Hoe vloog de bal …… t/m zaterdag 23 april 2022

KZ Danaïden 1 – IJsselvogels 1 15-18
Na 2 hele mooie weken met fantastische wedstrijden om te spelen mocht IJsselvogels gelijk weer op het veld aan de bak om de koppositie in de poule te verdedigen tegen nummer 2 KZ uit Leiden. Coach Berry gaf voor de wedstrijd aan dat het wellicht moeilijk opladen zou worden na het spannende tweeluik in de zaal tegen Twist. We waren dus gewaarschuwd. Het weer zat in ieder geval mee, niet te warm of koud, licht zonnetje en af en toe een klein briesje wat over het veld waaide. Dan de wedstrijd zelf. KZ bleek een andere opstelling te hebben dan in de eerdere thuiswedstrijd en ze waren een stuk stugger dan in Moordrecht. We hadden het vaak lastig met de meezakkende heren die het het eerste verdedigingsvak knap lastig maakte. Hierdoor kwamen we nooit echt lekker in de wedstrijd en bleef KZ aan het elastiek hangen. Lange periodes zonder doelpunten werden afgewisseld met fases waarin er aan beide kant snel gescoord werd. Bij 6-8 leken we het eerste gaatje geslagen te hebben maar KZ kwam toch weer terug tot 8-8. Bij een 9-11 stand floot de scheidsrechter en werden na een toch wat moeizame eerste helft de kleedkamers opgezocht. Het baltempo zou flink omhoog moeten om de tegenstander uit de wedstrijd te spelen. Voor de rest was het een zaak van de pot binnen slepen (aangezien wel duidelijk was dat wij beter waren). De start van de tweede helft was al een stuk beter. Toch liet KZ het er niet bij zitten en op karakter bleven ze in de wedstrijd hangen. Na een 13-15 tussenstand werd er voor het eerst uitgelopen naar een voorsprong van 13-17. Het was een hele simpele eindfase geworden als we toen de 5 en 6 verschil hadden gemaakt. Helaas brak er aan onze kant weer een lange doelpuntloze fase aan waardoor er 14-17 en 15-17 werd gescoord. Het werd dus nog een spannende slotfase. Gelukkig speelden we de wedstrijd volwassen uit en scoorde Christiaan de verlossende 15-18 waardoor er weer 2 punten bijgeschreven konden worden. Door verlies van de andere ploegen staan we nu 4 punten los en hebben we het verloop van dit veldseizoen volledig in eigen handen. Nu twee weken rust en dan mogen we weer aan de bak! Doelpunten werden gemaakt door Sam 6x, Mike 4x, Christiaan en Eva 3x en Lieke en Kevin 1x. Door Sam.

Velocitas 2 – IJsselvogels 2 17-12
Deze keer geen uitgebreid relaas over het verloop van de wedstrijd, want veel woorden wil ik er niet aan wijden. De combinatie van een niet al te geschikte scheids, een dramatische eerste 20 minuten (inclusief een snelle 6-0 achterstand) en het verder zeer matige spel van ons maakt helaas een eindstand van 17-12. Er zaten enkele goede aanvallen tussen, maar we hebben ons niet meer kunnen herpakken. Er stond veel voor ons op het spel bij deze wedstrijd. Bij een overwinning voor IJsselvogels zou het kampioenschap goed in zicht zijn. Nu is een kampioenschap zeker niet onmogelijk, maar dan moeten niet alleen wij, maar ook de geluksengeltjes hun best gaan doen. Hopelijk was dit eens, maar nooit meer. Volgende keer weer knallen en laten zien dat wij bovenin horen! Goals: Merel 2x, Anouk 2x, Dionne 1x, Jeffrey 4x, Victor/Luc/Stan 1x. Anouk.

