijd tegen Haarlem zal blijken of het 1e nog mee kan met de bovenste teams of dat het meer naar de middenmoot gaat. Van Stan.

IJsselvogels 2 – Maassluis 2   19-21   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. De wedstrijd van de waarheid voor het 2e. Tjoba 2 lijkt een zekere degradant maar daar boven vechten ons 2e, Vriendenschaar 2 en Maasluis 2 met elkaar uit wie er nog meer in aanmerking komt voor degradatie naar de Res. 2e klasse. Uit werd met 23-21 verloren. Het begin was voor het 2e dat dankzij 2 doelpunten van Kirsten en Coen en 1 van Mike, Daan en Jeffrey een 7-5 voorsprong nam. Bij 7-8 wist Maassluis 2 voor het eerst op voorsprong te komen. Esther zorgde voor 8-8 en na 8-10 was het opnieuw Kirsten die 9-10 scoorde en ondanks doelpunten van Daan en Mike bleef deze voorsprong, 11-12, tot de rust gehandhaafd. Na de rust liep Maassluis gelijk uit naar 11-15 en was het gat geslagen en hoe het 2e ook zijn/haar best deed, het lukte niet om de achterstand te verkleinen en tot op 1 punt te komen. Na 15-20 en 16-21 kwam het 2e nog knap dichterbij tot 19-21 maar daar bleef het helaas bij. Kirsten werd met 5 doelpunten topscoorster terwijl Mike, Daan en Jeffrey 3x, Coen en invaller Dirk 2x en Esther 1x scoorde. A.s. Zaterdag staat om 16.25 uur de kraker uit in Hardinxveld-Giessendam (De Wielewaal) tegen Vriendenschaar 2 op het programma waarvan thuis nipt met 23-22 werd gewonnen. Bij winst staan jullie gelijk, bij verlies is het gaatje gelijk 4 punten, succes 2e.

IJsselvogels 3 – Nieuwerkerk 3   15-25   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Zou het 3e weer voor een verrassing kunnen zorgen? Gedoodverfd favoriet Nieuwerkerk 3 (speelt op het veld 2 klasse hoger) leed zijn enige nederlaag thuis tegen …….., juist, IJsselvogels 3 (21-22). Tot 5-5, via 3x Dirk en 2x Edwin kon het 3e het bijhouden maar daarna liep Nieuwerkerk 3 uit naar een 5-11 voorsprong en was de wedstrijd in feite gespeeld. Na 8-15 liep Nieuwerkerk 3 opnieuw uit naar 9-19 om uiteindelijk met 15-25 te winnen ondanks 5 doelpunten van Dirk en Erwin, 2 van Edwin en 1 van Anne en invaller Sam terwijl achter doelpunt 9 geen naam stond. Er zullen uit de komende 4 wedstrijden toch nog 4 punten moeten worden gehaald om definitief veilig te zijn, zet ‘m op 3e en Victor wensen we beterschap, we hebben je gemist (Nieuwerkerk niet ha, ha, ha.)

