Hoe vloog de bal – zaterdag 22 september 2018

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 22 september 2018.

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 5e, B1, C2, D2, D3, E3 en E5, jammer, een kleine moeite, een groot plezier!

IJsselvogels 1 – Excelsior 1   11-19     Vandaag mocht IJsselvogels 1 het opnemen tegen Excelsior 1. Een wedstrijd waar het hele team veel zin in had, vooral omdat we tegenover oud IJsselvogel speler Kevin Berghout en oud coach Mark Glissenaar stonden. Er stond een hoop publiek langs de zijkant, wat nog meer motivatie gaf! Supporters weer bedankt voor het aanmoedigen!! 🙂 Na de nederlaag van vorige week tegen Achilles waren we super gedreven en gemotiveerd om vandaag een goede wedstrijd neer te zetten! We begonnen de wedstrijd sterk, vooral verdedigend. In het begin van de wedstrijd liepen we gelijk op. Door de doelpunten van Jesse, Kim en Eva kwamen we op 3-4, maar helaas wist Excelsior uit te lopen naar 3-9 voor rust. In de tweede helft vocht IJsselvogels zich terug! Tamara, Coen en Jesse wisten 3x op rij te scoren en zo kwamen we terug op 6-10. Helaas raakte Excelsior vaker de mand dan wij, waardoor we op 6-12 kwamen te staan. Mike Admiraal werd erin gebracht en wist dan ook 4 mooie doelpunten te scoren! Eva wist ook nog een doelpuntje mee te pakken. Helaas was dit niet voldoende en kwamen we op een eindstand van: 11-19. Een 3e nederlaag op rij helaas, maar wat voor ons het belangrijkste is, is dat we elke wedstrijd weer kleine stapjes maken! Deze week krijgen we een rebound clinic van Jan Brugmans. Jan is speler geweest van Nic en Deetos en vorig seizoen was hij coach van Ondo (G) De selectie heeft er veel zin in! En hoopt hier veel van te leren 🙂 A.s zaterdag spelen we tegen Korbis, die nu 6e staan met 2 punten. Wij gaan ons uiterste best doen om zaterdag 2 punten mee naar huis te nemen! Tamara.

IJsselvogels 2 – WION 3   8-10     Het 2e ontving thuis WION 3 uit Ommoord, een tegenstander met de nodige routine, iets wat juist bij ons jonge 2e ontbreekt. De start was goed en via Daan en Mike A. nam het 2e een 2-0 voorsprong. Nog geen 6 minuten later stond het al weer gelijk, 2-2. In de 17e minuut zette Anouk het 2e weer op voorsprong maar dat was in de 1e helft tevens het laatste wapenfeit en aangezien WION rustig bleef doorgaan met scoren stond het in de rust al 3-7. Na de rust liep WION uit naar 3-9 voor Daan, Mike A. en Jeffrey het gaatje wisten te vinden en de achterstand verkleinde tot 6-9. Met nog 10 minuten te spelen scoorde WION 6-10. Toch bleef het 2e er nog in geloven en via Anouk en Mike A. werd het zelfs nog 8-10. Helaas bleef het daarbij.