IJsselvogels 3 – RWA 3 18-13
Het 3e ontving thuis RWA 3 uit Rhoon dat over genoeg lengte beschikte waar het 3e het in de 1e helft best moeilijk mee had, Gelukkig lukte het in de 2e helft om wat meer afstand te nemen en dankzij 6 doelpunten van Dirk, 4 van Kirsten en Mike , 2 van Heidi en 1 van Jesse en invalster Cécile, die ook nog even mee mocht spelen, werd er toch nog vrij duidelijk met 18-13 gewonnen. Door deze overwinning blijft het 3e aan de leiding op 1 punt gevolgd door Sporting Delta 3 uit Dordrecht en Tjoba 3 uit ’s Heer-Hendrikskinderen (Zeeland).

IJsselvogels 4 – KCC / CK Kozijnen 6 12-17
Deze twee teams hebben geen geheimen meer voor elkaar. Ik denk dat, oefenwedstrijden en competitiewedstrijden opgeteld, dit de 6e of misschien wel 7e keer was dat jullie dit seizoen tegen elkaar speelden. Eén keer lukte het het 4e om een puntje in de wacht te slepen, de overige duels gingen allemaal verloren zo ook deze van vandaag. Tot 5-5 ging het gelijk op. Omdat ik op het veld ernaast naar A1 zat te kijken kon ik het scorebord bij het 4e een beetje in de gaten houden. Na 5-8 liep KCC verder uit naar 5-14 om uiteindelijk met 12-17 te zegevieren ondanks 3 doelpunten van Léonie en Rob, 2 van Melvin en 1 van Marlinde, Laura, Stef en Wilco.

KCR 9 – IJsselvogels 5 8-16
In Ridderkerk speelde het 5e, volgens plaatselijke verslaggeefster Nikki, een leuke wedstrijd tegen KCR 9. In de 1e helft vielen de doelpunten nog niet zo makkelijk aan beide kanten en dankzij 2 doelpunten van Mick en Remon en 1 van Louanne en Tom stond het 5e in de rust met 3-6 voor. Na de rust werd de achterstand door KCR teruggebracht tot 5-6 maar opnieuw Mick en Remon zetten het 5e weer op 3 punten voorsprong, 5-7 en 5-8. Na 6-8 was het Tom die met 2 doelpunten het definitieve gat wist te slaan, 6-9 en 6-10. Via Peter, Remon en Nikki liep het 5e zelfs uit naar een 6-13 voorsprong om uiteindelijk via Peter (7-14), invalster Annelie (8-15 en Dennis met 8-16 te zegevieren. Een keurige overwinning, op naar de volgende pot.

Nikantes 3 – IJsselvogels 6 8-10
Afgelopen zaterdag speelde IJsselvogels 6 weer hun eerste veldwedstrijd. Qua clubs niet heel anders dan de zaalcompetitie. Maar we gingen er met volle moed en enthousiasme in. Edo begon de wedstrijd met de eerste goal door een mooie doorloopbal. Toch was het wel spannend, want Nikantes bleef bij. Ook nadat Lotte de 1-2 heeft gescoord, gooide Nikantes er de 2-2 in. Door schoten van Sanne en Edo begonnen we onze voorsprong uit te bouwen. We merkten al wel dat we de overhand hadden tijdens de wedstrijd en de score begon dat ook eindelijk te laten zien. We hoopten dan ook deze voorsprong tenminste vast te kunnen houden of nog beter, uit zouden kunnen bereiden. Er ontstond wat meer ademruimte en ons spel liep best goed en het was gezellig. Totdat Nikantes toch nog bij kon blijven door tweemaal te scoren (4-4) wat ook meteen de ruststand was. In de rust kregen we van Ruud te horen dat het baltempo vooral omhoog moest. Voor de rest stonden we heel positief in de wedstrijd en met nieuwe motivatie vanwege de gesloten deal dat er per goal een sticker en een ijsje verdiend konden worden, begon het 6e aan de tweede helft. We kregen echter gelijk 2 goals tegen, waardoor het geen fantastische start was. Na deze 6-4 wisten we door goals van 2x Lotte en Edwin de score om te buigen naar 6-7. Na de 7-7 ging onze doelpuntenregen door tot 7-9 (alweer 2 goals van Lotte, onze topscoorder vandaag) en liep de wedstrijd al tegen het einde. Het werd nog even spannend toen de 8-9 viel, maar al snel daarna maakte Edo de 8-10, wat de eindstand is geworden. Al met al een mooi begin van dit veldseizoen! Nog twee wedstrijden Stefan…… Namens het 6e.