HKC (Ha) 4 – IJsselvogels 4   14-15   Er werd wederom afgereisd naar Hardinxveld Giessendam, maar nu stond de wedstrijd tegen koploper HKC 4 op het programma. Thuis was het krachtverschil duidelijk en werd er terecht verloren met 13-19. Nu was de boodschap duidelijk, strijd leveren van het allereerste begin en laten zien dat wij mee willen doen in de titelstrijd. Sinds kort zijn er 3 sporthallen in Hardinxveld en dat gaf nogal enige verwarring omdat sportlink een plaats in Afrika aangaf. Uiteindelijk was iedereen op tijd in de nieuwe sporthal van HKC, waar alleen de airco-unit tijdens de storm ernstig defect is geraakt, dat het behoorlijk warm was in de zaal. Maar voor de rest, complimenten over de nieuwe accommodatie bij het veld. Ook voor de fans van de “Tom Dukker fanclub” was het eindelijk weer feest, na enkele mindere wedstrijden. Na de 1-0 van HKC was het IJsselvogels 4 dat de wedstrijd stevig in handen nam, Rob (1-1), Tom (1-2 en 1-3) en wederom Rob (1-4 en 1-5) kwamen tot score door uitstekend spel van beide vakken. HKC schakelde een tandje bij en kwam terug tot 5-6, waarbij Rob de 3-6 maakte. In plaats van dat HKC erop en over ging, deelde IJsselvogels 4 de eerste tik uit. Tom (5-7), Rob (5-8) stelde orde op zaken en na de 6-8 deelde Nikki (6-9) het 2e tikkie uit en Wilco de 3e tik (6-10). Opdracht voor de 2e helft, regelmatig blijven score en niet nerveus worden indien HKC de ballen er wel in gaat gooien. Carlo maakte direct de 6-11 maar dit gaf niet het gewenste effect. HKC gaf niet op en kwam beter in haar spel. Binnen 10 minuten stond het ineens 10-11 waarna Carlo met z’n tweede doelpunt de 10-12 maakte. IJsselvogels 4 miste teveel kansen en HKC 4 kwam op 13-12 en iedereen dacht (althans het thuispubliek) wedstrijd gespeeld. Maar men vergeet 1 ding, IJsselvogels 4 wordt niet meer nerveus van een achterstand en beet zich letterlijk vast in de tegenstander. Met nog minder dan 10 minuten te spelen maakte Rob z’n 6de doelpunt (13-13), HKC de 14-13, Wilco de gelijkmaker (14-14) en als je dan in de allerlaatste seconde van de wedstrijd een stip meekrijgt…………dan maken wij deze gedecideerd af 14-15 (Rob). Einde wedstrijd, start van een spannend slot van deze zaalcompetitie. Met diverse onderlinge wedstrijden van de top 4, gaan wij dit zaalseizoen mooi afsluiten. De doelpunten werden gemaakt door: Rob (7), Tom (3), Carlo (2), Wilco (2) en Nikki (1). Marco.

Merwede / Multiplaat 8 – IJsselvogels 5   14-13   Het 5e moest op vrijdagavond in Sliedrecht tegen Merwede/Multiplaat 8 spelen. Een tegenstander waar we nog niet eerder tegen gespeeld hadden, maar die gewend is om op vrijdagavond te spelen. Belangrijk dus om scherp te beginnen. De hele wedstrijd ging gelijk op met het voordeel telkens aan onze kant. In de rust stond het 8-8, dus het 5e moest weer scherp de 2e helft in. Na een 10-13 voorsprong, wist Merwede nog 4 keer te scoren, terwijl het 5e helaas niet meer tot scoren kwam, eindstand 14-13. Een wedstrijd waarin we als team groeide en het spel steeds beter begon te lopen. Goals van: Mick 4, Peter en Remon 3, Eline 2 en Boas 1. Eline.

Het IJsselvogels midweekteam nam vrijdagavond deel aan een minitoernooi bij PKC in Papendrecht. Er werden drie wedstrijdjes van 20 minuten gespeeld. De eerste was tegen het organiserende PKC / SWKGroep dat nipt met 2-3 werd verslagen. Hierna was DeetosSnel uit Dordrecht de tegenstander met o.a. oud-internationals Dennis Voshart en Gert Jan Kraaijeveld in de gelederen. Tot vlak voor het einde stond IJsselvogels met 2-3 voor maar vlak voor het einde scoorde de tegenstander 3-3 om in de zoemer zelfs nog de overwinning in de wacht te slepen, 4-3. De laatste wedstrijd was tegen Avanti uit Pijnacker dat uit louter recreanten bestond en er met 9-1 aan moest geloven. Voor een uitgebreid verslag zie het stukje (inclusief foto’s) op de site van onze verslaggever ter plaatse Stefan RvC.

