D2

Hoe vloog de bal – 06 oktober 2018

Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 6 oktober 2018.

IJsselvogels B2 KAMPIOEN! De eerste kampioen is weer binnen en daar kunnen nog A2, C1, D1, D2 (is het eigenlijk al) en E3 bij komen als ze geen misstap meer maken. Wat was dat afgelopen zaterdag jammer, het 1e, dat de punten zo hard nodig heeft, stond met nog zo ‘n 7 minuten te spelen keurig met 14-12 voor om toch nog de wedstrijd uit handen te geven, eindstand 14-16, heel jammer, jullie hadden minimaal een punt verdiend!! Verrassend daarentegen was de bijzonder knappe 14-9 overwinning van het 2e op ongeslagen koploper Maassluis 2 en wat dacht je van de eerste overwinning van D3, met allemaal nieuwe jongens, dat uit in Ridderkerk met 0-6 won van Ten Donck D1, klasse D3! De resultaten:

Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen van het 3e, B1, C3, E2, E3, E4 en F1! Jammer, kleine moeite, groot plezier (vooral voor de kleintjes).

IJsselvogels 1 – Maassluis 1   14-16     Een spannende pot, een hekkensluiters pot. Wie van de twee teams, IJsselvogels 1 of Maassluis 1, gaat dat puntenaantal van 0 naar 2 verhogen. Helaas moest IJsselvogels het onderspit delven. Maassluis won door in de laatste 6 minuten nog 4x te scoren met 14-16. Doodzonde, want het had echt niet gehoeven. We waren, zoals elke zaterdag weer, gebrand om te winnen. Glenn vertelt ons: “Jullie verdienen het zo erg om vandaag te winnen, dat verdienen jullie gewoon!”. Wij wilden ook zelf meer dan ooit winnen, omdat dit ook een belangrijke wedstrijd was. Punt bleef wel om de taken uit te voeren die men moest doen, en dan zou het goed komen. We begonnen de wedstrijd niet goed doordat de dame van Lieke snel al twee slimme balletjes in het mandje kon prikken, 0-2 achter. Gelukkig antwoordde Coen snel met een mooie korte kans, 1-2. Helaas werd ook die goal van ons weer beantwoord door een goed schot van de lange heer van Maassluis. Stand 1-3. Vervolgens was het stuivertje wisselen tot de rust, waarmee we met 8-9 de rust in gingen. Conclusie tot nu toe was dat er onnodige verdedigende fouten waren gemaakt, en dat de vrije ballen er echt in moeten. Op dit moment hadden we al 6 vrije ballen gehad, waarvan 0% goals. Dat is zonde! Na de rust kwamen we goed uit de startblokken, door gelijk de voorsprong te pakken van 8-9 naar 10-9 en zelfs daarna pakten we door naar 12-10 zelfs! Mede door een paar belangrijke schoten van Mike Admiraal, die maar liefst 3x scoorde! Hebben we in de beginfase van de 2e helft ons sterk gemaakt. Met weer wat stuivertjes wisselen van 12-10, naar 13-11, naar 14-12 leek het helemaal goed te gaan. Zelfs de scheidsrechter had een eenrichtingsverkeersbord meegenomen voor IJsselvogels. Maar helaas was dat niet genoeg. Maassluis scoorde daarna 4x op rij in 6 minuten tijd waardoor er geen redden meer was. We moeten leren omgaan met dit soort momenten door de wedstrijd dan op slot te gooien en uit te spelen. Het veldseizoen is een leerproces voor wat in de zaal dan beter gaat, laten we dat zeggen. Met vriendelijke groet, Coen Pijpers.

IJsselvogels 2 – Maassluis 2   14-9     Afgelopen zaterdag kwam ongeslagen koploper Maassluis 2 bij het 2e op bezoek. Met 8 uit 4 en een positief doelsaldo van +34 staken zij er tot nu toe ver bovenuit terwijl ons 2e met 2 uit 4 (doelsaldo -7) van de onderste plaats probeert weg te blijven. Toen ik in de rust aan kwam lopen stond er, tot mijn grote verrassing, een 8-5 stand op het scorebord. Nog eens kijken, ja, het stond er toch echt. Via Mike A. en Daan stond het 2e al snel met 2-0 voor en toen na 2-1 Mike D. en Dyonne de stand op 4-1 brachten leek een stunt in de maak. Maassluis kwam terug tot 4-2 maar doelpunten van Anouk en Jeffrey betekende een ruime 6-2 voorsprong. Maassluis scoorde 6-3 waarna Mike A. en Jeffrey er zelfs 8-3 van maakten. Jammer dat Maassluis net voor de rust terug kon komen tot 8-5. Gelijk na de rust scoorde Joëlle van korte afstand zelfs 9-5 en leek de overwinning veilig te stellen. Maassluis 2 scoorde 9-6, 9-7 en 9-8 waarna Daan de voorsprong weer vergrootte tot 10-8 en Mike D. tot 11-8. Hierna, naast de geloof ik in totaal 5 gemiste strafworpen van Maassluis 2, nog een laatste stuiptrekking, 11-9. Daan scoorde hierna 12-9 gevolgd door mooie afstandsschoten van Mike A. en Jeffrey waardoor er bijzonder knap met 14-9 van de koploper werd gewonnen, klasse 2e! Een trotse trainer/coach Wim Korving noteerde 3 doelpunten van Mike A., Daan en Jeffrey, 2 van Mike D. en 1 van Dyonne, Anouk en Joëlle.