IJsselvogels MW1 – Merwede MW1 14-9
Ruim voor de laatste lockdown speelde MW1 zijn laatste wedstrijd. Er was nog geen sprake van een andere zaalcompetitie, allerlei play-offs en van een tussenklasse had nog niemand gehoord. Op een donkere oktober-avond werd de kampioenswedstrijd verloren maar de titel toch gevierd. En nu, voor sommigen zonder veldtraining, voor anderen zonder zaaltraining in de tussenliggende periode, weer een wedstrijd. Het voelde een beetje als een reünie, maar dan wel meteen een balletje gooien voor de punten. Reminder: MW1 bestaat vanavond uit Sandra, Christa, Marieke, Marloes, Ruud, Casper, Hendrik, Joost, Patrick en Matthijs. De start was goed. Een veel te hard schot werd door Marieke tot goal gepromoveerd, een knap staaltje dat ze later nog eens zou herhalen. De 2-0 van Matthijs werd vrij snel omgebogen in 2-3 door vooral rommelige ballen in de korfzone. Marloes bleef koelbloedig en gooide de stip hard en 3-3. Merwede bleef makkelijk scoren en liep uit naar 3-6 en ondanks 4-6 (Matthijs) werd het verschil groter: 4-8. Voor rust maken Marieke en de ingevallen Joost het gat kleiner: 6-8. Alle goals uit het eerste aanvalsvak, maar daar vielen ook zes van de acht tegengoals. Daar moesten we wat aan doen en dat gebeurde na rust gelukkig ook. Casper met een stip en een afstandsschot maakte weer gelijk (8-8) waarna bij de vakwissel een onnodige tegengoal viel: 8-9. Dat dit uiteindelijk de enige tegengoal van de tweede helft zou zijn, wisten we toen nog niet want het was even balen dat er meteen weer een tegengoal viel. Joost en Casper zorgden voor een voorsprong (de eerste sinds 2-1) waarna Sandra in een duel te sterk was voor een heer en Hendrik de 11-9 binnenprikte. Daarna tijd voor topscoorder Marieke die met 2 goals de 13-9 tussenstand op het bord zette, 13 minuten voor tijd. Daarna was de verdediging oppermachtig, Merwede kwam tot veel minder (goede) kansen en scoorde niet meer. In de laatste halve minuut zette Christa met een doorloopbal de eindstand op het bord: 14-9. Tweede helft met 8-1 gewonnen. Twee punten in de tas en door de meivakantie meteen drie weken koploper. Marieke 4x, Casper 3x, Matthijs 2x, Joost 2x, Marloes, Hendrik en Christa scoorden. Matthijs Alderliesten. IJsselvogels G1 was vrij.