IJsselvogels 3 – KOAG 4   20-15     IJsselvogels 3 speelde zaterdag tegen KOAG 4. Dankzij Leonie, Manon en Cindy (die overigens maandag ook al wilde invallen) hadden we goede vervangers voor Kirsten (werk) en Marina (gebroken pink) en hoefde deze wedstrijd gelukkig niet verplaatst te worden, thanks dames! Ondanks de wind en regen, stonden we al in no-time met 3-0 voor, door rake afstandsschoten van Jelle, Manon en Erwin. KOAG was inmiddels wakker geschut en deed wat terug: 3-1. Nadat Dirk voor 4-1 zorgde, was het KOAG dat erg slim met haar kansen om ging, wat resulteerde in 4-2 en 4-3. Erwin scoorde 5-3, maar wederom scoorde KOAG twee keer (5-5) en zodoende hadden zij onze goede start tenietgedaan. Echter waren ze niet bij machten om een voorsprong te pakken, want dankzij doelpunten van Heidi (6-5), Dirk (7-6 en 8-6) en Erwin (9-6) bleef het 3e de bovenliggende partij. Het was inmiddels duidelijk dat KOAG 4 een ploeg was met veel ervaring. Dit in tegenstelling tot KOAG 3 die we vorig jaar zowel in de zaal- als op het veld troffen. Deze ploeg bleef rustig en probeerde heel bewust hun sterkste pionnen (of zwakste van IJsselvogels) uit te spelen. Zo zorgde ik er helaas persoonlijk voor dat KOAG vóór rust terug kon komen. Eerst door een bal te kort te schieten in de aanval (aan andere kant doelpunt; 9-7) en vervolgens in de verdediging voor de tweede keer in de wedstrijd een verkeerde positie in te nemen in de rebound, dat ook meteen werd afgestraft (9-8). Overigens een tussenstand die, gezien de weersomstandigheden, behoorlijk was. Zo waren we allen ook van mening dat er in de tweede helft iets soberder verdedigd moest worden. Aanvallend zat het wel snor en dat bleek ook wederom de tweede helft. We wisten weer een gaatje van 3 verschil te slaan dankzij schoten van Dirk (10-8), Erwin (11-9) en, de inmiddels ingevallen, Leonie (12-9). KOAG bleef tegenstribbelen (12-10), maar met doelpunten van Heidi (13-10), invaller Bas (die net als Leonie, al snel scoorde toen hij binnen de lijnen kwam: 14-11), Dirk (15-11) en Erwin (16-11) wisten we een veilige voorsprong te realiseren. Of toch nog niet veilig? KOAG scoorde namelijk 3x op rij en zo stond het nog maar 16-14. Het was man-of-the-match Erwin (aka ‘Boog’) die de come-back van KOAG in het water liet vallen. Met nóg 2 doelpunten (in totaal scoorde hij er maar liefst 7) zette hij de stand op 18-14. Toen wist iedereen wel dat het gespeeld was. KOAG scoorde nog 1x, maar dat deden Bas en Heidi ook, waardoor we de wedstrijd wonnen met 20-15. Zo hebben we in 8 dagen tijd maar liefst 5 punten gepakt en staan we 1e in de poule. Vorig jaar stonden we in de zaal ook na 3 wedstrijden 1e in de poule, maar stonden we vervolgens tot op de laatste wedstrijd tegen degradatie te strijden, dus we wachten nog even met speculeren over mooie dingen… Overzicht van de doelpuntenmakers: Boog 7x, Dirk 5x, Heidi 3x, Bas 2x, Jelle, Manon en Leonie 1x. Gr. Victor.

Twist 5 – IJsselvogels 4   4-16     Een wedstrijd die geen wedstrijd was, het klasse verschil was overduidelijk in Vlaardingen tegen Twist 5. Vooraf werd nog gedacht tegen het “oude” 5de van Twist te moeten spelen, waarbij er geroutineerde spelers verwacht werden, maar het was een erg jong team wat klaar stond bij het eerste fluitsignaal en waarschijnlijk zal Twist 5 als laatste eindigen in deze veldcompetitie. Zonder Rob, Marlinde en Hendrik (vervelende blessure) vloog IJsselvogels 4 uit de startblokken en scoorde pas na 5 minuten het eerste doelpunt door Wilco (0-1). Het was toen al duidelijk dat Twist niet onder de verdedigende druk uit kon komen en meestal na een doelpoging de bal kwijt was. De 0-2 (Manon) en 0-3 (Stef) vielen binnen 1 minuut en het gat was geslagen, totdat er letterlijk een bak water naar beneden viel. Iedereen naar binnen, maar voordat iedereen de kantine had gehaald, was het gestopt met regenen, maar iedereen was doordrenkt van de regen. De bal was zwaarder geworden en hierdoor vielen de doelpunten iets minder makkelijk, maar het verschil in reboundkracht was te groot en hierdoor konden wij meerdere keren tot schot komen en vielen de doelpunten toch redelijk makkelijk. Na de 0-4 (Laura), 0-5 (Manon), 0-6 (Melvin), 0-7 (Leonie), 0-8 (Bas), 0-9 (Wilco) scoorde Twist 5 net voor rust de 1-9. Na de rust de draad weer oppakken en werken aan het doelsaldo was het enige wat er opgemerkt kon worden. Direct scoorde Stef (1-10),  Bas (1-11) en Melvin (1-12) zodat IJsselvogels 4 op weg ging naar z’n 3e zege in deze competitie en redelijk makkelijk omging met de weersomstandigheden. Na de 2-13 van Stef, scoorde Cindy de 3-14 en de oplettende lezer zal opmerken dat alle spelers op dat moment allemaal hebben gescoord. Als toeschouwer met coach Flo op de bank is dit waar je voor traint en je team het veld in stuurt. Een teamprestatie waarbij het plezier duidelijk aanwezig is en men gretig is om te leren en het spel te willen verbeteren. Het hield op met zachtjes regenen en de laatste 15 minuten waren de doelpunten schaars, maar Melvin (3-15) en Bas (3-16) konden de korf nog vinden en mocht Twist 5 de eindstand op het scorebord zetten (4-16). Wij zullen dan geen topscoorder van de week in het team hebben, maar leveren wel een teamprestatie! De doelpunten werden gemaakt door: Melvin (3), Stef (3), Bas (3), Manon (2), Wilco (2), Leonie (1), Laura (1) en Cindy (1). Volgende week thuis (15.30 uur) tegen medekoploper KCC 6 en iedereen is welkom om bij deze topper aanwezig te zijn, want wij zijn er klaar voor!! Groet, Marco.