IJsselvogels 3 – DVS ’69   11-13     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Zonder de topschutters Erwin (vakantie) en Dirk (teenblessure) nam het 3e het thuis op tegen het even hoog (dus hoog, gedeeld 2e) staande DVS ’69 uit Hendrik Ido Ambacht. Dat scheelt minimaal 10 á 12 doelpunten en dat bleek moeilijk op te vangen vandaag, hoe iedereen ook zijn of haar best deed. Soms voor, soms achter, maar bij het laatste fluitsignaal van de goed fluitende Marijn stond er helaas een 11-13 eindstand op het scorebord waardoor het 3e nu op een gedeelde 3e plaats staat.

KCR 5 – IJsselvogels 4   17-15     Voordat de wedstrijd tegen KCR 5 werd gespeeld waren de overige uitslagen in de poule reeds bekend en die waren verrassend. IJsselvogels 4 was voorbereid op wat komen ging en dat was een fysieke wedstrijd bij de heren. Een geroutineerde en slimme ploeg is KCR 5 en moesten proberen niet in een 1 tegen 1 situatie terecht te komen. Kon IJsselvogels een gat gaan slaan op de ranglijst of zou de spanning weer volop terug zijn? Net als vorige week gaat het om de knikkers en hoe gaan wij hiermee om? Na de 1-0 maakte Melvin de 1-1, welke werd vervolgd door de 1-2 van Rob. Een lastige fase werd goed doorstaan door de 3-3 van invaller Joost, die een wedstrijdje lange mannen korfbal best leuk vind om te spelen. In een sterke fase voor de rust ging het steeds beter lopen bij IJsselvogels 4 en scoorde Stef (4-4), Marlinde (4-5), Melvin (4-6) en Manon (4-7) en Laura (5-8). Wat vorige week ook lastig was om een voorsprong te verdedigen. In de laatste 6 minuten voor de rust werd helaas de voorsprong verspeeld, 8-8. Beide ploegen konden verdedigend geen vuist maken dus was het zaak om te blijven scoren en de focus te houden op het afronden van de kansen. In de eerste 4 minuten kon IJsselvogels 4 aan de goede kant van de score blijven met doelpunten van Marlinde (9-9, Rob (10-10), Joost (10-11) en weer Rob (11-12). Door enkele wissels bij KCR 5 ging het minder lopen bij IJsselvogels 4 en kwam KCR beter in de wedstrijd en liep uit naar een 15-12 voorsprong. Op 10 minuten voor het einde maakte Stef de 15-13 en stond IJsselvogels 4 klaar voor het slotoffensief. De 16-13 was een beetje frustrerend want de verhoudingen in het veld was gelijkwaardig en het leek erop dat KCR de wedstrijd makkelijk kon uitballen. Laura (16-14) en Rob (16-15) brachten echter de spanning weer helemaal terug en welke kant zou het op gaan, een gelijkspel of de ervarenheid van KCR, helaas het laatste, 17-15. Het “baal” gevoel overheerste en blijft KCR 5 een soort angstgegner te worden, waarbij je het gevoel hebt dat je kunt winnen of had moeten winnen, maar elke keer met lege handen staat. We kunnen echt alleen naar ons zelf kijken en leren van dit soort momenten. Doordat KCC ook verloor, staan wij nog steeds aan kop en eigenlijk is er niets aan de hand. De doelpunten kwamen van: Rob (4), Stef (2), Melvin (2), Marlinde (2), Laura (2), Joost (2) en Manon (1). Mvrg, Marco.

IJsselvogels 5 – Nexus 4   6-8     Deze week werd er gespeeld tegen Nexus. IJsselvogels 5 mocht hier al eens eerder tegen spelen en verloor toen met 11-7. Wel waren de kansen er die wedstrijd. Het was dus mogelijk om deze wedstrijd te winnen. Wel moest het 5e dat nog even waarmaken. Maar het 5e heeft afgelopen wedstrijden wel een trend gezet. Elke keer weer komen ze aan het begin van de wedstrijd achter te staan. En wel elke keer met 3-4 punten. Hier moest wat aan gedaan worden. Helaas bleef het 5e deze trend ook deze wedstrijd weer door zetten en kwamen ze met 0-4 achter te staan. Dennis wist hierna 2 keer achter elkaar te scoren. Zou het 5e dan weer terugkomen en de wedstrijd winnen. Nexus vond dat dat niet kon en scoorde de 2-5. Lisa daarin tegen vond toch dat de wedstrijd wat meer naar de kant van IJsselvogels moest gaan en scoorde de 3-5 waarmee ook gelijk de ruststand werd bepaald. Tijdens de rust werd vastgesteld dat de aanval nog niet zo heel lekker liep. Hier moest dus meer op worden gelet. Na de rust begon Nexus de 2e helft met scoren. Gelukkig bleef het bij 1 punt. Daarna wisten invaller Anna en Peter te scoren (5-6). Het 5e had het gat met Nexus bijna gedicht maar Nexus begon weer met scoren en maakten het 5-8. Dennis deed nog een verwoede poging om het gat te dichten maar en scoorde (6-8) hiermee was de eindstand van de wedstrijd bepaald. Tijdens de wedstrijd is er gescoord door Dennis 3x, Lisa, Invalster Anna en Peter. Alle invallers (Anna, Lotte RvC, Annelie) bedankt. Met vriendelijke groet, Boas van Voorst