IJsselvogels A1 – KCR A1 16-6
Afgelopen zaterdag speelde we in het mooie weer tegen KCR A1. We hadden er al eerder uit tegen gespeeld en toen kwamen we erachter dat het een ploeg was die erg fel waren en op de ballijnen zaten. Hierop gingen we dus voorbereidt de wedstrijd in. Het was weer even wennen, want het was de eerste competitiewedstrijd buiten. Dit was ook wel te zien in de eerste 10 minuten, want er ging geen ene bal in. Uiteindelijk kreeg Dano het voor elkaar om de 1-0 erin te schieten. Daarna kwamen de doelpunten al wat meer. Cécile scoorde de 2-0 uit een vrije bal en David scoorde later via een mooi schot. 3-0. Na de 3-1, scoorde Wesley de 4-1 door middel van een schot. Na een korte kans van Cécile en een schot van Isa, kwam de stand op 6-1. Een aardig gaatje al. KCR scoorde de 6-2 en Cécile en Wesley scoorde nog voor de rust de 7-2 en de 8-2. Dit was een mooie voorsprong om mee de rust in te gaan. Ook al hadden we er veel meer kunnen maken de eerste helft, we waren wel tevreden dat we er maar 2 doorgelaten hadden. In de 2e helft werd het gaatje nog groter gemaakt door David, Isa 2x, Cécile en Wesley die ervoor zorgde dat de stand op 13-2 kwam te staan. Na een doelpunt van KCR, scoorde Wesley de 14-3. Het bleef nu om en om gaan. KCR scoorde de 14-4 en Jesca, via een vrije bal, de 15-4. Na een strafworp tegen, scoorde Wesley via een doorloopbal de 16-5. Na nog een strafworp tegen, werd de eindstand 16-6. Het was deze wedstrijd erg duidelijk wie de betere was. Bij KCR hadden ze vaak ook veel ongeluk, maar wij zaten er ook echt wel bot boven op, waardoor we ook veel ballen hebben afgepakt. Deze keer vond ik KCR ook niet zo fel als de vorige keer en omdat wij dat wel echt waren, hebben we laten zien dat we met een groot verschil van ze kunnen winnen. Nu een lange tijd niks, want na de meivakantie zijn we die zaterdag erna ook vrij. Die zaterdag daarna moeten we tegen Avanti, de rivaal, dus daar kijken we nu naar uit! Doelpunten zijn gemaakt door Wesley 5x, Cécile 4x, Isa 3x, David 2x, Dano & Jesca 1x. Cécile.

IJsselvogels A2 – Vriendenschaar (B) A2 23-8
Na een zeer korte voorbereiding op het veld, dinsdag oefenwedstrijd, donderdag even trainen en staat de 1e competitiewedstrijd voor het 2de helft veld op het programma tegen Vriendenschaar A2. Stiekem naar het programma gekeken wanneer wij tegen HKV / Ons Eibernest A2 zouden moeten spelen omdat zij de enige overgebleven concurrent is voor het kampioenschap. Afgelopen zaterdag speelde HKV / Ons Eibernest A2 voor onze eigen wedstrijd, hopen op een stuntje van Refleks A2 en wat bleek, HKV / Ons Eibernest A2 verloor van Refleks A2 met 14-8. Een cadeautje waar je op hoopte en dan het cadeautje maar zelf uitpakken door de winst te pakken tegen Vriendenschaar A2. Tot zover de voorbeschouwing en dan scherp de wedstrijd in. Willem (1-0) en Tim (2-0) zette IJsselvogels A2 op het goede spoor, maar in het begin bleek toch iets lastiger te gaan dan gedacht met de wind en andere vak samenstelling. Na de 2-1 naar een comfortabele 4-1 voorsprong door Benjamin (3-1) en Iris (4-1), waarna deze zelfs werd uitgebreid door Benjamin (5-2) en Joran (6-2). Daarna viel het aanvallend even stil, maar verdedigd werd niets weggegeven dus was het wachten op de doelpunten en die kwamen net voor de rust van Tim (7-2 & 8-2). Geen enkele twijfel wie de 2 punten mocht bijschrijven en na de rust ging IJsselvogels A2 directer spelen en vielen de doelpunten makkelijker, waarop Vriendenschaar A2 geen antwoord kon geven. Het gaspedaal werd ingedrukt door Joran (9-2), Tim (10-4), Benjamin (11-5), Willem (12-5 & 13-5), Benjamin (14-5), Joran (15-5), Willem (16-5), Yana (17-5), Joran (18-5 & 19-5), Tim (20-5), Anne (21-6), Sander (22-6 en Lieneke (23-7) waarna Vriendenschaar A2 de eindstand op het scorebord zette (23-8). Een puike overwinning waarbij 9! spelers scoorden en helaas kon invalster Lisa net niet de korf vinden. De volgende wedstrijd kunnen wij officieus veldkampioen worden en daarna de topper tegen HKV / Ons Eibernest A2. Ik denk dat wij verder geen cadeautjes kunnen verwachten, dus zullen wij het zelf gaan afmaken. De doelpunten werden gemaakt door: Tim (5), Joran (5), Benjamin (4), Willem (4), Iris (1), Anne (1), Lieneke (1), Yana (1) en Sander (1). Marco.