IJsselvogels A1 – ONDO (G) A1   19-22   Zaterdag moest IJsselvogels A1 tegen ONDO A1, al 2 keer eerder speelden we tegen ONDO dus wisten wij al dat ze niet de makkelijkste tegenstander zouden zijn en we echt moesten knokken als we die 2 punten wilden halen. We kwamen helaas al snel achter te staan, we wisten dus dat we niet moesten opgeven en we er vol voor moesten blijven gaan wat ook de opdracht van Edwin was. We zijn de rust in gegaan met een 8-14 achter stand wat uit liep tot een achter stand van 13-21. Voor de 3e keer dit seizoen begonnen we te laat met scoren en dat kwam ook een beetje omdat we veel pech hadden, de ballen vielen er net niet in, bij ONDO vielen die ballen er daarentegen wel in. Toen we met 13-21 achter stonden begonnen we pas terug te komen, we wisten er nog 6 te scoren en ONDO nog maar 1 alleen was het wel te laat en bleef de uitslag bij 19-22. Doelpunten door: Jelle S(5x), Roos (3x) Merel, Jesse, Sam en Laura(2x), Karlijn, Lars en Jelle R (1x). Roos.

IJsselvogels A2 – De Meervogels A2   16-15   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Wat was dat spannend! Een wedstrijd tussen twee ploegen die op een gedeelde 6e en 7e plaats stonden en weinig voor elkaar onderdeden. Uit werd met 11-15 gewonnen, deze wedstrijd kon echter alle kanten op. Tot 6-6 ging het om en om waarna uitblinker Sam de ruststand op 7-6 bepaalde. Gelijk na de rust was het De Meervogels dat de achterstand omboog in een 7-9 voorsprong. Hierna een goede fase van A2 dat dankzij 2 doelpunten van Stefan en 1 van Lars en Sam weer met 11-10 voor wist te komen. De Meervogels gaf zich nog niet gewonnen en boog de achterstand opnieuw om in een 11-13 voorsprong. A2, onder leiding van trainer/coach Stan, hield het hoofd koel. Een stip en een vrije bal van Sam betekende 13-13 waarna Lars van afstand 14-13 scoorde. De Meervogels scoorde 14-14 waarna de ingevallen Dave met zijn eerste schot 15-14 scoorde en toen Sam met zijn 8ste doelpunt vanaf de stip 16-14 scoorde leek de overwinning binnen. De Meervogels scoorde nog 16-15 en kreeg de bal nog één keer in de aanval maar toen floot de goed leidende scheidsrechter (Ronald de Ronde van Nieuwerkerk) gelukkig af en steeg A2 naar een gedeelde 4e en 5e plaats. Stan zag Sam liefst 8x, Lars 3x, Stefan 2x en Dyonne en Dave 1x scoren terwijl achter de 4-4 geen naam stond. Nu proberen die 4e plaats veilig te stellen!

IJsselvogels A3 – Reeuwijk A2   8-7   A3 ontving thuis Reeuwijk A2 dat net een plaatsje hoger op de ranglijst stond. Na 0-1 achter scoorde Edo de 1-1. Daarna liep Reeuwijk uit naar 1-4 voorsprong waarna opnieuw Edo 2-4 scoorde. Ruststand 2-5. Even tijd voor trainer/coach Christiaan om de kopjes weer dezelfde kant op te krijgen. Na de rust liep Reeuwijk uit naar 2-6 en leek het gat geslagen. Het pleit voor A3 dat ze bleven doorgaan en het was opnieuw Edo die met zijn 3e en 4e doelpunt de achterstand terugbracht tot 4-6. Zou het dan ……, Sanne scoorde 5-6, Reeuwijk 5-7, Stan 6-7 en invalster Evi 7-7 waarna Sanne het publiek op de banken kreeg door het winnende doelpunt voor haar rekening te nemen, 8-7. Jullie staan nu keurig 3e en zijn Reeuwijk A2 gepasseerd, ga zo door A3!