IJsselvogels 5 – Maasluis 5 (12-8) (22-09-2018) & Maasluis 5 – IJsselvogels 5 (16-7) (29-09-2018)

Helaas zijn de afgelopen 2 wedstrijden de verslagen blijven liggen. Maar dat betekent niet gelijk dat er geen score verlopen meer zijn. Aan de hand van deze score verlopen is dan ook een uitgebreid verslag gemaakt. 2x tegen dezelfde tegenstander. De eerste wedstrijd tegen deze tegenstander begon al gelijk met regen. IJsselvogels 5 moest even wennen aan de regen en kwam ook gelijk met 0-3 achter te staan. Maar nadat IJsselvogels 5 zag dat ze nu toch echt aan de bak moesten om hier niet met een gigantisch verlies van het veld af zouden drijven kwamen ze op gang. Tom scoorde de 1-3 waarna Maasluis gelijk weer scoorde en de 1-4 maakte. Het 5e merkte dat één punt niet voldoende is om de achterstand in te halen en begonnen te schieten en te schieten wat uiteindelijk resulteerde in punten, en wel 4 achter elkaar. Dit leverde een stand op van 5-4. Het 5e zag in dat ook in de regen scoren mogelijk is. Maasluis vond het niet heel leuk om zo te worden ingehaald en scoorde weer 2 punten waardoor het 5e weer achter kwam te staan. Lisa wist voor de rust nog eventjes de 6-6 neer te zetten. De rust had totaal geen invloed gehad op het scoren want het 5e bleef maar scoren. Maasluis probeerde nog wel wat te scoren maar elke keer wist het 5e ze te snel af te zijn. Door het 5e werden er wel 4 gescoord zonder dat Maasluis wist te scoren. Na die 4 wist Maasluis te scoren maar invalster Evi scoorde de 11-7. Maasluis die niet helemaal naar Moordrecht was gekomen om het 5e zo makkelijk een 2e helft aan het 5e te geven scoorde nog een keer maar het was Peter die uit eindelijk deze eindstand op 12-8 bepaalde. Tijdens deze wedstrijd Scoorde Tom er maar liefst 4, Mick 2, Lisa 1, Remon 1, Louanne 1, Peter 1, Evi 1 en was er 1 niet genoteerd schot. Deze winst betekende de eerste punten voor IJsselvogels 5. Annelie en Evi Bedankt voor het invallen.

Met de afgelopen wedstrijd in gedachten gaat IJsselvogels 5 naar Maasluis toe. Toen konden we ze hebben. Gaat dat nu weer lukken? Weer was het Maasluis die begon met scoren (4-0). Aniek wist daarna de 4-1 te scoren. Net zoals de vorige keer hoopte het 5e dat Maasluis zou inkakken omdat ze zo ver voor stonden. Helaas hebben ze van hun vorige wedstrijd geleerd en bleven ze scoren (6-1). Louanne en Peter scoorde hierna (6-3) maar Maasluis liet zich nu niet meer afschrikken door die punten en bleef scoren (7-3). Boas wist te scoren maar Maasluis bleef scoren en zette de ruststand op 8-4. Het 5e moest zichzelf herpakken en haar eigen wedstrijd gaan spelen maar dat wou niet echt lukken. Maar 4 punten achter in de rust moet wel te doen zijn. Echter het tegenovergestelde bleek. Het 5e kreeg niet de tijd om zichzelf te herpakken en kregen gelijk weer 2 punten om de oren. Tom probeerde de focus bij het 5e weer terug te krijgen door te scoren maar Maasluis trapte dat gelijk weer de grond in door ook te scoren. Daarna probeerde peter het nog eens maar ook dat punt werd beantwoord met punten van Maasluis (14-6). Dennis scoorde nog eens maar maasluis ronde de wedstrijd af door nog eens 2 keer te scoren (16-7). Zo zie je maar de eerste keer winnen betekent niet dat je gelijk de punten voor de volgende wedstrijd al binnen hebt. Tijdens deze wedstrijd is er gescoord door Peter (2x), Aniek, Louanne, Boas, Tom, Dennis. Op naar de volgende wedstrijd dan wordt er gespeeld tegen Nexus 4. Lotte RvC bedankt voor het invallen.