IJsselvogels 5 – Maassluis 5   12-8     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Met enkele oude bekenden bij Maassluis 5 zag ik het een klein beetje somber in voor jullie. De snelle 0-3 voorsprong voor Maassluis 5 vond ik dan ook niet verwonderlijk. Jullie herstelden je knap en sloten de 1e helft af met een 6-6 stand. In de 2e helft gelijk een voorsprong gepakt en deze niet meer uit handen gegeven. Met een uitstekend coachende Denise langs de lijn werd er keurig met 12-8 gewonnen, klasse 5e! De doelpunten heb ik helaas niet bijgehouden.

IJsselvogels MW1 – Tempo MW1   7-14     Op 19 september de 2e wedstrijd van MW1. Tegenstander was Tempo MW1 uit Alphen, die dit jaar voor het eerst een midweekteam hebben. Het bleken geen nieuwelingen, duidelijk allemaal een korfbalverleden op zaterdag. Het eerste schot van Tempo was ook meteen raak, waarna Hendrik uit een omdraaibal tegen scoorde. Na de snelle 1-2 van Tempo kreeg Joost een vrije bal, waarmee hij de achter de korf vrijstaande Patrick vond die soepel de 2-2 scoorde. Die staat op video, dus die verwachten we nog wel een keer ergens terug! Hierna gaf Tempo wel gas en liep uit naar een 2-5 tussenstand. Het ‘tempo’ van de bezoekers lag simpelweg een stukje hoger en er speelde een behoorlijk aantal jaren korfbalervaring mee. Toch bleven we meescoren via Joost (stip, 3-5) en Ineke (4-6, doorloopbal) maar voor rust kwam ook nog de 4-8 op het bord toen onze zeer solide scheidsrechter Marijn het rustsignaal gaf. Conclusie halfweg: niet verkeerd, een tegenstander die beter is en als aandachtspunt je eigen tempo blijven spelen. Illusies om na rust dichterbij te komen, werden binnen 2 minuten de grond in geboord toen 2 goals voor een 4-10 tussenstand zorgden. Hierna in 17 minuten slechts 1 tegengoal, waarna Erwin wist te scoren: 5-11. De wedstrijd was wel beslist, gescoord werd er nog wel. Na een goede actie van Hendrik scoorde Matthijs een stip (6-11) en Erwin scoorde ook nog een keer van afstand maar de 7-14 eindstand was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Leuke tegenstander, maar wel één die beter was. Grote domper op de wedstrijd was de blessure van Hendrik die in de slotfase met veel pijn aan de knie ter aarde ging. We hopen dat de blessure meevalt, sterkte Hendrik! Volgende week (26 september) om 20:00 uur de thuiswedstrijd tegen Atlantis MW1 op zoek naar de eerste overwinning. De toegang is gratis. Matthijs.

IJsselvogels G1 – Vriendenschaar (B) MW1   1-0     De eerste wedstrijd op het veld voor ons G-team was tegen Vriendenschaar G1 uit Bodegraven. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin een mooi doelpunt van Ruud voldoende was om de overwinning in de wacht te slepen. Eindstand 1-0.