KCR B1 – IJsselvogels B1 20-5
In Ridderkerk moest onze B1 het opnemen tegen titelkandidaat KCR B1. Als je dan ziet dat KCR B1 van de 12 gespeelde wedstrijden (6 1e helft veld en 6 in de zaal) er 11 heeft gewonnen tegen ons 2 dan snap ik niet dat deze twee teams bij elkaar zijn ingedeeld. Tot 3-1 van Jesse en 4-2 van Rosa kon B1 het nog aardig bijbenen, daarna was het over en uit en kon KCR uitlopen naar een 14-2 voorsprong. Mink scoorde uit een doorloopbal 14-3 en even later Finn eveneens uit een doorloopbal 16-4. Nadat Willeke van afstand 19-5 had gescoord bepaalde KCR |B1 de eindstand op 20-5. Nu maar hopen dat de overige tegenstanders wat minder sterk zijn. Om jullie maar gelijk uit die droom te helpen: Achilles B1 uit Den Haag haalde uit 12 wedstrijden 17 punten en Avanti B2 zelfs 21 punten. In de 1e helft veld verloren jullie uit “maar” met 11-8 maar thuis met 9-24 van Avanti B2 uit Pijnacker. Leuke indeling van het KNKV, onbegrijpelijk!!!

Dunas B1 – IJsselvogels B2 Uitgesteld naar dinsdag 10 mei a.s.

Excelsior C1 – IJsselvogels C1 5-9
Vandaag weer de eerste competitiewedstrijd van het veldseizoen! Helaas werd Marnick voor de wedstrijd afgemeld, maar wilde David gelukkig voor hem invallen. We hadden voor de wedstrijd al vernomen dat Excelsior in de zaal kampioen was geworden, dus de druk om te presteren tijdens deze eerste wedstrijd was er zeker. Met coaches Patrick en Martijn bij ons, begon iedereen met een goed gevoel. De wedstrijd begon op hoog tempo, en al snel scoorde de tegenstander een korte kans. IJsselvogels herpakte zich snel, en Sven maakte even later een stip. De scheids floot streng op het lopen, dus de bal ging veel heen en weer tussen de 2 vakken. Even later scoorde Timo een doorloopbal, gevolgd door een schoot van afstand door Nora. IJsselvogels was op dreef, en zowel Floortje als Luna wisten er een korte kans in te leggen. De wedstrijd viel een beetje stil, en de stand bleef hetzelfde tot aan de rust. Na een paar goede tips van de coaches begon de C1 de tweede helft goed met een vrije bal door Timo. De tegenstander wist er hierna snel 2 schoten in te leggen, maar IJsselvogels bleef op dreef en Luna maakte hierna een stip. De tegenstander maakte de 4-7, maar de wedstrijd werd beëindigd door twee schoten door Timo en Sven, gevolgd door nog een doelpuntje van Excelsior. Al met al een mooie eerste competitiewedstrijd. Eindstand 5-9. Patrick.

IJsselvogels C2 – Twist C2 4-3
Vandaag startten wij de veldcompetitie tegen Twist C2. In de laatste zaalwedstrijd tegen Twist werd het gelijkspel. We wilden vandaag dus graag winnen. Het was mooi weer om te korfballen. In de eerste helft begonnen we helaas met een tegendoelpunt. Maar gelukkig maakte Rico de 1-1. Het ging een beetje gelijk op. Sil maakte de 2-1 en daarna werd het 2-2. Na de rust begonnen we voorzichtig uit te lopen met 2 doelpunten van Sven. In de laatste 5 minuten werd het nog 4-3. En dat was gelijk de eindstand. De 1e winst is binnen! Groetjes Ruben.