Atlantis MW1 – IJsselvogels MW1   12-12     DREAM TEAM. Wat is dat toch bijzonder als je op je oude dag nog een nieuwe sport mag leren en dan ook nog mee mag spelen in het 1e team. Ik voel me een beetje Usain Bolt die voor het eerst mag mee spelen in een voetbal team. Alleen kan ik helemaal niets en heb nog nooit iets gepresteerd, maar ik mag wel mee spelen met al die kanjers zoals Ineke, Erwin, Joost, Jose, Casper, Rinske en Marco. Daarnaast speelden nog een paar toppers, Sandra en Rieke, die net als ik nog weinig korfbal ervaring hebben, maar ze doen het echt top. Vorige week speelden we ook tegen Atlantis en wisten ruim te winnen, maar ja met een midweek team weet je het nooit. Ook de tegenstander kan andere troeven inzetten wat ze dus ook deden. We speelden in alle mogelijke kleuren shirts behalve wit, want we hadden geen uit shirts meegenomen en moesten van de scheids in iets anders spelen. Marco Slob (nog bedankt voor het invallen) zorgde voor de 0-1. Jammer genoeg kwamen we daarna snel achter met 4-1. Joost maakte vanaf de stip de 4-2. Casper kwam in het veld op zaal schoenen, want hij dacht dat we in de zaal zouden spelen. Na nog wat mooie scores gingen we de rust in met een stand van 6-6. Na de rust ging het weer gelijk op. Helaas moest ik vroegtijdig het veld verlaten nadat ik door mijn enkel ging (misschien moet ik gewoon lekker bij de recreanten blijven trainen is veel veiliger). Helaas geen dansje van mij deze week. Het bleef spannend tot het einde 12-12. De scores waren van Erwin 5x, Joost 4x, Casper 2x en Marco 1x. Patrick.

Gezocht: een trainer voor de Recreanten en het Midweekteam die 1x in de 2 weken de training voor zijn of haar rekening wil nemen. Na het stoppen van Suzan doe ik het nu wekelijks maar ik merk dat 5 avonden in de week met korfbal bezig zijn toch wel erg veel is (zelfs voor mij). Wie heeft tijd en zin?

IJsselvogels G1 was vrij maar komt a.s. zaterdag weer twee keer in het veld tegen WION G2 en Movado G1, succes allemaal!

Meervogels / Fisica A2 – IJsselvogels A1   11-13   Deze wedstrijd moeten we winnen! Easy win! (Dachten we) Ze staan echter laatste, maar dat betekend natuurlijk niks. Ook liet onze grootste vriend (coach van KOAG A1) nog even iets van zich horen. In deze mail stond informatie over hoe Meervogels was. Groot of klein, snel of langzaam, zuiver of niet zuiver enz. Daaruit kwam de conclusie dat ze eigenlijk gewoon heel slecht waren. Aangezien ze ook laatste staan. Makkelijk verdiende punten, nu alleen ze nog echt binnen zien te halen. Het was allemaal een rare voorbereiding zo voor de wedstrijd. Berry die vanuit een wedstrijd van dochter Luna kwam, die alleen wat uitliep. Loisanne die van een open dag kwam en ook nog eens in de file stond. En dan ook nog eens onze reserves/invallers die bijna te laat kwamen. Maar Elly bedankt, want door u waren ze er op tijd! Top!! Gelukkig werkte de scheids mee en konden we iets later beginnen. Toen iedereen gearriveerd was, moesten we toch echt wel even ons koppie erbij houden. Want als we deze wedstrijd verliezen, dan kunnen we de plekken bovenin wel helemaal vergeten. Helaas begon de wedstrijd niet zo sterk. Ze kwamen al snel op een voorsprong (1-0). Maar daarna werd het al heel snel beter. We speelden ook nog eens op een groot veld, dus dat was ook wel even wennen. Gelukkig hadden we een paar scherpe mensen staan die er 4 doelpunten in wipten. (1-4) Toch wel even lekker zo’n voorsprong. Hierna kwam een fase waarin we allemaal extreem scherp waren. Ballen tikten we weg, in de verdediging hadden we vrijwel elke rebound en aan schoten kwamen ze niet echt toe. Volhouden en doorzetten! Nu moeten we toch echt wel even een grotere voorsprong pakken. Maar Meervogels was ook meer dan scherp. Rust 6-8. Nu moesten we doorzetten en op een gegeven moment liepen we uit tot 7-11. Maar daarna werd het rommelig, waardoor Meervogels het weer spannend ging maken. Uiteindelijk vind ik dat we een goede wedstrijd hebben neergezet, ondanks de chaotische voorbereiding. De doelpuntensaldo mag van mij betreft nog wel iets hoger, maar misschien komt daar wel veranderding in, in de zaal. Volgende week Weidevogels A1!! Die MOETEN we winnen! Invallers (Cecile, Evi en Annelies) weer hartelijk dank! Goed gedaan! Door: Thirza Oskam