Dijkvogels G3 – IJsselvogels G1   0-4     De tweede wedstrijd was tegen Dijkvogels G3 uit Maasdijk. We moesten in de regen spelen en op gewoon gras en dat zijn we niet gewend met onze mooie kunstgrasvelden. Paul scoorde al snel 0-1 voor ons en even later ook de 0-2 waarna Issam eerst 0-3 scoorde en even later de eindstand op 0-4 bepaalde. Beide wedstrijden werden gewonnen maar belangrijker was dat er goed werd samengespeeld. Nu maar hopen dat we de volgende keer wat mooier weer hebben. Volgens leidster Petra waren het prima wedstrijden en was nieuwe speler Callam, een grote aanwinst!

RWA A1 – IJsselvogels A1   7-9     Zaterdag moesten we tegen RWA A1, toch wel een tegenstander waartegen zeker wel punten gepakt moesten worden. De eerste helft waren we veel beter. Verdedigend stond het als een huis en we kregen maar 2 doelpunten tegen. Aanvallend speelden we goede aanvallen maar ja.. de kansen moet je wel afmaken en dat is toch wel een terugkerend probleem. Ondanks dat stond het bij rust 2-7. De tweede helft kwam RWA terug omdat het aanvallen bij ons minder goed draaide en ook verdedigend was er minder concentratie wat resulteerde in veel vrije ballen en strafworpen tegen. We kwamen echter nooit echt in gevaar en de eerste twee punten zijn dan ook binnen. Verdedigend een goede wedstrijd gespeeld alleen in de aanval moeten we onze kansen gaan afmaken. Een verdiende 7-9 overwinning. De komende weken kunnen er veel punten gepakt gaan worden dus daar gaan we voor! Goals door Sam K 5x Sam M 2x Roos en Angela 1x. Door Sam M.

Vriendenschaar (B) A2 – IJsselvogels A2   3-7     IJsselvogels A2 speelde deze zaterdag uit tegen Vriendenschaar A2. De wedstrijd begon moeizaam. Het lukte maar niet om de eerste treffer te laten vallen. Na een flink aantal schoten viel de eerste treffer door Edo. Een paar minuten daarna volgde de tweede treffer weer door Edo. Lotte knalde daarna de 0-3 raak. Vriendenschaar antwoordde hierop met 2 goals. Waardoor de stand op 2-3 kwam. Annelie schoot daarna de 2-4 binnen. Amber reageerde met 2 punten waardoor IJsselvogels A2 op 2-6 voorsprong kwam. Edo schoot het laatste doelpunt voor IJsselvogels binnen. Vriendenschaar schoot nog 1 doelpunt raak en daarmee sloten we de wedstrijd af met een 3-7 overwinning voor IJsselvogels. Met deze winst zijn we nog steeds op jacht naar de kampioenschap. We willen Jelle Stormbroek en zijn vader bedanken voor het coachen naar de winst. Met vriendelijke groet, Edo van Voorst.