Nieuwerkerk B1 – IJsselvogels B1   7-21   Vandaag stond weer eens de zoveelste wedstrijd tegen Nieuwerkerk op het programma. De eerdere ontmoetingen allemaal gewonnen, dus weer de spelers proberen op te laden voor nog een overwinning. De start was weliswaar voor Nieuwerkerk met 1-0 , maar daarna was het onze B1 wat de klok sloeg. Uitlopen naar een 3-9 rust stand in een matige 1e helft van ons. Tempo was laag en we lieten de tegenstander te lang de bal rond spelen. De 2e helft was van een veel beter niveau en dit resulteerde in een eindstand van 7-21. Het tempo lag hoger waardoor er veel betere aanvallen waren en we onderschepte veel eerder de bal door meer druk te geven in de verdediging. Tussendoor een prachtig doelpunt van Remmert die de bal in de lucht onder zijn benen door haalde en ook nog eens scoorde. Dan denk je toch wel 2e te kunnen worden in de competitie, maar dan zie je dat de nr 2 dik van de koploper heeft gewonnen. 2e plek gaat heel lastig worden, dus plek 3 blijft in zicht. Nog even een paar wedstrijden knallen om de competitie niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Cecile bedankt voor het mee spelen, je hebt het weer heel goed gedaan. Ook invalster Iris deed goed mee. Doelpunten werden gemaakt door: Remmert 7x, invalster Cecile 1x, Patrick 3x, David 1x, Loisanne 2x, Evi 2x, Thirza 3x en invalster iris 2x. Berry.

IJsselvogels C1 – Merwede / Multiplaat C1   15-5   Vandaag mocht IJsselvogels C1 thuis optreden tegen Merwede/ Multi C1. Vorige wedstrijd tegen deze ploeg wisten we op het nippertje te winnen met 7-8. Met de inzet van afgelopen week had ik er vol vertrouwen in dat we vandaag twee punten konden winnen. IJsselvogels ging vliegend van start. Binnen enkele seconden na het eerste fluitsignaal wist Joran de score te openen met een afstandsschot. Merwede kwam direct daarop met een antwoord en wist de score weer gelijk te trekken. Invaller Benjamin (verving de zieke Tim) wist met twee doelpunten IJsselvogels op een voorsprong te brengen. Joran en Cecile deden daar nog een schepje bovenop en wisten de voorsprong te vergroten naar 5-1. Daarna kwam er een moeilijke periode, waarin we weinig goede kansen konden creëren en het lang duurde voordat er een doelpunt viel. Gelukkig stond de verdediging als een huis en wist de tegenstanders nauwelijks kansen te creëren. Marijn verloste IJsselvogels van een doelpuntloze periode met een afstandsschot. IJsselvogels was veel dominanter deze wedstrijd. Aanvallend creëerden we veel kansen en verdedigend voerden we de opdrachten goed uit. Daardoor konden we eenvoudig uitlopen naar een 11-5 voorsprong. Ook invalster Marije, die met haar lengte veel steals rond de korfpositie had en aanvallend heel veel ballen wist te vangen rond de korf, wist door een afstandsschot ook haar naam op het scoreformulier te krijgen. IJsselvogels C1 speelde vandaag fel en met lef. Het straalde energie uit en spelvreugde wat leidde tot een leuke wedstrijd om vanaf de kant te aanschouwen! De stand op het scorebord na het laatste fluitsignaal bedroeg 15-5. Hierdoor blijft IJsselvogels op een tweede plek staan in de poule. De doelpunten zijn gemaakt door:Joran 5x, Benjamin en Marijn 3x, Cecile 2x en Anne en Marije 1x. Peter.

Tjoba C1 – IJsselvogels C2   15-5   Vandaag was IJsselvogels C2 weer aan de beurt om tegen Tjoba C1 te spelen. Op naar Goes in Zeeland (voor de derde keer). Iedereen was er klaar voor om ze terug te pakken. Helaas waren er wat problemen onderweg waardoor we meer dan 40 kilometer om moesten rijden en een half uur later dan gepland pas aankwamen. Binnen 10 minuten omkleden bespreken en warm worden deed niet echt goed aan de C2. Ze lieten snel over zich heen lopen en begonnen al een beetje te mopperen op elkaar. 9-2 de rust in. In de 2e helft werd er iets beter geluisterd naar de coaches en ging het spel ook wat beter maar Tjoba was te sterk en de schade was al te groot. Met 1 goal van Wesley, Amber en Sander en 2 goals van Isa werd de C2 helaas met een nederlaag van 15-5 naar huis gestuurd. Jesse.

IJsselvogels C3 was vrij.