KOAG A2 – IJsselvogels A2   6-5     Een klein verslag van trainer/coach Stef dat ik jullie niet wil onthouden (beter iets dan niets zeg ik altijd maar). Afgelopen zaterdag was ik niet bij de wedstrijd van A2 en helaas is toen de 2e helft geen score bijgehouden. Voor de eerste helft was het score verloop: 0-1 Sanne doorloopbal, 0-2 Angela doorloopbal, 0-3 Edo schot, 1-3 —- Verder begreep ik dat 2e helft zowel Lotte als Stan nog 1x gescoord heeft. Er is uiteindelijk verloren met 6-5. Meer info heb ik niet. Volgende keer proberen we weer een wedstrijdverslag aan te leveren maar hopelijk kan je hier nog wat mee voor hoe vloog de bal. Groeten, Stef. Door deze nederlaag en de overwinning van KCC A4 moeten jullie a.s. zaterdag van KCC winnen om gedeeld kampioen te kunnen worden, bij een gelijkspel of een nederlaag is KCC kampioen, succes A2!

IJsselvogels B1 – Achilles B1   9-14     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. B1 ontving thuis Achilles B1 uit Den Haag. Inmiddels een bekende tegenstander omdat in een oefenwedstrijd thuis met 9-5 werd gewonnen maar een week later voor de competitie uit met 13-4 werd verloren. Wat zou het vandaag worden …? Een door Yana versierde strafworp werd door Dano benut, 1-0. Hierna volgden 3 afstandsschoten van de heren van Achilles waardoor we ineens met 1-3 achter stonden. Een mooie doorloopbal van Annelies betekende 2-3 maar een afstandsschot van een heer van Achilles betekende weer 2-4. Een korte kans van Evi en een afstandsschot van Cécile zette ons weer op gelijke hoogte, 4-4. Net voor de rust bepaalde Achilles van afstand de ruststand op 4-5. Na de rust werd het al snel 4-6. Evi wist van onder de korf slim 5-6 te scoren en na 5-7 was het Dano die van afstand weer voor de aansluiting zorgde door 6-7 te scoren. Achilles scoort 6-8 waarna Cécile eveneens van afstand 7-8 op het scorebord laat noteren. Hierna volgen weer 3 afstandsschoten op rij van Achilles (ja, de heren hadden het vandaag opnieuw erg zwaar) waardoor het gat werd geslagen naar 7-11. Toch gaf B1 zich nog niet gewonnen en door 2 zelf versierde strafworpen te benutten bracht Cécile de spanning weer enigszins terug door 8-11 en 9-11 te scoren. Opnieuw wist Achilles uit te lopen naar 9-13 waarna het via een strafworp de eindstand op 9-14 bepaalde. Ik heb bij jullie altijd het gevoel dat er meer had ingezeten als ….., wie weet a.s. zaterdag als jullie in Maarssen jullie laatste veldwedstrijd tegen OVVO B1 spelen, succes B1! Complimenten nog voor Matthijs die opnieuw een goede wedstrijd floot!

IJsselvogels B2 – Twist B2   17-4     IJSSELVOGELS B2 KAMPIOEN !!! Alle ingrediënten voor een mooie kampioenswedstrijd waren afgelopen zaterdag aanwezig: prachtig weer, enthousiast publiek en een B2 die er weer heel veel zin in had! Uit hadden we met 1-12 gewonnen van Twist. Het zou vandaag dus weleens een makkie kunnen worden. En dat werd het! IJsselvogels ging opnieuw vol overtuiging voor een winst met wederom dubbele cijfers. Al in de 1e minuut van de wedstrijd opende Tim de score met 1-0, vrijwel direct gevolgd door de 2-0 van Lieneke. Anna wist vervolgens de 3-0 en 4-0 in de korf te leggen. De dames waren op dreef, Lisa scoorde de 5-0. Twist wist de 5-1 te maken, maar erg spannend werd de wedstrijd niet. Nog voor de rust maakte Sander 6-1 en 7-1 en wierp Lieneke netjes de 8-1 door de korf. Na de rust kreeg IJsselvogels een strafworp die Tim fraai inschoot, 9-1. Twist wist nog een tegenpunt te maken, 9-2, maar hadden deze wedstrijd verder weinig te vertellen. Sander maakte 10-2, Tim 11-2 en Lieneke 12-2. Sander gooide er vervolgens 2 achter elkaar in, 14-2. Het bleef goals regenen, Tim scoorde 15-2. Twist kwam nog wel met de 15-3 en 15-4, maar dit haalde nog maar weinig uit. Sander scoorde nog netjes de 16-4 en Tim sloot de wedstrijd af met een relaxed ingeschoten 17-4. Daarna was het tijd voor een heerlijke kampioenstaart en werden in aanwezigheid van de sponsor en supporters de diploma’s en medailles uitgereikt. GEFELICITEERD B2! Sandra.