IJsselvogels B1 – Fiducia B1   10-14     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. B1 trof thuis in Fiducia B1 uit De Meern een onbekende tegenstander. Vrijdagavond laat werd door Fiducia B1 nog afgebeld omdat 3 spelers ineens ziek waren geworden, toen ze van de Bond hoorden dat ze een boete zouden kregen als ze niet zouden spelen werd er gebeld dat de wedstrijd alsnog doorging en stond de complete B1 ploeg in het veld, ra, ra, ra! Alleen daarom hoopte ik al dat jullie zouden winnen. Na 0-1 was het Annelies die 1-1 scoorde en na 1-2 was het Evi die uit een vrije bal de gelijkmaker scoorde, 2-2. Een strafworp en een vrije bal zorgden voor een 2-4 achterstand waarna Kris van afstand 3-4 scoorde. Hierna liet B1 zich teveel uit haar spel halen waardoor Fiducia kon uitlopen naar een 3-7 voorsprong. In de laatste minuut scoorde Cécile van afstand 4-7 gevolgd door Evi, eveneens van afstand, 5-7. Jammer dat Fiducia net voor het laatste fluitsignaal de 5-8 scoorde. Na de rust een duidelijk verdedigd doelpunt tegen Evi betekende 5-9 van de verder goed fluitende scheidsrechter maar hij stond precies in het verlengde en kon de situatie nooit goed beoordelen. Een korte kans van Kris betekende 6-9 en toen Cécile uit een zelf verdiende strafworp 7-9 scoorde begon B1 er toch weer in te geloven. Zeker toen Dano eerst van afstand en even later uit een vrije bal 8-9 en 9-9 scoorde. Fiducia zag een strafworp mis gaan waarna Cécile uit een doorloper B1 voor het eerst op voorsprong zette, 10-9. Een fout onder de korf betekende nog geen 30 sec later 10-10 en dat was jammer want als jullie nog een keer hadden kunnen scoren dan had ik het nog niet geweten. Nu werd het 10-11 en 10-12 waarna Cécile een strafworp had moeten hebben voor een duidelijke duw in haar rug bij een doorbraak. Helaas werd deze niet gegeven waarna Fiducia de eindstand op 10-14 bepaalde. De heren van Fiducia scoorden liefst 12 van de 14 doelpunten, daar liggen nog verbeterpunten voor B1. Ook de onnodige vrije ballen tegen (2-4) en (3-5) door overtredingen bij de zijlijn en de middenlijn zullen afgeleerd moeten worden, dat scheelt weer enkele doelpunten voor de tegenstander. Zaterdag kans op revanche!!!! Zet ‘m op B1, jullie kunnen het!

IJsselvogels B2 – RWA B2   13-3     De B2 heeft de smaak goed te pakken. Twee weken geleden uit met 1-12 gewonnen van Twist, vorige week thuis met 12-3 gewonnen van Korbis en afgelopen zaterdag de derde overwinning op rij, weer met dubbele cijfers gewonnen. Sander opende de wedstrijd, vervolgens maakte Isa 2-0. RWA kwam terug met 2-1. Lisa volgde met een mooie doorloopbal, 3-1. Sander maakte het volgende punt, een zuiver afstandsschot: 4-1. Lieneke maakte vervolgens de 5-1. Voor de rust maakte Lisa wederom met een doorloopbal de 6-1. Na de rust was het opnieuw Lisa die de 7-1 maakte. Vervolgens scoorde nog Isa, Sander maakte er 3 achter elkaar en ook scoorde Lisa voor de vierde keer. Tim maakte de wedstrijd af met het laatste punt: 13-3. De B2 ruikt het kampioenschap.  Van Sandra v. Gr.      Tegen de nr. 2 uit onze poule moesten we vandaag winnen. En dat deden we, met ruime cijfers. Volgende week doen we dit zachtjes nog een keer over, en dan is het kampioenschap al praktisch binnen. Dat is dus kampioenstaart en dan nog eens gaan voor de 100% taart! Zet ‘m op B2! Coen.

IJsselvogels C1 was vrij.

Reeuwijk C1 – IJsselvogels C2   8-3     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Koploper Reeuwijk C1 was ook voor jullie een maatje te groot. Toch staan jullie nog steeds op een fraaie 2e plaats, nu proberen deze vast te houden en dat mag volgens mij geen probleem zijn.

IJsselvogels C3 – KCC / SO natural C2 uitgesteld naar woensdag 26 september, aanvang 18.30 uur.

IJsselvogels D1 – Korbis D1   3-18   Omdat we de andere twee wedstrijden hadden gewonnen hoopten we deze wedstrijd ook te winnen, maar we wisten dat zij ook goed waren. We misten Eline, Flo viel voor haar in. En toen begonnen we de wedstrijd. Luna scoorde de eerste bal met een stip. Daarna werd het gelijk 1-1, helaas.  Marnick maakte gelukkig een mooi schot waardoor het 2-2 werd.Het leek een spannende wedstrijd te gaan worden. Toen het rust was stond het opeens 2-6 achter, en we moesten echt nog veel doen om de wedstrijd nog te winnen, dat zeiden de coaches Mike en Christiaan ook en toen begonnen we de 2de helft. Maar dat ging niet echt beter, na nog eens acht goals tegen stonden we 2-14. Stijn kwam erin voor Sven met nog 6 minuten op de klok. Toen wist Flo nog te scoren. De eindstand was 3-18. We moeten deze wedstrijd maar snel vergeten want het was niet zo best maar we moeten er wel van leren want volgende week moeten we weer tegen Korbis D1. En dan hopen we te winnen. Deze week dus allemaal extra ons best doen op de training. Doelpunten van: Luna, Marnick en Flo. Groetjes Lucas Blom.