Fortuna / Delta Logistiek D2 – IJsselvogels D1   10-10   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Een “gehandicapt” D1 moest het in Delft opnemen tegen Fortuna / Delta Logistiek D2 en dat bleek toch wel een zware kluif. Jammer dat de tegenstander geen medewerking wilde verlenen om de wedstrijd te verzetten. Als je over een eigen sporthal beschikt mag dat toch geen probleem zijn plus dat hun D2 niet meedoet om het kampioenschap, jammer! Er werd nu met 10-10 gelijk gespeeld waarbij ik alleen weet dat invalster Eline na een 10-9 achterstand de belangrijke gelijkmaker scoorde. A.s. Zaterdag komt koploper KOAG D1 op bezoek, bij winst zijn jullie gedeeld koploper. Aanvang 13.00 uur in de Zuidplas, succes D1!

Valto D3 – IJsselvogels D2   2-4   27 januari 2018 – wat een week voor het wedstrijdsecretariaat. Met halve teams die ziek, zwak en misselijk waren, was het een bizarre puzzel om alle D- en C-teams ‘compleet’ in het veld te krijgen. Dat dit is gelukt, is een compliment voor Anne en Elly! De hoeveelheid belletjes en appjes die zij op vrijdag en zaterdag hebben verwerkt… ze verdienen van iedereen weer een schouderklop! Alle invallers en reserves natuurlijk ook. De D2 ging op pad naar Valto in De Lier, met Lieke als enige dame van D2 (en Lieke was eigenlijk net terug van ziekte). Gelukkig wilden Nina (C3), Sahra (D3) en Luna (E1) invallen om toch met 4 dames op pad te kunnen. Tegenstander Valto werd in de thuiswedstrijd verslagen, maar in een uitwedstrijd en een nieuwe opstelling weet je het natuurlijk maar nooit. Vaste coaches Karin en Nikki moesten ook elders zijn, dus mocht Matthijs de honneurs waarnemen. Na een voorstelrondje in de kleedkamer en natuurlijk een paar korfbaltips konden we van start. De wedstrijd begon moeizaam. Het tempo was niet hoog genoeg om tot veel kansen te komen en de meiden kregen veel druk van hun tegenstandsters. Na 12,5 minuut stond een 1-0 achterstand op het bord. Na de wissel scoorde Nina uit een mooie diepe bal van Sahra de 1-1. Het tweede aanvalsvak kreeg wel meer kansen, maar ze vielen er niet in. Ondertussen hield de verdediging, aangejaagd door ballen-stofzuiger Mink, het goed dicht en met 1-1 werd de rust gehaald. Na een korte bespreking -vooral wat tips over het (rustig) samenspelen meegegeven- de tweede helft in. En warempel, het tempo ging omhoog en er kwamen vele kansen. Na een minuut of vijf wist Justin van vlak onder de korf de bal erin te schieten uit de afvang en even later scoorde Mink de 1-3 (door tegen alle afspraken in kriskras door het veld te rennen en te schieten, maar ja: als je scoort heb je als coach natuurlijk weer ongelijk). Snel viel de 2-3 (afstandsschot van ver) maar wederom Mink maakte van afstand de 2-4. Ik had verwacht dat het tweede aanvalsvak met het lengte-overwicht tot wat meer kansen zou gaan komen, maar het was vooral gehaast enthousiasme wat ik zag vanaf de zijlijn. Veel ballen werden ingeleverd, waarbij ook veel spelsituaties door mochten van de scheidsrechter en dat was meestal niet in ons voordeel. Ondertussen hield de verdediging het nog steeds keurig dicht en er werd goed afgevangen en onderschept. Hoe dichter het laatste fluitje naderde, hoe dichter we bij de overwinning kwamen. De overwinning was wat moeizaam, maar verdiend voor dit gelegenheidsteam. Allemaal bedankt! Matthijs

PKC / SWKGroep D6 – IJsselvogels D3   3-7   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. In Papendrecht speelde gedeeld koploper D3 tegen het bijna onderaan staande PKC / SWKGroep D6. Nu is dat natuurlijk geen garantie dat er dan zo maar even wordt gewonnen en getuige de 3-6 eindstand ging dat inderdaad niet vanzelf maar de punten zijn weer binnen. Helaas weet ik verder niets over het wedstrijdverloop en de doelpuntenmakers. Wel weet ik dat jullie zaterdag om 9.00 uur thuis tegen medekoploper Conventus D2 spelen waartegen uit de enige nederlaag (5-3) tot nu toe werd geleden. Jullie hebben dus nog wat goed te maken a.s. zaterdag, succes D3!