KCR C1 – IJsselvogels C1   3-12     Na een mooie overwinning vorige week op Korbis C1, wacht IJsselvogels C1 een nieuwe wedstrijd. Ditmaal tegen KCR C1. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen, namelijk volle zon en heerlijke temperatuur om te spelen. IJsselvogels wist het heft in handen te nemen en de openingsgoal te maken. Tim wist de eerste twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Met het dynamische spel wist IJsselvogels veel doelkansen te creëren. Wat resulteerden in een hoop doelpunten eerste helft. Door geconcentreerd te verdedigen werden weinig doelkansen weg gegeven. De tegenstander had moeite met ons spel, wat resulteerde in een 0 – 9 ruststand. Het spel was nog niet fantastisch, maar de doelpunten werden wel gemaakt! Na rust begon KCR beter dan IJsselvogels. Door weinig beweging in de aanval wist de tegenstander snel de bal te veroveren en kwamen we nauwelijks tot goede aanvallen. Veel schoten van ver en uit stilstand leidde tot balverlies. De tegenstander kon meer druk zetten waar we het als team moeite mee hadden. Twee doorloopballen van Willem en Dominique en een afstandsschot van Tim zorgden ervoor dat we in de tweede helft nog wel scoorden. De wedstrijd leidde in een nette 3 – 12 overwinning. Af en toe een mindere wedstrijd kan er zeker inzitten! Komende twee weken staan belangrijke wedstrijd op het spel na het punten verlies van VEO C1. Doelpunten zijn gemaakt door: Tim 6x; Ben 2x; Anne, Dominique, Willem en Jesca wisten 1x te scoren. Peter.

Nieuwerkerk C3 – IJsselvogels C2   1-6     Zaterdag had IJsselvogels C2 een wedstrijd tegen Nieuwerkerk C3, waarbij de thuiswedstrijd uitliep op een 4-2 overwinning. Met een topwedstrijd tegen Reeuwijk op zak gingen we met volle moed op weg naar Nieuwerkerk. De wedstrijd begon goed, we waren scherp en speelden snel rond. Helaas vielen de doelpunten niet, waarna Nieuwerkerk bij een vrije bal de 1-0 wist te maken. Gelukkig maakte Lotte al snel de gelijkmaker, waarna Thomas met een schot de stand op 1-2 zette. Met die stand gingen we de rust in, waarin het vooral ging om kansen afmaken en de voorsprong uitbreiden. En er werd geluisterd, door doelpunten van Finn, Lotte en Mink liepen we uit naar 1-6. Een mooie eindstand van de wedstrijd! Volgende week heeft de C2 voor nu de laatste veldwedstrijd tegen Korbis C3, waarna een mooie 2e plek een zekerheid is! Groetjes Karlijn.

IJsselvogels C3 – Vriendenschaar (B) C2   2-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Uit werd al met 8-3 van deze tegenstander verloren en ook nu in de thuiswedstrijd bleek Vriendenschaar C2 een (klein) maatje te groot. Zaterdag spelen jullie uit in Waddinxveen tegen het op de laatste plaats staande Korbis C4 waarvan thuis met 4-0 werd gewonnen, benieuwd of jullie dat nog een keer kunnen, zet ‘m op C3!

KOAG D1 – IJsselvogels D1   10-11     De opstelling was als volgt: Coach: Christiaan, Aanval 1: Lucas, Marnick, Luna, Lieke Verdediging 1: Sven, Timo, Nora, Eline. Het was een prachtige wedstrijd, en uiteraard gewonnen. De eerste goal was jammer genoeg tegen. Maar de D1 ging steeds fanatieker spelen, en kwam uit op een prachtig doelpunt van Lukas. Daarop volgde nog een goal van Lukas. Maar ondertussen ging KOAG ook steeds fanatieker spelen en daar kwamen jammer genoeg 2 doelpunten uit. De stand is nu 3-2 voor de tegenpartij. In de laatste minuten maakten Lucas nog een doelpunt. Toen was het wisselen van vak. We waren goed bezig maar helaas kregen we 1 doelpunt tegen. De stand is nu 4-3 voor de tegenpartij. Daarna scoort Sven een mooi doelpunt en staat het 4-4. Toen de verdediging de bal had onderschept scoorde Eline met een korte kans. En we hadden een kleine pauze van 5a 10 min. We zaten niet goed op te letten en kregen een doelpunt tegen. Maar de verdediging had de bal uitgespeeld naar het andere vak, en daar kwam een indrukwekkende goal uit van ver door Marnick. De stand is nu 5-6 voor ons. Daarna kregen we 2 doelpunten tegen en staat het 7-6 voor de tegenpartij. Maar de D1 kreeg weer moed en scoorde weer door Marnick een goal. We kregen jammer genoeg nog een doorloopbal tegen. De stand is nu 8-7 voor de tegenpartij. Lucas scoorde nog een doelpunt en kregen jammer genoeg ook nog een doelpunt tegen. Het was weer wissel van vak en gingen weer aan de slag. Sven maakte een schot en hij scoorde. Snel daarna maakte Eline ook nog een doelpunt. De stand is nu 9-10 voor ons. Snel daarna maakte Eline uiteraard nog een doelpunt. We kregen in de laatste minuten jammer genoeg nog een doelpunt tegen. De D1 had net de bal onderschept toen de scheids floot. De totale stand was 10-11 voor ons!!! Door: Lieke.