Luno D1 – IJsselvogels D2   5-6     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. D2 speelde in Linschoten een ontzettend spannende wedstrijd om de 1e plaats tegen Luno D1, een tegenstander waar wij eigenlijk nooit tegen spelen. Soms achter, soms voor, toen de scheidsrechter voor de laatste keer affloot stond het gelukkig 5-6 voor D2 dankzij o.a. 3 doelpunten van Ayoub. De rest moet ik jullie helaas schuldig blijven.

IJsselvogels D3 – WION D1   3-20     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. D3 had het zwaar tegen WION D1 die al veel langer op korfbal zitten terwijl het merendeel van ons er nog maar net opzitten. Tegen de twee tegenstanders die jullie tot nu toe hebben gehad viel weinig eer te behalen. Ik denk dat Ten Donck D1 een meer gelijkwaardiger tegenstander is. Goed blijven trainen, dan gaat het iedere wedstrijd beter, succes D3.

IJsselvogels E1 – Gemini E1   9-6     De spelers van de E1 begonnen goed en scherp. Dat kan ook niet anders! Door de goede coaching van Sam en Dano weten de spelers wat er moet gebeuren en zijn ze geconcentreerd en gemotiveerd. De E1 creëerde veel kansen en liet Gemini nog niet aan spelen toekomen. Na de drie kansen die er helaas net niet in gingen bleven ze goed samenspelen. Dit resulteerde in een mooi doelpunt dat d.m.v. een doorloopbal van David tot stand kwam. De bal werd goed door Floortje aangegeven. IJsselvogels bleef de druk opvoeren. De bal werd meerdere keren goed onderschept. Na de onderschepping gooide Lara direct een lange bal naar David die goed weg was gelopen richting de korf. David was zeer scherp en zuiver en schoot de 2-0 binnen! Na de 1e rust periode begon IJsselvogels weer lekker fel aan de 2e periode. Sil had een goed schot, hij zat, maar helaas verdedigd. Jammer! Gemini nam de bal uit maar IJsselvogels verdedigde direct goed. De bal werd wederom snel onderschept en naar David gegooid, hij scoorde de 3-0. Gemini werd iets sterker en deed wat terug en scoorde de 3-1. Direct daarna was er zeer goed samenspel van Floortje en Sil. Sil schoot zuiver en scoorde de 4-1. David was in de gehele wedstrijd zeer doelgericht en vaak zeer succesvol. Hij ving de bal en BOEM! de 5-1 was ook een feit! Luc verdedigde goed en onderschepte een aantal ballen en zorgde er voor dat de andere spelers vrij kwamen en aangespeeld werden. De E1 is een echt team, ze spelen echt met z’n allen en moedigen elkaar aan. Sil zorgde daarna voor de 6-1! In de derde helft werd Gemini steeds sterker. IJsselvogels leek een beetje in te zakken en liet Gemini terugkomen. Ze scoorde een paar keer achter elkaar. (6-4) Gelukkig zorgde Lara met een mooi afstandsschot voor de 7-4. Gemini bleef echter ook op zoek naar doelpunten en maakte snel de 7-5 en 7-6. Aan de kant werden de ouders toch wel een klein beetje zenuwachtig. Gemini kwam toch wel erg dichtbij! Maar de spelers bleven rustig en bleven hun best goed doen. Ze speelden zeer goed samen. Na een schot van Sil kon Floortje de bal afvangen onder de paal. Haar dame lette niet goed op en Floortje was heel alert en draaide zich om en schoot de bal zo in de korf!! Na de 8-6 deed Floortje hetzelfde kunstje nog een keer en werd het 9-6. Dit was tevens de eindstand. Het was heel leuk om het team zo gemotiveerd te zien spelen en Sam en Dano zo enthousiast te zien coachen. Wat hebben ze al een hoop van jullie geleerd! Groetjes Manon van Kerkhof.