IJsselvogels E1 – KOAG E1   10-10  Na al een aantal wedstrijden te hebben gespeeld dit zaalseizoen zien Sam en ik al veel verbeteringen. Wat ons ook opvalt is dat onze beste wedstrijden de wedstrijden zijn waar we scherp aan beginnen en geconcentreerd spelen. Vandaar ook de opdracht voor de wedstrijd om scherp te zijn en na te denken. In het eerste kwart werd dit goed uitgevoerd waardoor we op een 4-0 voorsprong komen. In het tweede kwart gaan we rustig door naar 8-3. Niks aan de hand zou je denken. Helaas ging het tot 9-4 goed waarna KOAG deze grote achterstand op onverklaarbare wijze naar een 9-10 mag ombuigen. Gelukkig werd het nog 10-10. Na de wedstrijd overheerste vooral teleurstelling. We hadden gewoon door moeten gaan met waar we bezig mee waren, maar helaas geven we het helemaal weg. Nog een paar mooie wedstrijden waarin we misschien nog een paar puntjes kunnen pakken om het seizoen mooi af te sluiten. De doelpunten werden gemaakt door Luna 5, Timo 4 en Marnick 1. Geschreven door Remmert.

IJsselvogels E2 was vrij.

IJsselvogels E3 – KOAG E2   6-17   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Uit werd tegen KOAG E2 een zwaar bevochten 9-9 gelijkspel uit het vuur gesleept. Zou dat vandaag weer lukken? De eerste periode stond het 1-1 door een doelpunt van Tiddo terwijl de ruststand 2-5 werd met opnieuw een doelpunt van Tiddo. De derde periode regende het doelpunten. E2 haalde keurig op tot 6-8 dankzij nog 2 doelpunten van Tiddo en 2 van Lieke en alles leek nog mogelijk. Helaas liep KOAG deze periode nog uit naar 6-10 en de laatste periode was het kaarsje bij E3 uit oftewel de conditie was op, eindstand 6-17. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd,

Phoenix E5 – IJsselvogels E4   4-1   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. De tegenstander stond één plaatsje hoger op de ranglijst en zou bij winst zelfs worden gepasseerd. Deze wedstrijd werd er door beide partijen goed verdedigd waardoor er weinig doelpunten werden gescoord en de 4-1 eindstand was hier ook de afspiegeling van. Thuis werd het eerder dit seizoen 2-8 voor Phoenix E5. Helaas weet ik niet wie de eer redde.

IJsselvogels F1 was vrij.

KCC / Delta Logistiek F1 – IJsselvogels F2   6-10   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Vorige week woensdagmiddag moest F2 in Capelle ad IJssel een inhaalwedstrijd spelen tegen KCC / SO natural F1. Zonder de vaste heren Lucas, Florian en Thijmen en met als invallers Suzan, Sid en Sil begon F2 aan deze wedstrijd. Thuis werd eerder met 6-11 verloren maar F2 begint steeds beter te spelen en dat was deze wedstrijd, mede dankzij de invallers, ook weer te zien. Dankzij een 6-10 overwinning werd zelfs de beloofde 0% taart in de wacht gesleept want F2 was nog de enige ploeg die op 0% stond. Vrijdag na de training kon het hele team, inclusief de invallers, genieten van een overheerlijke slagroomtaart van Bakker Johan. Jullie hebben hem verdiend. Helaas weet ik niet wie de doelpunten deze wedstrijd gescoord hebben.

Valto F4 – IJsselvogels F3   5-13   Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Na eerder dit seizoen thuis al met 11-6 van Valto E4 te hebben gewonnen moest E3 afgelopen zaterdag uit in De Lier tegen deze ploeg spelen. Ook deze wedstrijd werd er goed samen gespeeld waardoor er keurig met 5-13 werd gewonnen waardoor F3 nog steeds op een gedeelde 1e plaats staat samen met HKV / Ons Eibernest F1. Helaas weet ik niet wie er allemaal scoorden.