IJsselvogels D1 – KVS / Maritiem |D1 9-1
Onder prima weersomstandigheden begon de D1 afgelopen zaterdag haar 1e thuiswedstrijd op het veld tegen KVS uit Den Haag / Scheveningen. Het 1e aanvalsvak startte goed en na korte tijd maakte Rosalie het 1e doelpunt. Er werd snel gespeeld en KVS kreeg weinig kans: Ayub en Luuk scoorden maar die goals telden niet bleek later (geen idee overigens waarom niet maar goed, de scheids heeft altijd gelijk). Er kwamen veel kansen maar die misten de gele korf… Na de vakwissel scoorden David en daarna Senne met een mooie doorloopbal. De verdediging had haar zaakjes goed op orde waardoor KVS weinig scoringskansen kreeg en de D1 met 4-0 de rust inging. (Het had ook 8-0 kunnen staan maar ja, dan moeten die ballen wel in de korf gegooid worden natuurlijk ) na de rust werden er nog doelpunten gemaakt door Rosalie en Noor en vervolgens kwam de David-machine op gang die er 3 achter elkaar scoorde. Oja, KVS had ergens ook nog een keer gescoord. Eindstand: 9-1: 1e overwinning binnen maar of er nu echt goed gespeeld is? Ik heb niet veel verstand van korfbal maar heb onze IJsselvogel kids wel eens beter zien spelen. Ach, de overwinning telt en later weet niemand meer hoe die tot stand gekomen is. En met een overwinning op zak, 2 weken vrij hebben is natuurlijk erg lekker! Groet, Olga.

KCC / CK Kozijnen D2 – IJsselvogels D2 2-5
Afgelopen zaterdag 23 april, de start van de veldcompetitie. De D2 mocht het opnemen tegen KCC D2. We kwamen al wat bekende tegen, ook de gelegenheidscoach. De coaches van KCC zouden vanmiddag de tegenstanders van het 4e zijn. Het 4e heeft nog niet weten te winnen van KCC dit seizoen, hopelijk kan de D2 dit wel. We vertrokken met z’n 8en omdat Jildou en Daan vandaag niet meekonden, gelukkig wilde Olga Thijme wel doorbrengen vanaf de D1, zodat we een reserve hadden. En deze hadden we nodig, want toen we bij KCC kwamen, kwam Sid erachter dat hij zijn schoenen was vergeten bij IJsselvogels (zit er iets in de familie?). Gelukkig wilde de vader van Eline wel even op en neer rijden om ze te halen. Thijme was inmiddels gearriveerd en we besloten dat hij dan maar moest starten en dat Sid er later in zou komen als de vader van Eline er weer was. Na een lekkere voorbereiding gingen we flitsend van start. Het overgooien ging heel goed en snel en we kwamen tot enorm veel kansen. Eline schoot al snel een ver schot erin. Ze geloofde het zelf bijna niet, maar het was echt zo. We bleven goed spelen en we hadden heel veel kansen op veel meer doelpunten, maar ze gingen er niet in. Sid kwam erin voor Thijme maar ook het andere vak kwam niet tot scoren ondanks de vele kansen. Zo bleef het tot rust 0-1. Na rust kregen we vrij snel een stip mee en Lilly maakte hem keurig af 0-2. We kwamen nu een beetje op stoom, Lucas scoorde een mooi schot 0-3 en Lilly prikte nog een korte kans binnen 0-4. Vakwissel en Thijme kwam erin voor Lilly. Sarah schoot meteen raak 0-5. KCC scoorde 1-5, maar KCC raakte wel een beetje gefrustreerd en ging steeds fysieker spelen. Wij raakten hier een beetje van uit ons doen en toen ik zei tegen de scheids dat onze heer wel heel erg geduwd werd, raakte ook de scheidsrechter een beetje in de war. Alles wat wij deden werd afgefloten… KCC profiteerde hier van en scoorde nog een keer, maar gelukkig konden we het verder goed dicht houden. En was de eindstand 2-5. Eindelijk weer eens gewonnen en heel goed gespeeld. Heel goed en snel over gegooid, snel een vang neergezet en hup schieten maar en als dit niet lukte kwam er iemand voor en kon een ander een doorloopbal nemen. Ook hebben we enorm goed verdedigd en heel veel ballen er tussen uit gehaald. Jeannette bedankt. Léonie.