KCC / SO natural E2 – IJsselvogels E2   2-8     De E2 reisde zaterdag af naar Cappelle. Ze hadden er weer zin in. Jayden opende al snel de score met een doorloopbal 0-1. Evi volgde kort daarna met de 0-2. En Lieke volgde een minuut later met de 0-3. Het tempo zat er lekker in. KCC liet het er niet bij zitten en scoorde 1-3. Na veel aanmoedigingen van coach Anita scoorde Jayden 1-4 waarna Evi ook haar tweede punt pakte, 1-5. Sid volgde met de 1-6. Floortje scoorde fraai 1-7. De E2 had de smaakt te pakken. Lieke wist ook voor de tweede maal de korf te vinden en scoorde de 1-8. KCC had vervolgens nog een laatste stuiptrekking en sloot de wedstrijd af met 2-8. Het korfschieten eindigde gelijk in 4-4. Met een voldaan gevoel ging de E2 terug naar Moordrecht. We staan op een mooie 2e plaatst achter Weidevogels, die helaas een flinke maat te groot is voor ons. Groetjes, Sandra v. Gr.

IJsselvogels E3 – Nieuwerkerk E8   6-1     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Een duel om de 1e plaats en de beste tegenstander voor E3 tot nu toe maar ook nu kwam E3 niet echt in de problemen. Het duurde even eer de korf werd gevonden en vooral Yael maakte enkele fraaie doelpunten. Een dik verdiende overwinning en op naar het kampioenschap.

Phoenix E2 – IJsselvogels E4   8-3     De E4 moest uit tegen Phoenix E2, een moeilijke tegenstander want ze staan eerste en wij laatste dus we gingen er met veel gemengde gevoelens naar toe. We begonnen met een 1-0 achterstand waarna Jeremy de 1-1 scoorde en toen scoorde Tess de 1-2 maar de viering was van korte duur want al gauw werd de 2-2 gemaakt en de 3-2, 4-2, 5-2, 6-2 volgden al snel. Gelukkig scoorde Jeremy weer en dat was weer van korte duur omdat de 7-3 en 8-3 volgden wat ook de eindstand is, het korfschieten ging beter daar hadden we 1-4 gewonnen doelpunten door Tess en Eline allebei 2 helaas telt dat niet mee, ondanks het verlies hebben we veel positieven punten en zijn trots op de E4. Patrick en Tom.

IJsselvogels E5 – Nieuwerkerk E7   0-9     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E5 had het moeilijk tegen koploper Nieuwerkerk E7 dat al duidelijk verder was in zijn korfbalontwikkeling. Kleine foutjes als aan de verkeerde kant verdedigen werden goed afgestraft en de tegenstander was net wat feller en kon zelfs al doorloopballen nemen. Daar wordt bij E5 hard aan gewerkt dus wie weet ….. Compliment voor de invalcoaches (de moeders van Lilly en Thijmen) die duidelijk aanwezig waren en E5 hielpen waar mogelijk was, klasse!

Valto F2 – IJsselvogels F1   5-17    Deze zaterdag was het iets wat vroeg voor mij (kwart voor 8 vertrekken), maar de kinderen waren gelukkig allemaal wel fris en fruitig. Helaas moesten we het zonder Daan doen. Hij heeft zijn ellenboog gebroken. Heel veel beterschap Daan! Lilly wilde gelukkig ons team komen versterken, waardoor we alsnog met 5 kinderen op pad konden. Heel erg bedankt Lilly! Dat de kinderen wel wakker waren hebben ze goed laten zien! Daar waar we vorige week nog stil staande om de bal vroegen, liepen we deze week goed vrij en wisten elkaar goed te vinden tijdens het overgooien. Hierdoor werden er meerdere hele mooie aanvallen neer gezet. Met rust stonden we dan ook 3-6 voor. Na de rust heeft de F1 deze mooie aanvallen alleen maar beter gemaakt. Ze hebben laten zien dat het niet altijd gaat om wie er scoort, maar ook om wie de bal onderschept, wie de bal goed aangeeft, enz. Super knap! Het ene doelpunt na het andere doelpunt viel door de korf, waardoor we met 5-17 het veld konden verlaten. De doelpunten zijn gemaakt door; Thijme 9x, Noortje 5x, Timo 2x & Lilly 1x. Ik ben trots op jullie jongens! Nikki.