IJsselvogels D2 – KOAG D2   8-3     Het vak van Lucas begon aan te vallen. Ayoub scoorde vrij snel. Ze speelden goed in het vierkant en als de tegenstanders de bal had onderschept ze weer snel zodat ze weer verder konden gaan. Alleen was het jammer dat er daarna niemand meer scoorde. Toen draaide de vakken om en toen was het team van Maya de aanvallers. Maya scoorde vrij snel met een mooie doorloopbal. Julian kreeg een strafworp en die maakte hij. Daarna doelpunt door de tegenstander Toen was het 3-1 bij de rust. Toen begonnen wij weer toen scoorde Ayoub en daarna Sarah (of was Sarah eerst) Toen scoorde Isha. Daarna kreeg Ayoub een strafworp maar die was jammer genoeg mis. Daarna scoorde Maya nog een keer en daarna nog een keer! Eindstand 8-3, Maya 3 maal, Ayoub 2, Julian, Sarah en Isha 1 maal. Van Maya en Lucas.

Ook van Rico ontving ik een wedstrijdverslag van de wedstrijd IJsselvogels D2 – KOAG D2: Vandaag moesten we om 8.30 aanwezig zijn om 9.00 uur met de wedstrijd te beginnen. Vorige keer hadden we gewonnen tegen KOAG.  Ayoub scoorde 1-0 in de eerste 10 minuten. Er waren veel kansen. Daarna ging het snel. 2-0 Maya 3-0 Julian (strafworp) en het werd nog 3-1 net voor rust. 4-1 Ayoub 5-1 Sarah 6-1 Isha. De laatste 10 minuten 6-2 daarna 7-2 door Maya en 8-2 door Maya. KOAG deed nog iets terug 8-3 en 8-4. Ik vond het een leuke wedstrijd waar we goed ons best deden. Rico.

Ten Donck D1 – IJsselvogels D3   0-6     Afgelopen zaterdag moest de D3 tegen de, nog onbekende, D1 van Ten Donck spelen. Met goede moed vertrokken we richting Ridderkerk. We hadden namelijk gezien dat onze tegenstanders nog niks hadden gewonnen dit seizoen. Dat gaf uitzicht op onze eerste overwinning met de D3 dit seizoen! Eenmaal aangekomen bleek dat Ten Donck 1 speler te weinig had. Hierdoor moesten we 3 tegen 3 gaan spelen. In het begin was dit even lastig, maar we kwamen op dreef! Aan het einde van de eerste helft stond het 0-2 voor ons. Na een nog betere tweede helft hebben we uiteindelijk GEWONNEN met 0-6. Doelpuntenmakers: Sven 3x, Mike, Sarah en Wessel 1x. De eerste overwinning was een feit! Jullie hebben laten zien dat jullie steeds meer in het spel groeien. Dit is voor ons als coaches erg leuk om te zien! Aankomende zaterdag gaan we voor nog een overwinning! Remon.

Korbis E2 – IJsselvogels E1   3-5     Afgelopen zaterdag was iedereen ruim op tijd na een oproep van de coach. Ruim op tijd vertrok de E1 richting Korbis. Het zonnetje scheen al flink dat vonden de 6 meegereisde toeschouwers heerlijk. Onder het genot van een kopje koffie uit de automaat aanschouwden zij de goede warming up. Het team werd op scherp gezet door coaches Sam en Dano. Ze begonnen zeer gedreven aan de wedstrijd. Luc speelde in een soort enorme jurk (lees ; hesje) waardoor het bijna onmogelijk was om goed te kunnen rennen en gooien. Gelukkig hadden we nog iets anders in de tas en kon Luc weer vrijuit korfballen. De wedstrijd gaat gelijk op in het begin. De E1 krijgt best wat kansen maar de bal wilde er nog niet in. Na een stuk of 5 kansen werd het uiteindelijk toch 1-0 voor IJsselvogels. Niet lang daarna werd het 1-1 door een snelle aanval van Korbis. Ook IJsselvogels had een snelle aanval in huis, daardoor wordt er een verdedigende fout gemaakt door Korbis, echter de scheids twijfelt. Door een kleine oer-kreet van Jan Willem (die de scheids waarschijnlijk toch hoort) krijgt IJsselvogels een strafworp. Deze werd helaas gemist door David. Hierna volgen nog veel kansen door goed samenspel. Alleen de bal wilde er maar niet in. Doordat IJsselvogels bleef doorzetten volgde de 2-1 door een mooie doorloopbal van Floortje. Korbis had grote jongens in het team dus het er naast komen was erg belangrijk. Coaches leggen dit goed uit in de rust. IJsselvogels probeerde het toe te passen. Na een zeer snelle aanval viel de 3-1. Floortje gooide een mooie diepe bal, David ving deze en schoot de bal er genadeloos in. Direct daarna volgde er wederom een mooie aanval van IJsselvogels, mooie doorloopbal van David die aangegeven werd door Luc, ging net mis. Het spel ging verder, IJsselvogels liet zich niet op haar kop zitten en bleef kansen krijgen. Na een schot werd de bal afgevangen door David en ook gescoord. 4-1. Luc had een belangrijke rol omdat hij veel ballen afving waardoor IJsselvogels in bal bezit bleef. Korbis bleef ook goed spelen en wist de 4-2 er in te gooien. Luc gooide snel een mooie bal richting Lara die deze zonder twijfel in de korf schoot. 5-2. Snel volgende er weer een tegen doelpunt. 5-3. IJsselvogels moest geconcentreerd blijven spelen, de coaches bleven goede aanwijzingen geven en hielden de spelers bij de les. Er volgde nog een strafworp die Floortje mocht nemen. Helaas werd de stip gemist, maar de winst was binnen! Gewonnen met 5-3! Manon.