KOAG D3 – IJsselvogels D3 4-7 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen!

IJsselvogels E1 – KCR E1 7-11
Vandaag speelde E1 een thuiswedstrijd tegen KCR. Een bekende tegenstander die ongeveer gelijkwaardig aan ons is. E1 begon aardig en Floris opende de score met een mooie goal. 1-0, KCR reageerde direct met twee tegen goals waardoor de stand op 1-2 werd gezet. E1 moest nu scherp zijn en geen gat leren vallen. Tamara zorgde voor de 2-2, waarna Floris de 3-2 maakte, weer een voorsprong. Helaas kwam er een mindere periode aan waarin we veel ballen weggaven en ons zelf niet beloonden in het afmaken van de kansen. Het werd 3-6, een flinke tegenvaller. Eva scoorde de 4-6, was het een begin van een comeback? Helaas niet, het gat bleef langere tijd twee goals. Wessel 5-7 ,Eva 6-8 en Wessel 7-9. Helaas bleef KCR goed tot het einde door knokken wat er bij ons minder inzat. Eindstand 7-11. Qua kansen misschien wel een gelijkwaardige wedstrijd alleen vergeten we onszelf te belonen. Wesley

IJsselvogels E2 – WION E1 12-5
Afgelopen zaterdag speelde de E2 tegen Wion. De eerste competitiewedstrijd op het veld. Het begon goed want Laela maakte al snel de 1-0. Daarna maakte Shaam de 2-0 en Laela scoorde al snel weer de 3-0. Daniël maakte de 4-0. Toen kreeg Shaam vleugels en maakte 3 goals achter elkaar waardoor de stand op 7-0 kwam. Wion scoorde de 7-1. Laela de 8-1. Eva hielp ons deze week om in te vallen en maakte zelfs 3 goals achter elkaar waardoor de stand op 11-1 kwam. Dankjewel Eva! Ik hoop dat ik je vaker mag bellen ;). Wion scoorde de 11-2. Laela met de 12-2. De E2 zwakte iets af waardoor Wion 3 goals kon maken. De stand kwam op 12-5. Kort daarna was de wedstrijd afgelopen. Eindstand was dus 12-5. Goed begin van de competitie! Nog even alle goals op een rijtje: Laela 4 x, Shaam 4 x, Eva 3 x en Daniël 1 x. Rosa.

OZC E1 – IJsselvogels E3 12-9 Helaas geen wedstrijdverslag en/of scoreverloop ontvangen!

IJsselvogels F1 – Nieuwerkerk F1 9-6
Afgelopen zaterdag mochten we weer om 9 uur tegen onze grote vrienden uit Nieuwerkerk spelen. We moesten ze nog even terugpakken van de kampioenswedstrijd in de zaal die we toen verloren hadden. Van tevoren hebben we besproken, dat we vandaag lekker fel gaan zijn, tempo maken en zo snel mogelijk naar de andere korf gaan om doelpunten te maken. We begonnen erg goed, want we kwamen gelijk met 3-0 voor door Yannick, Ilse en Eva. Er kwam een superspeler bij, bij Nieuwerkerk en die scoorde gelijk de 3-1. Hierna scoorde Daan de 4-1, waardoor er weer een superspeler bij kwam. Die scoorde weer de 4-2. Als laatste scoorde Daan de 5-2, voordat we het 2e kwart ingingen. In het 2e kwart bleef het ook om en om gaan. Nieuwerkerk scoorde de 5-3 en Ilse de 6-3 (een doorloopbal!). Als laatste scoorde Nieuwerkerk de 6-4 in het 2e kwart en met deze stand gingen we de rust in. In het 3e kwart kwamen ze weer erg terug, want na een doelpunt van Daan, scoorde Nieuwerkerk er weer 2, waardoor we nu met maar 1 doelpunt voorstonden. Gingen we dit nog weggeven? Natuurlijk niet. Yannick en Ilse scoorde nog in het laatste kwart, waardoor de eindstand 9-6 werd! Complimenten aan het hele team, hoe jullie dit gedaan hebben! We waren fel, zaten er goed tussen en maakten onze kansen goed af. Vooral ook complimenten aan de heren, Daan en Yannick die heel goed telkens de superspeler in de gaten hielden. Ook erg leuk om te zien dat jullie zelf steeds meer elkaar vrij spelen rond de korf, zonder dat wij als coaches het zeggen. Jullie hebben dit echt als een team gedaan en hierdoor Nieuwerkerk eruit gespeeld. Nu 2 weekjes niks en daarna gaan we weer knallen! Het korfschieten werd 5-4 met doelpunten van Eva 2x, Yannick, Jazz en Daan 1x. De doelpunten in de wedstrijd zijn gemaakt door Ilse & Daan 3x, Yannick 2x en Eva 1x. Cécile.

Nieuwerkerk F4 – IJsselvogels F2 4-2
Onze IJsselvogels vlogen al vroeg uit naar de kleine Vink in Nieuwerkerk. Er woei een frisse zijwind maar dat mocht de pret niet drukken. Helaas was Yente ziek. Gelukkig was Vieve uit F3 zo sportief en enthousiast om ons team te versterken voordat ze met haar eigen team moest spelen. De wedstrijd tegen Nieuwerkerk verliep aardig gelijkwaardig. Na een 2-0 achterstand en een peptalk van Tim scoorde Fenne Mae de 2-1 en kwam het vertrouwen weer terug. Het overgooien kan iets vlotter maar het vrijlopen werd in de wedstrijd steeds beter uitgevoerd. Nieuwerkerk kreeg kansen en pakte deze tot een voorsprong van 4-1. Manon bleef vasthoudend verdedigen, Tijmen zette afleidende schwalbes in, Vieve en Fenne Mae een volhoudende samenwerking en Jesse scoorde een schitterend afstandsschot. De wedstrijd eindigde in 4-2. Goed gespeeld, nu genieten van de vakantie! Judith..

IJsselvogels F3 – Olympia F2 11-6
Zaterdag was het om 10.00 uur de beurt voor de F3 om hun eerste wedstrijd van het nieuwe veldseizoen te spelen. Helaas werd onze scherpschutter Cas de dag voor de wedstrijd ziek maar gelukkig hadden we Daan en Jazz bij de hand die beide een helft wouden spelen. Vieve was er ook alleen de 2e helft bij aangezien ze een hele wedstrijd bij de F2 mocht spelen. Desondanks veranderde het doel niet en dat doel was winnen van Olympia F2. Na 3 goals van Jazz en 1 van Vajen kwamen we al snel op een 4-1 voorsprong, maar na een lange tijd zonder goals draaide Olympia dat goed om en stond het bij rust 4-4. Bij rust mochten Daan en Vieve laten zien wat ze in huis hadden, Daan wist de stand al snel om te draaien en met 3 goals stond het opeens weer 7-5. Na een goede eindsprint bracht de F3 de stand naar 11-6, Nu even lekker genieten van de vakantie en op naar de volgende wedstrijd! (De goals kwamen van Daan 5, Vajen 3 en Jazz 3). Benjamin.