Weidevogels E1 – IJsselvogels E2   15-3     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. Thuis werd al een kansloze nederlaag geleden tegen koploper Weidevogels E1 dat er in deze poule met kop en schouders bovenuit steekt en ook dit keer ontkwam E2 niet aan een kansloze nederlaag. Zaterdag spelen jullie je laatste wedstrijd thuis tegen Nieuwerkerk E5 waarvan uit nipt met 2-3 werd gewonnen. Bij winst of een gelijkspel zijn jullie alleen 2e, bij een nederlaag zijn jullie gedeeld 2e samen met Nieuwerkerk E5 dus ……. Gewoon winnen a.s. zaterdag, oké E2!

IJsselvogels E3 – Korbis E5   8-1     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E3 herstelde zich goed van de onverwachte nederlaag vorige week tegen Nieuwerkerk E8 door nu ruim met 8-1 te winnen van Korbis E5. Zaterdag in Vleuten De Meern van Fiducia E4 winnen en het (gedeeld?) kampioenschap is voor jullie. Thuis werd het 11-1 dus dat mag geen problemen opleveren maar denk er niet te makkelijk over, succes E3!

IJsselvogels E4 – Gemini E2   1-7     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. E4 is de enige IJsselvogelsploeg die nog geen punt heeft behaald in deze 1e helft veldcompetitie maar daar kan komende zaterdag verandering in komen. Thuis werd dan wel van Weidevogels E3 verloren maar jullie waren die wedstrijd zeker gelijkwaardig, pas tegen het einde nam Weidevogels afstand. Zaterdag spelen jullie in Bleiswijk opnieuw tegen deze tegenstander en bij winst zijn jullie gedeeld 3e.

Weidevogels E4 – IJsselvogels E5   2-3     Dit keer mochten we uitspelen tegen de Weidevogels. Omdat Lotte en Anne zelf een wedstrijd moesten spelen nam Ruurd (de vader van Jildou) de honneurs als coach waar. De vorige keer dat we tegen de Weidevogels speelden hadden we gewonnen. Met goede moed reden we dan ook richting Bleiswijk. Meteen vanaf de start was het al een spannende wedstrijd. Beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd. De E5 wist echter binnen de eerste 10 minuten al haar eerste punt binnen te halen dankzij Florian. De Weidevogels wisten echter net voor de rust het gat te dichten. Het was 1-1. Na de rust waren de Weidevogels op dreef met een paar hele snelle spelers. Hierdoor werd het 2-1 echter dankzij een mooie schot van Lilly kwamen we weer gelijk op 2-2. De laatste 10 minuten waren (voor met name de toeschouwers) extra spannend. Het harde rennen op het veld zorgde hier en daar tot vermoeidheid en iets minder scherpte. Er werd een aantal keer verdedigd geschoten waardoor de tegenpartij de bal kreeg. Gelukkig wist het team echter elke keer tussen de tegenpartij en de korf te komen of ballen uit de lucht af te vangen. Lilly wist uiteindelijk net voor het affluiten het verlossende goal (?) te maken waardoor we eindigden op 2-3. Ondanks dat niet iedereen de kans kreeg om een punt te maken, is het eindresultaat echt een team prestatie! Er werd sterk verdedigd maar ook werden er snelle ballen overgooien naar elkaar, er werd dan ook als een super team samen gespeeld!! Ruurd, erg bedankt voor het coachen, je wist het team van de zijlijn elke keer weer scherp te houden en de juiste kant op te dirigeren! Op naar de overwinning volgende week tegen de Meervogels. Ps: Het korfschieten hebben we met 3-3 (Lilly, Jildou en Florian) gelijk gespeeld. Eve (moeder van Florian).

IJsselvogels F1 – ODO F1   4-8     Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen. F1 moest het vandaag opnemen tegen kampioen ODO F1 waarvan uit met 16-9 werd verloren. Zou F1 vandaag, na 2 grote overwinningen op Valto F2, voor een verrassing kunnen zorgen? Ik heb helaas niets over de wedstrijd gehoord maar de 4-8 nederlaag laat zien dat jullie goed je best hebben gedaan en dat ODO gewoon de terechte kampioen is. Als jullie zaterdag in Delft van Fortuna F1 weten te winnen dan zijn jullie gedeeld 2e en dat zou een fantastische prestatie betekenen. Thuis werd met 5-13 verloren maar na de eerste periode stonden jullie nog met 2-1 voor dus wie weet, succes F1!

Wim Slingerland.